Představení účastníků MS - Írán

09.06.2014, 12:04
Profily, historie
Zaujalo nás
Írán zřejmě pro běžného evropského fanouška představuje menší španělskou vesnici. Jeho kádr ostatně z větší části tvoří doma působící fotbalisté. Má ovšem Team Melli na to potrápit papírově mnohem kvalitnější celky ve skupině F?

Historie

Samotné počátky fungování Asijského poháru za přizvukování Izraele ovládla Jižní Korea; osmdesátkám vládli vyslanci dvou monarchií od Perského zálivu (Kuvajtu a Saúdské Arábie); počínaje 92. rokem největšímu světadílu dominuje Japonsko. A zbývající časový úsek? Ten spolehlivě vyplnil Írán - první a zatím poslední asijská země, která se z kontinentálního prvenství těšila třikrát po sobě (a vždy pod vedením jiného kouče).

Pravda, Íráncům bezpochyby velmi pomohla hned dvojí výhoda domácího prostředí, ovšem ani taková skutečnost Teamu Melli let 1968 až 1976 na jedinečnosti pranic neubírá. Zejména 70. léta byla pro Írán zlatou érou jako vyšitou - na politické scéně sice vrcholila tzv. Islámskou revolucí, avšak co se čistě kopané týkalo, vše bylo v naprostém pořádku.

Všechno to odstartoval zmíněný rok 1968, kdy Írán jako čtvrtá země v pořadí hostil Asijský pohár, a hned ho také vyhrál. Za ten pravý počátek perské hegemonie lze nicméně mít až nástup jistého Heshmata Mohajeraniho k reprezentaci do 20 let. Stále ještě žijící a angažovaný, dnes již 77letý Mohajerani následně s íránskými mládenci dokázal jako jediný čtyřikrát po sobě opanovat juniorskou verzi Asijského poháru - a dospělý Team Melli z těchto úspěchů ještě nějakou dobu těžil.

Na kontinentálním triumfu z roku 1972 se možná Mohajeraniho hoši ještě nepodíleli, o čtyři roky už ale mnozí z nich kádr obhájců skutečně tvořili. To samé platí pro historickou účast na Olympijských hrách v Montrealu (1976), kde si Íránci stanovili dodnes aktuální maximum v podobě prohraného čtvrtfinále. A rovněž premiérové angažmá Teamu Melli na světovém šampionátu (1978) bylo pochopitelně z velké části dílem Mohajeranim nastavené koncepce.

Dnes, o více než 40 let později, už fotbalovému fanouškovi ve spojitosti s Íránem jako první naskočí spíše jméno Ali Daei. Známý vytrvalec v disciplíně sběru reprezentačních startů si roku 2006 navzdory ostré kritice veřejnosti doslova vymodlil stylovou rozlučku - ve 37 letech se představil na doposud posledním íránském MS, navíc s kapitánskou páskou na rukávu.

Faktem ovšem je, že ani Ali Daei nezvládl bilanci Mohajeraniho debutantů na nejskvělejší scéně jakýmkoliv způsobem vylepšit. Íránci se na srazu globální elity zatím pokaždé museli spokojit s ubohými dvěma vstřelenými brankami a výhru si za celé své tamější účinkování připsali pouze jednu jedinou. Dne 21. června 1998 se o ni v Lyonu vítěznou trefou postarala další známá tvář íránské kopané, exbundesligový Mehdi Mahdavikia...

Kvalifikace

Neuvěřitelných šest výsledků 1:0 se urodilo v rozhodující čtvrté fázi kvalifikačního cyklu, jakmile na jedné straně stanul národní tým Íránu. Z toho hned čtyři závěrem hovořily ve prospěch Teamu Melli - a rovnou ve třech případech šlo o skalpy venkovní, čili o to cennější. Íránci jednoduše vyhrávali ošklivě... ale vyhrávali. Ve své skupině nakonec finišovali jak před Uzbekistánem, tak před favorizovanou Jižní Koreou.

Góly Queirozovy výběry inkasovaly za celou dobu všehovšudy dva, a to zrovna v intervalu, kdy jejich součástí pro zranění nemohl být veledůležitý středopolař Mojtaba Jabbari. Se sehraným středem Teymourian-Nekounam-Jabbari Íránci ani jednou nekapitulovali, ba neztratili, přičemž v tomto složení urvali také všechny zmíněné venkovní výhry.

Zanedlouho 31letý záložník Esteghlalu teď ovšem do Brazílie necestuje, neboť dva měsíce před vypuknutím šampionátu za záhadných okolností ukončil reprezentační kariéru. Jak se s touhle ztrátou Íránci popasují, to jest pro Peršany naprosto zásadní otázka.

Na koho se zaměřit: Javad Nekounam (Kuwait SC)

Uznávaný odborník na asijskou kopanou John Duerden to pro Guardian napsal asi nejlépe, jak mohl: Javad Nekounam je prototypem týmového talismanu. Měl to být přeci on, kdo gólem do sítě Jižní Koreji nasměruje Íránce na světový šampionát v JAR. A nakonec nebyl jen proto, že na druhé straně stihl odpovědět jeho protějšek s kapitánskou páskou Park Ji-Sung.

O čtyři roky už všechno klaplo tak, jak má. Záložník celku Kuwait SC opět neváhal zatížit korejské konto; tentokrát už ale pro jistotu vítězným gólem, který neomylně položil základy úspěšné pouti Teamu Melli na brazilské MS. A to, prosím pěkně, Nekounam obyčejně hrává hluboko hluboko v poli bez větších střeleckých ambicí...

Bývalému dlouholetému středopolaři španělské Osasuny bude v září už 34 let, přesto se kolem něho v Íránu stále všechno točí. Nekounam zpravidla organizuje utváření defenzivního valu, přičemž je zároveň zodpovědný také za významné procento vpřed distribuovaných balonů. Obyčejně to vypadá zhruba tak, že stoper předá balon muži s kapitánskou páskou, ten se rozhlédne a v mžiku rýsuje přízemní kolmici či vzdušnou diagonálů na hbité ofenzivní hráče typu Dejagaha a Ghoochannejhada. Víc variant jako by v přechodu do útoku neexistovalo.

Na Nekounama se tedy v perské krajině spoléhá velmi moc - možná až příliš. Carlos Queiroz o muži se 139 reprezentačními starty za opaskem hovoří jedině v superlativech a jednou ho dokonce tituloval jako "dokonalého kapitána", pravdou nicméně zůstává, že jenom o Nekounamovi to na mistrovství světa být nemůže - jinak Írán pohoří obdobným způsobem jako před osmi lety, kdy na sebe v SAE působící dispečer upozornil poprvé. Ihned po německém šampionátu se stal prvním Íráncem, který dostal příležitost okusit španělskou Primera División.

Javad Nekounam je pro Írán bezpochyby vzorem; patrně ještě větším vzorem, než jakým kdy byli jmenovci Daei s Karimim, jimž vždycky scházela Nekounamova pokora a pracovitost. Přesto ani image skromně působícího odchovance dnes již neexistujícího teheránského celku Pas FC nemusí být úplně bez poskvrny.

Bezprostředně po zveřejnění konečné nominace na letošní brazilský svátek se vynořily spekulace, že měl Nekounam na její podobu krajně nezdravý vliv. Údajně měl stát za nevybráním talentovaného Azmouna, stejně jako prý kdysi brojil proti dalšímu členu nástupnické generace Payamu Sadeghianovi.

Vzhledem k tomu, jakou pozici si Javad Nekounam v průběhu roků nejen v Teamu Melli, ale i v celé zemi vykopal, by se pravdivosti takových zvěstí zřejmě nikdo nemohl divit. Docela klidně však zároveň může jít akorát o marnou snahu učinit z "pana božského" postavu - jak to jen říci - reálnějších obrysů...?

Trenér: Carlos Queiroz

Koncem června 2010 fotbalový svět přijal jednu zdánlivou definitivu: Carlos Queiroz není vhodným materiálem pro reprezentaci. Napoprvé Portugalsko neprotlačil ani na Euro 1992 ani na nadcházející mistrovství světa; napodruhé s ním vyletěl hned v osmifinále MS 2010 (přestože jeho tým za celou dobu inkasoval jen jednu, osudovou ránu).

Mimoto díru do světa neudělal ani s Jihoafrickou republikou, natožpak se Spojenými arabskými emiráty; a od Selecçãa byl v září 2010 vyhozen jen týden poté, co byl Portugalskou fotbalovou federací na půl roku suspendován pro vědomé rušení průběhu předturnajových antidopingových testů.

Přesně o čtyři roky později se už zdá být přesnější jiné stanovisko: jeho (ne)vlastní bratři z Portugalska mosambického rodáka pouze nepochopili, stejně jako on nechtěl pochopit je, zatímco Íráncům jeho neporušený rukopis padl jako ulitý. Team Melli totiž na rozdíl od Selecçãa nedisponuje žádnou silnou tradicí útočného herního stylu - po ofenzivní a vlastně ani jakékoliv jiné stránce nebavil už na předešlých světových šampionátech pod vedením jednoho i druhého Chorvata.

Známý Fergusonův učeň tudíž mohl fotbalistům od břehu Perského zálivu okamžitě ordinovat tuhou defenzívu bez větších stop presinku a zónové obrany. Takový zhruba je - vedle vždy prvořadého důrazu na perfektní disciplínu, která už v Íránu nikdy na prvním místě nebyla - Queirozův trademark. Trademark, který si dnes každý rozumný příznivec Perských princů nemůže vynachválit.

Carlos Queiroz obdivuhodně zpevnil kdysi rozháranou íránskou defenzívu, celému kolektivu vdechl určitého vítězného ducha (především co se výjezdů týče) a krom toho nabízí také vedlejší, leč nesmírně vitální atributy jako zvládnutou komunikaci s médii i veřejností. Moc krásné bylo například jeho gesto zpřed tří závěrečných kvalifikačních duelů: Queiroz tehdy protáhl vybrané individuality těmi nejchudšími částmi Teheránu a skrze několik rozdaných autogramů, úsměvů či přihrávek všem elegantně připomněl, pro koho všeho že ten fotbal vlastně hrají.

Írán veškeré tři zbývající klání získal na svou stranu, aniž by obdržel byť jen jediný gól.

Ať už zkrátka Carlos Queiroz v minulosti budil všelijaké kontroverze, je zároveň velkou personou a v Íránu si jeho přítomnosti zvykli cenit. Což by na druhou stranu nemuselo trvat příliš dlouho. Jeden by tomu sice při koučově nezměrném elánu skoro ani nechtěl uvěřit, nicméně faktem zůstává, že někdejší amatérský brankář nedávno překlenul šedesátku a pomalu se blíží trenérskému důchodu.

A i kdyby ne rovnou důchodu, na odchodu z Asie bude Queiroz po brazilském dobrodružství téměř jistě. Pro svou bouřlivější povahu přeci jen neustále zabředává do sporů s diletantským vedením domácí fotbalové federace, a vzhledem k tomu, že s koncem MS má vypršet také jeho stávající kontrakt, nelze do budoucna vyloučit doopravdy vůbec nic. A pokud něco, tak nejspíš právě to Portugalcovo setrvání ve funkci...

Přednosti

Vysoce organizovaná ochranná ulita, o tom nemůže být sporu. Queirozův tým se nikam nepožene a namísto presinku se bude soustředit raději na odřezávání možných tras přihrávek, což může být značně efektivní strategie zejména v takové skupině.

Další předností Teamu Melli je pak rozhodně skutečnost, že se jádro mančaftu pozná i poslepu: klíčový double pivot Teymourian-Nekounam již v národním týmu bok po boku strávil celou věčnost a sehrávat se nedávno po dva roky mohl také na klubové úrovni v Esteghlalu. A porůznu propojeni jsou také všichni startující zadáci. Minimum legionářů tak v tomto případě bude pro Írán spíše ohromnou výhodou než čímkoliv jiným.

Slabiny

Leccos se už napsalo o kometě jménem Reza Ghoochannejhad. Útočník, který na jaře hostoval v Charltonu, je s reprezentací pouze krátce - avšak třebaže stihl zasáhnout do pouhých osmi soutěžních duelů, už teď má na kontě úctyhodné čtyři vítězné trefy. Což zní fajn, zároveň to však neomylně značí přílišnou závislost Íránců na jednom jediném střelci. Nikoho dalšího gólového v Teamu Melli zaboha nenajdete a odvolávat se výhradně na schopnosti forvarda, který na mezinárodní scéně debutoval před necelými dvěma lety...?

Vedle otázky gólové produkce Íránce musí strašit také situace na přesně opačném konci hřiště - obsazení brankářské pozice. Gólmanskou jedničkou Teamu Melli pravděpodobně bude zoufale neotrkaný Daniel Davari, jenž i za tak krátké působení v reprezentaci stihl napáchat alarmující množství školáckých hrubek. Strážci svatyně teď už exbundesligového Braunschweigu pak navíc bude krýt záda Rahman Ahmadi, který má ve svých 33 letech na triku ubohých deset startů za národní tým. To zřejmě říká vše podstatné.

Předpokládaná sestava: Davari (Ahmadi) - Heydari, Hosseini, Sadeqi, Pooladi - Nekounam, Teymourian - Dejagah, Shojaei, Jahanbakhsh - Ghoochannejhad

Program zápasů - skupina F

16.06.2014
21:00
Írán
0:0
Nigérie
Curitiba
21.06.2014
18:00
Argentina
1:0
Írán
Belo Horizonte
25.06.2014
18:00
Bosna a Hercegovina
3:1
Írán
Salvador

Konečná nominace

Brankáři
Datum nar.
Klub
Rahman Ahmadi
30.07.1980
Sepahan FC
Daniel Davari
06.01.1988
Eintracht Braunschweig
Alireza Haghighi
02.05.1988
SC Covilhã
Obránci
Datum nar.
Klub
Ahmad Alenemeh
20.10.1982
Naft Teherán
Hashem Beikzadeh
22.01.1984
Esteghlal FC
Steven Beitashour
01.02.1987
Vancouver Whitecaps
Ehsan Hajsafi
25.02.1990
Sepahan FC
Khosro Heydari
14.09.1983
Esteghlal FC
Jalal Hosseini
03.02.1982
Persepolis FC
Hossein Mahini
16.09.1986
Persepolis FC
Pejman Montazeri
06.09.1983
Umm-Salal SC
Mehrdad Pooladi
26.02.1987
Persepolis FC
Amir-Hossein Sadeghi
06.09.1981
Esteghlal FC
Záložníci
Datum nar.
Klub
Ashkan Dejagah
05.07.1986
Fulham FC
Ghasem Hadadifar
12.07.1983
Zob Ahan FC
Reza Haghighi
01.02.1989
Persepolis FC
Javad Nekounam
07.10.1980
Al Kuwait SC
Bakhtiar Rahmani
23.09.1991
Foolad FC
Masoud Shojaei
09.06.1984
UD Las Palmas
Andranik Teymourian
06.03.1983
Esteghlal FC
Útočníci
Datum nar.
Klub
Karim Ansarifard
03.04.1990
Tractor Sazi
Reza Ghoochannejhad
20.09.1987
Charlton Athletic
Alireza Jahanbakhsh
11.08.1993
NEC Nijmegen

Autor: Tomáš Daníček

Související články

Zobrazit jen nejnovější
Zobrazit všechny
Představení účastníků MS - Belgie
11.06.2014, 21:09
Představení účastníků MS - Alžírsko
11.06.2014, 19:46
Představení účastníků MS - Rusko
11.06.2014, 13:13
Představení účastníků MS - Korejská republika
11.06.2014, 09:12
Představení účastníků MS - Německo
10.06.2014, 19:06
Představení účastníků MS - Ghana
10.06.2014, 16:13
Představení účastníků MS - Portugalsko
10.06.2014, 13:23
Představení účastníků MS - USA
10.06.2014, 09:11
Představení účastníků MS - Argentina
09.06.2014, 21:20
Představení účastníků MS - Nigérie
09.06.2014, 17:59
Představení účastníků MS - Bosna a Hercegovina
09.06.2014, 15:15
Představení účastníků MS - Francie
08.06.2014, 22:08
Představení účastníků MS - Ekvádor
08.06.2014, 19:00
Představení účastníků MS - Švýcarsko
08.06.2014, 15:55
Představení účastníků MS - Honduras
08.06.2014, 10:38
Představení účastníků MS - Uruguay
07.06.2014, 21:00
Představení účastníků MS - Itálie
07.06.2014, 18:01
Představení účastníků MS - Anglie
07.06.2014, 15:00
Představení účastníků MS - Kostarika
07.06.2014, 12:02
Představení účastníků MS - Kolumbie
06.06.2014, 21:25
Představení účastníků MS - Pobřeží slonoviny
06.06.2014, 18:12
Představení účastníků MS - Řecko
06.06.2014, 15:03
Představení účastníků MS - Japonsko
06.06.2014, 13:00
Představení účastníků MS - Španělsko
05.06.2014, 20:58
Představení účastníků MS - Chile
05.06.2014, 18:06
Představení účastníků MS - Nizozemsko
05.06.2014, 14:59
Představení účastníků MS - Austrálie
05.06.2014, 12:02
Představení účastníků MS - Brazílie
04.06.2014, 21:01
Představení účastníků MS - Mexiko
04.06.2014, 17:56
Představení účastníků MS - Kamerun
04.06.2014, 15:00
Představení účastníků MS - Chorvatsko
04.06.2014, 12:02

Komentáře (152)

Přidat komentář
oli9

asi nemají šanci s Argentinou a Bosnou ale třeba překvapí

Reagovat
smazaný uživatel

Andranik, Javad, Masoud snad se jim povede ukopat aspoň bod

Reagovat
smazaný uživatel

Cierny kon turnaja

Reagovat
oli9

To vůbec , nemají šanci

Reagovat
Puskas

Ale na jatkách.

Reagovat
smazaný uživatel

Hodně vtipné, ale co čekat od fanouška Chelsea

Reagovat
smazaný uživatel

Celkem fail, on fandí West Hamu ale tak co čekat od fanouška Baníku..

Reagovat
Spasitel

S Nigériou remíza Bosna aj Argentína s nimi nebudú mať problém.

Reagovat
smazaný uživatel

Iran tradicne silny, necitatelny ale taktiez tradicne doposial neuspesny. Ale nejaky vyraznejsi uspech by som Perzanom uz konecne prial. Ale s Quierozom, neviem neviem.

Reagovat
smazaný uživatel

vsak prave, ked mozu nieco dosiahnut, tak momentalne hlavne vdaka Quirezovi..

Reagovat
smazaný uživatel

nemam ho v pamati ako velmi dobreho hlavneho trenera, ale mozno ma prescedci o opaku

Reagovat
fantomas

Reagovat
DieFohlenBMG

není to ten, co doporučil do MU Bebého?

Reagovat
smazaný uživatel

jj

Reagovat
DieFohlenBMG

tak to je frajer

Reagovat
frankiefcb

Mám takový dotaz. V článku jsou zmíněni Íranci jako Arabové. Já vždycky myslel, že to jsou už Peršané a to je něco jiného než Arabové. Ale je možné, že se mýlím a Peršané patří pod Araby.

Reagovat
smazaný uživatel

Su uplne nieco ineho nez Arabi. Velke faux pas.

Reagovat
Counter

Tak nám to prosím osvětli.

Reagovat
smazaný uživatel

Co ti mam osvetlit? Nevies si to vygooglit? Moslim sa nerovna automaticky arab. Aj typologicky su uplne odlisni.

Reagovat
smazaný uživatel

Samozřejmě že Arabové a Peršané jsou jako jablka a hrušky, rozdílná etnika. Označovat Íránce jako Araby je skutečně faux-pass a bylo by fajn to opravit. Arabů žije v Íránu max 5%

Reagovat
fantomas

Už je to opravený, tak klídek.

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
frankiefcb

Teď jsem našel zajímavý článek http://geocurrents.info/place/southwest-asia-and-north-africa/arabs-and-persians-shiites-and-sunnis-more-complicated-than-you-might-think a pak stránka http://www.persiansarenotarabs.com/

Jinak předtím jsem opravdu nevěděl, jak to je. Věděl jsem, že jsou to Peršané, ale netušil jsem jestli to není nějaká větev Arabů. Jak to vypadá, tak asi ne.

Reagovat
Counter

Reagovat
smazaný uživatel

No nie su to arabi, aj inak vyzeraju (su vyrazne vyssi, maju ostrejsie rysy), sice v minulosti ich dobyli Arabi a nanutili obyvatelom Islam, ale taktiez sa zachovalo aj povodne , jedno z najstarsich nabozenstiev Zoroastrizmus. Aj co sa tyka k inym nabozenstvam, zostali perzania aj napriek politickej a nabozenskej diktature, relativne tolerantni na rozdiel od inych arabskych islamskych statov.

Reagovat
Artaxerxes

I v Francii je víc Arabů než na Íráně :-)

Reagovat
smazaný uživatel

ve Francii, v Íránu.

Reagovat
smazaný uživatel

na Íráně

Reagovat
kalla

Dnes začla oficiální fantasy k MS. V odkazu se můžete přidat k neoficiální lize eurofotbalfanoušků http://en.mcdonalds.fantasy.fifa.com/leagues/9735

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

100M na 23 hracu ?

Reagovat
fantomas

Skvělá věc právě, aspon se oddělí zrno od plev.

Reagovat
frankiefcb

Jinak nevíš, kdo bude dělat jedničku Alžírcům za 1 mega ty golmani. To se musí využít.

Reagovat
fantomas

M'Bolhi.

Reagovat
frankiefcb

dík

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Skvele akorat tak pro tech par lidi, kteri maji cas sledovat vsechny hrace a tymy 24 hodin denne

Reagovat
fantomas

Jotak.

Reagovat
fantomas

Naopak mě trápí, že nejsou h2h ligy podle všeho, a že se nedaj pozvánky sdílet obyčejně přes kód.

Reagovat
Jajinek

je nějaká liga kde hrají lidi, co znám, ještě volná?

Reagovat
fantomas

Já založil (v domnění, že zas pojedu h2h ligu a někdo pak udělá obyč), ale zatim nešířil.. počkám na Counterův článek, až to bude oficiální a ne spam.

Reagovat
Jajinek

super, počkám. Jinak chápu to správně, že je to jako fanta co byla LM a EL, tedy že můžu po každým dnu střídat ty hráče, co nahráli málo bodů za hráče na lavičce s tím, že ztrácím jejich body a vyplatí se stavět hráče podle data zápasů?

Reagovat
Counter

jo, mělo by to tak být.

Reagovat
db18

můžeš normálně hodit odkaz ligy, to stačí +heslo když tam nechceš kohokoliv (resp. aby se tam dostali jen ti co jsou na ef)

Reagovat
fantomas

Já právě nevidim ani možnost toho hesla

Reagovat
db18

hned při zakládání => private league

Reagovat
fantomas

Novidiš to.

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Counter

Je to docela sranda no :-)

Reagovat
frankiefcb

Dalo mi to zabrat se do toho vejít.

Reagovat
smazaný uživatel

akorat tam jsou ceny uplne mimo, Ronaldo treba za 10 mega atd.

Reagovat
Kily

pohoda, stačilo mi deset minut

Reagovat
kubys

Reagovat
kalla

11 dobrých hráčů, 5 na střídání a zbytek plevel...

Reagovat
smazaný uživatel

ale stejne nechapu styl ty hry (nikdy jsem fantu nehral) body se udeluji podle toho kolik hrac odehraje minut, kolik da golu a kolik dostane. Takze kdyz si nevyberu zadnyho Brazilce ani Chorvata, tak za prvni zapas dostanu 0 bodu?

Reagovat
kalla

Sestavu tvoříš pro celé první kolo, tedy všechny první zápasy týmů ve skupinách..

Reagovat
smazaný uživatel

diky

Reagovat
Ferguson6

Pre mňa najväčší favorit.

Reagovat
smazaný uživatel

jedine, ak by uniesli členov rodiny rozhodcov...

Reagovat
Artaxerxes

Reagovat
VdV

takový zpesření: jak naložit se sobotou ( 18:00 - 05:00 ) fotbalovej maraton, 4 slušný zápasy a ty nejlepší v noci, když bude člověk po mega kalbě páteční, tudíž nějaká ta kocovinka bude...co konzumovat, jak rozvrhnout síly.Pít/Nepít, co dobrého si dopřát

Reagovat
aurelio

Zaujímalo by ma čo je s tým chlapíkom, čo pred dvoma mesiacmi ukončil kariéru. Príde mi to ako by tak urobil Gerrard v Anglicku alebo Pirlo v Taliansku ... hrať som ho samozrejme nevidel ...

Reagovat
Counter

Článek akorát pro lovení levných ryb do fanty

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
Counter

A k anketě - když věřím, že Irán inkasuje přesně 4 góly, tak mám smůlu (-.-)

Reagovat
fantomas

Že já vůbec do těch anketových vod lezl

Reagovat
Ferguson6

Reagovat
Ferguson6

a keď si myslíš, že dostane presne 8, tak tiež nemáš čo zvoliť, lebo sú tam 2 možnosti

Reagovat
Counter

Reagovat
VdV

kolik je možných transferů v té fantě po každým tom odehraným kole,tzn po všech 1.záp.ve skupinách?

Reagovat
Liveral

0

Reagovat
VdV

fakt???

Reagovat
Liveral

Jo, máš to tam v pravidlech, stačí si počíst až na čtvrtfinále můžeš změnit celej tým

Reagovat
fantomas

Teprve tam, jestli nenavýšej budget, to bude správná legranda.

Reagovat
Liveral

Tak, tak. Na Euru myslím nenavyšovali, co si pamatuju, nebo jen minimálně, ale šlo si ponechat v týmu hráče za 1mega, co už vypadli :)

Reagovat
fantomas

Jojo, tady by ses ale podobnym stylem moh dostat k tomu, že ti takoví hráči budou muset v SF/F hrát i v základu... ale nevim, zatim si to lze jen těžko představovat.

Reagovat
Liveral

To je asi fakt, no každopádně, snad to nějak pořešej :)

Reagovat
tomasinho

Je už založená nějaká EF liga prosímtě? Zatím jsem to nesledoval nikterak, tak že bych se přidal.

Reagovat
tomasinho

Ať jdou do řitě, někdo používá můj screen name

Reagovat
Counter

Vyjde článek časem.

Reagovat
tomasinho

ok

Reagovat
Liveral

* teda na osmifinále, sorry

Reagovat
smazaný uživatel

Nechcete založit nějaký EF blog, kde by byly vždycky shrnuté aktuální fantasy, odkazy na hokejový diskuze nebo NFL, prostě takový hovadiny, co sem jinak na články nepatří a člověk, když se třeba po pár dnech připojí hned věděl kde to je a nemusel šmejdit v diskuzích

Reagovat
Counter

Fantasy rubrika bude, to se nemusíš bát.

Reagovat
smazaný uživatel

jasně to beru, ale i tak do budoucna a na jiný věci.

Reagovat
kubys

Ne, ale můžeš si klidně číst můj blog, kdybys chtěl.

Reagovat
smazaný uživatel

Nějakej máš?

Reagovat
kubys

http://trololopave.blogspot.cz/

Ale asi to nebude tvůj šálek čaje.

Reagovat
smazaný uživatel

Uplně ne, ale špatně to nevypadá, číst to začnu, abych ti udělal radost.

Reagovat
smazaný uživatel

Úžasný článek o zajímavém regionu. Vždycky se ráda dovídám něco nového =)) Pochvala samozřejmě autorovi, však se s tím Tomáš psal do noci, datloval ještě kolem jedný =D

Reagovat
kubys

Dafuq?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
nani92

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
EmC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Spite spolu? Jako fyzicky..

Reagovat
smazaný uživatel

nechutný

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
fantomas

Hmmmm... už sem se bál, že nebudu mít svýho oztega.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Counter

Takhle se smát Peršanům

Reagovat
smazaný uživatel

no tak nebud vztahovacny

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

A nasdílíme si tu fanta sestavy nebo se to nesmí?

Reagovat
Jajinek

před deadlinem přestupů mi to přijde mimo napovídat

Reagovat
smazaný uživatel

no nevim, mne to přijde v poho, aspoň se to zkvalitní

Reagovat
frankiefcb

Tak mně je jedno, jestli někdo bude opisovat. Klidně to hodím, i když to možná budu ještě měnit: Begovič, Vorm, MBolhi - Godín, Vlaar, Aurier, McGowan, Jones, Von Bergen, De Vrij - Valbuena, De Rossi, Dzagoev, Serey, Yamaguchi, Najar, Mendez, Tejeda - Aguero, Martinez, Osako, Moting, Jahanbaksh

Reagovat
veikko

A můžem se ti smát nebo se urazíš?

Reagovat
frankiefcb

Tak se klidně směj.

Reagovat
smazaný uživatel

Brankáři: Cesar,Krul,Mbolhi

Obránci: Cahill,Coentrao,Vertonghen,De Vrij, Zapata, Ziegler, Montazeri

Záložníci: Pogba,Veratti,Willian,De Bruyne,Mikel,Valbuena,Bentaleb,Palacios Útočníci: Neymar,Lukaku,Giroud,Djabou,Heydari

Reagovat
veikko

Djabou Proti Rumunsku si je pěkně vodil.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale s Heydatim a Montazerim spokojenej nejsem, o tech vím prd a nikdo lepší mi tam za tu almužnu nepřišel

Reagovat
veikko

Heydari je tam jako útočník? Pokud vím, tak převážně hraje krajního beka, resp. záložníka. A v přátelácích sice byl jeden z lepších, ale pořád je to jen Írán proti Černé Hoře.

Reagovat
smazaný uživatel

Tam je v tomhle víc věcí uplně divně, schválně koukni kde je Jura Žirkov.

Reagovat
frankiefcb

Ta záloha je pěkná.

Reagovat
smazaný uživatel

základ budu mít asi Pogba,Veratti,Willian, De Bruyne pak podle výsledků.

Reagovat
smazaný uživatel

ale pěkná sestava Masopuste. jestli se ti tohle vešlo to 100m, tak tleskám

Reagovat
fantomas

Boha muj, už mi vyžíraj Yamaguchiho.

Reagovat
frankiefcb

Když si o něm, tak hezky psal. Tak jsem na něho zvědavý no.

Reagovat
fantomas

Ale on asi nebude žádný terno pro fantu no, možná odebere pár balonů. Já ho tam mám spíš z protekce hehe.

Reagovat
smazaný uživatel

Já ti zase ukrad to doporučení na třetího golmana, za což díky.

Reagovat
fantomas

Jako M'Bolhiho? Toho bude mít beztak každej no.. a přišli byste na něj nejpozdějc při domingově představovačce Alžírska.

Reagovat
db18

Reagovat
frankiefcb

tak hlavně na něho přijdeš kvůli toho, že jsou hrozně levní a vyplatí se.

Reagovat
fantomas

No tak já myslel, žes nevěděl, kdo je tam jednička.

Reagovat
db18

ale tady stojí 3,5 mil.

Co jsem našel jinou fantu, tak tam stál jen 0,5 (rozpočet byl 200 mil. a Ronaldo stál teda možná i přes 40)

Reagovat
fantomas

Tak tam je to nepoměrně větší terno (ale hádám, že tam se zas recovered balls v úvahu neberou). Tady nevylučuju, že ho sám za chvíli pragmaticky dropnu.

Reagovat
db18

to netuším no, pořádně jsem to nestudoval, jen na tohle padla volba když jsme s lidma co hrajem ještě ligovou fantu hledali něco na MS a Mc byl ještě zavřený...

...tady ho mam ale taky spíš kvůli jeho ceně - nejspíš ale prodam jednoho golmana (teď mam dva vyrovnaný) a koupim Lahma, je tam v záloze a na recovered balls by mohl být dobrý

Reagovat
fantomas

No ono 3,5 neni zas AŽ TAK dobrá cena, když koukám na tu alžírskou zálohu.

Reagovat
db18

jj, Alžírsko a Hondurat to "vedou" ale zase jsem hledal někoho, kdo by mohl nahrát trochu více

Reagovat
Miguel19

Reagovat
smazaný uživatel

Brankáři Haghighi, Davari, Makani Obránci Hosseini, Sadeghi, Montazeri, Mahini, Bekzadeh, Beitashour, Pooladi, Zare Záložníci Nouri, Khalatbari, Nekounam, Teymourian, Heydari, Shojaei, Hajsafi, Dejagah Útočníci Rezaei, Ghoochannejhad, Ansarifard, Jahanbakhsh

Reagovat
smazaný uživatel

spam kam se podíváš

Reagovat
Artaxerxes

Postoupej jak nic.

Reagovat
Radin

Ukončil kariéru? Třeba dopoval a bál se, že se na to příjde a bude mega ostuda:)

Reagovat
smazaný uživatel

Nekounama jsem měl v fmku v Malaze a byl to nejlepší hráč týmu, tak snad to tak bude i ve skutečnosti

Reagovat
db18

Davari kiksař? To bych si po téhle sezoně v BL ani nedovedl představit Navíc bude hrát o angažmá, tak by se měl ukázat...

Reagovat
fantomas

Názor na něj docela dobře rozděluje celou zemi, to vypadá. Jedni by ho hnedka tlačili z brány, druzí by ho bránili do aleluja a celkem mu věřej. Podle mě to bude tak, že buď vybouchne nebo vyletí, nic mezi.

Reagovat
db18

V BL nezářil, moc zákroků navíc nepodal, ale hrál stabilně a nějakou chybu jsem u něj taky neviděl...

...kdybych ho někdy viděl v repre, tak možná taky kroutim hlavou - ale přeju mu, aby zazářil a jsem zvědavý, kam po MS zamíří

Reagovat
db18

on už podepsal Grasshoppers, to mi nějak uteklo

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Jak se jmenoval takovej ten frajer z mladistvých reprezentací co měl přes čelist ten obvaz?

Reagovat
smazaný uživatel

- iráčan...

Reagovat
smazaný uživatel

Ali Adnan Kadhim... vypadal hodně zajímavě..

Reagovat
smazaný uživatel

Peršani už maj na MS výhru a koho to vyklepli?

Teď by se nedivil kdyby to s nimi nezvládla Bosna

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele