Představení účastníků MS - Korejská republika

11.06.2014, 09:12
Profily, historie
Zaujalo nás
Poosmé v řadě se na světový šampionát probojovali reprezentanti Korejské republiky. Taegukovi válečníci do Brazílie zajíždějí dva roky po senzačním bronzu z Olympijských her v Londýně, tady by však ještě na jádro výběru mohlo být přeci jen trochu brzy.

Historie

Z historického hlediska je Korejská republika nejčastějším asijským účastníkem mistrovství světa. Loni si vybojovala už v pořadí devátou letenku na závěrečný turnaj, přičemž na něj nepřetržitě postupuje už bezmála 30 let. To je ale pořád ještě veskrze nedávná minulost, o něco dřív to s Korejci tak slavné nebylo. Ačkoli si hned v 50. letech začali na asijském kontinentu získávat velké renomé a v letech 1956, respektive 1960 ovládli Asijský pohár, celičký svět o jejich umění dlouho nic moc nevěděl.

Šíření asijské kopané do všech koutů světa příliš nenapomohlo ani korejské epizodní vystoupení na švýcarském šampionátu roku 1954. Tam se Taegukovi válečníci vypravili jako teprve druzí asijští zástupci v pořadí (a ruku na srdce, ve Francii roku 1938 za dnešní Indonésii promlouvali spíš nizozemští kolonizátoři), aby v obou duelech utržili ošklivé debakly - 0:9 s Maďarskem, 0:7 od Turků - a pak jim šlo jen o to, co nejrychleji z Evropy vypadnout. Docela přirozené faktory jako dlouhý let, nezkušenost a stále ještě zanedbatelná kvalita asijské kopané tehdy stály za korejským krachem.

Dnes už si ovšem podobný výsledek těžko dovedeme představit. Korejci během příštích 30 let jakž takž "uzráli" a po dvou stříbrech z Asijského poháru (1972, 1980) si už v Mexiku roku 1986 ostudu neudělali. Se ctí vyvázli z duelu s Argentinou, bod uhráli proti Bulharům a jen těsně podlehli Italům. Na chlup stejně si pak vedli i o 12 let později ve Francii, když ještě o něco lépe dopadli předtím ve Spojených státech.

Za opravdu nevyvedený šampionát mohou Korejci pokládat snad jen ten italský (1990), na němž ve skupině třikrát prohráli a vsítili jen jedinou branku. Svou první výhru na největším mezinárodním turnaji planety Jižní Korea oslavila až doma, roku 2002, a hned z toho byl boom nevídaných rozměrů.

Ještě dnes se sice evropským - zejména těm italským a španělským - fanouškům chce při vzpomínkách na asijské MS zvracet na tamější výkony rozhodčích, samotným Korejcům již ovšem účast v semifinále nikdo neodpáře. Navíc alespoň na vyhrané skupině a skalpování Portugalců neměli muži s píšťalkou žádný donebevolající podíl. Červené karty pro Joãa Pinta a Beta byly přeci zcela oprávněné.

Na předposledním mistrovství už Korejci de facto nemohli překvapit, přesto remíza s pozdějšími vicemistry z Francie leckoho zaskočila. Před čtyřmi lety potom přišel historicky druhý postup do osmifinále a tam sympatický výkon proti Uruguayi (1:2).

Kvalifikace

Vedle Austrálie je Jihokorejský výběr druhým asijským vyslancem, který je o něco hůře čitelný, neboť rozhodující kvalifikační zápasy absolvoval pod vedením jiného trenéra. Případ Socceroos je však přeci jen jinačí - od nich byl Holger Osieck odvolán, zde šlo spíše o dostání prvotního slibu.

Choi Kang-hee dlouho odolával vábení reprezentačního týmu, až nakonec svolil, že tým provede alespoň čtvrtou fázi kvalifikačního cyklu, a potom rezignuje, aby se mohl vrátit ke svému Jeonbuku. Což se přesně stalo.

Vedení korejského svazu navíc s Choiovým výsledky nemohlo být úplně spokojeno, takže se po ustání kvalifikačních bojů ještě rádo obrátilo na Hong Myung-ba. Zatímco minule Taegukovi válečníci prošli oběma koly s pár ztrátami, ale zato neporaženi, tentokrát padli hned dvakrát a do baráže nemuseli jen díky o chlup příznivějšímu skóre v porovnání s Uzbekistánem.

Na koho se zaměřit: Koo Ja-cheol (Mainz)

Je to vpravdě pořádný skok. Do prvních dvou světových šampionátů nového tisíciletí Korejce s páskou na rukávech vedli dva stovkaři, Hong Myung-bo a Lee Won-jae; posledně to pak byl Park Ji-sung, který se na stejnou metu chystal dosáhnout ihned záhy. Všichni jmenovaní už za sebou měli nejméně jedno mistrovství světa.

Tentokrát bude jihokorejské reprezentanty na brazilské pažity přivádět 25letý turnajový debutant Koo Ja-cheol, jenž poprvé vyletěl teprve tři roky zpátky na Asijském poháru...

... zato ale jakým způsobem! Nejlepší nahrávač korejské nejvyšší soutěže ročníku 2010 vlastně na onom Asijském poháru původně ani neměl startovat - nominován byl nejdříve pouze jako náhradník a cestu do Kataru mu vydláždilo až zranění Park Chu-younga (kterého kuriózně vystřídal v roli kapitána nároďáku). Koo Ja-cheol si však ze zvláštních okolností nic moc nedělal a jedinečnou šanci takříkajíc chytnul za pačesy.

Cho Kwang-rae mu svěřil volnou pozici na levé straně trojlístku ofenzivních záložníků a on výrazněji polevil akorát v prohraném semifinále s Japonci. Úchvatný přehled i klid v koncovce mu vynesl hned pět gólů a titul nejlepšího střelce mistrovství. Označení "kometa roku" se pro něj tehdy zdálo být ještě nedostačujícím popiskem.

Jak se všeobecně čekalo, jen pár dnů po skončení Asijského poháru se ozvali nápadníci z Evropy a Koo Ja-cheol se ještě v zimním termínu stěhoval do Wolfsburgu. Od té doby už bohužel spíš stagnuje, než že by se někam posouval. Německé celky si jej celou dobu přehazují jako horký brambor (teď zkouší štěstí už ve třetím) a to se chtě nechtě muselo projevit rovněž na jeho pozici v národním týmu. Z osmi zápasů čtvrté fáze kvalifikace se ho týkaly všehovšudy tři.

Světový šampionát má však z jeho pohledu zase být o něčem úplně jiném. Trable na klubové úrovni sice neskončily ani přesunem do Mainzu, tím rozhodujícím faktorem by teď nicméně měla být osoba kouče Hong Myung-ba.

Tomu už Koo Ja-cheol dělal kapitána na MS dvacítek před pěti lety (kde Korejci opět po 18 letech udělali čtvrtfinále), aby posléze navázal na Asijských hrách (2010) a zejména předloni v Londýně na Olympijských hrách, kde byl spolu se svým nejlepším kamarádem Ki Sung-yuengem znovu tím důležitým maršálem, který Korejce pomohl nasměrovat za parádním bronzem.

Pokud se Hong Myung-bo po domácím mistrovství světa rozloučil s národním týmem po odkroucení rekordních 136 reprezentačních startů, o rovnou stovku zápasů chudší Koo Ja-cheol nyní pod jeho dohledem bude s tou samou páskou v Brazílii skládat fotbalovou maturitu. Bude to i v takovém gardu fungovat? V zájmu celého jihokorejského národa by určitě mělo...

Trenér: Hong Myung-bo

Z korejského kádru pro mistrovství světa 2002 si evropský fanoušek ještě dnes spolehlivě vybaví minimálně tři jména: všeobecně nejpopulárnějšího Park Ji-sunga, osmifinálového hrdinu Ahn Jung-hwana a jistého zadáka s příkladným držením těla a neobvyklým číslem 20.

Ten se samozřejmě jmenoval Hong Myung-bo a coby korejský kapitán byl nakonec zvolen třetím nejlepším hráčem domácího šampionátu. Při své čtvrté účasti na MS se tedy ve svých 33 letech definitivně stal nejlepším asijským stoperem historie...

Když Hong Myung-bo mimořádnou akci krátce po jejím skončení bilancoval, interview se nemohlo obejít bez otázky, co považuje za nejsilnější moment turnaje. Všichni přitom zřejmě čekali na jeho rozhodující penaltu proti Španělům, která Jihokorejce poslala do bojů o medaile; elegantní obránce ovšem raději upřednostnil kolektivní úspěch.

Nejvíc pro něj znamenalo úvodní vystoupení před vlastními diváky proti Polákům, které jeho zemi přineslo historicky první výhru na největší mezinárodní scéně. Což vlastně dokonale vystihuje jeho osobnostností profil i z něho vyplývající trenérskou filozofii.

Pro Honga je totiž naprosto zásadní harmonická atmosféra v kabině; své svěřence potřebuje především důvěrně znát a vždy tak vědět, co od nich může očekávat. To vysvětluje mimo jiné skutečnost, že do Brazílie bere hned 12 úspěšných olympioniků z Londýna a původně ještě dva další borce, kteří se s ním dříve potkali v mládežnických výběrech (Kim Jin-su se potom bohužel zranil).

Jakmile také do rodné krajiny na celkově devátý a svůj první pokus přivezl z dějiště Olympijských her medaili, okamžitě si ho pozvali do útrob Korejské univerzity, aby studentům udělil lekci o tom, co z člověka dělá kvalitního lídra. A nikdo si přitom nedovolil byť jen chvíli pochybovat nad tím, že s ohledem na takové téma v Koreji není povolanější osoby.

Rodák ze Soulu mluvil se správným zápalem a přesvědčením velkého humanisty, přičemž například uvedl, že zatímco během tréninků a utkání chce mít kontrolu nad každičkým detailem, mimo kolbiště už hráče nijak nepronásleduje a maximálně respektuje jejich soukromí.

Na své první tiskovce v roli hlavního kouče korejského nároďáku pro změnu Hong Myung-bo připomněl své motto, které zní "Jeden tým, jeden duch, jeden cíl", a okamžitě slíbil "návrat k základním korejským hodnotám". To druhé může znít zvláště - zejména pokud uvážíme, že Jižní Koreu cizinec naposledy vedl roku 2007, a sám Hong Myung-bo se hodně inspiroval v nizozemské trenérské škole (menší trenérské štace si odbyl po boku Hiddinka i Verbeeka) -, avšak o čistě populistický výrok tak úplně nešlo.

Choi Kang-hee totiž Korejcům ordinoval dosti zvláštní styl založený na silové hře, dlouhých nákopech a vytrvalém presinku, což Taegukovým válečníkům - docela přirozeně - příliš nesvědčilo. Pod Hongem se už ale vrací k osvědčené klasice: rychlým brejkům a nápaditým pozemním kombinacím, které mnohem lépe odrážejí technickou zdatnost většiny kádru.

Celý národ se teď proto vesměs shodne na tom, že Korejci mohou v Brazílii pod Hongovým vedením uspět spíše, než by bývali pod tím Choiovým. Zároveň se ale leckdo obává, že charismatický rekordman v počtu reprezentačních startů nastoupil docela dobře sebevražednou misi...

Ano, všichni v něm už dávno před pověšením kopaček na hřebík viděli budoucího trenéra; dokonce snad i rovnou jednoho z příštích lodivodů národního týmu. Jenže načasování jistě mohlo být lepší. Upsat se korejské reprezentaci doslova pár měsíců před vypuknutím MS, zrovna když má do šampionátu vstupovat jakožto nejníže postavený tým na žebříčku FIFA, a to přitom v pouhých 45 letech, kdy máte vše před sebou... to zní jako vážná hrozba pro vaši kariéru jako celek. (A oba přípravné zápasy tomu nasvědčují.)

Na druhou stranu stále platí to, co už jsme si řekli: pokud z nějaké party hráčů může Hong Myung-bo vytlouci pověstné maximum, ba ještě něco navíc, je to právě tahle. A že se konkrétně jeho "korejští synové" pro jednu bezvýznamnou prohru s Ghanou (0:4) nijak nesesypou, to se pak zdá být téměř jisté...

Přednosti

Korejci se dále budou moci spoléhat na své tradiční atributy: nezměrnou energii, vířivý pohyb a šikovnost velkého množství hráčů. Ki Sung-Yueng má dispečerské kvality světových parametrů a obvykle velmi spolehlivě podpírá talentem obdařené ofenzivní hráče typu Lee Chung-younga, Koo Ja-cheola, Son Heung-mina nebo Park Chu-younga.

Již zmíněná jednota a sehranost kádru je pak vzhledem k různorodému ukotvení (navrch) tak mladých hráčů něčím naprosto unikátním, a možná hlavně z těchto atributů budou chtít Korejci v Brazílii těžit nejvíce.

Slabiny

Jižní Korea disponuje podobnou zásobárnou ofenzivního talentu jako Japonsko; jejím problémem je však takřka nulová herní praxe mnoha nadaných hráčů zrovna v této klíčové fázi čtyřletky. Park Chu-young, Koo Ja-cheol a Ji Dong-won na jaře dohromady posbírali všehovšudy devět startů v základu, a to je opravdu zoufalé množství.

Další potenciální zdroj problémů potom můžeme najít v defenzivní složce týmu. Role pravého beka se po ikonickém Cha Du-rim ujal Lee Yong a (přinejmenším) od té chvíle tento post platí za stabilní Achillovou patu korejského výběru. Brankář Jung Sung-Ryong pak naposledy podržel na Asijském poháru 2011, což už je nějaká minulost.

Předpokládaná sestava: Jung Sung-ryong - Lee Yong, Hong Jeong-ho, Kim Young-gwon, Yun Suk-young (Park Joo-ho) - Ki Sung-yueng, Han Kook-young - Son Heung-min, Koo Ja-cheol, Lee Chung-young - Park Chu-young (Ji Dong-won)

Program zápasů - skupina H

18.06.2014
00:00
Rusko
1:1
Korejská republika
Cuiabá
22.06.2014
21:00
Korejská republika
2:4
Alžírsko
Porto Alegre
26.06.2014
22:00
Korejská republika
0:1
Belgie
São Paulo

Konečná nominace

Brankáři
Datum nar.
Klub
Sung-Ryong Jung
04.01.1985
Suwon Bluewings
Seung-gyu Kim
30.09.1990
Ulsan Hyundai
Beom-Young Lee
02.04.1989
Busan I'Park
Obránci
Datum nar.
Klub
Jeong-Ho Hong
12.08.1989
FC Augsburg
Seok-Ho Hwang
27.06.1989
Sanfrecce Hiroshima
Chang-Soo Kim
12.09.1985
Kashiwa Reysol
Young-gwon Kim
27.02.1990
Guangzhou FC
Tae-Hwi Kwak
08.07.1981
Al Hilal FC
Yong Lee
24.12.1986
Ulsan Hyundai
Joo-ho Park
16.01.1987
1. FSV Mainz 05
Suk-Young Yun
13.02.1990
Queens Park Rangers
Záložníci
Datum nar.
Klub
Dae-Sung Ha
02.03.1985
Beijing Guoan
Kook-Young Han
19.04.1990
Kashiwa Reysol
Sung-yueng Ki
24.01.1989
Sunderland AFC
Bo-Kyung Kim
06.10.1989
Cardiff City
Ja-cheol Koo
27.02.1989
1. FSV Mainz 05
Chung-yong Lee
02.07.1988
Bolton Wanderers
Jong-Woo Park
10.03.1989
Guangzhou R&F
Útočníci
Datum nar.
Klub
Dong-won Ji
28.05.1991
FC Augsburg
Shin-wook Kim
14.04.1988
Ulsan Hyundai
Keun-ho Lee
11.04.1985
Sangju Sangmu
Chu-Young Park
10.07.1985
Watford FC
Heung-min Son
08.07.1992
Bayer Leverkusen

Autor: Tomáš Daníček

Související články

Zobrazit jen nejnovější
Zobrazit všechny
Představení účastníků MS - Belgie
11.06.2014, 21:09
Představení účastníků MS - Alžírsko
11.06.2014, 19:46
Představení účastníků MS - Rusko
11.06.2014, 13:13
Představení účastníků MS - Německo
10.06.2014, 19:06
Představení účastníků MS - Ghana
10.06.2014, 16:13
Představení účastníků MS - Portugalsko
10.06.2014, 13:23
Představení účastníků MS - USA
10.06.2014, 09:11
Představení účastníků MS - Argentina
09.06.2014, 21:20
Představení účastníků MS - Nigérie
09.06.2014, 17:59
Představení účastníků MS - Bosna a Hercegovina
09.06.2014, 15:15
Představení účastníků MS - Írán
09.06.2014, 12:04
Představení účastníků MS - Francie
08.06.2014, 22:08
Představení účastníků MS - Ekvádor
08.06.2014, 19:00
Představení účastníků MS - Švýcarsko
08.06.2014, 15:55
Představení účastníků MS - Honduras
08.06.2014, 10:38
Představení účastníků MS - Uruguay
07.06.2014, 21:00
Představení účastníků MS - Itálie
07.06.2014, 18:01
Představení účastníků MS - Anglie
07.06.2014, 15:00
Představení účastníků MS - Kostarika
07.06.2014, 12:02
Představení účastníků MS - Kolumbie
06.06.2014, 21:25
Představení účastníků MS - Pobřeží slonoviny
06.06.2014, 18:12
Představení účastníků MS - Řecko
06.06.2014, 15:03
Představení účastníků MS - Japonsko
06.06.2014, 13:00
Představení účastníků MS - Španělsko
05.06.2014, 20:58
Představení účastníků MS - Chile
05.06.2014, 18:06
Představení účastníků MS - Nizozemsko
05.06.2014, 14:59
Představení účastníků MS - Austrálie
05.06.2014, 12:02
Představení účastníků MS - Brazílie
04.06.2014, 21:01
Představení účastníků MS - Mexiko
04.06.2014, 17:56
Představení účastníků MS - Kamerun
04.06.2014, 15:00
Představení účastníků MS - Chorvatsko
04.06.2014, 12:02

Komentáře (118)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

No..komentovat zápasy Korejské republiky bych ale nechtěl

Předpokládaná sestava: Jung Sung-ryong - Lee Yong, Hong Jeong-ho, Kim Young-gwon, Yun Suk-young (Park Joo-ho) - Ki Sung-yueng, Han Kook-young - Son Heung-min, Koo Ja-cheol, Lee Chung-young - Park Chu-young (Ji Dong-won)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Může někdo, kdo má blíž k asijské kopané, říct, jak je na tom tenhle tým kvalitativně oproti minulým MS (2010 a 2006)?

Reagovat
fantomas

Tak nějak podobně. Koncentrace talentu je tam možná největší a "nejrozplizlejší", taky je ale velká otázka, jestli ten talent už stihl uzrát. A pak samozřejmě chybí někdo jako Park; Korejci budou tentokrát spolíhat čistě na kolektiv (ne že by jindy nespolíhali teda), Koo Ja-cheol nebo Lee Chung-yong nejsou zrovna vůdcovskými prototypy.

Reagovat
smazaný uživatel

Žlutej kůň turnaje.

Udělám to za vás: Žlutý turnajový kůň, kůň žlutého turnaje. Zabte koně.

Reagovat
kalla

Turnaje žlutý kůň

Reagovat
cepinzcegamy

turnaje žluklý kůň

Reagovat
patas92

žlutý turnaj koní

Reagovat
smazaný uživatel

Žlutý, šikmý kůň turnaje pojídající rýži.

Reagovat
Kepy_FCB

pojídajících zaživa uvařené a z kůže stažené psy a kočky

Reagovat
smazaný uživatel

No to je jasňačka ale jako příloha rýže.

Reagovat
smazaný uživatel

nazbudnut na glutaman !!!

Reagovat
smazaný uživatel

koňský turnaj žlutých zabijáků

Reagovat
smazaný uživatel

už to cliché nemůžu ani vidět

Reagovat
smazaný uživatel

A co turnaj žlutých koní?

Reagovat
Kepy_FCB

sestup do sk. B MS

Reagovat
*CZE*

Jako ja mam Asiatky rad, taky bych o nich mohl psat clanky, ale tady mistr florbalista se svoji uchylkou na asiaty by mel navstivit doktora.

Reagovat
smazaný uživatel

Měl si někdy nějakou? Mají ňáký extra skills?? Já jsem dosud z exotiky vyzkoušel jen Arménku.. ale nááádhernou.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
*CZE*

Uz jsem za ne vyhazel tolik penez v showparku, ze bych mozna mel jit k doktorovi taky jinak rvou neskutecne to se musi nechat.

Reagovat
Kepy_FCB
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Prosim tě, takovej trotl ani neví, kde na holce hledat frndu, natož jak vypadá asiatka.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

hned takový direkt po ránu

Reagovat
smazaný uživatel

spíš se ztrapnil

Reagovat
*CZE*

Mozna to tak je ted aktualne.. ale byly tam vzdycky

Reagovat
DieFohlenBMG

Reagovat
DieFohlenBMG

Old school 0 dívek

Reagovat
smazaný uživatel

ja som mal frajerku z brazilie ale je to brazilska japonka. tretia generacia japoncov v brazilii. geneticky cista japonka len po janponsky ani zatat)))) velmi pekne, aj na japonku, ktore su na 95% uplne spatne a tych 5% je neskutocna nechapacka. pekna, stihla, pekne nohy, krasne cierne vlasy, velmi mila, prijemna, dobre vychovana, vzdelana, dala si urobit prsia kus vacsie ale nie bomby len kus zvacsit, takze aj to jej seklo. v posteli sikovna, trosku menej aktivna ale zasa som si s noum mohol robit co som chcel nic jej nevadilo mal som este cernosku, z namibie. cierna jak suviks na topanky, strasna haluzerka, uletena zenska, take tornado v posteli. mal som rusku ale chvalabohu iba kratko, to vsetky rusenky su panovacne, ukricane, afektovane, teatralne, hystericke. neviem, po 30-tke skysknu, zmachluju sa, nic z nich. mal som finku, kaisa sa volala, finsky naturalny blondavy kus, ale taka finska povaha - az primis emancipovana, co mne emancipacia nevadi ale tam to uz islo do extremu. a nakoniec som vzdy skoncil pri nasich slovenkach lebo proste je to nakoniec nielen o tom, ze aka je ktora v posteli ale ci rozumie realiam tvojho sveta. taky ten aj kulturny suzvuk. ze ked jej povies horalky, chlastacka na chate, ajeto, pohoda trencin, pirohy, tak hned vie o co ide. a taktiez aj jazyk. mozes si so zenskou neviem ako v posteli rozumiet ked to zlyhava na jazykovej bariere. a mozes cudzi jazyk neviem ako dobre vediet (a ja ich teda ovladam plynule 8) ale uplne detailne, vsetky tie finesy, jemnosti, ktore chces povedat, tak to najlepsie vyjadris vo vlastnom jazyku. a preto viem, ze nakoniec su preto slovensky najlepsie.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo a pak si se probudil, jako promin, ale dospělí člověk to nepotřebuje vypisovat to nás právě odlišuje od dětí. Já jsem třeba žil dva roky s Japonkou, ale abych o tom vyprávěl na foru potěš koště to je snad každého soukromá věc, nechápu.

Reagovat
smazaný uživatel

"Já jsem třeba žil dva roky s Japonkou, ale abych o tom vyprávěl na foru potěš koště to je snad každého soukromá věc"

Reagovat
smazaný uživatel

No jo dostals mě:-) Ale já měl na mysli detaily chlape detaily:-)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
DieFohlenBMG

wake up

Reagovat
*CZE*

Reagovat
fantomas

Co se ti nelíbí?

Reagovat
*CZE*

Čim tě tak okouzlili?

Reagovat
fantomas

Všim. Spíš by mě zajímalo, co je špatnýho na článku, a obecně.. vo co ti de?

Reagovat
*CZE*

Na článku neni nic špatnýho, dokonce jsem ho přečetl.. o nic mi nejde jen takový popichování, dělám to tu furt

Reagovat
smazaný uživatel

Velmi pěkné tomáši

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Teraz som čítal, že Seedorfa vyhodili iba zaslaním emailu.

Reagovat
smazaný uživatel

když jsem žil v Koreji tak se mi smáli, že jsme nepostoupili na MS 2010. Nedokázali pochopit, že evropská kvalifikace je nesrovnatelně těžší

Reagovat
smazaný uživatel

No tak češi ti si moc stěžovat nemůžou, takové lehké skupiny dostavali a stejně se na MS skoro nikdy nedostali po roce 93. Když nedokážou porazit třeba ani arménii tak co by na MS jako dělali?. Trochu soudnosti.

Reagovat
The Krupy

Tomuto tímu jednoducho od MS 2002 prajem stále iba totálne vyhorenie v skupinách...viem že to už bolo dávno, káder sa obmenil a do výsledkov zasahovala vyššia moc, ale aj tak...

Reagovat
smazaný uživatel

v klidu, já to samé Řecku od ME 2004, co máš z toho

Reagovat
smazaný uživatel

Tak hlavně, že sám fandíš Špínventusu, ten je nejčistší, nejhodnější klubík.

Reagovat
Spasitel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš to nepřeješ té zemi než té samotné reprezentaci, ne?

Reagovat
The Krupy

Práveže iba repre. S krajinou problém nemám, dokonca inklinujem k ázijským krajinám.

Reagovat
smazaný uživatel

Fajn, to taky dava smysl.

Reagovat
smazaný uživatel

jedna neodpískaná penalta a vyloučení za simulování v prodloužení a pořád takové antipatie. Více nepřející z tohohle pohledu musí být fanoušek Italie vůči Chorvatsku, v tom zápase na tom samém šampionátu je sudí zaříznul daleko více.

Reagovat
oli9

Vždyt ale Koreu tenkrát táhli rozhodčí celý šampionát

Reagovat
smazaný uživatel

Krupy je italský fanoušek a ti byli poškozeni jen tímhle. Španělsko bylo zaříznuto nepochybně více, přesto za to vidnit korejský nároďák je blbost.

Reagovat
The Krupy

Však som napísal, že hráčov za to neviním lebo v tom bola vyššia moc. Ale neprajem im odvtedy. Plus, nebolo to iba kvôli Talianom, Španielov zničili ešte viac.

Reagovat
fantomas

Neni pravda, "jen" ve vyřazovacích bojích. Portugalci si prostě neměli na co stěžovat, prohráli si to sami svou nedisciplinovaností.

Reagovat
CHONG

A co dva regulérní góly neuznané Španělům?

Reagovat
smazaný uživatel

aha já myslel že lidi tady použivají mozek, ale zřejmě ne pardon příště to napíšu tak aby to pochopili opravdu úplně všichni.

Reagovat
CHONG

A antipatie k nim kvůli tomu, jak prošli turnajem musí mít jenom fanoušci Itálie?

Reagovat
smazaný uživatel

ne proč to sem někde psal

Reagovat
CHONG

Psal jsi o antipatiích, ale vztáhl jsi to jen na zápas s Itálií, přitom těch zářezů tam bylo více i v jiných zápasech.

Reagovat
smazaný uživatel

fanoušek italského týmu píše že nepřeje Korejcům postup a píše také o šampionátu v roce 2002, nemám důvod to vztahovat k otatním. Zářezy byly dále v zápase ze Španělskem ve 1/4 finále. Porgualsko dostalo dvě červené karty v vzájemném zápase naprosto oprávněně, další zářezy se nekonaly.

Reagovat
The Krupy

Reagovat
CHONG

Chtěl jsem se tě zeptat, ty sleduješ WWE?

Reagovat
The Krupy

cca od roku 99

Reagovat
CHONG

Výborně a jak se ti zatím líbily letošní pay-per-view events?

Reagovat
The Krupy

Royal Rumble docela bieda, predovšetkým kvôli výhre Batistu. Potešila kvalita zápasu medzi Wyattom a Bryanom, plus zisk titulov pre New Age Outlaws, na nich mám slabosť lebo som pri nich vyrastal a videl ich aj naživo, sú stále super.

Elimination Chamber...priemer, ale fantastický zápas medzi Wyattovcami a Shieldom či Swagger vs Big E to zachránili.

WM 30, tú si budem pamätať do konca života...prerušenie streaku bola veľká vec, plus Bryanov triumf a začiatok pushu Cesara....najlepší event od WM 24.

ER a Payback ma bavili tak rovnako, na to že sa jedná o uhorkovú sezónu v WWE sa celkom držia, pamätám si roky keď sa na to v tomto období nedalo dívať vôbec. Píšem len stručnejšie a ako tatár, lebo skúškové...tak snáď to bude zrozumiteľné

Reagovat
CHONG

S hodnocením souhlasím, přerušení série byl docela šok a zápas The Shield vs. The Wyatt Family, jeden z nejlepších, co jsem viděl, The Wyatt Family mě celkově hodně baví a Bray je momentálně asi můj největší oblíbenec. A co říkáš na situaci kolem Evolution, myslíš že to Batista zabalil definitivně, a že Rollins fakt zradil nebo hraje nějakou kulišárnu?

Reagovat
The Krupy

Tista sa vracia v období Summerslamu, len si vzal voľno kvôli propagácii filmu Guardians of Galaxy. Ja som zažil už kopu stables počas rokov, ale Shield bola jedna z najlepšie presadzovaných skupín za posledných desať rokov, ak nie najlepšia, čiže ma ich rozpad mrzí. Mali pred sebou ešte kopu potenciálu. Skôr očakávam že sa k Rollinsovi postupne pridá aj Ambrose, Triple H ich pošle na Reignsa a máme tu Summerslam zápas ako vyšitý.

Reagovat
CHONG

To by bylo zajímavé, jsem teď zvědavý na Money in the Bank, Kaně měl mít zápas s Bryanem o titul, ale Bryan je prý pořád zraněný, takže ho o titul připraví a nový šampion vzejde právě z hlavního zápasu na Money in the Bank,, teda pokud to není nějaká habaďůra a Bryan se nakonec neobjeví. Jinak doufám v brzký zápas Evolution vs. The Wyatt Family.

Reagovat
The Krupy

No Bryan je out už aj oficiálne, takže budeme mať nového šampióna, tajne dúfam v Cesara.

Reagovat
CHONG

Já doufám, že to bude Bray.

Reagovat
The Krupy

Pohybujem že ho dajú do MITB, i ked možné je všetko. Btw, asi pred tromi týždňami som ho potľapkal po ramene, a kúpil si tú ovčiu masku

Reagovat
CHONG

Na wikipedii je napsané, že by tam Bray být měl, tak uvidíme. A jinak docela závist, to jsi byl ve Státech nebo si Bray udělal výlet do Evropy?

Reagovat
The Krupy

Boli na turné v Európe, tak sme išli do Innsbrucku sa mrknúť.

Reagovat
CHONG

Pěkné

Reagovat
CHONG

A ta ovčí maska je super, budu ji muset někde splašit

Reagovat
The Krupy

20 eur za takú kravinu, ale nemohol som si pomôcť

Reagovat
CHONG

To ještě jde, to bych za to dal taky

Reagovat
Jajinek
Reagovat
smazaný uživatel

ano proti italii to byla jedna hrubá chyba sudího nic více to si můžete plakat jak dlouho chcete

Reagovat
Jajinek

neodpískaná penalta, chybně odpískaný ofsajd v prodloužení, chybné vyloučení, nepotrestání 3 žlutých zákroků Korei a dvou jasně červených, neodpískání dalších mnoha faulů v blízkosti pokutového území Korei...a to je jen v tom videu, ve skutečnosti těch faulů bylo daleko více.

Reagovat
smazaný uživatel

čili jedna hrubá chyba sudího

Reagovat
Jajinek

ty jsi retardovaný? Ty nepovažuješ odpískaný ofsajd v momentě, kdy jde hráč sám na prázdnou bránu, a nebo nepotrestání zákroku, po kterém měl být hráč vyloučen, za hrubou chybu rozhodčího?

Reagovat
smazaný uživatel

tak na červenou tam opravdu nic není

Reagovat
Jajinek

kupnutí do hlavy Maldiniho, které bylo zcela úmyslné, z frustrace a v momentě, když už míč byl dávno pryč a bylo jasné, že ho hráč nechtěl zasáhnout? Skluz na Zambrottu zezadu, kdy ho sejmul oběma nohama postupně a Zambro měl jen štěstí, že ho ani jednou pořádně netrefil? Sražení Tottiho uprostřed hřišti v situaci 3 na 2, kdy měl Korejec dostat druhou žlutou a hrálo se dál?

Reagovat
smazaný uživatel

nechtěné kopnutí do Maldiniho by na červenou opravu neprošlo, skluz na Zambrottu na hraně ale za mě žlutá. Jestli se někde neudělila žlutá nebo ne, ale prosím tě to nemyslíš vážně.

Reagovat
Jajinek

to nebylo nechtěné ani ve vesmíru...opravdu se podívej na celý zápas, dole jsem ti poslal odkaz. Ten hráč měl na Maldiniho spadeno celou dobu, ten míč byl už úplně mimo. A co ten ofsajd? Rozhodčí tlačil Koreu celý zápas a nevím, co jiného už by měl být zářez, než toto.

Reagovat
smazaný uživatel

tak ten offside asi fakt nebyl ( zase sem 100% záběr nevidel), ale na prázdnou branku nešel že. I když jako ten offside to byla čistá hraniční situace i když v kontextu toho, že si myslíš že se pískalo proti Itálii tak to u tebe vypadá takto

Reagovat
Jajinek

takže ty si nemyslíš, že se celý zápas pískalo proti Itálii? Ten ofsajd prostě zřetelně nebyl a přitom byl odpískán. Gólman už byl venku z brány a Tomassi ho obíhal, tam to byl s vysokou pravděpodobností gól.

Reagovat
Jajinek

já bych dokonce řekl, že to byl daleko větší zářez, než to Španělsko. Ano...tam jim neuznali góly...ale nechali je aspoň hrát. Tady v rámci toho vyloučení a ofsajdu v prodloužení se jednalo o obdobná pochybení, ale Itálie navíc byl řezána celý zápas a všechny fauly prostě prošly a měla naprosto znemožněnou jakoukoli mezihru. Já osobně větší permanentní 90 minut trvající zářez v dějinách moderní kopané nepamatuju.

Reagovat
j_mrazik

Reagovat
smazaný uživatel

ostatně o urovni toho videa si člověk udělá názor sám už po začátku, kdy tam jsou ukázány udělené dvě červené karty Portugalcům akorát není ukazané za co, fantastická manipulace

Reagovat
Jajinek

O zápase Portugalců se nebavím, bavím se o zápase Itálie. Zkus si ho stáhnout. Já ho mám nahraný a viděl jsem ho velice nespočetkrát. Všechny ty situace ukázané ve videu jsou u Itálie navíc rozebrány v rámci zpomalených záběrů.

Reagovat
smazaný uživatel

Já jenom přidám jeden postřech jednou na internetu jsem četl takový článek už to bude pár let od jednoho mladého Korejce a ten vyprávěl že mu v době turnaje bylo nějakých 7 let a užíval si historický postup a byl hrdý jako nikdy předtím oslavy atd.(Tak byl dítě, ale i tak) Postupem času, když zestárl tak pochopil jaká to vlastně byla cesta, že to nebyla cesta koreje do semifinále po užasných výkonech, ale po zářezech a manipulacích ze strany rozhodčích a pak tam řekl doslova "Když mě to pak časem došlo jaká je zakulisní pravda tohoto šampionátu tak jsem se styděl, že jsem Korejec" pak tam mluvil o manipulacích medií atd. Takže tenhle kluk prostě pochopil, kde byla pravda. Zápasy byli hrubě zneužity to je fakt. Stalo se to, nelze to vzít zpátky, ale neustále to předhazovat je také blbost minulost nezměníme jen budoucnost.

Reagovat
Jajinek

samozřejmě...ale naprosto nechápu, že se se mnou někdo dokáže hádat o tom, že to zářez nebyl.

Reagovat
smazaný uživatel

já se ale nehádám že to zářez nebyl jen se mi nelíbí, že to pořád někdo připomíná a zapomínán se na ty Korejce na hřišti

Reagovat
j_mrazik

A co je s těma Korejcema, co byli na hřišti? Oni asi věděli, že můžou hrát jak dobytci a bude jim to procházet, takže v čem je jejich polehčující okolnost na tomhle?

Reagovat
Jajinek

ti Korejci na hřišti neměli ani na postup ze skupiny...

Reagovat
Jajinek
Reagovat
smazaný uživatel

Bože tohle je futr dokola, neomlouvám to korupce to byla jasná, ale divím se, že jste tak zásadový a třeba u Taliánu vám to nevadí např ta jejich liga je korupcí prolezlá jak svina, tomuhle dvojímu metru nerozumím. Když všem tak všem.

Reagovat
oli9

Nesympatická skupina

Reagovat
j_mrazik

Tak to je pro mě hodně nesympatická skupina... Belgie by asi měla jít dál a Rusko vs Korea? Tak to snad ať radši postoupí Asiati, aby pak vypadli v dalším kole.

Reagovat
smazaný uživatel

No zatím nic moc příprava bída, ale já jim věřím, turnaj je specifický nikdo s nima moc nepočítá. Ale to osmifinále můžou dát, ale dál už ne to je realita.

Reagovat
Alan_Shearer

Alzirsko postoupi

Reagovat
smazaný uživatel

jinak Korea na postup doufám

Reagovat
smazaný uživatel

těším se na Sona

Reagovat
smazaný uživatel

Mohli byste z hlavní stránky odstranit tu debilní fantu ? Jenom to tady zavazí a je to kktina, kdyby se to hrálo aspon o love tak neřeknu nic ale takhle..

Reagovat
fenixLFC

urcite viac ludi zaujima ako nezaujima

Reagovat
fantomas

Achjo, představení Koreje roku 2014 a zas se 3/4 diskuze zabejvá nákym 12 let starym šampionátem.

Reagovat
Jajinek

sorry, lale když někdo napíše, že se jednalo jen o jednu neodpískanou penaltu a pak si tento debilní názor ještě obhajuje, tak se pak není čemu divit. Mohlo to skončit třemi příspěvky

Reagovat
smazaný uživatel

Brankáři: Kim Young-Kwang, Jung Sung-Ryong, Kim Jin-Hyeon

Obránci Cha Du-Ri, Kwak Tae-Hwi, Kim Chi-Woo, Kim Chang-Soo, Park Joo-Ho, Hong Jeong-Ho, Yun Suk-Young, Kim Young-Gwon

Záložnici Yeom Ki-Hun, Ha Dae-Sung, Lee Chung-Yong, Kim Bo-Kyung, Koo Ja-Cheol, Park Jong-Woo, Ki Sung-Yueng, Han Kook-Young

Útočníci

Reagovat
smazaný uživatel

Korea bude hodně průměrná myslím že skončí na 4 místě ve skupině Alžírsko vypadá podle mě na oko o třídu líp myslím že 3 místo uhrají možná se poperou s Ruskem o postup ale Korea bude bídná

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele