1. kolo
07.08.2022 17:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Erling Håland (© AFP)

Haaland se uvedl dvěma góly, Citizens zvítězili na West Hamu 2:0

Vítězně začal obhájce titulu z Manchesteru. Citizens zvítězili na Olympic Stadium v Londýně 2:0 a děkovat mohou své nové posile, útočníkovi Erlingu Haalandovi. Obávaný kanonýr vstřelil oba góly Guardiolovy družiny a City po třech letech vezou z West Hamu všechny body.

Erling Haaland pochopitelně nemohl v sestavě Citizens chybět a v ofenzívě ho doplňovali Phil Foden a Jack Grealish. V očekávané sestavě nastoupil i West Ham, včetně dvojice českých reprezentantů Tomáše Součka a Vladimíra Coufala.

Kladiváři se svého soupeře nezalekli a již ve 3. minutě měl slibnou příležitost Bowen, který ale hradbu těl před sebou nepropálil. Manchester pak typicky držel balón a postupně utahoval smyčku, ovšem dlouho si větší příležitost nevypracoval. Když už se pak Gündoganovi podařilo skórovat, vyletěl do vzduchu praporek pomezního. Manažer domácích David Moyes musel už ve 29. minutě střídat brankáře Fabianského za Areolu a bohužel to byl nový brankář, který se podepsal pod první branku Citizens. Haalanda v pokutovém území fauloval a sám postižený s naprostým přehledem proměnil pokutový kop!

Tím se Kladiváři dostali do velkých potížích, protože museli hru směrem dopředu více otevřít a vystavovat svojí obranu rychlým výpadům Manchesteru. V 53. minutě ale West Ham sahal po vyrovnání a po chybě hostující obrany trestuhodně střílel nad záložník Rice. David Moyes se pak rozhodl oživit ofenzívu a nasadit italského útočníka Gianlucu Scammacu, o kterém na tiskovce prohlásil, že do utkání nezasáhne.

Byli to ale hosté, kteří si vytvořili další gólovku. Haaland v dobré pozici promáchl a Gündogan netrefil zařízení. Vzápětí se hnal do šance West Ham a Ederson se musel proti Benrahmovi rychle přemístit k tyči.

Ústřední postavou zápasu byl nakonec norský kanonýr Haaland. V 65. minutě ho vysunul průnikovou přihrávkou De Bruyne a Haaland chladnokrevně zvýšil na 2:0. Příznivci londýnského celku už tušili, že na body v tomto střetnutí nedosáhnou. Citizens v závěru zápasu výsledek udržovali a stav 2:0 dovedli do zdárného konce. Pep Guardiola se minutu před koncem rozhodl nasadit i další letní akvizici Kalvina Phillipse, nicméně vliv na konečný výsledek to už nemělo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, canalplussport.cz

Komentáře (10)

Přidat komentář
MCFC_8

0:2

Reagovat
duloig

Reagovat
OnlyWHU

Reagovat
John Obi Mikel

0:0

Reagovat
OnlyWHU

Překvapení proti nejspíš nejlepšímu týmu světa se nekonalo. Nakonec asi z naší hry zklamání. Prešovský beton se dvakrát změnil v ementál a dopředu jsme moc neukázali. Hodně nás sundalo zranění a střídání Fabiho. Počkám na další zápasy, ale nejhorší by bylo pokračovat v těžkopádných výkonech z přípravy a ze závěru minulý sezony. Máme šest stoperů, ale nakonec tam pošlou Johnsona. Teď budeme muset ukázat charakter v Nottinghamu, kterej proti Newcastle sice nic nepředvedl, ale poprvé doma bude hrát jako o život. COYI!!!!

Reagovat
duloig

Hovoríš mi z duše Only

Reagovat
duloig

Čaute kladivári v novej sezóne.

No dnes to bolo s klubom ktorý ide o titul hneď od začiatku moooc ťažké. Mal som trošku taký tušák že čo keď prekvapíme. Začiatok ma potešil ale potom sa s nami City hrajkali ako mačka s myšou. Chýbalo nám napádanie ako keby sme už v šatni nechali boj z minulej sezóny. Veľmi sme boli statický, pomalý ako keby sme sa ich báli. Na pár okamžikov ale tých bolo žalostne málo. Scamacca sa javí ako dobrý ekvivalent k Antoniovi mal pár svetlých okamžikov. mohol by byť prínosom. No na začiatok sme dostali to najhoršie čo sme mohli dostať a chalani dúfam pochopili kde je top rebríček v PL. Verím že sa otrasieme a začneme kopírovať minulú a predminulú sezónu. Čaká nás teraz dobrá šnúra tak nech nazbierame hafo bodov.

A preto C O Y I !!!!!!!!

Reagovat
OnlyWHU

Reagovat
motylek

Co Ti naši matadoři Souček s Coufalem jak hráli?

Reagovat
OnlyWHU

Nic extra. Cuf opět dost hořel proti neoblíbenýmu Grealishovi, ze Suka je proti loňsku polovina. Vláďa Coufal mě ale hodně potěšil skvělým interwiew pro Canal+ po zápase. Takhle hovoří hvězdy! Jen tak dál.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele