Představení účastníků MS - Bosna a Hercegovina

09.06.2014, 15:15
Profily, historie
Zaujalo nás
Jednu velkou premiéru prožije na mistrovství světa v Brazílii reprezentace Bosny a Hercegoviny, která se ve své poměrně krátké historii ukáže na závěrečném turnaji vůbec poprvé! Ve skupině s Argentinou, Nigérií a Íránem se potom rozhodně musí porvat o postup.

Historie

Jak už bylo napsáno, fotbalová reprezentace Bosny a Hercegoviny za sebou nemá příliš dlouhou historii. Vznik samostatné bosenské reprezentace se datuje do roku 1993, kdy došlo k rozpadu bývalé Jugoslávie, krátce nato se pak východoevropská země stala členem FIFA a UEFA. Premiérový zápas odehráli bosenští hráči na půdě Íránu, odkud si přivezli vítězství 3:1.

Postupně se Bosna a Hercegovina zapojila do kvalifikačních bojů o mistrovství světa a Evropy, ovšem na závěrečný turnaj se do této chvíle ani jednou neprobojovala, přitom hned dvakrát k tomu měla opravdu velmi blízko. Poprvé to bylo při kvalifikaci na mistrovství světa 2010, kdy si Bosna podržela druhou příčku za suverénním Španělskem (jedenáctibodový náskok) a následně putovala do baráže, kde se potkala s Portugalskem. Zkušenější soupeř však oba zápasy opanoval nejtěsnějším možným rozdílem a bosenští hráči se tím pádem do Jihoafrické republiky nepodívali.

Hodně podobný scénář se opakoval před dvěma roky. Bosna a Hercegovina zaostala ve skupinové fázi za Francií o pouhý jeden jediný bod a znovu tak musela absolvovat zrádnou baráž. Los si s východoevropskou zemí trochu zalaškoval a přisoudil bosenským hráčům opět Portugalce. Úvodní duel na bosenské půdě i přes mírnou domácí převahu kýženou branku nenabídl, odvetu na Estádio da Luz následně výrazně ovlivnilo vyloučení Senada Luliče, po jehož odchodu ještě pyrenejský celek stihl za čtyřicet minut zaznamenat další čtyři góly a konečným výsledkem 6:2 nenechal nikoho na pochybách o zaslouženém postupu na ME.

Do třetice už to však Bosně přece jen vyšlo. Mužstvo kolem kanonýra ManCity Edina Džeka od samého začátku válcovalo jednoho soupeře za druhým a nakonec si z první pozice zajistilo účast na závěrečném turnaji. Druzí Řekové však nakonec zaostávali jen o skóre, které bylo z bosenského pohledu až neuvěřitelné, když třiceti vstřeleným brankám konkurovalo pouhopouhých šest inkasovaných (Řecko naproti tomu mělo skóre 12:4).

Kvalifikace

Bosenskou cestu do Brazílie už jsme nakousli, nyní se však na ni můžeme podívat ještě trochu podrobněji. Safet Sušić a jeho ovečky dostaly jednu z hratelnějších skupin, kde měli být nejtvrdším oříškem již zmínění Řekové a Slováci. Bosna a Hercegovina na rozjezd naprosto jednoznačně vyplanila Lichtenštejnsko, kterému nasázela potupných osm kousků (!) a jen o čtyři dny později čtyřmi góly zatížila branku Lotyšska. Následovala bezbranková remíza na řecké půdě a domácí výhry nad Litvou a právě Řeckem.

Po dalším snadném vítězství v Lotyšsku už začínalo být jasné, že by se Bosna tentokráte na závěrečný turnaj přece jen mohla kvalifikovat. Dobře rozehranou kvalifikaci však poté nečekaně zkomplikovala porážka se Slováky, tým z Balkánu však následně Slovensku prohru vrátil a následně dalšími dvěma vyhranými zápasy udržel výsostné postavení, díky kterému se premiérově kvalifikoval na světový šampionát.

Na koho se zaměřit: Edin Džeko

Při pohledu na bosenskou soupisku se nám pohledy snad automaticky zaměří na Edina Džeka, kterého si většina českých fanoušků částečně přivlastňuje. Právě rodák ze Sarajeva je s jistotou největší hvězdou premiérového účastníka světového mistrovství a na Džekovi bude ležet největší díl odpovědnosti za úspěch nebo neúspěch reprezentace Bosny a Hercegoviny.

Fotbalový životopis Edina Džeka je všeobecně velmi známý, můžeme si ho však alespoň ve zkratce připomenout. První fotbalové krůčky Edin udělal v Željezničaru Sarajevo, kam ho na tréninky začal vodit jeho otec, jenž dříve taktéž hrával fotbal na profesionální úrovni, ale z bosenské nejvyšší soutěže se dále nepodíval. Přes mládežnické kategorie se nadějný kanonýr dostal až do prvního mužstva Željezničaru, kde ho během sezóny 2004/05 vedl český trenér Jiří Plíšek. Právě on následně přivedl tehdy 19letého Džeka do České republiky, konkrétně do Teplic, kde mládežnický reprezentant podepsal čtyřletý kontrakt.

Ještě před nástupem do teplického dresu se však Džeko ukázal na hostování ve druholigovém Ústí nad Labem, kde pod vedením Jiřího Plíška během 15 podzimních zápasů nasázel šest branek a na zimní přípravu už putoval zpátky do Teplic. Na jaře si odbyl debut na české nejvyšší úrovni a do statistik si zapsal tři branky. Naplno však bosenský šutér zazářil během nadcházející sezóny, kdy dokázal vstřelit třináct gólů a kromě ocenění pro nejlepšího cizince Gambrinus ligy si vysloužil také zájem zahraničních klubů. Nakonec během léta 2007 přece jen změnil dres, když za zhruba 4 miliony eur putoval do německého Wolfsburgu.

Zde se Džeko okamžitě adaptoval a postupně vytvořil s Brazilcem Grafitem doslova smrtelné útočné duo, které rozvracelo jednu bundesligovou defenzivní hráz za druhou. Ve své druhé sezóně s VfL po skvělém jaru překvapivě získal ceněnou Meisterschale a sezónu 2009/10 pro změnu zakončil jako nejlepší bundesligový střelec (22 gólů). Na začátku dalšího ročníku se stal Džeko historicky nejlepším ligovým střelcem Wolfsburgu, když s 59 góly během 96 utkání překonal dosavadní primát Diega Klimowicze.

Tou dobou už však začínal být automobilový celek Džekovi těsný a bylo jen otázkou času, kdy zamíří za lepším. Na podzim stihl své bundesligové konto vylepšit o dalších deset přesných zápasů, během zimní přestávky ale za astronomických 32 milionů eur přestoupil do ambiciózního Manchesteru City. Zde však Džeko na své gólové manévry z Německa okamžitě nenavázal a za 15 ligových duelů si zapsal pouhé dvě branky.

Hned od dalšího ročníku se však opět stal postrachem soupeřových brankářů a třikrát po sobě si vylepšil počet ligových gólů, vzhledem ke končící smlouvě se však pozvolna opětovně začíná spekulovat o jeho odchodu. Džeko pochopitelně s železnou pravidelností reprezentuje, když za 61 zápasů stihl nasázet 33 gólů! Nikoho pak jistě nepřekvapí, že již třikrát získal ocenění Idol Nacije (Idol národa - pozn. red.), které se v Bosně a Hercegovině uděluje fotbalistovi roku.

Po skončení fotbalové kariéry by se Džeko dost možná uživil také jako lingvista, plynně totiž zvládá mluvit čtyřmi jazyky: bosensky, česky, německy a anglicky. Jeho oblíbeným klubem byl AC Milán, kde hrával jeho vzor Andrej Ševčenko. Ukrajincův dres s číslem 7 stále zdobí jeho zeď doma v Sarajevu. Edin Džeko je mimo jiné bratranec Emira Spahiče, současného kapitána bosenské reprezentace.

Trenér: Safet Sušić

Na bosenské lavičce najdeme jedno z těch méně známějších trenérských jmen. Safet Sušić je však bývalým úspěšným reprezentantem Bosny a Hercegoviny, za kterou však po osamostatnění stihl odehrát pouhopouhé dva zápasy, předtím pochopitelně nastupoval za Jugoslávii (54 zápasů a 21 branek). Pod jeho jménem se pak objevují největší úspěchy současné bosenské fotbalové reprezentace, kterou vede od konce roku 2009.

Sušičova fotbalová kariéra začala v klubu Krivaja ve městě Zavidovići, následně však jeho kroky směřovaly do slavnějšího FK Sarajevo, kde se během následujících 9 let stal doslova legendou. Jako ofenzivní záložník s neobyčejným čichem na góly stihl ve 221 zápasech zaznamenat 85 branek, stal se nejlepším střelcem jugoslávské ligy (17 gólů během ročníku 1979/80) a tentýž rok byl oceněn jako jugoslávský Fotbalista roku.

Od roku 1982 pak oblékal dres pařížského Saint-Germain, kde dokázal prorazit i na evropské scéně. Sušić měl jakožto hráč štěstí na zranění, díky čemuž si dokázal udržet výkonnost na velmi vysoké úrovni i po uplynutí 30 narozenin. Za PSG stihl mezi lety 1982 až 1991 úctyhodných 96 gólů a navrch přidal 61 asistencí. Poslední rok aktivní hráčské kariéry následně Sušić odehrál za Red Star Saint-Quen, tou dobou už však měl jasno, že se chce stát trenérem.

Trenérské působení začal v Cannes, přes Istanbulspor a krátkou anabázi v Al-Hilalu se potom dostal do Konyasporu, po dalších tureckých klubech Ankaragücü, Rizesporu a Ankarasporu nakonec zakotvil u bosenské fotbalové reprezentace, která tehdy měla za sebou neúspěšnou baráž s Portugalskem o postup na mistrovství světa 2010. Během kvalifikace o nadcházející Euro to po sérii špatných výsledků nevypadalo se Sušičem kdovíjak růžově, ovšem nakonec dostal důvěru, za kterou se nyní odvděčil postupem na MS do Brazílie. Před deseti lety byl Safet Sušić zvolen jako nejvýraznější bosenský hráč za posledních 50 let.

Přednosti

Jednoznačně útok. A to rozhodně nejde pouze o osobu Edina Džeka, který na sebe logicky strhává největší pozornost, ale rovněž Vedad Ibišević dlouhodobě prokazuje na bundesligových trávnících své nesporné kvality a společně se Salihovičem, Misimovičem a Pjanićem dokáží rozebrat prakticky každou obranu. Výhodou výše zmíněných hráčů je také skvělá sehranost, neboť spolu poměrně dlouho působili na klubové úrovni (Misimović a Džeko ve Wolfsburgu, Salihović a Ibišević společně hráli za Hoffenheim atd.).

Při zmínce skóre z kvalifikace (30:6) je sázka na ofenzivní stránku hry na první pohled jednoznačná, ovšem ani obrana rozhodně nezaostává. Kapitán Emir Spahić i ve svých takřka 34 letech prokazuje kvality v Leverkusenu, kde mimo jiné dokázal posadit na lavičku nadějného Philippa Wollscheida. Také Mujdža, Kolašinac nebo Bičakčić patří mezi bundesligové stálice a to nemluvě o Begovičovi, který patří mezi nejspolehlivější brankáře Premier League, kde chytá za Stoke.

Slabiny

Mínusem může být a zřejmě také bude prakticky nulová zkušenost z podobných reprezentačních akcí, kterou by ale částečně měla smazat protřelost některých hráčů z klubové úrovně a zejména pak osoba Safeta Sušiče, který již mnohokrát prokázal, že je opravdu skvělým stratégem.

Předpokládaná sestava

Asmir Begović - Mensur Mujdža, Ermin Bičakčić, Emir Spahić, Senad Lulić - Haris Medunjanin - Mirajem Pjanić, Sejad Salihović - Zvjezdan Misimović - Vedad Ibišević, Edin Džeko

Program zápasů - skupina F

16.06.2014
00:00
Argentina
2:1
Bosna a Hercegovina
Rio de Janeiro
22.06.2014
00:00
Nigérie
1:0
Bosna a Hercegovina
Cuiabá
25.06.2014
18:00
Bosna a Hercegovina
3:1
Írán
Salvador

Konečná nominace

Brankáři
Datum nar.
Klub
Asmir Avdukić
13.05.1981
Borac Banja Luka
Asmir Begović
20.06.1987
Stoke City
Jasmin Fejzić
15.05.1986
VfR Aalen
Obránci
Datum nar.
Klub
Ermin Bičakčić
24.01.1990
Eintracht Braunschweig
Sead Kolašinac
20.06.1993
Schalke 04
Mensur Mujdža
28.03.1984
SC Freiburg
Emir Spahić
18.08.1980
Bayer Leverkusen
Toni Šunjić
15.12.1988
Zarja Luhansk
Ognjen Vranješ
24.10.1989
Elaziğspor
Avdija Vršajević
06.03.1986
Hajduk Split
Záložníci
Datum nar.
Klub
Muhamed Bešić
10.09.1992
Ferencvárosi TC
Anel Hadžić
16.08.1989
SK Sturm Graz
Izet Hajrović
04.08.1991
Galatasaray SK
Senijad Ibričić
26.09.1985
Kayseri Erciyesspor
Senad Lulić
18.01.1986
SS Lazio
Haris Medunjanin
08.03.1985
Gaziantepspor
Zvjezdan Misimović
05.06.1982
Beijing Renhe
Miralem Pjanić
02.04.1990
AS Řím
Sejad Salihović
08.10.1984
TSG Hoffenheim
Tino-Sven Sušič
13.02.1992
Hajduk Split
Útočníci
Datum nar.
Klub
Edin Džeko
17.03.1986
Manchester City
Vedad Ibišević
06.08.1984
VfB Stuttgart
Edin Višća
17.02.1990
Istanbul Başakşehir

Autor: Jiří Vojík

Související články

Zobrazit jen nejnovější
Zobrazit všechny
Představení účastníků MS - Belgie
11.06.2014, 21:09
Představení účastníků MS - Alžírsko
11.06.2014, 19:46
Představení účastníků MS - Rusko
11.06.2014, 13:13
Představení účastníků MS - Korejská republika
11.06.2014, 09:12
Představení účastníků MS - Německo
10.06.2014, 19:06
Představení účastníků MS - Ghana
10.06.2014, 16:13
Představení účastníků MS - Portugalsko
10.06.2014, 13:23
Představení účastníků MS - USA
10.06.2014, 09:11
Představení účastníků MS - Argentina
09.06.2014, 21:20
Představení účastníků MS - Nigérie
09.06.2014, 17:59
Představení účastníků MS - Írán
09.06.2014, 12:04
Představení účastníků MS - Francie
08.06.2014, 22:08
Představení účastníků MS - Ekvádor
08.06.2014, 19:00
Představení účastníků MS - Švýcarsko
08.06.2014, 15:55
Představení účastníků MS - Honduras
08.06.2014, 10:38
Představení účastníků MS - Uruguay
07.06.2014, 21:00
Představení účastníků MS - Itálie
07.06.2014, 18:01
Představení účastníků MS - Anglie
07.06.2014, 15:00
Představení účastníků MS - Kostarika
07.06.2014, 12:02
Představení účastníků MS - Kolumbie
06.06.2014, 21:25
Představení účastníků MS - Pobřeží slonoviny
06.06.2014, 18:12
Představení účastníků MS - Řecko
06.06.2014, 15:03
Představení účastníků MS - Japonsko
06.06.2014, 13:00
Představení účastníků MS - Španělsko
05.06.2014, 20:58
Představení účastníků MS - Chile
05.06.2014, 18:06
Představení účastníků MS - Nizozemsko
05.06.2014, 14:59
Představení účastníků MS - Austrálie
05.06.2014, 12:02
Představení účastníků MS - Brazílie
04.06.2014, 21:01
Představení účastníků MS - Mexiko
04.06.2014, 17:56
Představení účastníků MS - Kamerun
04.06.2014, 15:00
Představení účastníků MS - Chorvatsko
04.06.2014, 12:02

Komentáře (287)

Přidat komentář
veikko

Aspoň do čtvrtfinále, hoši.

Reagovat
veikko

Akorát si spravte Pranjiće na Pjaniće.

Reagovat
db18

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Klidně by to šlo... Stačí porazit Nigérii, a Irán, což při současné dormě všech hráčů nemusí být úplně nerozlousknutelný oříšek. V osmifinále by nás pak čekala asi Francie, která je taky hratelná...

Reagovat
smazaný uživatel

No sex, no goal

Reagovat
bayern987

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Francesco Totti AS

Reagovat
Francesco Totti AS

Reagovat
Dr. Admess

SPOILER: dnešní GoT

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

spoiler

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Dr. Admess

No jo, prozradil jsem náhodou to, že to moc radostnej díl nebude.

Reagovat
smazaný uživatel

Já ho už viděl, a jsem nadmíru spokojen

Reagovat
Dr. Admess

Ta postava, co tam zemřela... Byla moje nejoblíbenější postava..

Reagovat
db18

...začínam se těšit

Reagovat
Dr. Admess

Já jsem fakt z toho naštvanej. Překousl jsem Starky, Zmiji, Droga... Ale tohle mě fakt nas*alo...

Reagovat
Talker

Jako já nevím, mě přijde jako relativně zbytečná postava. Jo, je to sympaťačka, ale nějak větší roli neměla.

Mohl by konečně ale exnout ten mrňavej stark co vidí tříokou vránu, tam to automaticky přeskakuju.

Reagovat
frankiefcb

Náhodou Branova linka mě v knize bavila. Míval jsem hodně rád Dany a Aryu. Mluvím i o knize. Ale teď u mě vévodí Varys.

Reagovat
Dr. Admess

Já si ji holt fakt neskutečně oblíbil...

Jo, ta tříoká vrána mě taky vůbec nebere, ale zase od doby, co už je měnič a umí ovládat nejen vlka, ale i člověka, tak už scény s ním začaly být o něco zajímavější..

Reagovat
Talker

Aha, já to natolik přeskakuju, že o téhle schopnosti ani nevím... Mě prostě tahle dějová linie absolutně nebavila, tak jsem jí začal přeskakovat jen z principu, že nevím, co se tam dělo od chvíle, co utekli z wintercastlu.

Reagovat
Dr. Admess

No, když se ukrývaly před Divochy, tak tam to dokázal, tuším, poprvé.

Reagovat
db18

...Wintercastle

Já takhle přeskakoval Froda v pánovi prstenů (návrat krále)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

v knize je to super linka - jediná, která je pořádná fantasy, ale to se terpve bude stupňovat.

/* Spoiler*/

V seriálu něco přidávají (zajetí a boj o v Krasterovu baštu) a něco ubíraj - že prošli pod zdí magickou branou starych bohu

Reagovat
veikko

Přesně takhle končí dětství, brácho. Takový je život.

Reagovat
smazaný uživatel

Postava sice sympatická, ale defacto k ničemu...

Reagovat
Dr. Admess

Jo, to sice asi jo. Ale já si ho/ji právě fakt neskutečně oblíbil..

Reagovat
db18

to by nebylo GoT, kdyby to mělo být radostné

Reagovat
Talker

V každém díle někdo chcípne a na téhle postavě mi nezáleželo. *SPOILER* Takže pro postavu, která tuhle postavu mrdala a přežila.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
frankiefcb

četl jsem knihy, tka začínám tušit, dko to je.

Reagovat
db18

ale myslel jsem, že to bude až v další sérii

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Minister

Celkom fajn, ale koniec sa mi nepáčil. Čakal som istú udalosť, a oni to dajú až do poslednej časti.

Reagovat
Dr. Admess

Mě se celkem nelíbilo to, že najednou od smrti Zmije přeskočili úplně jinam, kde určitě nějaká delší doba uběhla a my nevíme, co je s Tyrionem...

Reagovat
domingo

Existuje v tomhle vesmiru jeste nekdo, kdo nikdy nevidel ani necetl nic z Game of Thrones?

Reagovat
Talker

Zkus napsat na stránky eurofotbalu v KLDR, tam by nějaká větší šance být mohla...

Reagovat
domingo

Ja to ale nemyslim jako provokaci, fakt me to zajima. Vsechny tyhle popkulturni bandwagony vzdycky generovaly urcitou skupinu vymezenych lidi, kteri byli hrdi na to, ze je to nechava naprosto klidnym. Star Wars, Harry Potter, co ja vim.. vsechno proste.

Ale GoT sleduje uplne, ale uplne kazdej. Krome me nejspis teda. Dokonce uz jsem schvalne zacal hrat na pozerskou vlnu a ptat se vypatkovanych hipstru, ale ti to sledujou taky. Wtf?

A nejhorsi je ze me to sere, chci si s lidma povidat, ale nemuzu na to ted zacit koukat, bo nemam cas a bojim se, ze na tom budu zavisly

Reagovat
veikko

Kdo to je, do pěrdole, ten hipster?

Reagovat
frankiefcb

Jelikož jsem milovník fantasy, tak mě to strhlo. A kvůli tomu jsem začal čísti knihy. A knihy jsou paráda. I když někdy zbytečně natáhnuté, ale to mi nevadí. Příběh, dějové linky, lidské charaktery všechno skvělé. A hlavně nemáš tam hrdinu, který je vykreslován pouze kladně a točí se to kolem něj, ale máš nějaké postavy a je jen na Tobě, kterou si oblíbíš.

Reagovat
domingo

Jj, ja zhruba vim o co jde, zni to prave dobre no. A je to chytre vymysleny, koncept pocitacovy strategie do literarni formy z vnejsiho pohledu jeste nikdo neprevedl, nebo ne takhle uspesne. Skvelej napad.

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
db18

a až si ho oblíbíš, tak umře

Reagovat
Infi

Reagovat
Radin

Já viděl asi první sérii a pak nějaké díly druhé nejspíš, zapomenul jsem na to a nechce se mi dívat znova :-) Knihy vůbec :-)

Reagovat
smazaný uživatel

Starwars ani nevim o čem je, ještě byl Startrek (hodně mimo věc), Planeta Opic a Hvězdná brána

Reagovat
j_mrazik

Já.

Reagovat
j_mrazik

Pokud se nepočítá parodie v South Parku.

Reagovat
domingo

Ktera?

Reagovat
j_mrazik

Season 17, Episode 7 - Black Friday, je to více dílů (3) jdoucích za sebou.

Reagovat
domingo

To je parodie na Game of Thrones?

Me to teda prislo super i bez toho

Reagovat
F.Torres

asi tak nějak

Reagovat
veikko

No no, tak z toho zas tolik nedělejte.

Reagovat
frankiefcb

znám takové lidi.

Reagovat
smazaný uživatel

ja tez no

Reagovat
Puskas

Reagovat
Dr. Admess

Znám.

Reagovat
domingo

Tak evidentne jo. A toho Harryho Pottera? :)

Reagovat
patas92

Já viděl první 2 nebo 3 díly, když to bylo ještě takové rodinné fantasy. To jak se to pak vyvíjelo mi přišlo úplně dementní

Reagovat
Arne

Já ani jedno z těch tří no, staromilec.

Reagovat
smazaný uživatel

Těch už moc nebude.. přecejen na to chodili snad všecky školy.

Reagovat
Virtuos

ja osobne som s tým nemal žiadnu skúsenosť, teraz približne viem o čom to je, ale spočiatku som si myslel, že je to PC hra

Reagovat
božský John

Ja. Samozrejme jsem o tom dost slyse,l jak tam mam picha dedu, ten picha vnucku, ktera picha svyho muze, kterej picha svyho svagra a do toho se vsichni pichaj mecem a tak...to me nak netankuje

Reagovat
smazaný uživatel

Ja som na tom podobne.

Reagovat
tomasinho

Existuje.

Reagovat
arsavin

Co to je?

Reagovat
smazaný uživatel

ja, ale ja som from outer space, takze asi nic

Reagovat
fenixLFC

yop...

Reagovat
miky10

Já.

Reagovat
miky10

Ale Brumbály sem viděl i čet všechny no, a Star Wars taky viděl všechny.

Reagovat
smazaný uživatel

frajer

Reagovat
Shevchenko

Já viděl asi jeden díl, nevypadalo to špatně, ale pro mě jsou tyhle seriály příšerná ztráta času.

Reagovat
Kovi81

ja no, ani trailer, nic.

Reagovat
kalla

ja

Reagovat
smazaný uživatel

Třeba já. A ani to nemám v plánu.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

ja napriklad

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
madridcan

ja...mozem jebac

Reagovat
smazaný uživatel

hýr

Reagovat
Error

Taky ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Ano

Reagovat
smazaný uživatel

já třeba taky, ne proto že bych to vyloženě odmítal ale námět mě nezaujal tak jsem se k tomu ještě nedostal i když jsem velký seriálový fanda

Reagovat
cristiano.K.

vůbec nevím o čem to je

Reagovat
smazaný uživatel

Výborný díl. Marshall už skvěle odrežíroval Blackwater a tohle to ještě předčilo. Navíc to mělo několik fakt skvělých momentů - "kosa", obr - lukostřelec a hlavně pokývnutí toho kluka na Jona, potom co zabil tu postavu..to bylo fakt roztomile zvrácený.

Naopak mě nasralo, že autoři zabili postavy, co v knihách ještě žijou a že ten konec utli před momentem, na který sem čekal, jako čtenář, snad ze všeho nejvíc.

Reagovat
Minister

presne, tiež som čakal na ten moment. Som si hovoril, že ešte 10 minút do konca, každú chvíľu to nastane... potom 5 minút do konca, už by to malo prísť a stále nič. Z toho som bol dosť sklamaný.

Teraz to bude v tej poslednej časti všetko narvané a určite to bude nejaké urýchlené alebo čo.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten poslední díl bude mít prý o asi 20 minut více. Když vidím kolik si toho do něj nechali, tak se mi to zdá stejně málo. Ale já těm tvůrcům věřím, tuhle sezonu zvládli na jedničku (snad mimo tý scény, kde Asha/Yara jela zachránit Theona..to byl prostě fail jako prase) a ten poslední díl má potenciál být tím nejlepším z celýho seriálu. Tak snad se jim to povede.

Reagovat
Minister

A to, že umrú niektoré vedľajšie postavy, ktoré v knihách ešte žijú, som tak nejak predpokladal. Lebo potrebujú uvolniť miesta pre dosť postáv z Dorne, ktoré pribudnú budúcu sériu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jaká událost? Naznač, mě nic nenapadá, co by mělo přímo následovat

/* Spoiler */

S těma postavama je to divný, když mají sehrát roli při převratu u černejch bratrů...asi je prostě vynechaj.......doufam, že latrínová scéna bude vrchol seriálu

Reagovat
smazaný uživatel

http://bit.ly/1l0Kfj6 (samozřejmě spoiler)

Jestli si četl knížky, tak to snad pochopíš.

Reagovat
smazaný uživatel

nojo..tak to je jasný, že tohle je událost do posledního dílu. Jinak pamatuju si dobře, že bitvy na obou stranách zdi jsou dvě různý bitvy? To je docela nedomyšlený, když mají 100 vojáků a dělí je do dvou bitev...a škoda že se nevešla taktika - slamění vojáci, zapálený schodiště atd.

Reagovat
smazaný uživatel

JJ je to jak píšeš, ono v knížkách měla dobýt Castle Black ta parta "před" Zdí okolo Ygritte atd. a pak akorát otevřít bránu tý skupině sto tisíc Divokých za Zdí. Až když se to nepovedlo, tak vzali Zeď útokem i z druhý strany. Ty útoky rozhodně neprobíhaly současně.

Reagovat
Ragazzo d'oro

Ale uz se to bohuzel zacina rozcházet. Co jsem četl, tak HBO chce udelat maximalne 7-8 sérii a velmi pravděpodobně budou tvořit upravenou dějovou linku.. Hlavne aby ten Martin uz konečně vydal Winds of Winter

Reagovat
db18

v latrínu taky doufam

Reagovat
smazaný uživatel

ty hovado

Reagovat
Kaze

Meh...it was okay. Na Blackwater to nema ani nahodou ale ty wow momenty byly fajn. Kazdopadne, zaver tohoto dilu znamena, ze pristi dil bude prevelice nadupany a musi tam zahrnout docela dost vyraznych scen a plot twistu.

Velmi se mi libila ta scena, kdy nesestrihane ukazali bojiste a hlavni postavy u Castle Black.

Reagovat
technecium

Jo, oplakal jsem ji. Mohl to taky schytat ten hnusnej černovlasej květák. Příští díl bude nadupanej, má tam umřít hafo postav, pár z nich budu hodně litovat, protože ten seriál povyšují kvalitou nad ostatní. ale čím víc postav umírá, tím slabší mi ten seriál přijde. Se smrtí Eddarda a Roberta to v mých učích upadlo a nikdo to nebude jako těch prvních sedm dílů.

Reagovat
db18

Že umřel Eddard je jedině dobře... to byla hrozně nudná postava

Reagovat
db18

...navíc to bylo jasný že brzo umře i tomu kdo knížky nečetl - jenom díky hereckému obsazení

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vole, to umrela Arya?

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
Ángel di María 22

Jseš piča, ale máš kliku.

Reagovat
Dr. Admess

Reagovat
domingo

Ve slabinach chybi dva dulezite body, a to je a) obrana a b) strasne uzky kadr.

Pokud jako jedine DM skutecne nastoupi Medunjanin, bude to problem, protoze potom budou Bicakcic se Spahicem odkryti a vime, jak to zrovna tihle dva maji s nejakou rychlosti. Spahic je strasne pomaly celou karieru, natoz ted, kdy mu je 35 nebo kolik.. se svym tempem sbirani zlutych a cervenych karet by sel ven hned proti Argentine. To by byl strasny masakr.

Muze tam hrat Besic, ale zase to je pubertak a hraje v Madarsku. Nebo Kolasinac, pro ktereho to zase neni primarni pozice. A ted si vybirej.

Kvalitativne by to druhy misto proste nejak ustrilet meli, ale - prvni zapas hrajou s Argentinou, kde maji se svym fotbalem proti skvele argentinske zaloze a takticky schopnemu Sabellovi velkou sanci vyhoret, a pak uz muze zapracovat to stare klise o netrpelivych Balkancich. Podle me dopadnou jak posledne Srbsko.

Rozhodne to ale bude zabava, ten jejich arkadovy fotbal je super na sledovani k veceri nebo tak

Reagovat
veikko

Nemohl by tam teoreticky nastoupit ještě Vranješ? Jinak mi právě v přípravě přišla Bosenská obrana docela kompaktní. Věděli co hrajou a vyhověli si.

Reagovat
domingo

Tak rozhodne to nejsou zadny telata, porad tam maji bundesligove hrace, zejo. Pusobi to ale hodne nevyvazenym dojmem, kdyz hrajes 4-4-2 a tri zaloznici jsou Salihovic, Pjanic a chatrajici Misimovic, potrebujes za nima nejaky delo, hrace, ktery obeha 30x30 metru a nebude delat chyby. Kor kdyz ma za sebou dva stare, pomale stopery.

Nekde tady se totiz rozhodujou zapasy proti tem nejlepsim - jedna vec je zdemolovat Lichtenstejnsko, neco jinyho nastoupit na Aguera s Messim. Je sice super mit v tymu skvele hrotaky a skveleho golmana, ale to mela pred ctyrmi lety i Nigerie.

Reagovat
Talker

Nerozkecávej se tady a pošli už Nigérii

Reagovat
domingo

Jsem ji vlozil do adminu v 15:16, tenhle clanek vysel v 15:15 Tak pockej do sesti, bez zatim na prochazku.

Reagovat
Talker

Jaký soudný člověk by šel v tomhle počasí dobrovolně ven před šestou? Nenávidím tohle vedro...

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Ani psa bych nevyhnal

Reagovat
domingo

Ja bych se sel na naplavku flakat hned.

Reagovat
Talker

Já vysoké teploty nenávidím, bolí mě z nich palice. Možná jít někam k vodě, dát si tam kofolu/pivko, ale stejně bych preferoval o 10 stupnů méně. Léto je moje nejméně oblíbené roční období.

Reagovat
domingo

Nechapu. Me teploty nevadi vubec zadny, dokud neni vlhko a je cista obloha a svetlo, at je klidne +35 nebo -20 a jsem spokojenej.

Reagovat
Talker

Mě to nikdy taky nevadilo, ale poslední dva roky na to trpím (začalo to v Azerbaijanu, kde bylo takovéhle počasí prakticky 4 měsíce v kuse) - začala bolet hlava a navíc nemám absolutně hlad - za poslední 3 dny jsem měl jednu zmrzlinu a 2 malé stejky na večeři, jinak jenom vodu s ledem a s citronem.

Reagovat
domingo

Nj, tak kdyz jses tomu vystavenej nonstop, tak je to asi horsi no. Ja mam asi nedostatek vitaminu D, protoze fakt funguju cim dal vic na slunce. Tohle pocasi je uplne bozi.

Reagovat
Talker

Tak pokud si to užíváš, tak je to super - já jsem za takového počasí ochotnej jít maximálně někam k vodě na pivko (a i v takovém případě je to pro mě dost tvrdý vnitřní boj) a jednou za týden na beach, víc ze sebe prostě nevytáhnu ani náhodou...

Reagovat
domingo

Tak ja u vody bydlim zejo, takze mi staci vylezt ven a prejit silnici. Kdybych mel byt nekde ve ctvrtym patre na Chodove, taky to asi vnimam jinak:)

Reagovat
Talker

Jednou jsem bydlel na koleji přes léto v Praze - v nejvyšším patře, jihozápadní strana - takže celý den to zkurvený slunce peklo do toho pokoje a večer tam bylo naprosto šíleně - to jsme trávili celý den někde v hospodě nebo u vody, protože to jinak nešlo.

Ted bydlím ve zděným baráku, kde mám celkem příjemně uvnitř (mohlo by být samozřejmě i lépe), takže mě to k vodě nevyhání právě.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
smazaný uživatel

V činžáku to tiež nie je nič moc.

Reagovat
patas92

Reagovat
veikko

Tak 4. do party bys mohl mít Hajroviće, který se v Gala dokázal prosadit. Další běhavec (čili fofrník ) by měl být Lulić. Já nevím, ale připadá mi, že papírově ta základní jedenáctka vypadá bombově. Horší je to s tou lavičkou, no.

Reagovat
domingo

Vlastne Bicakcic je docela mlady, ze.. ale stejne.

Reagovat
veikko

Zrovna jsem se chystal, že ti to dám sežrat.

Reagovat
db18

...akorát, co to má sakra na hlavě?

Reagovat
db18

Kolašinać je původně DM, navíc dozadu odehraje téměř cokoliv

Já bych slabinu spíš viděl v tom, že sází na dva útočníky, když Ibišević taky neměl zrovna povedenou sezonu

Reagovat
domingo

Tak typek na Guardianu rikal, ze tech dobrych Bosnaku je jenom par a zbytek jsou veskrze prumeraci, tak Susic nema jinou moznost nez je tam proste postavit vsechny a doufat. To zni docela legitimne.

Reagovat
db18

logičtější by mi přišlo trochu víc natěsnat zálohu (Luliće vytáhnout, místo něj právě Kolasinać a Ibišević by zůstal na lavičce jako žolík, vzhledem k tomu, že se hraje na dva hroty jsou 3 v týmu dost málo)

Reagovat
domingo

No mne to nepovidej

Reagovat
fantomas

Pochybuju, že začnou na dva hroty.

Reagovat
jv

...proti Argentině možná ne, ale jinak podle mě určitě.

Reagovat
jv

Když jeden vypadne, změní se systém, jednoduchý. Sušić hru na dva hroty dlouhodobě preferuje, takže není důvod, aby to teď před turnajem měnil.

Reagovat
jv

Rozhodně tam není jenom pár dobrých hráčů.

Reagovat
smazaný uživatel

Kolašinac! žádný Kolašinać

Reagovat
db18

jsem si to popletl s Perišićem a Ibiševićem a dávám to taky tak no

Reagovat
jv

Vycházel jsem z kvalifikace, kde Ibišević ani jednou nechyběl, ten rozhodně bude hrát základ. To Kolašinac spíš bude čekat na šanci z lavičky, případně půjde na DM, když by bylo potřeba zesílit střed (třeba proti Argentině).

Reagovat
smazaný uživatel

Kvalifikace je úplně něco jiného. Ibišević spíš hrát nebude, Kolašinac asi taky ne. Vedo má špatný období, což ale neznamená, že se nerozstřílí, třeba Džeko upadne, a Vedovi se začne dařit. Každopádně to vidím spíš na osamocenýho hroťáka Džeka s podporou Mismioviće.

Reagovat
fantomas

Bez Kolašinace to vidíš jak ale teda?

Reagovat
fantomas

BESIĆ!!!!

Reagovat
jv

Začnu teda postupně... Obrana není vůbec špatná, většinu hráčů mám v BL na očích a prakticky všichni z nich patří k oporám. Třeba Spahić přišel do Leverkusenu, čekal jsem, že bude plnit spíš roli náhradníka, ale on ze základu vystrnadil Wollscheida, který měl za sebou skvělou sezónu. Pozičně je na tom výborně, čímž nechá zapomenout na tu svoji "rychlost". Víceméně to samé platí s Bičakčičem, který se sice pořádně nedokázal prosadit ve Stuttgartu, ale obranu Braunschweigu držel nad vodou a ne nadarmo si ho vytáhl Hoffenheim, kde jeho výborná poziční hra najde ještě větší uplatnění. U Mujdžy je škoda těch zranění, právě on by tam měl kompenzovat tu rychlostní složku, i když nevěřím, že to bude slabina.

Úzký kádr, oproti ostatním týmům, na první pohled mají, kdyby vypadla nějaká opora, nastane problém, ale jinak je tam pár solidních náhradníků do každé řady (Kolasinac, Vranješ, Vršajević, Ibričić, Hajrović a třeba Bešić, kterého mi tu pořád předhazuje fantomas), takže ani tohle bych neviděl jako extra velkou slabinu, podobně je na tom daleko víc týmů.

Tak jako tak u nich bude hodně záležet na prvním zápase s Argentinou, podle toho se dost pravděpodobně budou odvíjet jejich postupové šance. Osobně je řadím nad Nigérii, kterou ovšem nemám nasledovanou.

Reagovat
fantomas

Ti dám "cpe"...

https://twitter.com/BH_Dragons/status/475835164908470272

Safet Susic: "Muhamed Besic will be a key player for Bosnia for the next 10 years. He has everything."

A konečně i k Ibiševićovi... https://twitter.com/BH_Dragons/status/475803197554966528

Sušić tu hru na jednoho hrota v přípravě hodně cepoval, zkoušel ji v obou zápasech, kdy BiH proti dalšim účastníkum MS dostalo jedinej gól. Vim, že příprava by se neměla přeceňovat, ale v tomhle případě je lepšim měřítkem než kvalda... tentokrát Bosňáky čekaj lepší soupeři, ve všech třech zápasech, a hra na dva hroty by je hnedka udělala zranitelnějšíma. A pokud Ibišević neměl žádný slavný jaro a Bosna bez něj směrem dopředu viditelně netrpí, sem si docela jistej, že začnou s osamocenym Džekem.

Reagovat
jv

Zase twitter... Však jsem psal, že jsem přáteláky nesledoval, ale bral jsem sestavu spíš podle kvalifikace. Pak jsem sám uznal, že je proti Argentině možný, že skutečně začnou na jednoho hrota. Jinak ale prostě nevěřím, že tam bude Ibišević chybět, vždyť v kvaldě nasázel osm branek.

Reagovat
fantomas

Tak je to twitter, ale taky je to zároveň zpravodajství přímo z kempu Bosny. V podstatě je to, jako bys čet ty lepší bosenský novináře a nemusel přitom umět jejich jazyk.

U nich ty góly může střílet několik hráčů, to bych za problém nepovažoval. Sušić ted musí bejt aspoň malym kouskem pragmatik prostě. MS je uplně jiná liga...

Reagovat
smazaný uživatel

Vypadá to na dobrý zdroj

Reagovat
smazaný uživatel

Obrana není vůbec problém. Základní stavební kámen je překvapivě Spahić, kterej za reprezentaci hraje hodně spolehlivě, o to víc, když se bude hrát na MS. Bičakčić je hráč, který taky nemá zrovna nejrychlejší nohy, ale kdybys sledoval zápasy Bosny, věděl bys, že oba stopeři se snaží přerušit útoky hned na jejich začátku, což se jim daří, ve vzduchu jsou nekompromisní, a snaží se zatlačit ofenzivní hráče soupeře spíš do krajů, a tam se o ně postarají Mujdža zprava, eventuelně Salihović, nebo Kolašinac zleva.

Co se týče Bešiće, ten byl v obou přípravných zápasech skvělý, a Safet řekl, že je dos možné, že ho využije v zápase proti Argentině, a bude se hrát na 5 záložníků.

Reagovat
jv

Jsem rád, že jsme se na obraně shodli. Proti Íránu se ale bude hrát na dva hroty, ne?

Reagovat
#33CCCC

len taky maly detail Bosna nepatri geograficky do vychodnej Europy, Bosna je v niekde v strede, ak delime Europu vyhod a zapad

Reagovat
veikko

Když to řízneš, tak je opravdu uprostřed (střed E - Litva), ale jinak je to jasný jih.

Reagovat
jv

...jihovýchod, když už, detail.

Reagovat
veikko

Tak jasně, záleží na typu zdroje. Česko je podle některých zdrojů taky východní Evropa.

Reagovat
smazaný uživatel

Zakarpatská Ukrajina je střed,ne?

Reagovat
veikko

Vidíš, některé zdroje mi zase tvrdí, že střed je JV Litva. Záleží, co daný vědec ještě bere jako Evropu.

Reagovat
smazaný uživatel

Východ Evropy=od bývalé NDR až po západní Kazachstán

Reagovat
vetrnik

" tým z Blízkého východu" oprav to, proboha

Reagovat
cubinho

Reagovat
smazaný uživatel

dnes sa autorom dari ale inak vyborne predstavenie

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
jv

Ani nevím, proč jsem tam zařadil zrovna Bosnu

Reagovat
fantomas

Asi protože Islám..

Reagovat
jv

Reagovat
cubinho

Reagovat
smazaný uživatel

bůhví jaké šance by měla Jugoška..Handanovič (Begovič, Subasič) - Čorluka, Nastasič (Vidič), Ivanovič (Lovren), Srna - Modrič, Matič, Rakitič (Perišič), Pjanič(Jovetič) - Džeko (Ibiševič) - Mandžukič

Reagovat
smazaný uživatel

Handanovič - Čorlukič, Nastasič, Ivanovič, Srnič - Modrič, Matič, Rakitič, Pjanič - Džekič, Mandžukič

Reagovat
smazaný uživatel

aneb ze soudku pobav se sám

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Artaxerxes

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
Talker

Co teprve Rakousko-Uhersko...

Reagovat
smazaný uživatel

aneb ze soudku pobav se sám

Reagovat
db18

A stejně by byl problém obsadit křídla

Reagovat
smazaný uživatel

Džudžak a Stoch

Reagovat
db18

ajo, to jsem si myslel, že bych tam asi ani nedal žádnýho maďara Ještě by byla možnost vytáhnout Alabu

Reagovat
smazaný uživatel

to už by zavánělo Rakouskem-Uherskem

Reagovat
db18

však se o tom bavíme

už jsem si taky začal psát sestavu, Čech - Piszczek, Sivok, Škrtěl, Alaba - (a pak jsem se zasekl u těch křídel )

Reagovat
smazaný uživatel

Ivica Vastić

Reagovat
smazaný uživatel

ten Sivok tam je ako päsť na oko

Reagovat
db18

tohle je až druhá verze, původně jsem měl napravo ještě Kadeřábka a místo Sivoka teda někoho jinýho, ale ten byl mimo RU

Reagovat
smazaný uživatel

Čech - Srna, Lovren, Škrtěl, Alaba -

Reagovat
aurelio

toto nie je Fifa, kde môžeš capnúť do obrany dvoch pravých obrancov s tým, že Srna by hral cez nohu to by mohol centrovať akurát tak na lavičku

Reagovat
smazaný uživatel

tady nejde o tu sestavu, ale o ty hráče ty mentále

Reagovat
veikko

Tohleto je fakt Mars útočí, ty vole. Tebe současná věda vysvětlí až za 40 let.

Reagovat
domingo

Handanovic - Srna, Modric, Rakitic, Pranjic, Ibisevic, Dzeko, Mandzukic, Prso, Suker, Mijatovic

Reagovat
veikko

Boban do brány, jen se neostýchej

Reagovat
smazaný uživatel

Subotis?

Reagovat
smazaný uživatel

Snad potrápí hned Argentinu. Zároveň si i myslím, že by to mohl být dobrej fotbal.

Reagovat
smazaný uživatel

Bosna totálně vyhoří, cítím to v kostech

Reagovat
arsavin

Taky si to myslím.

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkný článek ... jen 2 poznámky, taky jako slabinu vidím pomalou dvojici stoperů, což se potvrdilo třeba v zápase s USA, kde si s nimi Altidore dělal, co chtěl. A rozpad Jugoslávie nastal už v roce 1992.

Reagovat
veikko

Pokud vím, tak zrovna proti USA totálně vypustili 2. poločas. Ten první vyhráli 2:0.

Reagovat
smazaný uživatel

To ale nic nemění na tom, že ho nestíhali chytat ani rukama

Reagovat
veikko

Bohužel. Ale i tak si myslím, že s trochou snahy by je smetli jak prach.

Reagovat
jv

Rychlost můžeš vynahradit poziční hrou, nemusí to být nutně slabina, přátelské zápasy jsem ale sledovat nestíhal, takže utkání s USA nesoudím.

Reagovat
frankiefcb

Tož jsem na ně zvědavý. Ta skupina na postup je a v osmi mohou klidně překvapit. I když, k do ví jak ta Nigérie. Ale věřím jim více než Nigérii.

Reagovat
Talker

100. pro mraky a snížení teploty o 10 stupnů

Reagovat
smazaný uživatel

drž hubu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
patas92

Reagovat
arsavin

stoprocentně!

Reagovat
#33CCCC

nahodou je to celkom fajn pocasie, uz nech sa da kupat ...co maju hovorit v Egypte alebo kde

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Artaxerxes

Aspoň o 30 snížit

Reagovat
stas87

najlepsie leto pre mna-20 stupnov,pod mrakom :))) mozes robit cokolvek,este tych 22-23 znesiem ale co je nad toto tak ma neprinuti k fyzickej aktivite nic

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

kdyby jen fyzické, se učím na středeční zkoušku a mozek co pět minut hrozí samovznícením, jako starosta Varšavy

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
db18

hlavně příští týden, jedu na vodu a nechci umřít vedrem hned první den

Reagovat
smazaný uživatel

Zachraňte williho.

Reagovat
smazaný uživatel

leto - zbytocna medzifaza medzi dvoma zimami.... my, ktori sme po rokoch zvyknuti na skandinavsku klimu, ktori sa potime uz pri plus 15, tak nas ide z toho porazit......

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

opanoval nejtěsnějším možný rozdílem :D :D taky dobré...

Reagovat
smazaný uživatel

tyhle clanky by si zaslouzily zdroje..

Reagovat
Shevchenko

Moc se na ně těším, asi nejvíc ze všech týmů Na postup rozhodně mají, ale nic lehkého to nebude. Klidně bych si tipl, že takový Džeko bude útočit na krále střelců, už jen ve skupině by takové 3-4 góly klidně mohl dát.

Reagovat
Bayernista18

Přesně, Bosna je muj černej kůň a myslim si, že Džeko bude nejlepší střelec MS, i když to bude záviset na tom, jak daleko se dostanou.

Reagovat
Pipo123

Lulič v obrane ?

Reagovat
jv

Proč by tam být nemohl?

Reagovat
fantomas

Protože Kolašinac a on hrává spíš na křídle, v repre a očividně i v klubu teda.

Reagovat
jv

Za Lazio určitě, to vím, ale v reprezentaci hraje normálně i beka. Jinak on Kolašinac zase tak extra není, akorát Schalke tam nemá moc na výběr, když Fuchs šel úplně do kytek a Aogo je dlouhodobě mimo. Nebýt toho, sezónu proseděl na lávce.

Reagovat
fantomas

V Bosně sou z něj ale očividně vyplesklý jak sem psal.. oni tam do defenzívy maj po letech se Spahićem a Rahimićem tři mladý a opravdu talentovaný borce, nedovedu si moc představit, že si je hnedka na MS neotrkaj, když na nich pak můžou postavit celou jednu úspěšnou generaci.

Reagovat
jv

Jako nějaký minuty určitě dostanou, ale spíš bych to viděl tak, že začnou třeba další kvalifikaci, kde by už měli patřit k základním stavebním kamenům (Spahić se podle mě bude soustředit na klubovou úroveň).

Reagovat
Shevchenko

Čtvrtý odstavec, Lulič dostal červenou až za stavu 3:1.

Reagovat
Shevchenko

Hlavně že to píšu do formuláře pro chyby a nakonec to odešlu tady

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jv

Bral jsem to tady z EF, kde máme gól i vyloučení ve stejný minutě, opravím.

Reagovat
Shevchenko

Jinak ještě v přednostech je Pranjić místo Pjaniće, když už jsem to začal psát tady

Reagovat
Spasitel

Postup zo skupiny potom koniec proti Francúzsku.

Reagovat
Bayernista18

Tohle je černej kůň, Bosna aspoň do čtvrtfinále a Džeko nejlepší střelec MS!

Reagovat
stas87

ozaj bude v zaklade Mujdza?na jar toho prilis neodohral vdaka zraneniam,bude nerozohraty a mne pride ako typ hraca co zahra na istotu,do utoku sa nepusta a ked uz tak centre presne nema..skor je to taky ten hlidac

verim im na postup,Nigeriu porazi vdaka chytrosti a schopnemu utoku,Iran dat musi ale vybuch moze prist proti Argentine,6b je podla mna realnych a na to druhe miesto to stacit bude

Reagovat
jv

Nevěřím, že by od Sušiče dostal přednost Vršajević, Mujdža je hodně slušný bek, proti Mexiku hrál základ, ale je fakt, že toho odehrál hodně málo, to ho může limitovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Brankáři Obránci Pandža, Zukanovič, Bičakčič, Kolašinac, Vranješ, Bešič, Šunjič Záložníci Zahirovič, Stevanovič, Pjanič, Lulič, Ibričič, Medunjanin, Hajrovič, Hadžič, Salihovič, Útočníci

Reagovat
fantomas

Besić a Kolašinac jednoduše MUSEJ bejt v základu. Jak si sám napsal, zkušenosti s mez. úrovní tam nemá nikdo nikde, tak proč by proboha nechávali na lavičce dva svý nejtalentovanější hráče do defenzívy? Kolašinace vidim na LB, Besiće na CB/DM... docela jasně.

Reagovat
jv

Tak stopeři jsou bez debat jasní, Mujdža podle mě taky, otazník je teda ten levý bek, kde Sušić preferuje Luliče, Kolašinace opravdu na základ nevidím, už třeba jen kvůli tomu, že zatím odehrál za Bosnu snad tři 100 minut. Každopádně je tu určitě možnost, že se, třeba proti Argentině, bude hrát 4-5-1, tím pádem by pak Lulić šel do zálohy a Kolašinac dozadu nebo ten Bešić do středu zálohy. Momentálně ale Besiče nevidím na základ, i když odehrál úplně celý poslední dva přáteláky.

Reagovat
veikko

To chceš posadit Luliće? Společně s Mujdžou zatápěli obranám dost brutálně.

Reagovat
fantomas

Lulić na LW.

Reagovat
Godwinson

Budu jim strasne prat. Hlavne diky nejsympatictejsimu Balkanci a vyhlasenemu lidumilovi Spahicovi. Snad pujdou dal. Kolasinac doufam zaklad.

Reagovat
smazaný uživatel

Muslimské derby s Egyptem si zahrajou

Reagovat
smazaný uživatel

Aha,to byl přátelák,teď zase s Íránem jako poprvé

Reagovat
joshua

Bych v zivote necekal, ze se Vrsajevic nekdy podiva na MS. Hrac, ktery se poradne neprosadil ani na Kladne.

Reagovat
smazaný uživatel

200. pro tohle počasíííííííííííííí

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Elliasson

Díky Vedadovi fandím. Pojďme Bosna!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Věřím, že se dostaneme daleko. HAJMO ZMAJEVI !!

Reagovat
smazaný uživatel

Moja najoblubenejšia repre Dúfam že to dotiahnu ďaleko.... Džeko a Pjanič budu hlavné opory podľa mňa

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
fantomas

A BH Dragons už frčej.. mimochodem jejich maskot se jmenuje BosDog - podle mě dost špatný.

Reagovat
smazaný uživatel

Však jsem chválil dobrý zdroj Máš toho na twitteru víc zajímavého, co by si zasloužilo nového followera? (z jiných táborů)

Reagovat
fantomas

Nevim, namátkou..

https://twitter.com/AlexHoliga

https://twitter.com/MezahiMaher (ta jeho interaktivní stránka v popisu profilu je strašně boží!)

https://twitter.com/seankyaroru

https://twitter.com/garyalsmith

https://twitter.com/salimosaid

https://twitter.com/Sam_Crock

(Většina je neevropská, holt...)

Reagovat
fantomas

Aha, nic, tak to plyne jen z náký příhody na pláži, kde se jim pod nohy motal pes

Reagovat
stas87

to sa teda Salihovic bude mat co otacat Pjanic by mal byt vyssie ako Misimovic nie?Zvjezdan by mal hrat viacej z hlbky,fyzicky uz na to asi nema

Reagovat
fantomas

Pjanić je takle níž docela fajn právě... když to trochu přeženu, funguje tam jako takovej mobilnější Pirlo. A Misimović je nahoře PRÁVĚ proto, že na to už fyzicky nemá - tam si pro změnu může hrát na gólovějšího Riquelmeho.

Reagovat
stas87

myslis ze si Bosna moze dovolit obetovat jedneho volneho zaloznika a zvysok to odbeha a odbrani? mozno v kvalifikacii to na Slovensko alebo Grecko stacilo ale taka Nigeria moze Misimovica uplne krasne vygumovat,potom ten jeden hrac moze v ofenzive velmi chybat

inak co si zatazeny na toho Besica tolko? v Budapesti hral celu sezonu CB,v repre ae Susic tazko posadi tu BL dvojicu a strci tam tak mladeho hraca,neviem v akej forme je Medunjanin,mozno ze to s nim Susic skusi prvy zapas proti Argentine a ak neuspeje tak do konca skupiny si zahra prave Besic

Reagovat
fantomas

Protože je to naprosto úžasnej fotbalista a počítám s nim primárně na DM.. na CB at si klidně ti bundesligisti hrajou, ačkoliv teda ani zdaleka nejsem přesvědčenej o tom, že by měli nákou neohroženou pozici, jak se furt snažíte dělat (ale spíš jednoho z nich vyšoupne Kolašinac, jo).

Misimoviće vnímám sám za možná největší slabinu toho týmu, ale to právě proto, že prostě a jednoduše musí hrát. Kór v systému s jednim hroťákem.

Pokud by se vrátil k tandemu Ibišević-Džeko, teprve tehdy by možná mohl základ ztratit. Ale nevim nevim, on tam má zkrátka příliš silnou pozici.

Reagovat
stas87

ale hraju v ich prospech skusenosti,tie skratka maju a Susic nie je samovrah aby ho tam narval od zaciatku,zhodneme sa skor na tom ze ak Medunjaninovi nevyjde zapas proti Argentine tak sance Besica na zaklad v dalsom priebehu sa zvysuju,co sa tyka Bicakcica tak on mal dobru sezonu,svetla vynimka v drese Eintrachtu,to Spahic prekvapil,ja som si myslel ze primarne bude ta dvojica Wollscheid-Toprak ale on si svoje miesto s prehladom postrazil,nejake vykyvy na zaciatku sezony mal ale to je prec,bol stalica a hral dobre,Kolasinac asi tazko,nie je sranda preorientovat sa z krajneho beka na stopera a este za tak kratku dobu,na DM by to snim bola katastrofa,niekedy mi pride ze je strasne lahkovazny a to nie je prave dobra vlastnost nemyslis?

ja to chapem,ako na repre to stale staci a svoje miesto ma ale tak snad sa to proti nim neobrati,Dzeko je na tom lepsie,Vedad sa trapil,mal aj distanc na 5 zapasov za uplnu chujovinu,on asi najviac dokumentoval to trapenie Vfb pocas celej sezony,skoda ze Misimovicovi neni treba 30 rokov

Reagovat
fantomas

Však Kolašinac buď LB/CB.. na DM ho nikdo necpe, tam se chytil Besić a proti ARG ho vidim v základu i proto, že je v ráži. Klidně by to mohlo bejt Misimović/Hajrović, Besić, Medunjanin, Pjanić, Lulić.

Reagovat
stas87

no tak ja reagoval na tvoju zatvorku o tom ze jedneho z nich vystrci Kolasinac,ty si zasa reagoval len na DM on v Schalke este na CB snad tusim nehral,je podla mna hlupost ho tam dat ked je zvyknuty nastupovat na kraji

mas trosku nasledovaneho Hajrovica?udajne je v kontakte s Werderom,vobec ho nepoznam a co by som od neho mal ocakavat ak by prisiel?podobny typ hraca ako Obraniak?

Reagovat
fantomas

To ne, to "spíš" bylo myšleno ve smyslu "když už" a ve vztahu k Besićovi. Besiće vnímám v tuhle chvíli, v čistě bosenskym kontextu, jen jako DM.. kde bych ho ale zároven měl jako první volbu.

Kolašinac je pak asi první volba na LB a backup na to CB.

Nijak zvlášť, viděl sem ho poprvý v přípravě. Ale vypadá šikovně, celkem nízko posazený těžiště, solidní rychlost. Žádný ostrý křídlo každopádně.

Reagovat
stas87

Besic v buducnu moze robit toho rozohravaca,videl som len zostrihy a s kontrolou lopty problem fakt nema,vyvezie ju a aj presne prihra ci posle pas na kridlo,na to kolko mu je a ze sa placa v podpriemernej lige tak ma ukazkove citanie hry,zatial ho nijak nemozme sudit,dufam ze to nebude ale horka hlava ako Emir

s Kolasinacom suhlas,na tom LB mu to sedi,na CB nema potrebnu vysku a vlastnosti,on nema problem s pohybom,moderny krajny bek co rad zautoci,to fakt neni dobre na stopera

vdaka,on je vraj v Istanbule nespokojny,moc tomu neverim vzhladom k tomu ze prachy fakt nemame,mozno hostovacka s opciou ale o tom som nikde zatial necital,celkom rad by som ho videl u nas,v Svajciarsku mal povest slusneho talentu

Reagovat
fantomas

Určitě ne horká hlava, on je právě takovej uhlazenej ball-winner, hrozně se mi líbí jeho první dotyk s balonem, kterym se mnohdy dostane z toho nejhoršího nebo si prostě přichystá půdu pro následnou rozehrávku. Všechno dělá v rychlosti a zároveň precizně. Fakt suprově se profiluje.

Reagovat
stas87

pripomina mi v tomto treba Bastiana,Ilkaya ci Nuriho no koniec v HSV bol podla vsetkeho docela divoky,tam mozno prave zaposobila ta horka krv a take to velke sebavedomie

snad po MS zmeni dres a vyberie si tim kde bude pravidelne hravat a napredovat,vdaka za objavenie jeho talentu,netusil som o nom doteraz

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
stas87

pozna niekto blizsie toho Hsjrovica? udajne je v kontakte s vedenim Werderu,ak dorazi co mam od neho ocakavat?

Reagovat
stas87

ale mal zaujimavy koniec v pristave Fink sa s nim neparal,ja si ho z BL ani nepamätam,naskocil len do troch zapasov,podobny typ maju v Badeljovi ale ten im asi odide prec,pre nich celkom skoda

Reagovat
jv

...musím se na něho zaměřit, jestli skutečně bude hrát.

Reagovat
smazaný uživatel

Tento tým je pro mě důkazem toho, že fotbal může mít skutečně i jiné přínosy, než pouze jako zábavní stimul. I proto budu Bosně fandit opravdu celým srdcem a věřím, že tomu u nás v Čechách bude nejinak. Každá výhra tohoto týmu bude pro jeho zemi jednoduše důležitá a hybná, minimálně ve spojování lidí - národů. Věřím tomu. Takže se snažte kluci bosenští, kdo má srdce, ten Vám přeje

Reagovat
smazaný uživatel

Východoeurópska krajina, tím z Blízkeho východu... Robí si autor srandu?

Reagovat
fantomas

Ježiš, on to furt neopravil?

Reagovat
smazaný uživatel

Pozerám, že už áno Je to dobre, išlo to vypichnúť oči

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jv

...dole to někdo opravil, tak už jsem to pak nekontroloval.

Reagovat
jv

Jinak ta východní Evropa je prostě detail, záleží na tom, jak se to vezme.

Reagovat
smazaný uživatel

Koukám 5 minut na zápas s juniorkou Santosu a ta obrana při brejcích hoří, přitom hrají vzadu v kompletním složení.

Reagovat
fantomas

Chybí tam ten Spahić no. Stoperská dvojice moc mladá.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo safra, to jsem přehlédl. Jinak vysoká výhra, Ibiševič si mohl trochu zvednout sebevědomí. Hřiště bylo spíš takové políčko a ten 1. gól ... koukal jsem jen na stream, ale ten míč nebyl celým objemem za čárou ani náhodou ale můžu se plést, třeba to byl regulérní gól

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele