Představení účastníků MS - Itálie

07.06.2014, 18:01
Aktuality
Zaujalo nás
Itálie je zvyklá na velké trofeje, i když od poslední uplynulo už osm let. Fanoušci očekávají přísun dalších titulů a celá reprezentace se shoduje na velkém tlaku, pod kterým výběr trenéra Prandelliho funguje. Zároveň se ale jedná o celek, který právě pod tlakem hraje nejlépe.

Historie

Druhý nejúspěšnější reprezentační výběr historie již sice delší dobu nepatří mezi absolutní špičku, ale stále dokáže překvapit. Vzpomeňme si na mistrovství světa v roce 2006, kde hráči jako Alessandro Del Piero nebo Fabio Cannavaro zdvihali nad hlavu vítěznou trofej. Tato země je založena na tradicích, které jen postupně mění směrem k modernímu pojetí fotbalu, ale možná právě v tom spočívá její kouzlo. Zlaté generace ale postupně odcházejí a i když v calciu stále existuje mnoho kvalitních fotbalistů s věkem hodně přes třicet let, v reprezentaci jejich místo postupně zaplňují mladší hráči.

Historie ukazuje, že v Itálii byl fotbal vždy populárním sportem a navíc, že Itálie měla vždy úspěchy na mezinárodní scéně. Azzurri vyhráli světový šampionát čtyřikrát, což je v historických tabulkách řadí hned za první Brazilce. Dvakrát se neúspěšně podívali do finále, třetí místo jim patřilo jednou a stejným počtem se chlubí také ze čtvrtého místa. Historie svazu sahá až do začátků minulého století. V roce 1910 se v Miláně ustavila malá skupinka nadšenců, kteří své vize sestavili do organizovaných regulí.

Dnes jim nikdo neřekne jinak než Azzurri, ale to je označení platné až od druhé poloviny století. Předtím bylo tradicí nosit bílé dresy se spodním dílem v barvě klubu, do kterého příslušný hráč spadal. Zajímavé je, že na rozdíl od většiny evropských mužstev nemá italská reprezentace své domácí hřiště a většina jejích tréninků se odbývá v centru svazu v Covercianu poblíž Florencie.

Slavná éra italského fotbalu začala v roce, kdy se u nás uvolnily poměry - v létě roku 1968. Obě země tehdy slavily, i když z rozdílných důvodů. Italové právě porazili Jugoslávii a získali první z mnoha svých trofejí. Svůj podíl na tom měl i legendární střelec Luigi Riva, který dosud vládne střeleckým statistikám s pětatřiceti zásahy. Krátce předtím byl hlavním hrdinou Gianni Rivera. Itálie vůbec staví na jakémsi kultu osobnosti, protože další éra byla symbolizována Paolem Rossim a Dinem Zoffem. Mladší generace zase budou znát jména jako Gianfranco Zola či Roberto Baggio.

Tým postavený na pečlivé obraně a geniálních hráčích sice postupně upadal a osobnosti jako Christian Vieri, Francesco Totti, Antonio Di Natale nebo zmíněný Alex Del Piero už svá místa v reprezentaci nikdy mít nebudou, ale přesto v kádru Azzurrini můžeme najít mnoho skvělých hráčů.

Kvalifikace

To ukázala také kvalifikace na nadcházející MS ve skupině B, která je i českým fanouškům dobře známá. Itálie nejprve díky Osvaldovi remizovala s Bulharskem, poté si poradila s Maltou, Arménií, Dánskem a opět Maltou. S Čechy si Italové hlídali postup a remizovali, následně ale vyhráli odvetné utkání a porazili také Bulharsko. Celky Dánska i Arménie si nakonec odvezly bod, ale to už Cesare Prandelli slavil a zkoušel nové hráče.

Na koho se zaměřit: Andrea Pirlo (Juventus FC)

Zkušený veterán byl z AC Milán odeslán do fotbalového důchodu, ale nehodlal se s tím ještě smířit. Jeho slibně se rozrůstající vinice, kterým se chce věnovat po definitivním konci kariéry, prý ještě chvíli počkají. Zatím se Pirlo věnuje tomu, co umí nejlíp - rozdává brilantní nahrávky, zastavuje akce soupeře a také střílí důležité branky ze standardních situací. I díky nim si Juventus mohl připsat další Scudetto. A teď chce Pirlo svým zkušenostmi i schopnostmi přispět k další trofeji.

Pirlo velkou část své kariéry spojil s milánským AC, v jehož záložní řadě exceloval. Jeho technická vyspělost spolu s brilantní rozehrávkou způsobily, že se stal symbolem geniálního myšlení. Není divu, že mu spoluhráči přezdívají "l'architetto". Rodák z Flera si zamiloval Milán. Nejprve totiž hrával za Inter, ale když se výrazněji neprosadil a odehrál 22 zápasů, rozhodl se pro změnu. Tu mu fanoušci dlouho nemohli odpustit, protože jeho cílovou stanicí se stal samotný městský rival! V roce 2001 přestoupil k týmu Rossoneri, se kterým získal v roce 2003 Italský pohár a o rok později i ligový titul. Zároveň v letech 2003 a 2007 vyhrál s AC Milán Ligu mistrů.

Itálii čeká první zápas pro nevyzpytatelným Angličanům. V souboji tradičních velmocí by mohla rozhodnout právě silná středová formace. Zatímco Angličané se opírají o Stevena Gerrarda s Frankem Lampardem, Itálie vsadí na unikátní kombinaci zkušeností s dravým mládím. Vedle talentovaného Marca Verrattiho, který byl ostatně často srovnáván právě s Pirlem, by zkušený hráč Juventusu Turín mohl zdárně dirigovat hru svého týmu.

Geniální Profesor, jak je v Turíně Pirlo znám, dobře ví, že pokud chce Itálie na mistrovství světa uspět, bude muset vyrukovat s ofenzivní taktikou. V rozhovoru pro deník Gazzetta dello Sport Pirlo prohlásil: "Chceme hrát atraktivní a útočný fotbal. To se nám daří. Držíme míč na svých kopačkách a užíváme si kombinační hru. Víte, každý fotbalista touží po tom, aby si zahrál na mistrovství světa. Naše parta tuhle možnost má a chce ji využít. Pokusíme se naši zemi nezklamat a třeba příjemně překvapíme," doufá špílmachr squadry azzurri. Ten se stal jedním ze tří nejlepších hráčů slavného mistrovství světa v roce 2006, které Azzurri vyhráli.

Trenér: Cesare Prandelli

Nastoupit trenérskou kariéru u reprezentace po muži jako Marcelo Lippi, to je docela oříšek. Toskánský elegán, který se proslavil poměrně úspěšným vedením tamní Fiorentiny, však svoji práci velmi dobře odvádí. Jeho hlavní slabinou je pouze přílišná fixace na stejný herní model, do něhož zapojuje své prověřené hráče. Na druhou stranu, tým pod jeho vedením museli opustit hráči za vrcholem kariéry a fanoušci si museli zvyknout na generační obměnu. Prandelli má ale respekt u hráčů a snaží se vtisknout týmu jednoznačnou a atraktivní tvář.

S tím má Prandelli zkušenosti už coby hráč. Rodák z okolí Brescie celou svou kariéru strávil v italských poměrech. Jeho aktivní hráčská kariéra čítala italské celky US Cremonese, Juventus FC a Atalantu Bergamo. Když v roce 1990 skončil s hraním, přijal místo trenéra právě v bergamském týmu, kde vedl mládežnický tým. To mu šlo dobře, protože jej brzy angažovalo Lecce. Kromě toho stál na lavičce u celků jako AS Řím, Parma nebo naposledy právě Fiorentina.

Azzurri se budou připravovat na horké brazilské podmínky například zápasem s Fluminense a to by mělo hráčům národního výběru pomoci k rychlejší aklimatizaci. Alespoň v to doufá zkušený stratég, který na tiskové konferenci mimo jiné poznamenal: "Možná na tom fyzicky nebudeme nejlépe, ale mnoho z nás takový šok potřebuje. Nebudeme ustrašení, ale naopak se chceme pokusit o nemožné a šampionát si užít. Historie nám říká, že italská reprezentace dosahovala nejlepších výsledků vždy v těžkých chvílích, když nás ostatní odmítali nebo nám nevěřili. Nechceme ale uměle vytvářet problémy a kauzy, umíme vyhrávat i s jinou motivací."

Pravdou je, že když se veřejnost od mužů v modrém odvracela, zpravidla ji velmi příjemně překvapili. Z role outsiderů se na šampionátu v roce 2006 vypracovali až na první místo a po skončení turnaje se mohli radovat z výhry. A co předcházelo tomuto skvělému tažení? Správně, byl to korupční skandál zasahující několik předních klubů Serie A, po němž musel například mistrovský Juventus putovat do druhé ligy. Od té doby se Itálie stále nemůže zbavit nálepky neatraktivního týmu a především země proslulé rasismem a korupcí. Ideální čas na změnu, co myslíte?

Přednosti

Velkým plusem Itálie byla vždy velmi dobrá obranná činnost. Itálie dala světu proslavené catenaccio s důrazem na defenzívu, hrála zvolna a často držela míč na kopačkách. Někdy až zdlouhavé kombinace ale slavily úspěch a byl to především výkon mužstva jako jednoho celku, který díky píli a tvrdé práci dokráčel k triumfu na MS 2006.

Slabiny

Velkou slabinou Azzurri je těžkopádnost v přechodu do útoku. Dalším mínusem je přílišná sevřenost a malá dynamika, kterou nezlepšují ani rychlostně velmi dobře vybavení krajní záložníci. Největším problémem pro Cesareho Prandelliho by ale mohla být absence útočníků. Je sice fajn mít v týmu Maria Balotelliho, protože ten když má den, je schopen vystřílet týmu finálový úspěch. V poslední době ale Balotelli spíše ilustruje pokaženou sezonu na klubové úrovni.

Stále však platí, že pokud bude Balotelli ve formě, může Itálii dotáhnout daleko. Navíc mu nyní vyrůstá konkurence v podobě mladíka Cira Immobileho, čerstvé posily Borussie Dortmund. K dispozici je navíc ještě Alessio Cerci s Antoniem Cassanem. Vlnu diskuzí vyvolal tzv. kodex cti, který se trenér Prandelli rozhodl uplatnit v případě De Rossiho. S podobným řešením měl problémy také mladý útočník Mattia Destro, který ovšem na MS nepojede. Útočník, který má v lize nejlepší průměr vstřelených branek v poměru k zápasům, doplatil na velkou konkurenci. Stejně nelibě nese italská veřejnost opomenutí ještě nedávno zraněného útočníka Giuseppeho Rossiho.

Sestava

Buffon - Abate, Bonucci, Barzagli, Chiellini - Pirlo, Marchisio, De Rossi - Candreva, Balotelli, Cerci.

Program zápasů - skupina D

15.06.2014
00:00
Anglie
1:2
Itálie
Manaus
20.06.2014
18:00
Itálie
0:1
Kostarika
Recife
24.06.2014
18:00
Itálie
0:1
Uruguay
Natal

Konečná nominace

Brankáři
Datum nar.
Klub
Gianluigi Buffon
28.01.1978
Juventus FC
Mattia Perin
10.11.1992
Janov CFC
Salvatore Sirigu
12.01.1987
Paris Saint-Germain
Obránci
Datum nar.
Klub
Ignazio Abate
12.11.1986
AC Milán
Andrea Barzagli
08.05.1981
Juventus FC
Leonardo Bonucci
01.05.1987
Juventus FC
Matteo Darmian
02.12.1989
Turín FC
Mattia De Sciglio
20.10.1992
AC Milán
Giorgio Chiellini
14.08.1984
Juventus FC
Gabriel Paletta
15.02.1986
Parma Calcio
Záložníci
Datum nar.
Klub
Alberto Aquilani
07.07.1984
ACF Fiorentina
Antonio Candreva
28.02.1987
SS Lazio
Daniele De Rossi
24.07.1983
AS Řím
Claudio Marchisio
19.01.1986
Juventus FC
Thiago Motta
28.08.1982
Paris Saint-Germain
Marco Parolo
25.01.1985
Parma Calcio
Andrea Pirlo
19.05.1979
Juventus FC
Marco Verratti
05.11.1992
Paris Saint-Germain
Útočníci
Datum nar.
Klub
Mario Balotelli
12.08.1990
AC Milán
Antonio Cassano
12.07.1982
Parma Calcio
Alessio Cerci
23.07.1987
Turín FC
Ciro Immobile
20.02.1990
Turín FC
Lorenzo Insigne
04.06.1991
SSC Neapol

Autor: Ondřej Pražák / espn.com, goal.com, football-italia.net

Související články

Zobrazit jen nejnovější
Zobrazit všechny
Představení účastníků MS - Belgie
11.06.2014, 21:09
Představení účastníků MS - Alžírsko
11.06.2014, 19:46
Představení účastníků MS - Rusko
11.06.2014, 13:13
Představení účastníků MS - Korejská republika
11.06.2014, 09:12
Představení účastníků MS - Německo
10.06.2014, 19:06
Představení účastníků MS - Ghana
10.06.2014, 16:13
Představení účastníků MS - Portugalsko
10.06.2014, 13:23
Představení účastníků MS - USA
10.06.2014, 09:11
Představení účastníků MS - Argentina
09.06.2014, 21:20
Představení účastníků MS - Nigérie
09.06.2014, 17:59
Představení účastníků MS - Bosna a Hercegovina
09.06.2014, 15:15
Představení účastníků MS - Írán
09.06.2014, 12:04
Představení účastníků MS - Francie
08.06.2014, 22:08
Představení účastníků MS - Ekvádor
08.06.2014, 19:00
Představení účastníků MS - Švýcarsko
08.06.2014, 15:55
Představení účastníků MS - Honduras
08.06.2014, 10:38
Představení účastníků MS - Uruguay
07.06.2014, 21:00
Představení účastníků MS - Anglie
07.06.2014, 15:00
Představení účastníků MS - Kostarika
07.06.2014, 12:02
Představení účastníků MS - Kolumbie
06.06.2014, 21:25
Představení účastníků MS - Pobřeží slonoviny
06.06.2014, 18:12
Představení účastníků MS - Řecko
06.06.2014, 15:03
Představení účastníků MS - Japonsko
06.06.2014, 13:00
Představení účastníků MS - Španělsko
05.06.2014, 20:58
Představení účastníků MS - Chile
05.06.2014, 18:06
Představení účastníků MS - Nizozemsko
05.06.2014, 14:59
Představení účastníků MS - Austrálie
05.06.2014, 12:02
Představení účastníků MS - Brazílie
04.06.2014, 21:01
Představení účastníků MS - Mexiko
04.06.2014, 17:56
Představení účastníků MS - Kamerun
04.06.2014, 15:00
Představení účastníků MS - Chorvatsko
04.06.2014, 12:02

Komentáře (292)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1. pro výhru Itálie na MS.

Reagovat
smazaný uživatel

pro jedinou výhru nad Kostarikou

Reagovat
smazaný uživatel

S Uruguajom a Anglickom stacia aj remizy

Reagovat
smazaný uživatel

si celkem vtipnej

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
smazaný uživatel

Za Nizozemskem

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Manik...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
10

Reagovat
penepi

Reagovat
CubONE

Reagovat
rossoneri89

Reagovat
papanegra

Reagovat
OVi.77

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
The Krupy

Reagovat
Liquid

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
FORZAMILAN

Reagovat
smazaný uživatel

Forza Italia!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Anglie,Uruguay postup

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Hádka bude pokračovat tady

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

tvrdý boj o třetí místo ve skupině

Reagovat
smazaný uživatel

Este to 20x napis

Reagovat
smazaný uživatel

ty si to tady napočítal 20x? Tak to jsi dobrý lempl

Reagovat
smazaný uživatel

A ty jsi dobrý šulin Bobíku.

Reagovat
smazaný uživatel

Skoda, ze su v takej skupine, Anglicania maju sympatickejsi kader ako v minulosti a Pirlo ci De Rossi, Cassano by mi chybali vo vyradovacke..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

uruguaj bude pisat counter?

Reagovat
smazaný uživatel

zatím taky suverénně nejhorší představovací článek zde

Reagovat
smazaný uživatel

Nemůžu jinak, než ti dát palec hore

Reagovat
smazaný uživatel

ANDREA!!! - Nechť je tohle pro něj Velký Turnaj!!!!

Reagovat
ACSeRw!n

Veresovou tam protlacil Gigi co ?

Reagovat
Hector17

Anglie a Suarez postup

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Pinturicchio

Pevně věřím a doufám, že postoupí Itálie a Uruguay.

! ! ! ITÁLIE ! ! !

Reagovat
smazaný uživatel

Nulla è impossibile! Forza Italia!

Reagovat
smazaný uživatel

"Druhý nejúspěšnější reprezentační výběr historie již sice delší dobu nepatří mezi absolutní špičku" - to je prosím čo za sprostosť???

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cristiano.K.

chtěl tím říct,že většími kandidáty na titul jsou jiné týmy= pravda

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
OVi.77

Reagovat
fenixLFC

ja som len uprimne cakal kedy niektori z nich zacne na tu vetu prskat

Reagovat
CubONE

Tak vicemajstri Europy a nepatria medzi absolutnu spicku?

Reagovat
fenixLFC

tak greci boli tiez majstrami europy a ani vtedy neboli povazovani za absolutnu spicku

Reagovat
CubONE

Ale Taliani su predposledni majstri sveta, v TOP 10 rebricka, vicemajstri Europy. Ako spravne napisal Krupy dole, to by za absolutnu spicku boli povazovani len Spanieli. Okrem toho "dlhsiu dobu" - od roku 2006 boli na 6 medzinarodnych turnajoch a z toho raz prvi, raz druhi, raz treti, raz stvrtfinale a skupina.

Reagovat
smazaný uživatel

Jako promiň, ale nemůžeš přeci fotbalově srovnávat Řecko s Itálií.

Reagovat
FORZAMILAN

Reagovat
olis

finale Argentina - Taliansko

Reagovat
smazaný uživatel

FORZA ITALY!

Reagovat
smazaný uživatel

Taliansko postupi s prvého miesta

Reagovat
Milan.B

squadra

Reagovat
smazaný uživatel

temhletem teda rozhodne nepreju ani postup z grupy

Reagovat
Vtáky cez tepláky

Rád by som už zbavil talianskeho futbalu toho mýtu o Talianskom catenaccio. Posledný kto na medzinárodnej úrovni Talianska hral catenaccio bol Trapatoni ktorý s talianskom veľa toho neuhral. Bolo to tuším v roku 2002. Od vtedy taliansky futbal (aj repre) využíva iba prvky catenaccia a preferuje vyvážený štýl taktiky 4-3-3 alebo turínske 3-5-2. Catenaccio už neexistuje v jeho čistej podobe a taliansky futbal už peknú dekádu nehrajú defenzívny futbal.

Reagovat
smazaný uživatel

Trochu se bojím, že by Itálie mohla vyhrát..

Reagovat
smazaný uživatel

Přeju jim minimálně semifinále.

Reagovat
smazaný uživatel

Těm věřím z Evropy asi nejvíc. Ještě vedle Německa a Španělska.

Reagovat
Ferguson6

Agent Insigneho povedal, že jeho agent je poctený záujmom klubu ako je Arsenal a Arsenal pri neho bol zaujímavou prestupovou destináciou

olis?

Reagovat
Ferguson6

*jeho klient

Reagovat
olis

jeho agent povedal maximalne tak to ze o nicom nevie, ci je to pravda s tou ponukou sa treba opytat vedenia Neapolu a ze je iba rad ze jeho klient je spajany v mediach s takym klubom, obycajne diplomaticke vyjadrenie agenta, navyse taktiez povedal ze jeho prestup je vyluceny, jedine ze by uz samotny Neapol nemal o jeho sluzby zaujem... ale gratulujem, prekrucat veci vies ako sa na spravneho novinara patri alebo zeby to len zle pochopil

Reagovat
Ferguson6

No rovnako mohol povedať, že je mu jedno aký klub sa o neho zaujíma, Lorenzo chce zostať v Neapole. Takže pokiaľ Neapol Insigneho pustí, on rád do Arsenalu pôjde a pochybujem, že to budú brať ako prestup do horšieho.

Reagovat
olis

chap si to ako sa ti to hodi, skoda sa k tomu viac vyjadrovat, aj ja som byval volakedy tak blby ako ty

Reagovat
Ferguson6

Nechcem vediet co sa ti potom stalo, ze si na tom teraz este horsie.

Reagovat
olis

slaby

Reagovat
smazaný uživatel

Tenhle cerny kun turnaje, pojede domu uz po 3 zapasech.

Reagovat
smazaný uživatel

Plzeň už hrát nebude, Chelsea už taky ne.. nechceš tady udělat všem radost a nelezt sem tak měsíc?? prostě přes to mistrovství..

Reagovat
smazaný uživatel

Nechci.

Reagovat
smazaný uživatel

Proč černy kun, kdyz pojede teda po 3 zapasech?

Reagovat
Alberto Aquilani

Ten útok v tej predpokladanej zostave je hrozný .....

Reagovat
smazaný uživatel

jak bys to poskládal?

Reagovat
Alberto Aquilani

neviem, ten výber je celkovo slabý, majú tam dosť trhlín, ale zo skupiny postupia a potom ako dalej je už otázne, mozu ist kludne aj do finále ....

Reagovat
Ferguson6

no zrovna v ich skupine povedať s istotou, že postúpia je veľmi odvážne.

Reagovat
Hafna

myslím si, že místo Candrevy by mohl hrát Immobile

Reagovat
Alberto Aquilani

ja hlavne myslím, že Candreva je tak hráč možno do širsieho kádra squaddry a nie do základu, ale to budem tu mať veľa oponentov a trebars ma presvedčí Candreva o opaku, každopádne Taliansko na týchto MS mám dosť u prdele ....

Reagovat
Hafna

Já se musím přiznat, že jsem za poslední 2 roky viděl možná 3 zápasy kde hrál Candreva, ale nikdy nic moc nepředvedl, nevím proč je kolem něj takový roj Každopádně celkově toto rozestavení 4-3-3 mi na Itálii vůbec nesedí... Já osobně tipuju, že se štěstím dojdou hodně daleko, ale přát jim to nebudu

Reagovat
smazaný uživatel

Taky že to nebude 4-3-3, ale 4-3-1-2 nebo 4-3-2-1 s jediným klasickým hrotem, jedním klasickým křídlem a jedním falešným. Ale tady je to často jako mluvit do dubu. Bylo by fajn, kdyby někdo na ty zápasy začal koukat, než tu začne psát o rozestaveních. A vůbec celé to představení týmu je hlavu. Chiellini nebude hrát na kraji obrany, z toho už se Cesare dostatečně poučil. Kdyby chtěl, aby tam hrál, tak nebere Darmiana s De Scigliem.

Reagovat
Alberto Aquilani

takže Bonucci lavička ?

Reagovat
smazaný uživatel

Samozřejmě. Ale má to jeden háček, a sice Barzagliho zdraví. Bonucci nemá v současnosti v základu co dělat, rozhodně ne při hře na dva stopery ve čtyřčlenné obraně. Pokud bude Barzagli fit, tak Bonucci sedí, pokud fit nebude, pak Bonucci hraje.

Reagovat
Hafna

Fakt se ptám lajcky, jelikož Italský fotbal jde fakt mimo mě... ale nebylo by pro ně lepší hrát 3-2-3-2 jak hraje Juve? Vím, že tato nominace není na to stavěný, jelikož tam chybí typické křídla, ale myslím to třeba do budoucna

Reagovat
smazaný uživatel

podle mě.. je tohle rozestavení pro opravdu kvalitní mančafty dobře bránitelný.. a jak sám říkáš: ideální hráči na to taky nejsou..

Reagovat
smazaný uživatel

Hrát na krajní beky , co ti budou lítat nahoru dolů, s Abatem a De Scigliem v rozestavení 3-5-2, to by chtělo notnou dávku odvahy. A Prandelli to od Eura de facto nehrál, když pominu nějaké náznaky v kvalifikaci, kdy se k tomu v krajní nouzi přiklonil. Pokud se k tomu uchýlí, tak v jedině v krajní nouzi. Pro MS vychází ze čtyřčlenné obrany a silného středu zálohy na míči.

Reagovat
Hafna

ok dík

Reagovat
smazaný uživatel

Jaka je pro Tebe tedy idealni sestava na prvni zapas?

Reagovat
smazaný uživatel

První zápas je s Anglií. Proti jejich 4-2-3-1 jednoznačně s 4-3-1-2. Potřeba tlačit se do stoperů, což by mohlo splnit útočné duo Immobile - Balotelli.

Buffon - Abate, Barzagli, Chiellini, De Sciglio - De Rossi, Pirlo, Verratti/Marchisio - Marchisio/Motta - Immobile, Balotelli.

Reagovat
smazaný uživatel

většina zápasů šla za Candrevou......ten kluk musí hrát, jinak z toho ten postup nevyždímou

Reagovat
smazaný uživatel

to by asi nedokázalo zahrát... byli by tam naráz 3 hroťáci.

Candreva se mi teda jeví jako jeden ze základních stavebních kamenů..

Reagovat
Tsigi

Všichni mají odehráno hrozně málo důležitých zápasů.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale ty důležité zápasy někde nabrat musí, to je nutná věc. V kvalifikaci je s Arménií nebo Dánskem rozhodně nenaberou, a stejně tak můžeme mluvit o Bulharsku nebo Česku.

Reagovat
Tsigi

Ideálně je nabírají v klubu, což se tady taky neděje.

Reagovat
smazaný uživatel

Těžko můžeš nabrat zkušenosti v klubu, když hraješ za Lazio, další z řady bohužel. Ono by bylo dobré přestat se ohlížet na minulost a žít přítomností a tím, co je. Časy Tottiho, Del Piera a celé té squadry přelomu tisíciletí jsou dávno pryč.

Reagovat
Tsigi

Já se neohlížím zpátky. Podle mě tohle bude kámen úrazu. Jeden z hlavních důvodů, proč Itálii na tomhle MS nevěřím

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych byl spokojený se čtvrtfinále. A věřím, že postup ze skupiny je velice reálný, i když Anglie za poslední dva roky trošku dospěla, Uruguay má neuvěřitelnou ofenzivní sílu a Kostarika může nadělat velké problémy komukoliv.

Reagovat
smazaný uživatel

postup pade na pade, čtvrtfinále strop. anglie a francie to samý

Reagovat
homeles8

Postoupí Uruguay a Kostarika

Reagovat
Inter Eterno Amore

FORZA GLI AZZURRI !

Reagovat
smazaný uživatel

Oficiálne spoty niektorých účastníkov pred MS (Argentína, Chile, Španielsko, Brazília, Nemecko, Mexiko, USA:

http://www.metro.cz/video-ve-spotech-na-mistrovstvi-sveta-ve-fotbale-nechybi-ani-papez-frantisek-1w0-/metro-extra.aspx?c=A140605_153713_metro-extra_jbs

Reagovat
salami

co je ten tzv. kodex cti?

Reagovat
smazaný uživatel

ja si myslim, ze budu bojovat, pretoze v afrike sme postupili na ich ukor my... takze budu sa snazit... nemyslim si ze 2x po sebe na MS nepostupia...

Reagovat
smazaný uživatel

taktak semifinále to sice nebude, ale ve skupině s Albionem nepropadnou

Reagovat
Rip

Hodně se budu divit pokud postoupí ze skupiny.

Reagovat
smazaný uživatel

Žeby zase STOP už v skupine? Celkom reálne.

Reagovat
Al Capone

Taliáni...jaká repre může být ještě více nesympatičtější?

Reagovat
-Carles-

Portugalská

Reagovat
Al Capone

Jako fanouška komediantů to chápu, že nemáš rád Portugalce kde hrají kati těch komediantů

Reagovat
smazaný uživatel

Jako třeba Pepe že ? Ten není vůůůbec komediant

Reagovat
Infi

jojo, co portugalec, to hora

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Francie, Anglie

Reagovat
smazaný uživatel

Argentinska

Reagovat
homeles8

Portugalsko, Francie, Anglie, Argentina,. Brazílie a Španělsko.

Reagovat
smazaný uživatel

Máš zvláštní nick na tenhle názor.

Reagovat
homeles8

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Kořeny nejsou všechno Al Capone byl víc Američan. Aspoň ho tak osobně vnímám.

Reagovat
Al Capone

Tak všichni víme kde Al Capone operoval

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Cesko

Reagovat
penepi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nj Pičake.

Reagovat
Infi

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
The Krupy

Reagovat
CubONE

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
smazaný uživatel

Anglie, Francie

Reagovat
smazaný uživatel

Team Messi

Reagovat
smazaný uživatel

spanelska

Reagovat
smazaný uživatel

Brazílie, Řecko nebo Nigérie...

Reagovat
rossoneri89

Anglicko a Francuzsko s prehladom

Reagovat
Bayern +

Portugalsko.

Reagovat
smazaný uživatel

Doufam ze Mario vsechny umlci.. Musi..

Reagovat
smazaný uživatel

Buffon, Sirigu, Marchetti - Chiellini, Criscito, Bocchetti, Bonucci, Abate, Ogbonna, Ranocchia, Astori - Poli, Diamanti, De Rossi, Aqualani, Marchisio, Candreva, Giaccherini - Rossi, Giovinco, Immobile, Cerci, Balotelli

Reagovat
homeles8

Tak s takovou sestavou vyhrajou celý MS

Reagovat
smazaný uživatel

No jenže jí tam nemají To je jen takový můj názor. Navíc mám za to, že Itálie na MS propadne

Reagovat
homeles8

Reagovat
smazaný uživatel

Uvidíme...z prípravy mám zmiešané pocity. Snáď to squadra zvládne.

Reagovat
smazaný uživatel

Fotka dokonale vystihuje současnou situaci italského fotbalu

Reagovat
olis

100. pre finale Argentina - Taliansko

Reagovat
homeles8

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
The Krupy

Reagovat
smazaný uživatel

Jak vubec vidite zakladni sestavu?

Buffon

Abate - Barza - Chiellini - DS

Verratti - Pirlo - De Rossi

? - Balotelli - Insinge

A muzu se zeptat kdo sledoval Turin jak hraje Darmian?

Reagovat
andycek1

Squadra Azzurri ZLATO je doma...FORZA ITALY

Reagovat
Al Capone

8 let zpoždění

Reagovat
Milan.B

mesiac predstih

Reagovat
Largo

Reagovat
smazaný uživatel

Zítra od 22:30 poslední zápas před šampionátem. Proti Fluminense v sestavě:

Perin - Abate, Ranocchia, Paletta, Darmian - Motta, Parolo, Aquilani - Insigne, Cerci - Immobile.

Reagovat
cristiano.K.

když prohrajete budeš ještě klidnější?

Reagovat
smazaný uživatel

Opravdu?

Reagovat
cristiano.K.

vidíš smajlík né?

Reagovat
Largo

Jsem rád za Immobileho, Palettu i Darmiana Snad příjemně překvapí také Perin.

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle bude asi, mimo Motty a Abateho, ten 'B' tým?

Proti Anglii předpokládám:

Buffon - Abate,Chiello,Barza,De Sciglio - Motta- Verratti,De Rossi,Pirlo - Cassano,Balo

PS: Ta formace 4-1-3-2 je z Gazzetty a prý by to tak měl Cesare postavit, tak uvidíme.

Reagovat
smazaný uživatel

Osobně bych Cassana proti Anglii nestavěl od začátku. Rád bych tam viděl Immobileho. Jinak Motta mi dělá starosti. V klubu super, ale v reprezentaci nic moc. Proti Irům byl jeden z nejhorších na hřišti. Spíš než na defenzivním štítu bych ho radši viděl na trequaristovi. Irové hráli hodně podobným stylem, s jakým vyrukuje Anglie.

Reagovat
smazaný uživatel

Při rozhodování o útočném duu bude asi hrát role i sehranost, což rozhodně hraje do karet Mariovi a Cassanovi. I když souhlasím, raději bych viděl v základu Immobileho, mohl by Anglii překvapit.

Reagovat
fantomas

Na štítu stoprocentně musí bejt De Rossi, soudě dle zápasu s LUX Prandelli furt chce, aby to pružně rotovalo do 3-4-3/3-5-2. Tohle Motta neobstará. Jak píše, Bianco - spíš už na trequartistu, když už, ale radši bych tam asi viděl Marchisia.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tak, musí to být pružné. Motta má sice na DM odehráno hodně, v PSG z té pozice diriguje hru, ale směrem dozadu není tak přizpůsobivý jako Dani. Motta tu tvořivost ani nemá šanci přes Pirla z hloubky hřiště využít. Marchisia bych viděl v základu rád, ale i přes vypadnutí Montoliva je ta kvalita zálohy vysoká a tu pozici ofenzivního záložníka, podhrota, falešného křídla nebo čistého křídla může zastat každý hráč z útoku. Cesare má kam sáhnout.

Reagovat
fantomas

Jj... musim se přiznat, že sem měl původně obavy, že tentokrát Prandelli nebude mít tolik možnosti a nebude to tak chameleoní jako na ME (což byla vaše největší síla), ale nakonec z toho po nakoukání přípravnejch zápasů nemám špatnej pocit. Vůbec neni potřeba si z tý černý série dělat nějakou velkou hlavu.

Reagovat
smazaný uživatel

Cesare si s tím poradil šalamounsky, zatím. Má hromadu možností a to v té rozmanitosti zapomněl třeba na Giaccheriniho, který zahraje všude. Černá výsledková série nic neřeší. S Iry byla první čtvrthodinka dobrá. Pak tým nepochopitelně srazilo Montolivovo zranění. Spousta hráčů si začala dávat pozor, jak hrají, aby s jim něco nestalo a koncentrace šla dolů. S LUX dokud nezačal měnit zásadně rozestavení, tak to šlo. Chyběla tomu jen koncovka. Když si vezmu Candrevovy střely nebo Balotelliho loženku do břevna, mohlo být v 60. minutě po zápase výsledkem 3:0. Jenomže přesně tyhle zápasy jsou jako dělané na různé zkoušení. V tomhle šel Cesare za poslední dva roky nahoru. Na šampionátu těžko něco zkusíš a v kvalifikaci to je občas o hubu.

Reagovat
CubONE

Cisto teoreticky by Darmian mohol posadit jedneho z dvojice Abate/MdS.

Reagovat
smazaný uživatel

Forza Italia! Finále Brazílie - Itálie by bylo nejkrásnější, pro mne zároveň vzpomínka na první finále, které jsem sledoval v roce 94, tentokrát s výhrou per Azzurro!

Reagovat
smazaný uživatel

USA 94, pro mě taky první mistrovství co jsem viděl.

Reagovat
DelPiero137

Som nato rovnako, prve a zaroven smutne finale co som videl.

Reagovat
smazaný uživatel

Vlnu diskuzí vyvolal tzv. kodex cti, který se trenér Prandelli rozhodl uplatnit v případě De Rossiho

Mohl by mi to někdo vysvětlit, vůbec netusim o co jde

Reagovat
Alberto Aquilani

proste kodex proti hráčom AS ked dostanu nejakú červenu alebo spravia hrubý zákrok, ktorý ale neplatí pre všetky teami ....

Reagovat
smazaný uživatel

Hráč, který byl v lize potrestán červenou kartou, tedy stopkou, nebo dostal disciplinární trest může trénovat s týmem, ale do zápasu nezasáhne. Jde především o nevhodné fauly nebo i protesty vůči rozhodčím. Už na to doplatili třeba Balotelli, Osvaldo, De Rossi, Bonucci nebo naposledy Destro.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale Chiellini ne.

Reagovat
smazaný uživatel

To už Prandelli vysvětlit. Chielliniho loket vůči Pjanićovi nepovažoval za násilné gesto. Proto na něho onen etický kodex nevztáhl. Chiellini takových zákroků rozdá za zápas minimálně pět a dalších pět sám schytá. Většinou jsou to zákroky naprosto bez povšimnutí rozhodčích. Jde o povahu zákroku. Ale chápu, že někteří to nebudou schopni pochopit. Červený hadr je zkrátka červený hadr.

Reagovat
smazaný uživatel

Já si spíš myslím, že šlo o jeho důležitost pro Azzurri před mistrovstvím. Kdyby šlo o přátelák, či kvalifikaci, tak by asi konal stejně jako v případě tebou zmíněných hráčů.

Reagovat
smazaný uživatel

To soudit nebudu a rozebírat už vůbec ne. Pouze interpretuju Prandelliho.

Reagovat
smazaný uživatel

sympatické náhodou..

Reagovat
smazaný uživatel

díky

Reagovat
10

1. Osobně se nepředstavíš dalšímu členu klanu. Musí to udělat třetí člen.

2. Nebudeš koukat po manželkách svých přátel.

3. Nikdy nebudeš viděn v přítomnosti policistů.

4. Nebudeš chodit do barů a klubů.

5. Služba Cosa Nostře je nade vše.

6. Schůzky se musí dodržovat

7. K ženám se budeš chovat s respektem.

8. Pokud budeš požádán o informaci, budeš mluvit pravdu

9. Nepřivlastníš si peníze jiného člena klanu nebo rodiny.

10. Členy se nikdy nemohou stát ti, kdo mají kontakty na policii, informátoři, lidé, kteří se chovají špatně a neřídí se mravními hodnotami.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Slavná historie začala v r.1968?, zajímavé tak.v dobách slávy našeho Pláničky to bylo co za Mistry?

Reagovat
*CZE*

Kde je Totti?

Reagovat
*CZE*

Kde je Totti?

Reagovat
smazaný uživatel

V AS Rím

Reagovat
smazaný uživatel

Francesco Totti ukončil reprezentační kariéru po MS 2006.

Reagovat
smazaný uživatel

Odfláknutej článek.

Reagovat
The Krupy

Druhý nejúspěšnější reprezentační výběr historie již sice delší dobu nepatří mezi absolutní špičku, ale stále dokáže překvapit.

Ako mohol autor napísať takú krajinu? Však Taliansko je absolútna svetová špička, vicemajster Európy, predposledný majster sveta. Podľa tejto logiky tam patrí iba Śpanielsko, nikto iný. Článok preto ďalej nejdem ani čítať.

K fandeniu Squadre som sa dostal na EURE 2000, tam som si zamiloval Del Piera a začal fandiť Juve. Jazda turnajom úžasná, len to finále...ale kto by povedal, že si zamilujem aj nášho kata Trezu. Fantastický Toldo, semifinále proti Holandsku, fantastické spomienky.

O dva roky neskôr to nebolo ktovie čo, pamätám si že som sa ako dvanásťročný fagan rozčuľoval nad nespravodlivosťou v zápase proti Kórejcom. Ale po zlyhaní Francúzska som bol rád aj za postup zo skupiny, vtedy som ich bral kvôl EURU ako najväčších rivalov Talianska.

EURO v Portugalsku, tu to bolo zase zlé...relatívne dobré výkony, 5 bodov, v skupine, žiadna prehra a aj tak nepostup. Po strelení víťazného gólu som sa rozplakal s Cassanom.

Ale všetko som si vynahradil počas MS v Nemecku. Absolútne fenomenálny turnaj, skvelé výkony a obrovská jazda za titulom. Buffon by chytil aj jadrovú strelu, pravdaže ak by ju za chrbát pustili stopéri. Výkony Cannavara aj naďalej ostávajú tým najlepším, čo som v podaní obrancu kedy videl. Génius. Plus to pamätné semifinále s dovtedy suverénnymi Nemcami, ako ich tam Del Piero vycvičil v predĺžení...nádhera

EURO 2008...očakával som titul, hlavne po MS, nevyšlo, nevadí.

Južná Afrika...ufff, hanba ako traky, generačná obmena, všetko zle. Kamaráti sa mi kvôli prehre s našimi smejú doteraz, v zápase som fandil pochopiteľne Taliansku. Ale aspoň majú aj Slováci na čo spomínať.

Euro pred dvomi rokmi, vtedy som nečakal že chalani dojdú až do finále, ale Cesaremu sa obmena podarila na jednotku. Práve počas turnaja som prišiel na chuť Mariovi ktorý ukázal, že dokáže byť lídrom a ten tím ťahal neskutočne. Opäť zostrelenie Nemcov

Bude to už môj ôsmy vrcholový turnaj, a ako vždy dúfam v titul. Očakávania nie sú nejak veľké, ale stále verím. Počas tých rokov fandenia som so Squadrou zažil všetko, úspechy, pády ako aj priemerné umiestnenia. Snáď to bude pekný turnaj na ktorý budeme ako fanúšikovia Talianska ešte dlho spomínať.

FORZA ITALIA

Reagovat
smazaný uživatel

FORZA ITALIA

Reagovat
smazaný uživatel

Ja verim hrozne, ale jelikoz ve 1/4 finale nas ceka Brazilie nebo Spanelsko tak si zadny ocekavani radsi delat nechci..

Jak to vidis ty

Reagovat
The Krupy

Ja mám taký tušák že ak by sa dostali až tam, už by poriadne zabojovali a išli by ďalej ale snažím sa držať na uzde, vždy ma totiž prekvapili vtedy keď som mal najmenšie očakávania.

Reagovat
smazaný uživatel

amen

Reagovat
smazaný uživatel

Příběh mého dětství

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cristiano.K.

krajinu nikde nepíše

Reagovat
Inter Eterno Amore

To máš smolu, že si nezažil MS 98.

Reagovat
smazaný uživatel

nemam rad Taliansko, ale vzdy rad citam tvoje nazory, na tvojom webe ked citam clanok, tak vzdy dufam, ze dole bude autorsky komentar, to mam najradsej, tak palec tebe ..

Reagovat
The Krupy

ooo díky

Reagovat
Counter

Krupy je supr.

(o jakém webu mluvíš?)

Reagovat
smazaný uživatel

artofwrestling.cz

Reagovat
smazaný uživatel

Joo EURO 2000, to jsou snad mé první fotbalové vzpomínky. Teď nevim, jestli jsem byl v Paříži před nebo potom, ale pamatuju si, že jsem nejvíc fandil Francii (takže asi před) a brečel jsem, když Italové vedli. Wiltord, Trezeguet......na to nezapomenu. To byla vynikající generace.

Reagovat
CubONE

Reagovat
smazaný uživatel

"Kamaráti sa mi kvôli prehre s našimi smejú doteraz, v zápase som fandil pochopiteľne Taliansku."

Reagovat
Messier

Pochopitelně

Reagovat
popltak

FORZA ITALIA

Reagovat
smazaný uživatel

SOLO SEMPRE ITALIA

Reagovat
Liquid

Postoupí společně s Uruguayí, nicméně kdo by řekl před posledním MS, že Itálie skončí poslední ve skupině s Paraguayí, Slovenskem a Novým Zélandem ??

Reagovat
smazaný uživatel

Z téhle skupiny mám rád jen Uruguay Takže bych to Viděl Uruquay + Anglie. Itálie to podle mého nedá ( Nevím jak hraje Kostarika, ale počítám že to je outsider ).

Reagovat
Maritazzi

Mrzí mě, že zrovna o Itálii je tu tak odfláklý článek s hromadou klišé a faktických chyb, tady redaktoři z ostatních sekcí odvedli určitě lepší práci.

Klíčový faktor bude dle mého forma krajních beků, protože jak správně psal fantomas, při tom prolínání do 3-4-3/3-5-2 bude prakticky celá lajna jejich a já se bojím, jestli jejich výkony budou na úroveň MS stačit, když není kde brát. Uvidíme, jestli Prandelli hodí do hry všechny čtyři střeďáky nebo to zkusí se stromečkem nebo něčím podobným, ten by byl dle mého nejvhodnější s Candrevou a Rossim, proto mě pořád štve jeho absence. Uvidíme, jak si s tou rolí případně poradí Cassano.

Reagovat
fantomas

Reagovat
fantomas

Ale ted koukám, že Ondra ten medailonek přece jen rozšířil

Reagovat
Counter

Reagovat
Deki

To sorry, ale z článku jsem se nedověděl prakticky nic. Když porovnám s ostatními, tak tady jsem bohužel hodně zklamaný a škoda, že je to právě u Itálie.

Jinak jak je to s Ranocchiou? zůstává s týmem jako náhradník, kdyby se nedejbože něco někomu stalo? v závěrečné soupisce není, ale dnes má nastoupit k přáteláku...

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, jaj sem četl, že je to 24.hráč, kdyby se někomu něco stalo do začátku MS, tak jede on. Proto ho asi i dnes vyzkouší, nebo otestuje, ať ma herni praxi.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Deki

to jsem si myslel. ok, díky.

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle bude turnaj Balotelliho!!

Reagovat
fantomas

Reagovat
fenixLFC

ale iba ked bude chciet

Reagovat
smazaný uživatel

S velkou pravděpodobností když postoupí ze skupiny tak zbývající zápasy budu sledovat přímo v Itálii a to bude tak 3x lepší atmosféra než na samotným MS V roce 2006 neskutečná párty a kdo mohl tak slavil, talíře z okna a auta v kolonách s vlajkama snad to zase zažiju !

FORZA ITALIA !!!

Reagovat
smazaný uživatel

na juhu alebo na severe?

Reagovat
smazaný uživatel

San Giuseppe Vesuviano - 20km od Neapole

Reagovat
smazaný uživatel

Koukám že máš v oblíbených Salernitanu Kousek od Salerna jsem se narodil

Reagovat
smazaný uživatel

ja tam mám tiež rodinu, Castel San Giorgio tiež pri Salerne

Reagovat
smazaný uživatel

San Giorgio to znám to je asi 3 km od Sarna a tam jsem se narodil a jsou to jedny z mála měst kde se ještě fandí Salernitaně pak dál už je to celkem o hubu

Reagovat
smazaný uživatel

Představení týmu dost odfláklé.

Kdo jiný představuje evropskou špičku? Španělsko, Německo a Itálie přeci.

Důležitý bude vstup, vítězství nad omlazenou Anglií. Pak snad dojde ITÁLIE daleko.

Reagovat
smazaný uživatel

Italia - Fluminese

Já proti ženám ve fotbale nic nemám, ale aby třikrát během pěti minut coby pomezní rozhodčí pochybila dva odmávané ofsajdy, které nebyly ani náhodou a k tomu ještě jedno špatně posouzené vhazování... madonna mia

Reagovat
smazaný uživatel

Sleduješ to? Zatím je to bída.

Reagovat
smazaný uživatel

Žádné velké očekávání od toho nemám, to ani nejde. Ale bída to je, o tom žádná.

Reagovat
smazaný uživatel

On sám Prandelli zdůrazňoval, ať od toho veřejnost moc nečeká, ale nemůžu se zbavit dojmu, že ta lavička prostě není tak silná, jakou by si Itálie zasloužila. Ten tým bez Bala v útoku, Pirla v záloze a Barzy v obraně prostě je o poznání slabší.

Reagovat
smazaný uživatel

A gól. Jen já ho neviděl, protože RAI má nějaké problémy se spojením.

Reagovat
smazaný uživatel

A hned vyrovnání. Abate tradičně nevěděl, že za sebou má hráče. Tři útočící hráči do šesti bránících a gól, achjo.

Reagovat
smazaný uživatel

Abate je letos hroznej, ale co jsem četl, tak na tom měl podíl i Ranocchia?

Reagovat
smazaný uživatel

Samozřejmě, ten u toho nemůže chybět.... Insigne - Immobile, gól

Reagovat
smazaný uživatel

Stará spolupráce z Pescary.

Reagovat
smazaný uživatel

Góóól. Insigne - Immobile zjevně funguje.

Reagovat
smazaný uživatel

Ta pravá strana hrozně hoří, a Perin.

Reagovat
smazaný uživatel

Však taky postavit celou lavičku, která spolu má odtrénované sotva tři týdny, od toho nelze očekávat zázraky. Jde hlavně o to, aby ti kluci měli nějakou herní praxi. Teď při tom gólu byla ofsajdová situace opravdu těsná, zatímco na začátku zápasu to takhle těsné nebylo ani omylem a o ofsajdy nešlo. Madam pomezní teď vůbec nevěděla.

Reagovat
smazaný uživatel

Tomu to tam prostě padne vždycky

Reagovat
smazaný uživatel

Laciný gól, tohle Perin musí chytat, tady není o čem. Na druhou stranu, záloha neexistuje a stopeři hrají jako páreček vošoustů. Aquilani na hřišti vůbec není, jestli se třikrát dotkl míče, tak to je moc. Motta drží pozici, skoro neběhá, bojí se udělat jediný pohyb s míčem navíc. Parolo tam běhá jak vítr v bedně.

Reagovat
smazaný uživatel

Zatím na citrón

Reagovat
olis

okrem Immobileho, Insigneho a Parola podla mna slabota

Reagovat
smazaný uživatel

Immobile až na gól vůbec.

Reagovat
olis

tak aj pri prvom to dobre urobil a maka, beha, oproti zvysku timu dobry vykon pre mna

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť hraje pomalu nejlépe, z celé té bídy.

Reagovat
smazaný uživatel

Ok, beru zpět.

Reagovat
smazaný uživatel

Hattrick, voe

Reagovat
olis

Ciro a Lorenzo kludne zaklad

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to zas nee , ale skvěle oba

Reagovat
smazaný uživatel

Minimálně jeden.

Reagovat
smazaný uživatel

Takhle by se mi to líbilo!

Reagovat
smazaný uživatel

Mladýýý pušky

Reagovat
smazaný uživatel

Hattrick a dvě asistence Cirova schopnost být ve správnou chvíli na správném místě je obdivuhodná. Ale řekněme si to na rovinu, obrana Fluminese hoří daleko víc než ta naše, pánové.

Reagovat
smazaný uživatel

Co myslíte vytlačí Balla ? Já bych ho tam klidně poslal když to bude flákat.

Reagovat
smazaný uživatel

Co to všichni vyvádíte proboha, jak již řekl Bianco, ta obrana není měřítko. Balo je jasnej základ.

Reagovat
olis

Ciro tie goly davat vie. To uz dokazal

Reagovat
smazaný uživatel

S Immobilem v základu squadra daleko nepůjde.

Reagovat
olis

Ked myslis...

Reagovat
olis

Suhlas a dufam ze ho vytlaci...

Reagovat
smazaný uživatel

Vy dva se s olisem chyťte za ruce a odejděte do západu slunce.

Reagovat
smazaný uživatel

Upřímně radši Cira než Maria bez zájmu.

Reagovat
smazaný uživatel

Upřímně mám úplně v zadku, že se tu někdo pro Cira nadchne na základě tří gólů do sítě Fluminese. To není měřítko. Anglie je o dva levely úplně jinde.

Reagovat
smazaný uživatel

Však to není na základě toho že vstřelil 3x gol týmu který ani ty ani já neznáme ale o tom jak mu to v týhle sezoně padá.

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud bude volba Mario nebo Ciro, tak se není o čem bavit. Mario má přednost po všech stránkách. A především patří mezi ty zkušenější hráče, kterých bude na hřišti potřeba. Ale za mě můžou hrát klidně vedle sebe.

Reagovat
olis

Uprimne naozaj si myslis ze sme k tomu prisli len na zaklade tohto zapasu ? Ja teda urcite nie...

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas. Balo by měl pocítit, že to nebude mít zadarmo. Nedává tomu vždy 100 procent. Upřímně radši mladé pušky s ofenzivními schopnostmi než 4 statické střední záložníky jedno křídlo a Balo na hrotu jak to bylo v zápase s Lucemburskem.

Reagovat
smazaný uživatel

Navíc ho automaticky neposílám do základní sestavy ale když prostě bude Mario bez zájmu něco uhrát tak tam radši uvidím Cira než Maria a říkat si tak snad do konce zápasu bude chtít dát gol. Je dobře že na tomhle turnaji bude mít velkou konkurenci a třeba ho to i nakopne.

Reagovat
smazaný uživatel

Chceš být pokrytec? Otázkou, zda Ciro vytlačí Maria si jasně ukázal, že bys Cira postavil namísto Maria do základu. Naprosto jasně to z ní vyplývá. Tak si to neupravuj, jak se ti to hodí.

Reagovat
smazaný uživatel

Ptal jsem se na názor lidí co squadru sledují a pak jsem napsal svůj názor že když bych viděl jak to Balo fláká tak bych ho tam klidně poslal.

Reagovat
smazaný uživatel

Radši to hrát na 0:0 než na 3:3.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jedno JAR kde kromě Quagliarely nebyl nikdo schopnej něco nebezpečnýho vymyslet mi stačilo. S Anglií ať si hraje co chce, tam je ta plichta nevyhnutelná, ale proti Kostarice bych to rozhodně postavil ofenzivnějc.

Reagovat
smazaný uživatel

Plést jablka a hrušky tu je hitem. Tohle fakt nemá smysl.

Reagovat
smazaný uživatel

Při vší úctě mi příjde že si pleteš jablka a hrušky ty když mě nazýváš pokrytcem za to že jsem se zeptal na názor ostatních lidí a pak napsal JEDNU konkrétní situaci kdy bych Maria poslal dolů.

Reagovat
smazaný uživatel

"Co myslíte vytlačí Balla ?" Tohle je jasná otázka, zda by měl Ciro hrát základ místo Maria, protože je tu 99% předpoklad, že Mario má základní sestavu jistou. Promiň, ale s lidmi, co nerozumí ani vlastním slovům, nemá zrovna dvakrát smysl diskutovat.

Reagovat
smazaný uživatel

"Co myslíte vytlačí Balla ? Já bych ho tam klidně poslal když to bude flákat." aspoň nekecej

Reagovat
smazaný uživatel

Ta druhá věta na významu nic nemění.

Reagovat
smazaný uživatel

Sice nevím o co ti jde a to co si myslíš o mojí osobě mi je taky šumák ale musím přiznat že tvoje komentáře čtu celkem rád. Jasně že se ptám jestli Ciro bude hrát základ vzhledem k tomu že tady jsou lidi co sleduji SA i Itálii ale hned ho nehrnu do základu což je znát z té druhé věty.

Reagovat
smazaný uživatel

Mně je úplně jedno, čí komentáře čteš rád. Jde mi o tohle konkrétní vlákno. Ta otázka byla položená jasně a tvůj dovětek druhou větou na významu otázky nic nemění. Ta otázka bude znít pořád stejně, i když kolem ní nacpeš další podobnou omáčku. Když si vykonstruuju otázku: "Co myslíte, může Verratti vystrnadit Pirla z jeho pozice tvůrce hry?" a zasadím ji do kontextu "Verratti měl letos v PSG skvělou sezónu, jeho tvůrčí schopnosti jsou obdivuhodné. Co myslíte, může Verratti vystrnadit Pirla z jeho pozice tvůrce hry? Já si myslím, že by mohl, pokud mu to Pirlovi nepůjde." Otázka je pořád zcela jasná, a to i přes tu omáčku okolo.

Reagovat
smazaný uživatel

Většina lidí to pochopila, vzhledem k tomu že MS tuká na dveře jsem se zeptal jestli dokáže Immobile vytlačit Ballotelliho a pak jsem popsal jednu jedinou situaci kdy bych tam Cira poslal nic víc bych za tím nehledal a jestli tě nějak urazila tahle otázka od primitivního člověka tak se ti omlouvám.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím proč sám sebe označuješ za primitivního, ale to je tvoje věc, i když ten sarkamus není vůbec na místě. To bych tu čekal od někoho naprosto jiného. Mě šlo o podstatu věci. A že většina něco nějak chápe neznamená, že je to správně. Ciro zkrátka zatím nepřesvědčil, že by měl hrát základ na úkor Maria. Góly nejsou u útočníka jediné měřítko, v italské hře tuplem.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak třeba Itálie vyhraje MS v sestavě s Mariem i Cirem a pak budeme spokojení.

Reagovat
smazaný uživatel

Mně je jedno v jaké sestavě kluci zvítězí. Klidně ať góly střílí z penalt Bonucci, když na to přijde. Vítězství je tou nejpodstatnější věcí. Ostatní věci jsou v jeho světle bezvýznamné

Reagovat
smazaný uživatel

Však jsem to myslel s nadsázkou Ale rad si zase připomenu ten pocit z výhry na MS.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Chceš do toho zahrnout ještě širší kontext v podobě Cirovy skvělé sezóny, ale už nepočítáš s Balotelliho důležitostí v očích Prandelliho, který je důvodem, proč hraje Balotelli v reprezentace úplně jinak než v AC. Ciro může Maria nahradit, v posledních 20 minutách, když se Mario bude kopat za uši a nepůjde mu koncovka, protože to je jediný aspekt, ve kterém ho může při současné formě Ciro zastínit.

Reagovat
smazaný uživatel

Balotelliho důležitost v očích Prandelliho může být rychle pryč pokud předvede právě v těch posledních 20 minutách Ciro to co předváděl celou sezonu.

Reagovat
smazaný uživatel

Balotelli dělá prostor pro vlastní spoluhráče, stahuje na sebe 2-3 hráče, je schopný si během pěti minut vynutit tři fauly, z čehož jsou klidně dva přímé kopy. Kombinačně a technicky je na tom taky podstatně lépe. Ciro střílí góly. Pokud upřednostnit jednoho, pak zcela pochopitelně Maria. Ideálně je nechat hrát spolu v tandemu. Klidně poslat trojzubec Mario - Ciro - Candrava/Cassano.

Reagovat
olis

gratulujem, zase si sa predviedol

Reagovat
olis

Reagovat
smazaný uživatel

Balo asi fakt nejfaulovanější hráč.

Reagovat
smazaný uživatel

forza italian

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele