Představení účastníků MS - Rusko

11.06.2014, 13:13
Profily, historie
Zaujalo nás
Hostitelská země příštího mistrovství světa rozhodně nejede do Brazílie v roli favorita. Los základních skupin byl však k Rusům poměrně mírný, a tak Capellovi svěřenci musí mít za cíl postup do osmifinále. Vrchol této reprezentace má sice přijít až za čtyři roky, již letos ale chtějí Rusové dokázat, že patří mezi elitu.

Historie

Nebyli to ve skutečnosti sami Rusové, kdo jako první přivedl na území východoevropské velmoci hru zvanou fotbal. To angličtí a skotští občané, v tu dobu zrovna za prací přistěhovalí do Petrohradu, sestavili své vlastní týmy, a jak už bývá dobrým zvykem, tahle jejich záliba se velice rychle začala rozmáhat i mezi domácí...

Psal se čtyřiadvacátý den měsíce října, do konce devatenáctého století tehdy zbývalo něco málo přes tři roky, když se mezi sebou utkaly dva celky s v dnešní době už jen těžko představitelnými názvy - Petrohradský kruh milovníků sportu a Vasilyevskyho ostrov fotbalové společnosti. Jednalo se přitom o první fotbalové klání, které se objevilo také v národních novinách, a tak je toto datum vyryto v ruských fotbalových dějinách coby zrození ruské kopané.

První reprezentační klání bylo na programu v roce 1911, pro Rusy ale nedopadlo vůbec slavně - porážkou s Anglií v poměru 0:11. Ještě o deset let dříve byla v Petrohradu založena první domácí soutěž, a právě ta položila hlavní základ pozdějšímu vzniku Ruské národní fotbalové federace. Ta se ke světové organizaci FIFA připojila roku 1912, a ještě v témže dvanáctiměsíčním cyklu odehráli vyslanci Ruského impéria své první oficiální mezistátní utkání, v němž na olympijských hrách ve Stockholmu nestačili na Finy. Uběhl navíc pouhý den a carská monarchie byla na zeleném pažitu doslova zesměšněna Němci, kteří zvítězili rozdílem několika úrovnostních tříd 16:0.

Je zřejmé, že válka měla i na sport v Rusku větší dopad než ve většině ostatních zemí, obdivuhodný však dozajista je fakt, že fotbal z Ruska nevymizel - naopak - kulatý nesmysl běhal po trávnících i během revolucí, občanských válech nebo hladomorů. Ve dvacátých letech zvládl již nově vzniklý Sovětský svaz odehrát dva duely, na další se však čekalo až do OH 1952. Po úvodní výhře nad Bulharskem Sověti dokázali takřka nemožné, totiž zremizovat zdánlivě ztracený duel proti Jugoslávii, v němž prohrávali už 1:5, jen aby v odvetném klání padli a ze soutěže jeli s prázdnou. O čtyři roky později už si však spravili náladu, když opanovali Olympiádu v Austrálii.

Světového šampionátu se Sověti poprvé zúčastnili v roce 1958, a hned z toho byl postup až do čtvrtfinále, tam ale bylo úspěšnější domácí Švédsko. První výrazný úspěch přišel až o dva roky později při zahajovacím mistrovství Evropy, kde Sověti došli až do finále, tam v prodloužení gólem Viktora Ponědělnika udolali Jugoslávii a slavili zlato. Další MS skončilo hlavně kvůli zlé formě legendárního brankáře Lva Jašina neúspěchem, a ani obhájit triumf na evropském mistrovství se nepodařilo, když Sověti nestačili ve finále na Španělsko.

Následovaly dvě po sobě jdoucí umístění na čtvrté pozici, v roce 1970 se pak Sověti dokonce ani nedostali do bojů o medaile. Vypadli ve čtvrtfinále, to ovšem určitě ještě netušili, že to bude prozatím naposledy, kdy se na mistrovství světa dostali mezi nejlepší osmičku. Na Euru o čtyřiadvacet měsíců později z toho byly stříbrné medaile, když Sověti tentokráte nestačili na Němce. A to byl jejich na dlouhou dobu poslední úspěšný turnaj...

V následujících letech se buď na závěrečný turnaj nekvalifikovali, nebo z něj byli dokonce vyloučeni - to když odmítli během Studené války nastoupit proti Chile. Posledním turnajem, kterého se Sověti zúčastnili, bylo mistrovství světa 1990, kde ovšem nedokázali ani proniknout skrz základní skupinu. Poté se sice ještě stihli kvalifikovat na nadcházející Euro, po rozpadu Sovětského svazu však byli na šampionátu nahrazeni provizorním nezávislým týmem CIS.

Reprezentace Ruska, na jejíž konto byly všechny úspěchy i neúspěchy Sovětského svazu připsány, odehrála svůj první mezistátní duel v srpnu 1992, kdy porazila výběr z ostatních bývalých sovětských zemí 2:0. Vyloučení Jugoslávie výrazně usnadnilo Rusům cestu za postupem na světový šampionát 1994, tam ale dobrodružství ruských outsiderů skončilo už po třech zápasech. Na Euro 1996 byli Rusové u důležitého momentu pro změnu české fotbalové historie. Sami sice opět skupinou neprošli, pozdní branka Šmicra při závěrečné remíze právě s Ruskem však nastartovala českou partu za konečným stříbrem.

Z posledních čtyř evropských šampionátů jen jeden znamenal úspěch. Jednou se Rusové na turnaj vůbec nekvalifikovali, dvakrát skončili už po základní části, jen v roce 2008 se dokázali probojovat až do semifinále a na krk jim tak byly věšeny bronzové medaile. Absence na předešlých dvou světových mistrovství však Rusy hodně mrzela. Teď už je jisté, že se minimálně dvakrát v řadě na turnaj dostanou, v roce 2018 totiž budou v roli hostitele. Ještě předtím ale cestují do Brazílie s velice důležitou misí. Dokázat, že patří mezi světovou smetánku.

Kvalifikace

Cestu do Brazílie si Rusové zajistili poměrně hladce. Je tedy potřeba zmínit, že los kvalifikační skupiny F nebyl ke Capellovým svěřencům zrovna nemilosrdný, kromě Portugalska v ní číhali už jen soupeři v podobě Izraele, Ázerbajdžánu, Severního Irska a Lucemburska. Bylo tak v podstatě předem dané, že jeden z dvojice Rusko - Portugalsko si zajistí přímou letenku na mistrovství světa, zatímco na toho druhého zůstane barážový osud. A byli to nakonec právě Rusové, kdo možná trochu překvapivě svou skupinu vyhrál...

Výrazný krok směrem k postupu učinili už v úvodu, kdy čtyřikrát v řadě vyhráli. Odnesly to postupně celky Severního Irska (2:0), Izraele (4:0), v prvním klíčovém duelu rovněž Portugalsko, když jedinou trefu zaznamenal ruský útočník Keržakov, a Ázerbajdžán - to zase musel tři body zachraňovat až v závěru z penalty Širokov.

Odveta v Portugalsku úspěchem neskončila, Rusové podlehli 0:1. Když pak navíc stejným výsledkem nestačili ani na Severní Iry, převzali Ronaldo a spol. pozice favoritů. Jenže i Portugalci poztráceli zbytečné body, a protože jich bylo s ostatními soupeři hned šest, dostali Rusové další šanci, a tentokrát už jí nepustili.

Přesvědčivé triumfy nad Lucemburskem, Izraelem a znovu Lucemburskem nasměrovaly Rusy do Brazílie, v posledním kole na tom nic nezměnila už ani remíza na půdě Ázerbajdžánu. Rusové zakončili skupinu se ziskem dvaadvaceti bodů a skvělým skóre 20:5 na první příčce a mohli začít střádat plány na šampionát.

Celkově dobře fungující mančaft střelecky táhl pětigólový Keržakov, kterého třemi úspěšnými zásahy doplnili Širokov a Fajzulin. Neméně významnou zásluhu je však nutno přičíst i ruské obraně vedené skvělým gólmanem Akinfejevem.

Na koho se zaměřit: Aleksandr Kokorin

Zřejmě jediným ofenzivním hráčem, jenž má svou pozici v základní sestavě ruské reprezentace jistou, je právě Aleksandr Kokorin. Tedy pro upřesnění, Kokorin je jediným, kdo má zajištěnu účast v zahajovací jedenáctce Fabia Capella, o tom, zda nastoupí na hrotu útoku, nebo na levém křídle se bude teprve rozhodovat.

Kokorinovi je přitom stále teprve třiadvacet let, ačkoliv jednak s úctyhodným počtem dvaadvaceti odehraných utkání v ruském národním týmu, jednak také svým projevem na hřišti působí jako mnohem zkušenější a ostřílenější fotbalista.

Narodil se v pětatřicetitisícovém městečku Valuiki u hranic s Ukrajinou, do Charkova to měl přitom mnohem blíže než do kteréhokoliv většího ruského města. Protože však dostal Kokorin do vínku mnoho fotbalového talentu a možností v okolí bylo opravdu velmi málo, stěhoval se malý Aleksandr již ve svých devíti letech do hlavního města Ruska. Své rodiče přitom musel nechat doma, vídal je pouze jednou za dlouhé tři měsíce. Touha stát se profesionálním fotbalistou však byla jednoduše až příliš silná... Okamžitě nastoupil do akademie moskevského Lokomotivu, kterému pomohl k několika titulům a sám se přitom stihl stát nejlepším mladým fotbalistou v Rusku. Přesto na něj tamní příznivci nevzpomínají zrovna v lásce, už v šestnácti ho totiž zlákala možnost vyššího platu a Kokorin tak přešel do tábora městského rivala - Dinama.

Netrvalo to ani rok a Kokorin si odbyl svůj debut v seniorském týmu. Zraněními zdecimované Dinamo tehdy prohrávalo o poločase se Saturnem 0:1, a tak šel talentovaný mladíček na plac. Osmnáct minut před koncem srovnal, nastartoval tak svůj tým ke konečnému vítězství 2:1 a bez sebemenších rozpaků se okamžitě usadil v A-týmu. A zřejmě aby toho v Lokomotivu neměli málo, byl to právě Kokorin, kdo je již ve svém třetím ligovém startu jediným gólem utkání potopil a rozhodl tak o výhře Dinama v derby.

V sezoně 2012/13 se Kokorin definitivně vyšvihl mezi největší hvězdy ruského fotbalu, když byl za své výkony oceněn i triumfem v hlasování o nejlepší levé křídlo domácí ligy. V létě však podruhé v kariéře měnil klub, když za něj ambiciózní Machačkala zaplatila výkupní klauzuli ve výši devatenácti milionů Eur. Jenže toto angažmá trvalo jen přesně třiatřicet dní, pak postihly Anži finanční potíže a Kokorin se vracel do Dinama. To v právě uplynulé sezoně dotáhl na čtvrté místo ligové tabulky, což znamená účast v příštím ročníku Evropské ligy. U toho už ale Kokorin s nejvyšší pravděpodobností nebude, zájem o něj již dlouhou dobu projevují věhlasné celky ze všech nejprestižnějších evropských lig, a právě výkony na mistrovství světa by mohly Kokorinovi definitivně otevřít bránu na západ.

Do reprezentace poprvé nakoukl v roce 2011 v přátelském utkání proti Řecku, kdy si rovnou stihl připsat i svůj debut v národním dresu. Od té doby již patřil ke stálým členům nominace, což mu vyneslo i pozvánku na mistrovství Evropy. Tam však odehrál pouze šest minut zahajovacího utkání proti českému výběru, pak se zranil a z dějiště šampionátu odcestoval ještě dříve než jeho spoluhráči, kteří neprošli základní skupinou.

V kvalifikačním cyklu na mistrovství světa už však patřil Kokorin ke klíčovým článkům ruské sestavy, s výjimkou dvou duelů, které musel vynechat kvůli zranění, pokaždé nastoupil v základní sestavě. A i v Brazílii na něj bude Fabio Capello výrazně spoléhat. Nebyla mu sice předpovídána tak blyštivá budoucnost jako dalšímu ruskému supertalentu Dzagojevovi, už dávno ale svého vrstevníka na žebříčku ruských nadějí přeskočil. Přestože není nejrychlejší nebo nejtechničtější na světě, velmi pravděpodobně ani v ruském výběru, již ve svých třiadvaceti letech je naprosto komplexním fotbalistou. Mezi jeho největší zbraně patří skvělý výběr místa v pokutovém území soupeře a rychlá klička z levé strany do středu, ihned následovaná prudkou střelou. Není tedy důležité, jestli Kokorin dostane přednost na hrotu útoku, nebo jestli se bude muset podřídit Keržakovovi a nastoupí na levé straně útočné vozby. Tak jako tak je právě on tím ruským reprezentantem, který bude stát za pečlivé sledování.

Trenér: Fabio Capello

Když se řekne Fabio Capello, každý, kdo byť jen trochu sleduje dění okolo nejpopulárnějšího sportu na světě, okamžitě musí vědět, o kom je řeč. Tenhle sedmašedesátiletý italský trenér sbírá úspěchy prakticky všude, kam přijde, a ještě než naplní své plány a konečně usedne na lavičku reprezentace své vlastní země, má před sebou neméně důležitou výzvu. Totiž vrátit Rusko mezi fotbalovou elitu a připravit ho na úspěch, který má přijít za čtyři roky při domácím mistrovství světa.

Svou hráčskou kariéru začínal v týmu SPAL, s jehož mládežnickým výběrem dokázal ovládnout italskou juniorskou ligu. První sezona strávená v seniorském týmu ovšem nedopadla podle představ, střední záložník nastoupil jen čtyřikrát a po většinu času tak jen z lavičky či dokonce tribuny sledoval, jak jeho spoluhráči neúspěšně bojují o záchranu v Serii A. Ve druhé lize se však stal klíčovým hráčem do první ligy se vrátivšího mužstva, a stejnou pozici zastával i v AS Řím, kam později přestoupil. S ním vyhrál italský pohár, největší úspěchy však přišly až v dresu Juventusu. Tři tituly v rozmezí čtyř let měly přitom výrazný Capellův podpis... Zahrál si i v italské reprezentaci, a to i na mistrovství světa 1974, kde dokonce skóroval. Nejvíce se však proslavil rozhodující trefou do sítě Anglie, která znamenala první triumf nad tímto soupeřem v italské historii. Aktivní kariéru zakončil v dresu AC Milán, kde se rovněž radoval ze zisku jednoho Scudetta, zraněná kolena mu však nedovolila pokračovat.

S fotbalem však v žádném případě nechtěl skončit, a tak plynule přešel k trénování, Rossoneri mu ihned nabídli šanci vést výběr do devatenácti let. Pod Capellovým vedením se junioři AC, mezi něž patřili i dnes již legendární Paolo Maldini či Alessandro Costacurta, radovali z mnoha celostátních úspěchů. Stejně jako oni, i Capello se však postupnými krůčky posouval v hierarchii klubu směrem vzhůru. Jako asistent u A-týmu nezůstal dlouho, sezonu už dokončoval jako hlavní trenér. Po několikaleté odmlce se pak definitivně vrátil na lavičku AC v roce 1991, kde za pět let u kormidla nasbíral celkem čtyři ligové tituly, úspěšný byl navíc i v evropských pohárech, kde ovládl Ligu mistrů i Superpohár.

Od roku 1996 trénoval Real Madrid, kde dostal za úkol poskládat do fungujícího systému hvězdný trojlístek Raúl, Mijatovič, Šuker. To se mu podařilo, i přes svou jasnou tendenci upínat se k opatrnému defenzivnímu fotbalu našel místo v sestavě pro všechny útočníky, vyhrál titul a přestože neobliba u fanoušků a spory s vedením znamenaly Capellův odchod po jediném roce, dá se i tato jeho štace považovat za úspěšnou. Následoval návrat do Milána, AC však skončilo až desáté a za prvním Juventusem zaostalo o celých třicet bodů. Po Capellově odchodu Rossoneri okamžitě získali titul, podle italského kouče to však byla především jeho zásluha.

Podobné tvrzení již nelze zpochybnit, hovoří-li se o roce 2001, kdy Capello slavil zisk Scudetta na lavičce AS Řím. V dalším ročníku Římané prohráli těsný ligový souboj s Juventusem, největší bitvy mezi těmito kluby se však nesvedly na trávníku, nýbrž v zákulisí, kde probíhala slovní válka mezi Capellem a šéfem Juventusu Moggim. Proto bylo obrovským překvapením, když se později Capello ujal taktovky právě turínského velkoklubu. S ním dvakrát slavil titul, oba tyto triumfy však byly Juventusu po korupčním skandále odebrány. Zatím poslední Capellova zastávka v klubovém fotbale měla známé jméno. I ve své druhé sezoně na lavičce Realu, přestože od té první uteklo již deset let, vyhrál Capello ligu, znovu byl však brzy odvolán, tentokrát hlavně kvůli nedostatečně atraktivnímu stylu hry, který slavní Galácticos předváděli.

A tak přešel italský lodivod k reprezentaci Anglie. Hrdý Albion se pod jeho vedením dostal na mistrovství světa 2010, tam ale vypadl ve čtvrtfinále s Německem a neuspěl. Pak Anglii dovedl i na nadcházející Euro, na něj už však Capello neodcestoval, když na odebrání kapitánské pásky Johna Terryho zareagoval rezignací. Prakticky okamžitě přijal nabídku od Rusů, a jak již bylo řečeno, s nimi je teď na důležité misi. Zatím teprve na jejím začátku, vrchol přijde až za čtyři roky. A co bude dál, to zřejmě neví ani sám Capello. Již několikrát ohlašoval plánovaný konec, stále však dostává další a další výzvy. Tou poslední by mohla být Squadra Azzurra.

Přednosti

Za největší přednost současné ruské reprezentace jednoduše musí být považována defenziva. Gólman Akinfejev patří mezi absolutní světovou špičku, čtveřice před ním je navíc dobře sehraná a i s výraznou pomocí záložníků funguje na výbornou, Rusové v kvalifikaci inkasovali jen pět branek.

Nezmínit nelze ani vycházející hvězdu Kokorina, další možné přednosti u sebe však mají pořádně výrazný otazník. Mohl by jí být útočník Keržakov, ovšem jen za předpokladu, že přijede na šampionát v dobré náladě a dostane příležitost v základu hned od začátku. Jistým černým koněm této rubriky by pak mohl být Alan Dzagojev, nejtalentovanější člen ruské nominace, jenž však upadl v nemilost kouče Capella a zřejmě začne turnaj na lavičce. I jako střídající hráč však může nabídnout spoustu nových možností a kdo ví, třeba právě letos konečně naplní svůj takřka neomezený potenciál a vyšvihne se mezi hvězdy.

Výraznou zbraní Ruska jsou také standardní situace, které brilantně zahrává Aleksandr Samedov, jenž má hned několik velice nebezpečných možností, komu míč na hlavu posadit.

Slabiny

Možná se to bude někomu zdát zvláštní, ale před chviličkou vychvalovaná obrana se může velice snadno obrátit v ruskou slabinu. Berezuckimu bude za pár dní již třiatřicet let, Ignaševič je dokonce ještě o téměř tři roky starší a přestože v kvalifikaci se tato stoperská dvojice jevila jistě, v jihoamerických klimatických podmínkách určitě hrozí, že Rusové v obraně jednoduše nebudou stíhat.

Obrovskou ztrátou je samozřejmě zranění lídra a kapitána v jednom Širokova, jenž má poraněnou Achillovu šlachu a na šampionát odcestovat nemohl. Pro kohokoliv z ruských záložníků bude enormně složité ho nahradit jak na trávníku, tak v kabině, možností přitom Capello nemá příliš, ruský kádr rozhodně nepatří k těm nejširším.

Předpokládaná sestava: Igor Akinfejev - Andrej Ješčenko, Vasilij Berezuckij, Sergej Ignaševič, Dmitrij Kombarov - Denis Glušakov, Igor Denisov, Viktor Fajzulin - Aleksandr Samedov, Aleksandr Keržakov, Aleksandr Kokorin

Program zápasů - skupina H

18.06.2014
00:00
Rusko
1:1
Korejská republika
Cuiabá
22.06.2014
18:00
Belgie
1:0
Rusko
Rio de Janeiro
26.06.2014
22:00
Alžírsko
1:1
Rusko
Curitiba

Konečná nominace

Brankáři
Datum nar.
Klub
Igor Akinfejev
08.04.1986
CSKA Moskva
Jurij Lodygin
26.05.1990
Zenit Petrohrad
Sergej Ryžikov
19.09.1980
Rubin Kazaň
Obránci
Datum nar.
Klub
Vasilij Berezuckij
20.06.1982
CSKA Moskva
Vladimir Granat
22.05.1987
Dinamo Moskva
Sergej Ignaševič
14.07.1979
CSKA Moskva
Andrej Ješčenko
09.02.1984
Anži Machačkala
Aleksej Kozlov
25.12.1986
Dinamo Moskva
Andrej Semjonov
24.03.1989
Achmat Groznyj
Georgij Ščennikov
27.04.1991
CSKA Moskva
Záložníci
Datum nar.
Klub
Igor Denisov
17.05.1984
Dinamo Moskva
Alan Dzagojev
17.06.1990
CSKA Moskva
Viktor Fajzulin
22.04.1986
Zenit Petrohrad
Denis Glušakov
27.01.1987
Spartak Moskva
Aleksej Ionov
18.02.1989
Dinamo Moskva
Dmitrij Kombarov
22.01.1987
Spartak Moskva
Pavel Mogilevec
25.01.1993
Rubin Kazaň
Aleksandr Samedov
19.07.1984
Lokomotiv Moskva
Oleg Šatov
29.07.1990
Zenit Petrohrad
Jurij Žirkov
20.08.1983
Dinamo Moskva
Útočníci
Datum nar.
Klub
Maksim Kanunnikov
14.07.1991
Amkar Perm
Aleksandr Keržakov
27.11.1982
Zenit Petrohrad
Aleksandr Kokorin
19.03.1991
Dinamo Moskva

Autor: Michal Hruška

Související články

Zobrazit jen nejnovější
Zobrazit všechny
Představení účastníků MS - Belgie
11.06.2014, 21:09
Představení účastníků MS - Alžírsko
11.06.2014, 19:46
Představení účastníků MS - Korejská republika
11.06.2014, 09:12
Představení účastníků MS - Německo
10.06.2014, 19:06
Představení účastníků MS - Ghana
10.06.2014, 16:13
Představení účastníků MS - Portugalsko
10.06.2014, 13:23
Představení účastníků MS - USA
10.06.2014, 09:11
Představení účastníků MS - Argentina
09.06.2014, 21:20
Představení účastníků MS - Nigérie
09.06.2014, 17:59
Představení účastníků MS - Bosna a Hercegovina
09.06.2014, 15:15
Představení účastníků MS - Írán
09.06.2014, 12:04
Představení účastníků MS - Francie
08.06.2014, 22:08
Představení účastníků MS - Ekvádor
08.06.2014, 19:00
Představení účastníků MS - Švýcarsko
08.06.2014, 15:55
Představení účastníků MS - Honduras
08.06.2014, 10:38
Představení účastníků MS - Uruguay
07.06.2014, 21:00
Představení účastníků MS - Itálie
07.06.2014, 18:01
Představení účastníků MS - Anglie
07.06.2014, 15:00
Představení účastníků MS - Kostarika
07.06.2014, 12:02
Představení účastníků MS - Kolumbie
06.06.2014, 21:25
Představení účastníků MS - Pobřeží slonoviny
06.06.2014, 18:12
Představení účastníků MS - Řecko
06.06.2014, 15:03
Představení účastníků MS - Japonsko
06.06.2014, 13:00
Představení účastníků MS - Španělsko
05.06.2014, 20:58
Představení účastníků MS - Chile
05.06.2014, 18:06
Představení účastníků MS - Nizozemsko
05.06.2014, 14:59
Představení účastníků MS - Austrálie
05.06.2014, 12:02
Představení účastníků MS - Brazílie
04.06.2014, 21:01
Představení účastníků MS - Mexiko
04.06.2014, 17:56
Představení účastníků MS - Kamerun
04.06.2014, 15:00
Představení účastníků MS - Chorvatsko
04.06.2014, 12:02

Komentáře (133)

Přidat komentář
fantomas

Kokorin

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
irik

Od pohledu hrozný kokot.

Reagovat
smazaný uživatel

Oni můžou jenom překvapit, i když mne trochu mrzí, že šel tak dolů Dzagoev. A co je maximálně sympatický jsou hráči jenom z domácí ligy.

Reagovat
smazaný uživatel

to je teda kure*sky sympatický, když je ruské kluby kvůli kvótám nechtěj pouštět

Reagovat
smazaný uživatel

jj, sportovy komunizmus v praxi tam zostal pritom paradoxne to moze byt ich vyhoda

Reagovat
smazaný uživatel

Pán si plete trochu dojmy s pojmy, co je na tom komunistického?

Reagovat
smazaný uživatel

Nejsem si vědomej toho, že by nějaký klub zakazoval v příápadě adekvátní nabídky nějakýmu ruskýmu hráči přestup, na řetězu je tam asi taky nedrží. Že je dokáží v domácí lize adekvátně zaplatit a není to jako u nás, kde hráči v zahraničí berou víc kolikrát v 3. ligách, než v nejvyšší české a že tam většinu ruských klubů tvoří rusové je mi jenom a jenom sympatický. 100% mám radši tohle, než týmy plný žoldáků apod.

Reagovat
smazaný uživatel

Ne většina týmů plní kvótu (6 hráčů s ruskou národností na hřišti), jinak samí přeplacení cizinci (kteří by normálně kvůli kvalitě ligy, který způsobuje kvóta, do ruska nešli), nadruhou stranu pozitivní efekt to má pro reprezentaci kde jsou hráči rozehraní, i když ne tak kvalitní jako hráči týmů, kteří se dokázali prosadit v ligách bez kvót...

Reagovat
smazaný uživatel

6 hráčů na hřišti mi nepřijde jako žádná převratná kvóta, neříkám, že bych to hned všude vynucoval, ale tak nějak si myslím, že nadpoloviční většina hráčů na hřišti by měla být národnosti stéjné jako klub. Jasně, asi jsem si pro to vybral blbé oblíbené týmy a ligu, ale prostě to tak cítím. To co dělá Petrohrad se mi nelíbí, ale zase to tam není kdovíjak rozšířený.

Podle mne je to řešení dobrý pro kvalitu ligy i repre, i když pravda v dlouhodobějším měřítku, jestli jim to vydrží, určitě se to projeví.

Reagovat
Elliasson

Už jen 4.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Elliasson

Mně nepřipadá, že by zrovna on šel moc dolů. CSKA sleduji a hraje výborně.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak z pohledu repre že jo. Tam jsem ho bral vždycky do role hlavního motoru a tahouna.

Reagovat
Elliasson

A jo, takhle.

Reagovat
smazaný uživatel

postoupí Belgie, Alžírsko

Reagovat
Alan_Shearer

Alzirsko misto nich

Reagovat
Artaxerxes

Reagovat
smazaný uživatel

Quicksilver bude dobry

Reagovat
smazaný uživatel

Belgie, Korea tady není o čem

Reagovat
smazaný uživatel

Pogrebňak, Pavlučenko, Arshavin --- ti dopadli

Tato skupina bude bezpochyby zajímavá, ale patří asi ke kvalitativně nejslabším, ve většině skupin bych Rusům moc šancí nedával, z této skupiny však klidně postoupit mohou... Ačkoliv jasný favorit na postup je pro mě Belgie a přál bych to ještě Alžířanům

Reagovat
smazaný uživatel

Nepochopitelně se s nimi nepočítá, podle mě skončí před Belgií

Reagovat
smazaný uživatel

Strašně nesympatickej tým

Reagovat
smazaný uživatel

jejich jediný dobrý hráč je obránce GRANÁT, jinak bída, bída, šeď, šeď

Reagovat
The Krupy

Na všetko z Ruska mám alergiu, čiže neni čo riešiť....snáď vyhoria.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

No wrestling?

Reagovat
The Krupy

Nejak sa neviem dívať pozitívne na krajinu, ktorá nás na toľko rokov obsadila.

Reagovat
smazaný uživatel

Krajina, ktorá nás na tak dlho obsadila, už neexistuje. Rusko to nebolo.

Reagovat
smazaný uživatel

to mě je zase na blití ze Severomaďarů, kteří mluví pokurvenou češtinou

Reagovat
fenixLFC

tito vychodni nemci, to je strasne...

Reagovat
smazaný uživatel

nikdy jsem si nemyslel, že poděkuju čobolovi, ale díky za lichotku

Reagovat
Darren Fletcher

ot - kto chce kod na 100 korun ceskych do bet at home, nech mi napise spravu, mam poukazku a v mojej krajine neplati.

Reagovat
smazaný uživatel

wut? to fakt? odist z takej sovinistickej stavkovky, to iste mi robia aj sportingbet

Reagovat
Darren Fletcher

nasiel som kod v maxime, tak som skusil.. inak tam nestavkujem

uz je to pase, kod som dal prvemu zaujemcovi

Reagovat
REPLIKATOR

Sázení u zahraničních sázkových kanceláří je v ČR nelegální!

Reagovat
smazaný uživatel

pokial ma sidlo v EU, tak je legalne

Reagovat
REPLIKATOR

Představení zástupců říše zla

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kalla

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
The Krupy

Reagovat
smazaný uživatel

otevři oči

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

O USA tu bol clanok uz vcera

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ale fandis muzstvu, ktory vlastnia prave americania

Reagovat
smazaný uživatel

Italoamericania aby bolo jasne, nemam rad ani Rusov

Reagovat
smazaný uživatel

tak to je jedno, italo ci irish, proste americania, oni nie su narod zalozeny na etnicite

Reagovat
kalla

Reagovat
OVi.77

Reagovat
Hector17

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ještě o karkulce prosím

Reagovat
irik

Reagovat
vladis271

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

REPLIKATOR - BUZERANT

Reagovat
REPLIKATOR

Hubu drž rusofile

Reagovat
smazaný uživatel

ty ses proste retardovanej kokot, lezes pod vsechny clanky o Rusku a blijes. Kdyz ti tak vadej, tak sem furt nelez a bez do svyho oblibenyho gay klubu.

Reagovat
kalla

Reagovat
REPLIKATOR

Můžu tady svobodně vyjádřit svůj názor, stejně jako ty svoje urážky. Ale je mi jasný, že tohle se v Rusku moc nenosí

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Vy dva ste ulny kokoti chapete to? REPLIKATOR si vubec neprecetl ten clanek a tipuju ze Vopice taky ne. REPLIKATOR chodi pod kazdej clanek o Rusku jenom srat hovna

Reagovat
smazaný uživatel

On si snad může dělat, co chce, ne? Stejně tak jako já...

Reagovat
smazaný uživatel

to on jako rusofil nezná on potřebuje k životu tvrdou bolševickou diktaturu

Reagovat
smazaný uživatel

a stejne jako ty pises pod kazdej clanek o Rusku (ktery si ani nectes), budu ja psat stejny hovna jako ty. A to REPLIKATOR je buzerant.

Reagovat
REPLIKATOR

A v tom je ten rozdíl mezi náma. Já píšu pravdu a ty jenom hovna.

Reagovat
smazaný uživatel

paneboze, doufam ze takovych lidi jako ty existuje na svete minimum. Ty nechapes, jak ses ubohej a trpnej.

Reagovat
REPLIKATOR

Aspoň že ty to chápeš

Reagovat
#33CCCC

Reagovat
smazaný uživatel

jj protože každej, kdo není proti Rusku ve všem je rusofil, ať žije dvoubarevné vidění světa.

Reagovat
REPLIKATOR

Jak každej? Trochu soudnosti. Má nick CSKA, oblíbený kluby z Ruska a v každé diskuzi pod Ruskem se do mě sere.

Reagovat
smazaný uživatel

A nebude to asi tím, že ty se sereš do Ruska?

Reagovat
REPLIKATOR

Tak potom by mu to snad bylo jedno, kdyby nebyl rusofil.

Reagovat
smazaný uživatel

Mne to přijde taky debilní a rusofil asi nejsem, nebo nevím je mi dost jedno jestli jsem nebo ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Me ani nevadi, ze se sere do Ruska. Ale on v zivote nenapsal nic jinyho nez Rusko a pise to naprosto u vsech clanku. Ja nechapu, jak nekdo muze mit tak nudnej zivot, cekat az vyjde novej clanek o Ruskym fotbale, aby u toho mohl napsat jedno slovo se smajlikem.

Reagovat
REPLIKATOR

Jasně že přesně tohle dělám. Nedělám nic jinýho, než čekám na články o ruským fotbale. Fantazie některých lidí nezná mezí. Nechceš se dát na dráhu spisovatele nějaký fantasy sraček?

Btw. "Ale on v zivote nenapsal nic jinyho nez Rusko " Zrovna tady jsem napsal něco jinýho A rozhodně si nevšimnu každýho článku o Rusku co se tu objeví. To slibuju do budoucna napravit, abych opravdu tohle napsal pod každý článek o Rusku jak tu uvádíš...

Reagovat
smazaný uživatel

PIsu ti to po druhy: jses ubohej a trapnej

Reagovat
REPLIKATOR

Jo ještě 10x to napiš

Reagovat
kalla

Reagovat
Elliasson

Mám tě rád (už jenom proto, že jako jeden z mála Čechů fandíš CSKA) a souhlasím s tebou, ale tohle je trochu přehnané. Teď ten člověk bude ještě otravnější v diskusích pod článcích typu: "Doumbia přestoupil z CSKA do Neapole za 20 mil."

Reagovat
smazaný uživatel

Skončej ve skupině...

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Chtěl bych se zeptat když jsem dostal nějaký nápad na určitou Aplikac která by byla např možná stahovat do chytrých telefonů ale jde o to že nevím jak jí tam dostat např. na AppStore nebo kamkoliv jinam. Spíš bych se chtěl zeptat někoho kdo se v tomhle vyzná a mohl by mi poradit :-) Děkuji

Reagovat
smazaný uživatel

Jako abys stahoval appky a nemusel za ně platit? Na Iphonu?

Reagovat
smazaný uživatel

ne aby dostal svou aplikaci na appstore

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Ale osobně bych mu doporučil, aby kontaktoval nějakého českého autora aplikací, teď jsem jich taky pár vygooglil a některý mu určitě poradí, co vím, tak jsou v tomhle dost komunita.

Reagovat
smazaný uživatel

ale kde ja mám najít?

Reagovat
smazaný uživatel

Žirkov nebude hrať v základe?

Reagovat
fenixLFC

*zukov

Reagovat
smazaný uživatel

tipuju je na 1. místo ve skupině

Reagovat
frankiefcb

Já je právě tipuji, že to urve Belgie a mezi Alžírem a Rusákama to bude o fous.

Reagovat
smazaný uživatel

Belgie je podle mě trochu přeceňována.. 1. místo nedají

Reagovat
frankiefcb

No mají silný kádr a hlavně proti nim nestojí žádná fotbalová velmoc. Myslím, že to dají. Rusákům právě nevěřím. Můj tip je Belgie a Alžír.

Reagovat
frankiefcb

Hmmm Kokorin, tak už ho mám ve fantě. Dzagoev radši ven.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
frankiefcb

Reagovat
Kily

nejdřív Montero, teď Kokorin, pan Hruška tady střílí do představovaček hráče, které mám v hlavě ohledně sestavy na fantasy, mám pocit, že někdo za tenhle článek nedostane plnou mzdu

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
Counter

Reagovat
miky10

Pff, bych právě měl dostat přidáno, když tak hezky podporuju tvoje nápady.

Reagovat
smazaný uživatel

Mě to asi potáhne Ghilas jinak z Ruska tam mám jen Ščenikova

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
jaris7

Replikator- Jsi trapný :)

Reagovat
partaS

Dánsko vyhrálo Euro 1964 ?

Reagovat
fenixLFC

neviem ci to bol ten rok ale raz ano, ked tam sli ako nahradnik

Reagovat
Kaze

OT:

Nema nekdo zkusenosti, jak zrusit to zasilani sms na tipsportu, abych dokoncil registraci?

Reagovat
smazaný uživatel

v sms je přímo kod který máš odepsat na tu zprávu

Reagovat
smazaný uživatel

On jí asi nechce dokončit

Reagovat
smazaný uživatel

v té sms je uvedeno Nechci sms - odepiš a pak ten kod, takže to asi bude na zrušení sms potvrzení registrace se dělá na pobočce

Reagovat
Kaze

A ta cena bude stat jako normalni smska? Jen, aby tam nebyl nejaky chytak a tak

Reagovat
smazaný uživatel

nepřišlo mi to jako premiové číslo tak doufám že to chyták není

Reagovat
j_mrazik

V Rusku pořád frčí tenhle účes?

Reagovat
smazaný uživatel

Hmm fantik je teda Rus

Reagovat
j_mrazik

Je to takovej přerostlej na stranu ulízlej Cpt Kangoroo sestřih.

Reagovat
smazaný uživatel

je to podľa mňa účes pre 16- deti, potom už asi nie

Reagovat
Superme

Snad postoupí spolu s Belgií!

Reagovat
smazaný uživatel

Radši Alžírsko, nebo Korea...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Superme

Reagovat
smazaný uživatel

Ty se zas rozložej. Jo kdyby je trénoval Oleg Znarok to by byla jiná.

Reagovat
smazaný uživatel

Snad bude odveta za rok 2002..

Reagovat
Rišan

To je tedy rarita - všichni Rusové hrají v domácích klubech! Což nelze než chválit.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak se jmenuje ten Kokorinův milenec?

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli budu na letošním MS někomu fandit, tak jim.

Reagovat
smazaný uživatel

Rusko fakt nemám rád, ale pokud by hráli jako na Euru 2008, tak bych se nezlobil

Reagovat
smazaný uživatel

Brankáři Akinfeev, Shunin, Lodygin Obránci V. Berezutski, A. Berezutski, Anyukov, Granat, D. Kombarov, Kozlov, Schennikov Záložníci Zhirkov, Bystrov, Denisov, Samedov, Fayzulin, Ryazantsev, Glushakov, Ionov, Mamayev Útočníci Kerzhakov, Pogrebnyak, Kokorin, Smolov

Reagovat
smazaný uživatel

Pánove,nechci tu nic říkat,ale je až neskutečné jak podcenujete Rusko... Pamatujte si : budou bojovat o 1 misto ve skupině, a to myslim vážně ! ted do mě ,ale za 3 týdny si povíme, Postup minimalně bude

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele