Představení účastníků MS - Portugalsko

10.06.2014, 13:23
Profily, historie
Zaujalo nás
Karty ve skupině G se zdají být rozdané docela úhledně. Jedním z favoritů, který si může tak maximálně splnit povinnost, je výběr Portugalska. Ten se od bronzového Eura 2012 prakticky nezměnil, může tedy dokráčet podobně daleko?

Historie

Portugalsku vážně hrozí, že pokud se na nadcházejícím mistrovství světa neudělá pořádný úspěch, bude se na rok 2014 vzpomínat jedině se slzami v očích.

Důvod je nasnadě: Selecção jede do Brazílie pokud možno uctít památku dvou nedávno zesnulých legend Benfiky i celé portugalské kopané. Totiž nebýt Eusébia a Mária Coluny, malá velká fotbalová krajina by ještě dnes čekala na svou první medaili ze světového šampionátu...

Portugalská kopaná doopravdy nezdravě dlouho nestála ani za starou grešli. Tamější fotbalová federace sice byla založena již roku 1914, ještě o čtyřicet let později si však Selecção v kvalifikaci na mistrovství světa utrhlo v Rakousku pořádnou ostudu - ve Vídni prohrálo vysoko 1:9. A ani další pokus pak Portugalcům nevyšel. Zatímco španělští sousedé se už bezmála osm let těšili ze semifinálové zkušenosti na MS v Brazílii, Os Navegadores se z událostí druhé světové vzpamatovávali po svém - na dně tabulky tříčlenné kvalifikační skupiny o (postoupivším) Severním Irsku a Itálii.

Zlom nastal teprve s importem nadaných hochů z afrického Mosambiku. Byla to právě tato portugalská kolonie, která odkojila zmíněné opory lisabonské Benfiky, ale i zadáky Vicenteho (Belenenses) s Hiláriem (Sporting). Všichni tito čtyři fotbalisté se potom roku 1966 tučně podepsali pod jediný významný zářez Portugalců v historických análech MS.

Hilário nevynechal jediný zápas, Vicente s Máriem Colunou byli rovnou jmenováni do oficiálního all-star týmu turnaje a Eusébio... to byla pochopitelně kapitola sama pro sebe. Jeho čtyři branky, které samy o sobě rozhodly divoké čtvrtfinále se Severní Koreou, budou navždy pamatovány jako jeden z nejfamóznějších individuálních počinů v dějinách sportu.

"Černý panter" navíc na turnaji neřádil jen tehdy. V konečném zúčtování skóroval dohromady devětkrát a bez nejmenších debat tak potvrdil, že Zlatý míč za rok 1965 putoval na správnou adresu.

Tenhle bronzový úspěch Selecçãa na anglickém MS - jeho prvním vůbec - už pak napříč 20. stoletím nepřekonalo zhola nic. Ještě roku 1992 například platilo, že se Portugalci na dostaveníčko evropské smetánky podívali všehovšudy jednou. Také tam jim ovšem premiéra celkem vyšla, když z debutu bylo hnedka semifinále, později ještě dvakrát napodobené v novém tisíciletí.

Jeho valná část se v portugalském případě odehrávala pod taktovkou výjimečné generace kolem Luíse Figa a Ruie Costy, jejímž maximem se ukázalo být stříbro z domácího mistrovství Evropy. Dnes je tomu přesně 10 let, co se západní část Pyrenejského poloostrova s nečekanou finálovou výhrou Rehhagelova Řecka zahalila do černa. Podobně jako letos v lednu, respektive únoru po náhlých skonech Eusébia a Coluny...

Kvalifikace

Jestliže je fotbal v zásadě kolektivním sportem, Portugalsko toho není zrovna zářným příkladem. Dvě ze tří největších portugalských ikon totiž dosud zaujaly především solo výkony: o Eusébiovi už byla řeč, Cristiano Ronaldo přišel na řadu loni na podzim, když právě a jedině jeho hattrick v odvetném barážovém klání s Ibrahimovićem - tedy Švédskem - přeci jen Selecção nasměroval na nadcházející šampionát...

Cesta to byla každopádně trnitější, než by si kdokoliv v Portugalsku přál. Potomci slavných mořeplavců sice ve skupině F nezvládli pouze jedno utkání na půdě nejtěžšího soka z Ruska, zejména zbytečné dvě ztráty s Izraelem je však nakonec s krutým jednobodovým mankem odsoudily k druhému místu a nutnosti proplést se záludnou baráží.

Na koho se zaměřit: William Carvalho (Sporting CP)

"Portugalsko má akorát Ronalda, je to tým o jednom hráči." Podobné - s prominutím - nesmysly člověk před vypuknutím největšího fotbalového svátku planety slýchá a čítá doslova na každém rohu. (Mimo jiné na základě zmíněného barážové představení.) Pojďme si proto představit muže, z jehož černé roboty pravděpodobně jeden ze dvou nejlepších hráčů světa bude moci v Brazílii s radostí profitovat...

William Carvalho má za sebou jedinou kompletní sezonu v áčku Sportingu a všehovšudy tři starty za dospělý výběr Portugalska, přesto se v tuhle chvíli náruživě debatuje o tom, koho má před zahajovacím vystoupením Selecçãa na mistrovství světa vyšoupnout ze základní sestavy - jestli Raúla Meirelese, nebo Miguela Velosa.

Ano, skutečně... nikoliv "zdalipak", nýbrž "kudy", takový je primární problém s jeho začleněním do zahajovací jedenáctky. A existuje hned několik pádných důvodů, proč se domnívat, že to úplně stejně vidí také sám trenér Paulo Bento. "Jsme s jeho výkony velmi spokojeni. Uvidíme, co se stane na MS, teď ale na Williama hodně spoléháme," nechal se koneckonců nedávno slyšet mladý kouč.

Rodák z angolského hlavního města Luandy je hotovým zjevením, a zajímavé na jeho rapidním vzestupu je mimo jiné to, že k němu došlo teprve teď. Williamovi už je ostatně 22 let, což není úplně málo; na druhou stranu tak jako tak jeho přednosti rozhodně nejsou něčím, s čím bychom se u Carvalhových vrstevníků setkávali dnes a denně.

Jako malý kluk začínal William Carvalho na klasické desítce a obdivoval Thierryho Henryho i celý Arsenal; konkrétně v průběhu sezony 2011-2012, kdy hostoval v belgickém Cercle Bruggy, u něho nicméně vyvrcholila transformace v kompletního defenzivního záložníka s málokdy vídaným citem pro hru.

"William Carvalho je nejklidnějším fotbalistou, jakého jsem kdy viděl," napsal dokonce během nedávného přátelského zápasu s Řeckem na Twitter oblíbený uživatel Portista; přičemž jiný expert na portugalský fotbal, Tom Kundert ze serveru PortuGOAL.net, Williama rovnou označil za nejlepšího hráče uplynulé sezony Primeiry Ligy.

S oběma stanovisky přitom nelze dost dobře polemizovat. Faktický odchovanec Sportingu, pod jehož křídly se počal zabydlovat už ve svých 14 letech, je vskutku prototypem pozoruhodně úsporného a spolehlivého středopolaře, který disponuje nezměrným fyzickým fondem, nadstandardní svalovou výbavou a schopností na více způsobů čistě odebrat soupeři balon. Vedle toho snad ani neumí podat (pod)průměrný výkon.

William Carvalho je zkrátka už v tuhle chvíli někým, koho by ve své kabině uvítal naprosto každý trenér na světě. Což vlastně před týdnem potvrdil odpovídající výrok Jorgeho Jesuse z konkurenční Benfiky; anebo ve stejnou chvíli Sportingem odmítnutá 33milionová nabídka bohatého Monaka.

Právě i z těchto důvodů, a zejména tedy pro svůj nadhled a neustále chladnou hlavu, by číslo 6 - nehledě na věk a zkušenosti - nemělo proti Německu začínat pouze na lavičce...

Trenér: Paulo Bento

Na mistrovství Evropy byl předloni vůbec nejmladším koučem, teď ho v tomto směru předčí akorát Sabri Lamouchi (Pobřeží Slonoviny) s Nikem Kovačem (Chorvatsko). Paulo Bento se tak bezpochyby stále má čemu učit. Už teď ho ale můžeme směle pokládat za úspěšného a přitom pořád ještě perspektivního trenéra...

Mistrovství Evropy 2012 - vedle osmifinále Ligy mistrů se Sportingem teprve druhá pořádná mezinárodní výzva pro Paula Benta - přitom neskončilo žádným fiaskem. Ba naopak. Semifinále a velmi zralý herní projev portugalské publikum jedním tahem potěšily i přespříliš namlsaly.

Tedy takhle... kvalifikační cyklus, v jehož průběhu byla Bentovi frekventovaně vyčítána přílišná tvrdohlavost a čitelnost, určitě ve čtvrtou (!) po sobě jdoucí baráž ústit nemusel, respektive neměl. Jenže stejně tak s ním nemělo být spjato ani hromadné volání po trenérově vyhazovu.

Portugalský internacionál, který se během čtyř let stihl stát druhým nejúspěšnějším kormidelníkem Sportingu v dějinách klubu, je totiž pro Selecção pořád nesmírně důležitý. Není to ostatně tak dávno, co Portugalsko představovalo spíše rozháraný kolektiv individualit než opravdový tým - stačí se podívat na poslední turnajové vystoupení pod Scolarim či Queirozovo nemastné neslané MS 2010, na němž Portugalci dokázali vstřelit gól akorát slabému KLDR.

Ve finále tedy vlastně jde o učiněný paradox: zrovna když Bento Portugalce naučil příkladné (a v jejich případě nikoliv samozřejmé) taktické disciplíně a pracovitosti, bývá Selecção vůbec nejčastěji označováno za "tým jedné hvězdy".

Přitom už jen ona Ronaldova skvostná bilance o 24 gólech ve 32 utkáních pod současným vedením není ničím jiným než výsledkem Bentovy práce. V 18 zápasech pod dohledem Carlose Queiroze přeci obdivovaná sedmička zavěsila všehovšudy třikrát - neboť se zkrátka nevědělo, jak jejích kvalit pořádně využít.

Paulo Bento to ví; a nebylo by správné to pokládat za samozřejmost. Jeho Portugalci budou stále jedněmi z nejkompaktnějších a nejuvědomělejších účastníků turnaje, stejně jako vážnými aspiranty na medaile...

Přednosti

Fungující systém, který soustavně ždímá to nejlepší z hvězdného Cristiana Ronalda i jeho madridského spoluhráče od levé postranní čáry Fábia Coentrãa. Pokud se zároveň Paulo Bento nebude bát oživit poněkud stagnující střed pole Williamem Carvalhem, lze si docela snadno představit, že bude Selecção tomuto strategickému prostoru kralovat s obdobnou pravidelností a jistotou jako na předloňském Euru.

Něco podobného platí rovněž pro defenzivní linii, která je sice starší a pomalejší než na Euru, ale pořád se může pochlubit minimálně parádní chemií. A také úplně poslední instanci lze v poklidu považovat za oporu mužstva - Rui Patrício je stabilně nedoceněným brankářem, který se čas od času vybičuje ke vskutku nadpozemskému výkonu.

Slabiny

Zdravotní problémy, nerozehranost nebo bídná forma politováníhodného množství důležitých článků sestavy. Zvláště obtížné sezony za sebou mají Nani a Hélder Postiga, kteří v jarní části sezony na hřišti dohromady strávili hrubě nedostatečných 272 minut. V ideální kondici potom nejsou ani Pepe s Cristianem Ronaldem - prvně jmenovaný dokonce musel kvůli potížím s lýtkovým svalem vynechat i finále Ligy mistrů.

Předpokládaná sestava: Rui Patrício - João Pereira, Pepe, Bruno Alves, Fábio Coentrão - William Carvalho (Miguel Veloso), João Moutinho, Raúl Meireles - Nani, Hélder Postiga (Éder), Cristiano Ronaldo

Program zápasů - skupina G

16.06.2014
18:00
Německo
4:0
Portugalsko
Salvador
23.06.2014
00:00
USA
2:2
Portugalsko
Manaus
26.06.2014
18:00
Portugalsko
2:1
Ghana
Brasília

Konečná nominace

Brankáři
Datum nar.
Klub
Beto
01.05.1982
Sevilla FC
Eduardo
19.09.1982
SC Braga
Rui Patrício
15.02.1988
Sporting CP
Obránci
Datum nar.
Klub
André Almeida
10.09.1990
SL Benfica
Bruno Alves
27.11.1981
Fenerbahçe SK
Fábio Coentrão
11.03.1988
Real Madrid
Ricardo Costa
16.05.1981
Valencia CF
Neto
26.05.1988
Zenit Petrohrad
Pepe
26.02.1983
Real Madrid
João Pereira
25.02.1984
Valencia CF
Záložníci
Datum nar.
Klub
Rúben Amorim
27.01.1985
SL Benfica
Raúl Meireles
17.03.1983
Fenerbahçe SK
João Moutinho
08.09.1986
AS Monaco
Nani
17.11.1986
Manchester United
Rafa Silva
17.05.1993
SC Braga
Miguel Veloso
11.05.1986
Dynamo Kyjev
Vieirinha
24.01.1986
VfL Wolfsburg
William Carvalho
07.04.1992
Sporting CP
Útočníci
Datum nar.
Klub
Hugo Almeida
23.05.1984
Beşiktaş JK
Éder
22.12.1987
SC Braga
Hélder Postiga
02.08.1982
SS Lazio
Cristiano Ronaldo
05.02.1985
Real Madrid
Silvestre Varela
02.02.1985
FC Porto

Autor: Tomáš Daníček

Související články

Zobrazit jen nejnovější
Zobrazit všechny
Představení účastníků MS - Belgie
11.06.2014, 21:09
Představení účastníků MS - Alžírsko
11.06.2014, 19:46
Představení účastníků MS - Rusko
11.06.2014, 13:13
Představení účastníků MS - Korejská republika
11.06.2014, 09:12
Představení účastníků MS - Německo
10.06.2014, 19:06
Představení účastníků MS - Ghana
10.06.2014, 16:13
Představení účastníků MS - USA
10.06.2014, 09:11
Představení účastníků MS - Argentina
09.06.2014, 21:20
Představení účastníků MS - Nigérie
09.06.2014, 17:59
Představení účastníků MS - Bosna a Hercegovina
09.06.2014, 15:15
Představení účastníků MS - Írán
09.06.2014, 12:04
Představení účastníků MS - Francie
08.06.2014, 22:08
Představení účastníků MS - Ekvádor
08.06.2014, 19:00
Představení účastníků MS - Švýcarsko
08.06.2014, 15:55
Představení účastníků MS - Honduras
08.06.2014, 10:38
Představení účastníků MS - Uruguay
07.06.2014, 21:00
Představení účastníků MS - Itálie
07.06.2014, 18:01
Představení účastníků MS - Anglie
07.06.2014, 15:00
Představení účastníků MS - Kostarika
07.06.2014, 12:02
Představení účastníků MS - Kolumbie
06.06.2014, 21:25
Představení účastníků MS - Pobřeží slonoviny
06.06.2014, 18:12
Představení účastníků MS - Řecko
06.06.2014, 15:03
Představení účastníků MS - Japonsko
06.06.2014, 13:00
Představení účastníků MS - Španělsko
05.06.2014, 20:58
Představení účastníků MS - Chile
05.06.2014, 18:06
Představení účastníků MS - Nizozemsko
05.06.2014, 14:59
Představení účastníků MS - Austrálie
05.06.2014, 12:02
Představení účastníků MS - Brazílie
04.06.2014, 21:01
Představení účastníků MS - Mexiko
04.06.2014, 17:56
Představení účastníků MS - Kamerun
04.06.2014, 15:00
Představení účastníků MS - Chorvatsko
04.06.2014, 12:02

Komentáře (341)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Skoncia v skupine

Reagovat
smazaný uživatel

To bezpochyby někde skončí, podle mne na 2. místě.

Reagovat
smazaný uživatel

Zabudol som tam bodku na konci vety . Takze pre nechapavych: Nepostupia zo skupiny!

Reagovat
bayern987

Německo, a?

Reagovat
smazaný uživatel

Ghana so svojou zarputilostou, USA so svojim teamworkom. Skor verim Ghane, ale taktiez nikde nie je napisane, ze nevyhoria prave Nemci.

Reagovat
smazaný uživatel

USA

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě ... Možná postoupí ze skupiny , jestly ano tak se stejně nikam nedostanou ! :D

Reagovat
patas92

Reagovat
smazaný uživatel

Jo,jo

Reagovat
smazaný uživatel

Proč tam není u "Zaměřit se na" napsanej Ronaldo?

Reagovat
bobis21

na toho se každý zaměří i bez toho. Je dobré, že upozorní i na někoho, kdo není tolik na očích

Reagovat
smazaný uživatel

Pretoze sa na neho zameriava 365 dni v roku kazdu sezonu.

Reagovat
madridcan

Zjavne nie, kedze nie je prestupny rok

Reagovat
smazaný uživatel

Jeden den hore dole, Ronaldo by vytrcal aj v osmy den v tyzdni.

Reagovat
madridcan

Ved jasne, to som len tak tresol. Ja som celkom rad, ze Danicek aj Kantor vynechali Ronalda/Messiho...ich pribehy- s troskou nadsazky- kazdy pozna a je fajn si predstavit niekoho ineho. Netreba to silit. Najma ked uz boli predstavovany na par turnajoch predtym

Reagovat
smazaný uživatel

Ale aj keby sa na neho mali zamerat, vlastne uz by ani nemali o com pisat, ked uz uz popisali aj jeho farbu kachliciek v kupelni. Taky Carvalho je stale zahadny hrac, ktory v buducnosti bud zaziari alebo upadne do zabudnutia. Preto ho podla clanku aj budem sledovat viac.

Reagovat
madridcan

Ved sme napisali prakticky to iste, tak co si jak?

Reagovat
smazaný uživatel

Nechcel som priamo napisat, ze Ronalda mam plne zuby cely rok, a Carvalho ma ako fantikov vyber ako star target prekvapil, lebo som okrem CR7 ocakaval na jeho miesto uplne ine mena

Reagovat
smazaný uživatel

Ja cekal Moutinha. To je tam ted vzhledem k forme Naniho asi nejvetsi hvezda a treba ta baraz se mu povedla fakt hodne.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja tiez Moutinha, alebo z tych vychadzajucich hviezd aj Silvu, ale ten bude rad, ak sa na tychto MS dostane na ihrisko aspon na par minut.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Masopust to tady asi myslel ze srandy, Zupi.

A pokud to víš a ja jsem pravě povýšil na Captain Obviouse pak pro mne.

Reagovat
smazaný uživatel

třináctko pls

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

U teba clovek nikdy nevie

Reagovat
smazaný uživatel

Já tomu rozumím. Sám někdy nevím...

Reagovat
Billy McClane

Titul pre CR

Reagovat
patas92

Costa Rica

Reagovat
kalla

Reagovat
madridcan

Medaila

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
CHONG

Medaile a Cristiano nejlepší střelec a hráč turnaje

Força Portugal!

Reagovat
Milan.B

Reagovat
CHONG

Čemu se směješ, trumbero?

Reagovat
Milan.B

ze celkom skromny si

Reagovat
CHONG

Skromnost je jen iluze.

Reagovat
Milan.B

to vidim

Reagovat
CHONG

Je to hloupá vlastnost, ničemu neprospěje.

Reagovat
smazaný uživatel

trochu bullshit

Reagovat
CHONG

Skromnost je jen předstupeň připosranosti, nic víc.

Reagovat
Milan.B

pixovina

Reagovat
CHONG

Otázka názoru.

Reagovat
smazaný uživatel

tak jo

Reagovat
Usty

Reagovat
Atlético de Madrid

Portugalce taky tipuju, rozhodně jeden z nejžhavějších kandidátů.. a ruku v ruce s tím jdou i ty ceny pro Ronalda. Byť si nemyslim, že by mohl získat obě, to se naposledy povedlo Rossimu v roce 82...

Reagovat
madridcan

On ziska ,,len" Zlatu loptu podla mna tento rok. No...a este samozrejme pred zrebom LM najlepsi hrac Europy.

Reagovat
Atlético de Madrid

Zlatej míč ještě rozhodnutej neni, Ronaldo měl hodně slabej začátek roku a byl jedním z těch míň výraznejch hráčů jak během semifinále, tak finále LM. Samozřejmě dal tři branky, ale v tom SF dvě z toho byly pojišťovací a o tý penaltě ve finále vůbec nemluvim. Samozřejmě je letos jasnej favorit a měl by si to pohlídat, ale pokud by se Messi vrátil do starý formy a povedlo se mu MS víc (například byl jeho nejlepším střelcem), tak Ronaldo nic jistýho nemá..

Reagovat
madridcan

Vsetko to je iba na Messim. Aj keby tam niekto vyletel ako raketa, tak sa budu klasicky riesit len ty dvaja. Ronaldo uz ma ,,nahrane" tento rok.

Reagovat
smazaný uživatel

Nebo ten Sergio Ramos.

Reagovat
CHONG

Což o to, na jaře o parník nejlepší fotbalista.

Reagovat
Atlético de Madrid

ROFL

Reagovat
CHONG

Jak to dokážeš, válet se smíchy po podlaze a zároveň psát příspěvky?

Reagovat
Atlético de Madrid

Jsem dobrý v multitaskingu

Reagovat
CHONG

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
icka

Reagovat
-Carles-

Reagovat
CHONG

Nechlastej, když to neumíš.

Reagovat
-Carles-

Kiežby to bolo alkoholom.

Reagovat
CHONG

Takže jsi něco špatného zbaštil?

Reagovat
-Carles-

Si nejaký vtipný

Reagovat
Milan.B

ani ne

Reagovat
CHONG

Neřekl bych, je ti blivno a není to z chlastu, automaticky se tedy nabízí potravina nevalné chuti či kvality.

Reagovat
-Carles-

Skôr to bude predstava - Medaile a Cristiano nejlepší střelec a hráč turnaje.

Reagovat
icka

Co cekat od fanouska Messiho

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Wow, tak Carvalha jsem necekal. Co kdyz ale vubec nebude hrat? A kdyz jo, tak docela pochybuju o tom, ze by dostal Meireles prednost pred Velosem, kdyz mit ho pred stoperama byl zaklad te defenzivy a Carvalha by tam byla skoda.

Reagovat
Usty

Meireles a Moutinho budou hrát určitě.

Reagovat
smazaný uživatel

A duvod, proc by Meireles mel hrat a Veloso ne? Nesedi to v sestave a navic Veloso odehral celou kvalitikaci i baraz, ma pomalu 2x vic minut nez Meireles. Urcite se bude rozhodovat mezi Meirelesem a Carvalhem.

Reagovat
FC Porto FC

Jak je to jak chce herně je Veloso opravdu nejhorší

Reagovat
smazaný uživatel

A co jako, kdyz maji na hristi jiny ulohy?

Reagovat
Usty

Meireles je kromě svejch nezpochybnitelnejch kvalit taky takovej ten "srdcar, kterej to tmeli"..

Je hrozně důležitá postava a bez ohledu na Velosa jsem si jistej, že proti Němcům bude hrát v základu. Při prvnim i posledním zápase na turnaji.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky si myslim, ze bude, ale spolecne s Moutinhem i Velosem. Proto jen ten William tady trochu mimo, si myslim.

Reagovat
Usty

Tak od Fantika je to zcasti i prani, ktery se dost klidně může splnit, jestli to Bento fakt řekl

Reagovat
fantomas

Podle me hrat bude misto Velosa. A i kdyby ne, furt ten profil muze slouzit jako jeho obhajoba, vysvetleni, proc je to chyba. A nakonec, nejpozdejc se bude hodit v lete, kdy bude prestupovat do top ligy, hehe.

Reagovat
Usty

Letos finále

Vamos Portugal!

Reagovat
smazaný uživatel

Carvalha vidím na takovou tu hvězdu MS, co strašně vyletí a následující léto přestoupí za strašný balík. Základ mu rozhodně přeju a stejně tak i Éderovi, který by mohl být supr osvěžení na tom hrotu.

Reagovat
smazaný uživatel

No o tom přestupu za strašnej balík se mluvilo už i dávno před MS.

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, ale MS by mohlo ten hype okolo něj ještě víc přiživit a opravdu někoho donutit tu výkupku 40 mega nebo kolik zaplatit.

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ángel di María 22

Jsem dost skeptickej, ale snad Portugalsko překvapí. Aspoň semi a následnej boj o medaile prosím

Reagovat
Kily

už posledně na ME ukázali, jak velký skok dokázali udělat, krom toho mají celkem i přijatelný los, minimálně čtvrtfinále podle mě bude, pokud bude zdravý Ronaldo

Reagovat
Tsigi

Postiga

Reagovat
smazaný uživatel

Horsiho utocnika jsem dlouho nevidel.

Reagovat
Jajinek

Naprosto citelně chybí hrotový útočník a krom hráčů Realu tam ta absolutní kvalita prostě chybí. Já jim nevěřím.

Reagovat
j_mrazik

Reagovat
smazaný uživatel

Ten im chyba uz niekolko dekad.

Reagovat
smazaný uživatel

Pauleta?

Reagovat
smazaný uživatel

opravdu bych se nedivil konce ve skupině (i když třeba těsně a smolně) jinak osmifinale nejspíš konec

Reagovat
smazaný uživatel

trochu přehnaný, tak to osmifinale/čf

Reagovat
patas92

Reagovat
FC Porto FC

Brána, útok a záloha ve složení Moutinho-William-Meireles je parádní akortá ten tří členej útok kromě Ronalda je strašnej

Reagovat
smazaný uživatel

A hovno. Nani bude TOP.

Reagovat
FC Porto FC

to sem zvědavej..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Jajinek

já nejsem z Moutinha ani Meirelese nikterak odvařený. Možná to té záloze bude fungovat pospolu, ale ostatní týmy tam mají lepší individuality.

Reagovat
Honza Matoušek

Přitom Moutinho je tak fantastickej hráč. Velká škoda, že nebyl nikdy více na očích.

Reagovat
FC Porto FC

u mě jo :D

Reagovat
smazaný uživatel

moutinho je dobrej, z meirelese neni odvařený snad nikdo

Reagovat
mastakillah

Moutinho je fakt dobrej. Na něm bude hodně výrazně záviset jejich případný úspěch

Reagovat
FC Porto FC

Moutinho je úžasnej co jsem viděl goly Falcaa tak mu skoro na všechny nahrál Moutinho

Reagovat
One-Real

A kdo v tehle zaloze bude hrat toho rozehravace pred obranou?

Reagovat
FC Porto FC

nejvíc vzadu by měl být William

Reagovat
fantomas

William, uplne v klidu. On rozhodne neni jen nakej boric, to se ostatne snazi vysvetlit i ten medailonek. Zastal by to i lip nez Veloso podle me.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyz k tem z Realu pridas Patricia, Moutinha nebo Naniho, tak uz je to hodne solidni kostra. Akorat ten hrot chybi hodne no, uz dlouhobobe. Treba se docela divim, ze za tu dobu nekoupili nejakyho Brazilce.

Reagovat
spider_8

Na Euru měli úplně stejný tým (kromě Carvalha) a byli výborní. Tady se snad ukáže, že to není o hvězdách a o jménech, ale stačí výborně fungující tým a 2-3 top hráči.

Reagovat
minoLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Ale je to fakt zaujimave, ze Portugasko nie je schopne vychovat poriadneho utocnika tolke roky. Ja si pamatam teda jedneho a to Pauletu. Potom tam boli kadejaki Nunovia, Almeidovia, Postigovia, to uz skratka nebolo ono.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Psát do diskuze na eurofotbalu, to je stejnej adrenalin jak prdnout si ve výtahu a čekat jestli někdo přistoupí.

Reagovat
smazaný uživatel

hláška roku

Reagovat
nani92

pokazil si to

Reagovat
Infi

Reagovat
spider_8

Těším se na ně a věřím jim. Na Euru to byl výborně vyvážený tým, ze kterého vyčnívaly 2-3 hvězdy, tak to má být. Ten střed sice není podle jmen nijak hvězdný, ale hráči se v něm výborně doplňují, navíc očekávám, že i Naniho forma prudce vzroste, takže jediný co opravdu chybí je ten útočník. Škoda, že si Costa nevybral spíš Portugalsko, do tohohle týmu by se hodil parádně.

Reagovat
madridcan

Ghana, USA, Belgicko/Rusko by nemuseli byt pre nich vacsi problem. Zlom pride v stvrtfinale a je otazne, ze ci im viac vyhovuje Francuzsko alebo Argentina. Podla mojho nazoru ich cesta k medailam vedie cez uvodnu prehru s Nemeckom...

Reagovat
FC Porto FC

Golman, obrana a záloha za předpokladu že bude hrát William místo Velosa se mí líbí. Těším se moc na Moutinha Porád si myslím že na lavičce měl být Quaresma kterej by mohl se sestavou něco udělat pokud by Nani nebo Varela neobstál

Reagovat
smazaný uživatel

Takže "Titul pro Eusébia" ?"?

Reagovat
One-Real

Ta jejich zaloha neni vubec spatna, jak se tu prezentuje. Vydraftovat nejakeho hrotaka a mohli se smele radit k velkym favoritum.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to skoda. Taky si mohli koupit svyho Costu.

Reagovat
One-Real

Ja bych tam snad narval toho Varelu misto Postigy. Pamatuju ze na ME se jevil sikovne a i kdyz to neni zadny top class kanonyr, tak fungoval aspon trochu v mezihre.

Reagovat
smazaný uživatel

Treba. Nebo to mohli zkusit s Quaresmou. Podle me vsechno lepsi nez Postiga. Hrace, co by byl vic na nic, neznam. Snad tam bude spis ten Almeida nez on, ten ma aspon nejaky pouzitelny vlastnosti.

Reagovat
FC Porto FC

Varelova koncovka je strašná ale :D

Reagovat
smazaný uživatel

Co ted koukam, tak treba Rodrigo z Benficy. Brazilec reprezentujici Spanelsko hrajici v Benfice. Ideal.

Reagovat
smazaný uživatel

* hrajici v Portugalsku.

Reagovat
smazaný uživatel

nabizel by se nelson oliveira, kdyby nemel tragicke jaro, talent urcite ma

Reagovat
Honza Matoušek

Nejnenáviděnější tým na MS.

Força Portugal!

Reagovat
Usty

Sračka

Reagovat
nani92

tak ideme borci

Reagovat
smazaný uživatel

Dát jako hvězdu Carvalha místo Ronalda, to zavání snahou vysmát se mainstreamu, ale dost okatě a zbytečně...ačkoliv měl Carvalho skvělou sezónu, Ronaldo je pořád spolu s Messim největší hvězdou mistrovství...

Reagovat
tomasinho

Reagovat
nani92

a kde tam je hviezda Carvalho ty komerčák?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ángel di María 22

Reagovat
smazaný uživatel

marinik a masopust, zaruka kvality

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Infi

Reagovat
smazaný uživatel

Carvalho dobrá volba

legenda "Černý panther" pokračuje...

Reagovat
Talker

Vždyť tam není napsáno hvězda, ale hráč na kterého se zaměřit. A 150tý článek o Ronaldovi během roku by byla píčovina.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
EmC

Marinik 10.06.2014 09:04

Dát jako hvězdu Di Maríu místo Messiho, to zavání snahou vysmát se mainstreamu, ale dost okatě a zbytečně...ačkoliv měl Di Mária skvělou sezónu, Messi je pořád spolu s Ronaldem největší hvězdou mistrovství...

Reagovat
Detektiv
Reagovat
smazaný uživatel

Neřekl bych, že bronz z MS 1966 je jediným významným zářezem Portugalska v historii MS, určitě by se tam dalo zařadit i čtvrté místo na MS 2006. Stříbro na Euru 2004 rozhodně nebylo dílem pouze Figa a Ruie Costy, Figovi se na tom turnaji moc nedařilo a Rui Costa do některých zápasů dokonce naskakoval až jako střídající hráč. Naprosto stejný podíl na tom měla nastpující generace portugalského fotbalu v čele s Cristianem Ronaldem a Hélderem Postigou, stejně tak vítězná enkláva hráčů Porta jako byli Ricardo Carvalho, Maniche, Deco a další.

Portugalsko rozhodně není zářným příkladem nekolektivního pojetí fotbalu nebo individualismu, naopak úspěch v podobě semifinále na posledním Euru mu přinesl hlavně nový trenér Bento, který tým poskládal dohromady i po taktické stránce tak, aby si hráči mezi sebou vyhověli. Například João Moutinho byl celosvětově nejlepším nahrávačem kvalifikace na MS a jako jediný zaznamenal dvouciferný počet gólových přihrávek. Navíc v obraně hrají fantastičtí Pepe s Coentrãem, na druhém kraji obrany podává výborné výkony João Pereira z Valencie atd. Portugalci mají možná úzký kádr v porovnání s opravdovými velmocemi, to je ale u desetimilionové zemičky celkem pochopitelné. Stačí se podívat, jaké kádry mají aktuálně k dispozici Řecko nebo Česko, což jsou zhruba srovnatelné země co do počtu obyvatel. Rozhodně bych si Portugalce nedovolil předkládat jako nějakou reklamu na individualismus, Cristiano sice vyčnívá, ale ten by vyčníval všude, jinak je ten tým naopak vyvážený ve všech řadách.

Na papíře mi Portugalsko připadá jako taková osmá, devátá nejsilnější reprezentace na turnaji, jejímž reálným cílem by mělo být čtvrtfinále, na druhou stranu mají hodně těžkou skupinu, postup z ní bude hodně tvrdý oříšek k rozlousknutí a zároveň se od něj bude všechno odvíjet. Jsou tam jedni ze tří největších favoritů na zlato a semifinalisti posledního Eura Němci, plus Ghana a Spojené státy, což jsou na svých kontinentech jedny ze dvou nejlepších zemí a v přípravě podávají vynikající výkony.

Může se stát, že Portugalci pojedou domů už po skupině, ale pokud by se postoupit povedlo a ten tým si sedl dohromady s tím, že by se sešla i sportovní forma klíčových hráčů, kterých Portugalci vzhledem k tomu, jak relativně malá země jsou, nemají nazbyt, mohli by dojít i dost daleko. Na druhou stranu mi ale připadá že mají Portugalci v Brazílii několik mladých talentovaných hráčů, kteří by mohli ukázat velké věci a velmi mile překvapit. Tak uvidíme, s Brazilci jim budu na turnaji přát nejvíc.

Força Portugal!

Reagovat
smazaný uživatel

Portugalsko se hrozně podceňuje, vždyť oni v posledních letech malokdy vyhoří. Vlastě vůbec, vždy minimalně splní svoje.

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych spíš řekl, že se na něj naopak kladou přehnané nároky a někteří lidi se mylně domnívají, že patří do kategorie velmocí typu Německo, Španělsko nebo Brazílie. Oni naopak prožívají nejlepší repre období ve své historii a už jen to, že se dokáží s železnou pravidelností kvalifikovat na všechny velké turnaje a postupovat ze skupiny, je pro ně velký úspěch. Medaile jsou pro ně úplně úžasný bonus. Vždyť oni kromě toho jednoho turnaje s Eusébiem v Anglii neměli na reprezentační úrovni prakticky nic a všechny ostatní úspěchy zaznamenala až generace Figo, Rui Costa a spol. nebo Cristiano Ronaldo a spol. s tím, že když se tyto dvě generace potkaly na jednom turnaji, bylo z toho stříbro na Euru a čtvrté místo na MS. Často mě napadá, jak obrovskou smůlu v Portugalsku mají, že se ty dvě generace nenarodily současně...v brance Baía, v obraně Pepe s Coentrãem, v záloze Figo, Rui Costa, Moutinho, Deco, Maniche a x dalších alternativ, v útoku Cristiano Ronaldo, Nuno Gomes, Nani, na lavičce Pauleta, Postiga...

Reagovat
smazaný uživatel

souhlas, v podstatě jsi výborně (ale ne stručně ) shrnul Portugalce, takový dodatek ke članku...

... a že se generace nepotkaly? sice MS ani ME nevyhrali, ale zase mají tu "konstantnost" takova "slavna" Belgie je na velkym turnaji po 12-ti letech, co ti by za to dali...

Reagovat
smazaný uživatel

Takový kus historie portugalského fotbalu plný takových osobností a dílčích úspěchů ani nejde shrnout stručně, jinak souhlas...

Reagovat
valloire

V 84 sehráli výborný EURO v čele s Chalanou a jejich semifinále se suverenní Francií je jeden z nej zápasů, co jsem kdy viděl.

Reagovat
smazaný uživatel

tvůj člänek trochu si protiřečí, na jednu stranu je vychvaluješ jako jedno z nejúspéšnějších mužstev tohoto tisíciletí což souhlasím, a pak je zařadíš mezi 8,9 mužstvo turnaje s cílem uhrát čtvrtfinále, a s tím nelze souhlasit

Reagovat
smazaný uživatel

Já je ale nikde nevychvaluju jako jedno z nejúspěšnějších mužstev tisíciletí, myslím to spíš tak, že i když rozhodně nepatří k top favoritům a šířkou opravdu top hráčů v kádru se nemohou rovnat úplným velmocím, dokáží s nimi na takových turnajích držet krok, což je obdivuhodné.

Reagovat
smazaný uživatel

OK, ale zkus psat jasněji, stručněji, ať se do toho nezamotáváš,

pro mně po těch představovačkách jasně mají na semifinále, kvalifikace sice odfláknou s néjakým trpaslíkem, ale na velký akci se dokáží vyhecovat a gólman prý dokáže v bráně čarovat...

Reagovat
fantomas

Prakticky si nenapsal nic, co bych já nenapsal no (hlavně o tom "kolektivnim pojetí" a přínosu Benta v tomhle směru). A čtvrtý místo z MS fakt neni "významnej zářez" v historii, to se na mě nezlob.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, jenže ty jsi napsal: "Jestliže je fotbal v zásadě kolektivním sportem, Portugalsko toho není zrovna zářným příkladem." S tím nesouhlasím, protože to vyznívá, jako kdyby byli individualisti a trochu to popírá to týmové pojetí, které přinesl Bento. Tým, který postoupí na MS do semifinále, tedy mezi čtyři nejlepší, tam prostě zanechá nesmazatelnou stopu a v rámci portugalské fotbalové historie je to druhý největší úspěch v historii MS, takže hodně významný zářez. Ale to je jedno, jen jsem napsal svůj pohled na věc, neber to jako nějaký útok nebo tak...

Reagovat
fantomas

Ale prdlacky, ten clanek ma nakou strukturu a urcitym stylem se vyviji. Nejprv Eusebio, pak Ronaldo a nakonec vyvraceni, ze to neni jen o Ronaldovi (William), a velkej kus v tomhle smeru jinak odvedl i Bento.

Jo, pokud si cetl jen usek Kvalifikace, potom je to zavadejici, ale s tim, ze by se nekdo takovej nasel, sem uprimne nepocital.

A druhym nejvetsim uspechem treba Anglie na MS je co? Takle to urcite nefunguje, ze i to druhy v poradi je jeste automaticky v celosvetovym meritku (!!) vyznamnej zarez.

Reagovat
Benfica

aj tak zlato 2014

Reagovat
smazaný uživatel

Nic tam nepředvedou...

Reagovat
mike.84

čaute, muže mi prosím někdo napsat pod kterým článkem se řeší Fanta ?

Reagovat
Ángel di María 22

Bude.

Reagovat
Kily

v tom, co za chvíli vyjde

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem obrovský fanoušek Německa a Bayernu Mnichov ! Myslím si tedy že postoupí Německo a USA. Ale je to jenom názor :D

Reagovat
smazaný uživatel

:D:D:D:D:D:D:D lol

Reagovat
smazaný uživatel

Fakt jo? To bych do tebe neřekl

Reagovat
smazaný uživatel

Postiga dal v kvalifikaci 6 golu coz jo nadprumerne cislo. Nebyt baraze tak je i nejlepsi strelec Portugalska.. Tak snad se mu podobne povede i na turnaji a vsem zavre huby

Reagovat
Counter

Máš ho ve fantě? Je tam levný

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

No bez nastopro fit Ronalda to podľa mňa nebude žiadna sláva. Úspech toho týmu stojí na ňom.

Reagovat
smazaný uživatel

William Carvalho klasickej Portugalec narozenej v Angole

Reagovat
smazaný uživatel

Angola byla portugalskou kolonií, stejně jako Mozambik (Eusebio), Guinea-Bissau (Bruma) a Kapverdy (Nani)

Reagovat
smazaný uživatel

na MS v Německu 2004 snad hráli 2 bratři za Angolu a druhý za Portugalce ?

Reagovat
smazaný uživatel

*2006

Reagovat
smazaný uživatel

Ne to byli Boatengové, před čtyřmi lety a letos taky

Reagovat
smazaný uživatel

píšu o Portugalsku a Angole, nemyslím Německo a Ghanu

Reagovat
smazaný uživatel

neviem ci klasicky, ale Portugalec je

Reagovat
Benfica

a čo aj mne hovoria Portugalec a som tam ešte nebol

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nič v zlom, ale hneď som si predstavil tých slovenských "Portugalcov"

Reagovat
Benfica

Reagovat
smazaný uživatel

vsak maju Quaresmu

Reagovat
fantomas

Heh, dost brutálně se podceňujou tady. Snad totéž udělaj i týmy na šampionátu.. i když tam zřejmě trenéři budou mít převážně rozum...

Reagovat
smazaný uživatel

Brankáři Obránci Pepe, Pereira, Rolando, Lopes, Antunes, Coentrao, Neto, Silvio Záložníci Danny, Quaresma, Meireles, Veloso, Nani, Varela, Moutinho, Vierinha Útočníci

Reagovat
Benfica

World Cup 2014 winner.................PORTUGAL

pekný článok

Reagovat
Darren Fletcher

poradie portugalsko, ghana, nemecko, usa

Reagovat
madridcan

OT: Zajtra nove casti Suitsov

Reagovat
fantomas

To ubehlo

Reagovat
Darren Fletcher

Reagovat
smazaný uživatel

meh, hrozně to šlo celou novou řadu dolů. Jak jsem to miloval, teď bych u toho usnul...

Reagovat
cetto

Německo 3:2 Portugalsko

USA 1:3 Portugalsko

Portugalsko 2:0 Ghana

Belgie 2:3 Portugalsko (pp)

Argentina 3:1 Portugalsko

Reagovat
Benfica

Reagovat
smazaný uživatel

Nani to zase rozjede. Když hraje s Ronaldem, tak jde neuvěřitelně nahoru jeho výkon....asi se kluci hecujou

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak se teda docela zapomnelo na Dannyho. Docela divny, ze nejede, v Zenitu mel docela dobrou sezonu, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Podle TM 26z 13+13.. Nechapu, ze tam neni.

Reagovat
smazaný uživatel

Věčně zraněný...

Reagovat
smazaný uživatel

Letos skoro 3000 minut.

Reagovat
fantomas

Se 160 minutama nahraných pod Bentem v soutěžních utkáních (a celkově to vážně neni o moc víc) by to těžko mělo někoho překvapovat. Ani samotnýmu mi Danny nepřijde jako ideální hráč do tohohle 4-3-3, tobě jo?

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle neprekvapuje. Spis prekvapuje to, ze toho nenahral vic, kdyz mel letos v druhym tymu ruske ligy odehranych skoro 3000 minut a vyborny statistiky k tomu. Jako hodi, nehodi, na to, aby nekoho takovyho nechal doma, nema zas tak kvalitni a sirokej kadr. A co se toho 4-3-3 tyce, tak v Zenitu, tusim, hraje casto podobnou roli jako ma Valbuena pod Deschampsem, cimz nerikam, ze by mel hrat misto Naniho, to urcite ne, ale takovymu hraci by se misto v sestave urcite dokozalo najit. A jak se nekolikrat ukazalo, to 4-3-3 neni vhodny proti komukoliv a Danny je presne ten hrac, kvuli kterymu by se obcas dala udelat zmena. Podle me velka skoda.

Reagovat
smazaný uživatel

Tou vetou "v sestave urcite dokozalo najit" nemyslim vylozene v zakladu, jen jako moznost.

Reagovat
fantomas

Jo, s tim závěrem asi škoda, ale to se už dostáváme k jedný z mála - ne-li jediný - výrazných slabin Benta... on je prostě příšerná konzerva, co bude do aleluja stavět svý koně a svý rozestavení.

Reagovat
fantomas

*s tim závěrem asi souhlas

Reagovat
smazaný uživatel

A jinak nesouhlas? Kazdopadne jo, mas pravdu, nebyt toho, tak by mohli byt jeste lepsi.

Reagovat
fantomas

No nevim, přirovnání k Valbuenovi se mi nezdá uplně šťastný, resp. si nedovedu takovýho hráče představit právě v tom Bentově systému.. ale vůbec.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak proti komu.

Reagovat
fantomas

Dneska v generálce víceméně béčko vzadu + střed William-Meireles-Moutinho... evidentní nácvik. Juhůůůů.

Reagovat
smazaný uživatel

Hoď sem, prosím, celou sestavu.

Reagovat
fantomas

Patricio; Amorim, Costa, Neto, Coentrao; Meireles, William, Moutinho; Varela, Almeida, Ronaldo

Reagovat
smazaný uživatel

Díky.

Reagovat
madridcan

Patricio- Amorim, Costa, Neto, Coentrao- Meireles, William, Moutinho- Cristiano, Almeida, Varela

Reagovat
smazaný uživatel

Na livesportu teď naskočilo: Patricio - Coentrão, Alves, Neto, Pereira - Veloso, Moutinho, Carvalho - Cristiano Ronaldo, Postiga, Nani. Divné...

Reagovat
fantomas

Livesport je shit

Reagovat
smazaný uživatel

Nepatří mu náhodou eurofotbal?

Reagovat
fantomas

Reagovat
madridcan

chujovina

Reagovat
smazaný uživatel

Maj v tom kluci z livesportu asi trošku bordel, no.

Reagovat
smazaný uživatel

200. pro úspěch Portugalska na MS

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jsem zvedavej dneska na generalku, hlavne na Varelu, Almeidu a Williama

Reagovat
smazaný uživatel

Mělo to být v jednu ne? Než to pustí, tak usnu...

Reagovat
smazaný uživatel

Ve dve.

Reagovat
smazaný uživatel

Na hlavní straně je 0:55, to mě navnadilo. Toto mě zase zchladilo.

Reagovat
madridcan

na cakacku na San Antonio ideal

Reagovat
smazaný uživatel

Ale jine casove pasmo

Reagovat
smazaný uživatel

Jak jiné časové pásmo, Nova Sport je český kanál.

Reagovat
smazaný uživatel

tak to dela na Nova Sportu nejaky dement

Reagovat
smazaný uživatel

Původně to prostě mělo začínat v 1:00 našeho času, ale během včerejška se to posunulo na 1:45, nic víc v tom není.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak už to ti joudové opravili! Mělo by to být 4-1-4-1...Patricio - Coentrão, Neto, Costa, Amorim - Carvalho - Cristiano Ronaldo, Moutinho, Meireles, Varela - Almeida.

Reagovat
smazaný uživatel

4-3-3

Patricio - Amorim, Neto, Costa, Coentrao - William, Moutinho, Meireles - Varela, Almeida, Ronaldo

Reagovat
smazaný uživatel

No, uvidíme, jak to bude vypadat přímo na place, každopádně sestava je taková, jak ji tady házel fantomas.

Reagovat
madridcan

Minuta hore-dole

Reagovat
smazaný uživatel

A teďka zas úplně přeházeli rozestavení i některé posty, to tam snad dělá nějaký opilec, co přišel domů po flámu, to není možné...

Reagovat
smazaný uživatel

A proc resis nejaky posty? Pokud to sledujes, tak vis, jak budou hrat..

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, to je jasné, Almeida na hrotu, křídla Ronaldo, Varela, na stoperu Neto s Costou, na krajích Amorim s Coentrãem, no a trošku neznámá je záloha, ale řekl bych, že nejdefenzivnější bude Meireles a ofenzivněji ladění William s Moutinhem. Jsem na to celkem zvědavý, ale hlavně doufám, že se do MS stihne uzravit Pepe, bude hrát i Pereira na pravé obraně a dostane se do pohody Cristiano.

Reagovat
smazaný uživatel

Meireles ne, ten to hrat nemuze. Carvalho hraje za Velosa, tak pred stoperama zkousi prave jeho.

Reagovat
smazaný uživatel

Mi tahle záložní trojka připadá celkově taková nějaká až moc ofenzivně laděná...

Reagovat
fantomas

Ale di ty.. Carvalho je zvyklej operovat mezi stoperama a někym jako Moutinhem, Meireles tam obstará tak nějak všechno. Vyvážený.

Reagovat
smazaný uživatel

Uvidíme, rád bych tomu věřil...

Reagovat
fantomas

Ještě nikdy sem neviděl se někoho takle pohoršovat nad Livesportem... to je fakt pozoruhodně zbytečná aktivita.

Reagovat
smazaný uživatel

To je mi jasné, spíš jenom nestačím žasnout...

Reagovat
fantomas

Co tam furt dělaj

Reagovat
smazaný uživatel

Pořád nespím, tak alespoň ten fotbal by mohl být.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak už víme, že při projevu omdlel portugalský prezident, ale fotbal nikde...

Reagovat
smazaný uživatel

se ožral?

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, měl projev, byla nějaká demonstrace, lidi začali provolávat hesla, bylo to slyšet i při tom projevu, zatočila se mu hlava a musela ho chytat stráž...

Reagovat
smazaný uživatel

A kvůli tomu se nehraje, nebo to spolu nesouvisí?

Reagovat
smazaný uživatel

Nesouvisí.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak už se hraje a nova sport nic, taková novácká klasika.

Reagovat
smazaný uživatel

Kraaaaaaaaaaaaaaaasnej gol

Reagovat
fantomas

Nice Joao ♥♥♥

Reagovat
fantomas

Aha, to nebyl von

Reagovat
smazaný uživatel

Almeida! Varelův centr!

Reagovat
smazaný uživatel

Almeida At da aspon hattrick.

Reagovat
smazaný uživatel

Valera a Almeida musi byt zaklad

Reagovat
fantomas

Lol

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Zaprvý je to Varela, zadruhý Nani...?

Reagovat
smazaný uživatel

Myslis ten Nani, co za celou sezonu nahral tak 5 zapasu? A samozrejme, ze Varela, ses nikdy neprepsal?

Reagovat
fantomas

Myslim ten Nani, co byl v přípravě ten starej dobrej Nani.

Reagovat
fantomas

... a zatřetí má samozřejmě moře prostoru ke kazení. Almeidovi gól základ dost možná vyhraje, ale Varelovi centr určitě ne.

Reagovat
smazaný uživatel

O Almeidovi se nema smysl bavit, lepsiho hrotaka Portugalsko nema. Varela si zaklad zaslouzi mnohem vic, nez Nani.

Reagovat
fantomas

Za co? Jeden centr? Mizernou sezonu v Portu? Jediná otázka byla, jestli Nani bude v dobrý kondici - což příprava ukázala, že v pohodě bude... potom prostě neni co řešit. Varela at si klidně dneska dá dvě áčka.

Reagovat
smazaný uživatel

Varela bude dobrý žolík, už dva roky zpátky vystřelil důležitou výhru s Dánskem na Euru. To bude jeho pozice i letos...

Reagovat
fantomas

Jo, on je i fajn dozadu, odmaká to.. bude se hodit na dohrávání za jakýhokoliv stavu. A vzhledem ke kondici Naniho.

Reagovat
smazaný uživatel

60-70 minut Nani, pak nástup Varela a bude to ok.

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Nevidim nejmensi duvod, proc by mel hrat zaklad Nani. Nehraje v MU, neni to nijak zvlast dobrej hrac, nic pro nej nemluvi..

Reagovat
fantomas

Panebože

Reagovat
smazaný uživatel

Jasne, podle tebe patri Nani k nejlepsim na svete

Reagovat
fantomas

To sem nikdy neřek, jen zkrátka i přes ten jeden povedenej Varelův centr - kupodivu - dál platí, že je Nani mnohem lepšim hráčem.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Jj, vysměj se mi Mě by fakt moc zajímalo, kde čerpáš tu důvěru ve Varelu.. asi opravdu jen v tom jednom centru. Protože jinak takle srdnatě obhajovat dlouhodobě nejkritizovanějšího hráče Porta, obyčejnýho pracovitýho průměráka, co ti zahraje jednou za pět zápasů, a to na úkor potenciálně rozdílovýho hráče (kterym se Nani pro repre ukázal bejt už tolikrát)... no, to dost smrdí... dolarem.

Reagovat
smazaný uživatel

To prave neni nejakym velebenim Varely, ale naopak nechapu, kde berete ty superlativy ohledne Naniho, coz je naprosto obycejnej pumerak, kteryho se MU uz hodne dlouho pokousi zbavit..

Reagovat
smazaný uživatel

Nani ani omylem není průměrák...

Reagovat
fantomas

To sou mi kecy

Reagovat
smazaný uživatel

Jediné, co mluví proti němu, jsou výkony v klubu, jenomže formu z klubu nechal v Manchesteru a v reprezentaci je to ten starý dobrý Nani a to je sakra kvalitní fotbalista.

Reagovat
smazaný uživatel

NOVA by už mohla to trápení ukončit a konečně nám přestanou kazit životy...

Reagovat
smazaný uživatel

Neto?

Reagovat
madridcan

Zvýšil tak skóre dnešního utkání na 1:0. David Forde (Irsko) se po balónu natahoval ze všech sil, ale marně.

Flidov livesport a zvysenie na 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem ani netušil, že Irsko trénuje Martin O'Neill. A Irové by se mohli trochu krotit před MS s těmi zákroky...

Reagovat
smazaný uživatel

Škoooodaa!

Reagovat
smazaný uživatel

Je tam!

Reagovat
smazaný uživatel

Utok zatim funguje paradne

Reagovat
smazaný uživatel

Líbí se mi, jak Cristiano rozjíždí ty ofenzivní akce a snaží se hrát týmově, navíc je vidět, že to nese ovoce. Je na něm trochu vidět, že toho poslední dobou moc nenahrál, ale i tak hraje velmi dobře a bude velkým přínosem!

Reagovat
fantomas

Mně se teda Ronaldo až na tu patičku nelíbí skoro vůbec.

Reagovat
smazaný uživatel

Říkám, je na něm vidět, že moc nehrál, třeba jak se zamotal při té koloběžce, to se mu moc nestává, ale jinak pohoda...

Reagovat
fantomas

Mně se nezamlouvá ani to, co většinu času dělá v tom středu hřiště.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale jó, je tam pohyb, snaží se vykrývat prostory, rozehrávat akce, prostě hrát pro tým, dal tyčku, rozjel gólovou akci, teď mu zase chyběl kousíček, aby šel sám...klídek.

Reagovat
smazaný uživatel

Bida.

Reagovat
smazaný uživatel

A hlavně on má pro ten tým obrovský psychologický význam, i když hraje na své poměry průměrně, tak jim dodává velký klid a jistotu a rostou tím výkony všech ostatních...

Reagovat
fantomas

Jo, jasně, i ten jeden geniální moment u něj může v pohodě stačit. A on se do toho dostane brzo.

Reagovat
smazaný uživatel

Vypada, ze je v dobry forme, zatim skvelej vykon

Reagovat
smazaný uživatel

Varela

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vole, ten Varela se nějak rozcentroval...

Reagovat
smazaný uživatel

A Hugo Almeida jasný základ, tady vůbec není o čem...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Amorim je vynikající, nakonec i ten Pereira snad bude pod tlakem či co.

Reagovat
smazaný uživatel

Na to, že nehrají tři stabilní členové základu, nepředvádí Portugalci vůbec špatný výkon. Hlavně mi připadá, že kvalita v týmu je rozprostřena mezi daleko více hráčů než bývalo zvykem a vypadnutí jednoho dílku ze skládačky by nemuselo být neřešitelným problémem.

Reagovat
smazaný uživatel

Zatim skvelej vykon, nejlepsi asi Almeida a Varela s Moutinhem

Reagovat
Benfica

také výsledky si predstavujem aj na Majstrovstvách

Reagovat
smazaný uživatel

Zbytečně polevili...

Reagovat
smazaný uživatel

300. pro úspěch Portugalska na MS

Reagovat
fantomas

Varela

Reagovat
smazaný uživatel

Kvalitní první dotyk...

Reagovat
smazaný uživatel

Pepe

Reagovat
smazaný uživatel

Začínám mí strach, že Varela se dvěma gólovými centry vyčerpal do příštího Eura...

Reagovat
smazaný uživatel

*mít

Reagovat
fantomas

Varelova bublina splaskla. Už by mu to Naniátor moh jít ukázat..

Reagovat
madridcan

Leonard 13 bodov za 7 minut Zatial mu vychadza vsetko, na co siahne. Pravy opak je Chalmers na druhej strane. Ten je rad, ked trafi obruc

Reagovat
smazaný uživatel

Aplaus pro Cristiana...

Reagovat
fantomas

William ♥ opět suprovej výkon. Základ je tutovka teď už snad.

Reagovat
smazaný uživatel

Viděl bych to: Patricio - Coentrão, Pepe, Alves/Neto, Amorim - Meireles, William, Moutinho - Cristiano Ronaldo, Almeida, Nani.

Alves dneska vůbec nehrál, takže nevím a Pereira měl nějaké zdravotní problémy a dneska nedostal ani minutu, takže čekám Amorima, který hraje navíc obstojně.

Reagovat
fantomas

Podle mě Pereira bude normálně hrát, musíš si uvědomit, že je to géčko a ten první skupinovej zápas maj až za tejden pomalu. Do tý doby všechny ty bolístky vyleží, možná jen ten Alves je otazník, ale poslední trénink podle všeho všichni absolvovali v plnym tempu. Dneska to tudíž spíš bylo o tom neobnovit si to - a tudíž radši pošetřit 3/4 marodný obrany.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, já bych byl rád, kdyby hráli, jenom jsou to pro mě takové dvě nejistoty, jinak se ta sestava vykrystalizovala poměrně jasně, alespoň podle mě...

Reagovat
fantomas

Bude to v podstatě jako na Euru, akorát střed oživí (a zkvalitní) William a na hrotu se líp než Postiga najde Almeida. Ideál.. a může to jít fakt daleko, když všem vydrží zdraví.

Reagovat
smazaný uživatel

Všechno se bude odvíjet už od té skupiny, která je fakt hodně těžká...

Reagovat
smazaný uživatel

Portugalsko pujde z prvniho mista a myslim, ze Nemecko bude mit velkej problem se vubec dostat na druhy misto.

Reagovat
fantomas

CO TO KURVA VYMEJŠLEL

Reagovat
smazaný uživatel

Je táááám! Goooool!

Reagovat
madridcan

Velka spokojnost aktualne...ako Portugalsko, tak San Antonio. Rozoberacka aj od jednych aj druhych

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavne to SAS nezakrikni

Reagovat
madridcan

Ci kokot...vsimas ako ich rozoberali v poslednych minutach stvrtiny? Asi kazdy jeden si nahral, rychle akcie a Miami celkom nevie, kde im hlava stoji. Klinec bola trojka s klaksonom. a na zaciatku stvrtiny druhej vsetko po starom. Mam pocit, ze Spurs tam padne hadam kazda trojka...

Reagovat
smazaný uživatel

No co rozebirali, ale s jakou energii hrajou, hraci Hate ani nestihaji otacet hlavy

Reagovat
smazaný uživatel

Věřil jsem ve výhru, ale zatím hrají Portugalci opravdu velmi, velmi dobře, doufám, že to není špatné znamení, protože tohle jsem si nepředstavoval ani v hodně optimistických scénářích...

Reagovat
smazaný uživatel

Fáááááááááábiooooooo Cooooooeeeeennnttttraaaaaaoooooooooo

Reagovat
fantomas

Coentrao takovej sprint v takový minutě za takovýho stavu v takovym zápasu... klobouček. Průměrák Nani taky krásná příhra.

Reagovat
fantomas

WHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAT

Nani omfg, génius

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Viděls to?

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, koukam na basket, ale libi se mi, jak vychvalujes vsechno co udela a to bych se nedivil, kdyby dal prihravku na 2 metry

Reagovat
fantomas

Jo tak. Má áčko a naprosto geniální, orgamismickej gól, co akorát neuznali pro ofsajd (ale na něm stejně bylo nejlepší to, co mu bezprostředně předcházelo), a to strávil na hřišti zlomek toho, co v druhym poločase tragickej Varela no.

Já chápu, že to tak může vypadat, ale takle holt hrajou opravdu kvalitní hráči. (A vůbec bys spíš neměl reagovat a soustředit se na ten nejnudnější sport planety.)

Reagovat
smazaný uživatel

Skoda, tak orgasmickou akci bych chtel videt

Reagovat
fantomas

No to věř, že chtěl.

Reagovat
smazaný uživatel

Greeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeen

Reagovat
madridcan

Co Green, ale Leonard? Im fakt dneska vyjde kazdy pokus. Mrzi ma, ze malokto si vsimne tu uzasnu pracu Parkera. Neskutocny hrac.

Reagovat
smazaný uživatel

Jasny Leonard dneska trefi cokoliv, ale SAS hraje perfektne tymove, nikdo nedokaze hrat tak, jako oni a kdyz si uvedomis, ze cela osa tymu je uz davno za zenitem a jak doplnuji tym, to je neskutecny. Pop (ikdyz jsem je driv nesnasel, ted pred nima mam ohromnej respekt.)

Reagovat
smazaný uživatel

Ale furt jeste neni hotovo..

Reagovat
smazaný uživatel

Força Portugal!

Reagovat
madridcan

Oleeee Ani fanusikovia Miami to uz nevydrzalo a spakovali sa v polke stvrtiny. Dneska boli bez sance a snad to tak bude aj nabuduce

Reagovat
smazaný uživatel

fanousci Hate jsou snad jeste smesnejsi pakaz, nez fanousci Barcelony..

Reagovat
placa

Vamos com raça Portugal

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele