Představení účastníků MS - Ghana

10.06.2014, 16:13
Profily, historie
Zaujalo nás
Los tentokrát nebyl ke Ghaňanům zrovna milosrdný - vedle spolufavoritů z Německa a Portugalska se utkají také s USA, které bude po minulém vyřazení prahnout po odvetě. Nejúspěšnější africký celek posledních MS se však rozhodně předem nevzdává..

Historie

Přelom 80. a 90. let se v západní Africe nesl ve znamení velkého fotbalového boomu, a ani Černé hvězdy nezůstaly stranou. Ve srovnání se skvělými výběry Kamerunu či Nigérie sice trochu zaostávaly, ale i ony měly svoji "zlatou generaci" kolem Tonyho Yeboaha (Leeds), podceňovaného Nii Lampteyho a zejména Abedi "Pelého" Ayewa, jednoho z nejlepších afrických fotbalistů všech dob. Pelé, Roger Milla a George Weah jsou z historického hlediska skutečnými ambasadory fotbalu na černém kontinentu; to díky nim si svět začal všímat obrovského talentu hráčů narozených pod Sahelem.

Stejně jako ostatní bývalé kolonie, i Ghana podnikala první krůčky na mezinárodní scéně až počátkem 60. let. Členem FIFA je od roku 1958, dlouho ji však provázela pověst týmu, který skutečně exceluje pouze na domácí, tedy africké půdě; během prvních dvou dekád existence její národní tým terorizoval lokální konkurenci na Poháru národů (své doposud jediné čtyři tituly získal v letech 1963, 1965, 1978 a 1982), opona světových šampionátů však před ním zůstávala zatažena.

A stejně jako u Kamerunu a Nigérie, také v Ghaně se přelom tisíciletí nesl ve znamení razantního ústupu ze slávy. V roce 2004 Černé hvězdy dokonce prohrály v kvalifikaci na Pohár národů s outsiderem z Rwandy a bylo jasné, že se něco musí změnit. Klíčovým impulzem bylo angažmá trenéra Ratomira Dujkoviće, pod jehož vedením pak ghanský fotbal poznal nové hrdiny - Michaela Essiena, Sulley Muntariho a Stephana Appiaha. Právě oni dotáhli hrdý tým o pouhé dva roky později na první světový šampionát v dějinách; od té doby na něm Ghana ani jednou nechyběla.

Ještě nikdy se také nestalo, že by své účinkování na Mundialu zakončila už ve skupině - hned při své premiéře porazila výběry ČR a USA a došla do osmifinále, o čtyři roky později v Jihoafrické republice ji dokonce pouze vteřiny dělily od historického postupu mezi nejlepší 4. Ve skupině prohrála pouze s Německem, v osmifinále udolala USA, a o kolo později proti Uruguayi jí stopku vystavil až slavný "brankářský" zákrok Luise Suáreze a následný nezvládnutý penaltový rozstřel. Minimálně Němci a Američané tak před startem brazilského turnaje dobře ví, že s Černými hvězdami se nevyplatí si zahrávat..

Kvalifikace

Jen Egypt získal ve skupinové fázi africké kvalifikaci více bodů než právě Ghana; zatímco však Faraoni dosáhli svého stoprocentního výsledku proti Guinei, Mozambiku a Zimbabwe, tým Akwasi Appiaha dostal za soupeře silnou Zambii, vítěze Poháru národů z roku 2012, a také nevyzpytatelný Súdán. Na zambijské půdě sice padl 0:1, jinak byl ale naprosto suverénní, zbylých pět zápasů vyhrál (Lesotho doma rozstřílel dokonce 7:0) a do baráže postoupil s drtivým skóre 18:3.

Tam však čekal právě Egypt, a mělo jít o jeden z nejvyrovnanějších a nejzábavnějších soubojů; Faraoni od doby, kdy vyčpělého konzervativce Hassana Shehatu vystřídal u kormidla progresivní Američan Bob Bradley, působili skutečně impozantním dojmem, pro Ghanu však hrály větší zkušenosti a sehranost. Appiahův celek byl mírným favoritem, nikdo ale nečekal, že silného soupeře smete v úvodním duelu v Kumasi hokejovým skóre 6:1. Výhoda domácí odvety tak najednou byla Egypťanům k ničemu a nepomohla jim ani konsolidační výhra 2:1.

Hráč ke sledování: Kwadwo Asamoah (Juventus)

Adeptů na tuto rubriku je v současném výběru skutečně hodně: Asamoah Gyan, kapitán a sice talentovaný, ale nespolehlivý útočník číslo jedna. "Pelého" synové Jordan a André, díky nimž má jméno Ayew v ghanském fotbalu stále pronikavý zvuk. Opory defenzivní fáze John Boye a Mohamed Rabiu. Případně i někdo ze "staré gardy", Michael Essien či Sulley Muntari, kteří i přes fotbalově pokročilý věk stále platí za důležitý tmel Appiahovy sestavy.

Vůbec nejdůležitějším hráčem pro charismatického kouče je však Kwadwo Asamoah, pětadvacetiletý univerzál z Juventusu, který je ceněný zejména pro svoji unikátní schopnost nastoupit prakticky kdekoliv ve středu či na levém kraji hřiště a podávat tam optimální výkony. Jen málo fotbalistů se může pochlubit tím, že zvládnou nastoupit jeden poločas v roli štítového záložníka, druhý v prostoru pod útočníky, třetí na levém křídle a čtvrtý v obranné čtveřici, aniž by to na jejich představeních bylo viditelně znát.

Asamoah je z Itálie zvyklý na pozici levého wing-backa v systému 3-5-2, Appiah jej však využívá kdekoliv, kde je zrovna potřeba. Na mistrovství by měl být první volbou na levého beka, a je docela pravděpodobné, že bude zároveň i nejlepším obráncem týmu. Ne nadarmo na něm trenér lpí jako klíště; když oznámil sestavu na generálku s Jižní Koreou, oproti předchozímu přáteláku proti Nizozemsku v ní bylo 10 změn. Hádejte, kdo si jako jediný svoje místo udržel.

Trenér: Akwasi Appiah

Duel s Koreou skončil drtivou výhrou 4:0; Ghana přitom předcházející dva zápasy shodně prohrála. Dost možná to svědčí o tom, že letitá bolest týmu - neschopnost adekvátně se vybičovat v klíčovém zápase - pod Appiahovým vedením pomalu mizí. Po zmiňované výhře 6:1 nad Egyptem jde už o druhý podobný příklad v krátké době.

Akwasi Appiah je epitomem jednoho důležitého trendu, který v západoafrickém fotbale v posledních letech zaujímá čím dál větší a větší místo - jmenování nezkušených, ale s lokálním prostředím dokonale sžitých odborníků z domácí "líhně", kteří znají veškerá specifika africké fotbalové reality do hloubky, do níž draze najímaní Evropané nemají šanci proniknout. Nigérie takto se Stephenem Keshim vyhrála Pohár národů, Senegal s Amarou Traorém shořel na podivuhodné taktické naivitě, Appiah je zatím někde mezi.

Bývalý levý obránce, který celou aktivní kariéru nastupoval za domácí klub Asante Kotoko a byl součástí "Pelého" generace, je dokonalým příkladem afrického kouče této nové vlny. Do funkce byl dosazen s minimálními zkušenostmi (dříve pouze krátce působil u ghanské juniorky), a na místo Dujkovićova pragmatismu okamžitě dosadil entuziasmus, bojovnost a nadšení, atributy tolik typické pro široká "africká srdce" rodáků od Guinejského zálivu. Appiah není dobrým stratégem, taktika ho ani příliš nezajímá a zastává názor, že fotbalistům není třeba vysvětlovat, co mají na hřišti dělat; jeho úkolem je správně sestavit tým a adekvátně jej namotivovat.

Na rozdíl od jiných trenérů, kteří se drží jednoho systému a snaží se vše přizpůsobit jeho filozofii tak, aby do sebe jednotlivé dílky skládačky zapadly co nejplynuleji, Appiah zkouší: zkouší hráče, rozestavení, různé herní modely, a to do té míry, že termíny jako "ghanský systém" nebo rovnou "ghanský fotbal" momentálně nemají žádnou empirickou náplň. S výjimkou Gyana, Asamoaha a v poslední době i Rabiua pro něj neexistují nedotknutelní hráči.

A jelikož se Appiahova taktická metoda do značné míry dá popsat jako "pokus a omyl", je vysoce pravděpodobné, že tento Paul Feyerabend mezi fotbalovými stratégy vyšle do úvodního, klíčového duelu proti USA tutéž sestavu, která výhrou proti Koreji opět rozzářila uvadající naděje fanoušků. Tedy jakési 4-2-3-1, spoléhající na hluboce zatažený obranný blok a smrtící brejky. Dávalo by to smysl; nic jiného Ghaně momentálně nejde lépe.

Přednosti

Korejci Černé hvězdy místy skutečně tlačili, jenže doplatili na nízkou efektivitu; a protože ghanská defenziva rozhodně není skálopevná, bude klíčové vytěžit co nejvíce z útočného potenciálu. Naštěstí pro fanoušky má Appiah v tomto směru skutečně široký výběr.

Asamoaha Gyana z křídel nejspíše doplní bratři Ayewové; velkou zbraní může být zejména mladší Jordan, který měl skvělé jaro v Sochaux a Koreu sestřelil hattrickem. Dalšími možnostmi jsou jeden z trenérových favoritů, pracovitý Albert Adomah, rtuťovitý křídelník Christian Atsu nebo majitel nejlepší kopací techniky v týmu, Wakaso Mubarak. Také střed zálohy nakonec vypadá solidně; Rabiu je coby jediný defenzivní štít extrémně důležitý a v národním dresu podává stabilně skvělé výkony, kvalitní je i jeho náhradník Agyemang-Badu, zatímco Essien s Muntarim (konkurenti v boji o druhý zbývající post) dodávají záložní řadě zkušenosti a vyváženost. Přidejme k tomu Kevina-Prince Boatenga coby gólovou ofenzivní spojku a výsledkem je střed pole, před kterým je nutno mít se hodně na pozoru.

A zapomenout samozřejmě nesmíme ani na to, jak blízko byli před čtyřmi lety podceňovaní Ghaňané historickému průlomu. Vědomí, že dosavadní trend výsledků z mistrovství světa letos papírově posouvá Černé hvězdy mezi nejlepší čtyřku, by řadě týmů nejspíš svazovalo nohy, Ghana však jako by trémou vůbec netrpěla. To je nutno připsat na konto Appiahovi, který sice není pronikavým taktikem, o to lepší práci však odvádí coby motivátor a tmel dříve hašteřivé, egoistické a rozklížené kabiny.

Slabiny

Stačí však sklouznout pohledem k poslední třetině hřiště, a je jasné, že na medaile může hladový a ambiciózní celek nejspíše zapomenout. Pokud je vaším papírově nejspolehlivějším obráncem původem střední záložník, který v klubu hraje křídlo, je něco špatně. Na pravé straně obranné čtyřky se objeví Harison Afful, pro nějž nejde o primární pozici, a ve středu si po zranění Jerryho Akaminka musí Appiah vystačit s energickým Jonathanem Mensahem a Johnem Boyem z Rennes. Druhý jmenovaný platil ještě v roce 2012 za skvělého vůdce, ostrého lídra, který se nezalekne žádného soupeře, zranění, ztráta formy a důvěry v klubu však nad jeho účastí vznáší velký otazník. S jeho pověstnou náchylností k faulům může jít o pořádný problém.

Oba brankáři, Fatau Dauda i Adam Kwarasey, pak jednoduše patří mezi podprůměr, a jejich shodně zoufalá schopnost čelit střelám zdálky a vysokým míčům obraně zrovna nepomáhají. Celá defenzivní fáze je pak pod jejich vedením nepříjemně náchylná k chybám, které jsou občas docela groteskní. (A to ještě na lavičce číhá stoper Rashid Sumaila, mohutný "čistič", kterému fotbal skutečně moc nejde.)

Otazníků je celá řada - Dokáže být Asamoah Gyan na velké mezinárodní scéně lídrem, kterého Ghaňané očekávají? Stihne se uzdravit Majeed Waris, potenciální člen základní sestavy, skvělý, rychlý forvard, který sliboval výrazné zvýšení gólové produkce? (Ne že by Ghana zrovna s tímto aspektem měla problém.) Dokáže Boye vést obranu stejným způsobem jako dříve kapitán John Mensah?

Ghana má na MS 2014 tým, který je sice hladový, ale extrémně nezkušený - ze všech 32 účastníků nemá nikdo nižší průměrný věk hráčů. Fanoušci vnímají současný kádr jako počátek třetí slavné generace, plynule navazující na tu odcházející; tvárnost, nadšení a spousta energie jsou přesně těmi atributy, které Appiah k úspěchu potřebuje. Jeho fotbal zůstává bolestivě jednoduchý a čitelný, Ghaňané jsou ale přesvědčeni, že dokážou svými zbraněmi porazit každého. Ať už je to pravda nebo ne, toto přesvědčení jim dodává velkou sílu.

Předpokládaná sestava

Dauda - Afful, Boye, Mensah, Asamoah - Rabiu, Muntari - J. Ayew, Boateng, A. Ayew - Gyan

Program zápasů - skupina G

17.06.2014
00:00
Ghana
1:2
USA
Natal
21.06.2014
21:00
Německo
2:2
Ghana
Fortaleza
26.06.2014
18:00
Portugalsko
2:1
Ghana
Brasília

Konečná nominace

Brankáři
Datum nar.
Klub
Stephen Adams
28.09.1989
Aduana Stars
Fatawu Dauda
06.04.1985
Orlando Pirates
Adam Kwarasey
12.12.1987
Strømsgodset IF
Obránci
Datum nar.
Klub
Harrison Afful
24.07.1986
Espérance ST
John Boye
23.04.1987
Stade Rennes
Samuel Inkoom
01.06.1989
Platanias Chanion
Jonathan Mensah
13.07.1990
Évian Thonon Gaillard
Daniel Opare
18.10.1990
Standard Lutych
Rashid Sumaila
18.12.1992
Mamelodi Sundowns
Záložníci
Datum nar.
Klub
Afriyie Acquah
05.01.1992
Parma Calcio
Albert Adomah
13.12.1987
Middlesbrough FC
Kwadwo Asamoah
09.12.1988
Juventus FC
Emmanuel Badu
02.12.1990
Udinese Calcio
Kevin-Prince Boateng
06.03.1987
Schalke 04
Michael Essien
03.12.1982
AC Milán
Wakaso Mubarak
25.07.1990
Rubin Kazaň
Sulley Muntari
27.08.1984
AC Milán
Mohammed Rabiu
31.12.1989
Kubaň Krasnodar
Útočníci
Datum nar.
Klub
Christian Atsu
10.01.1992
SBV Vitesse
André Ayew
17.12.1989
Olympique Marseille
Jordan Ayew
11.09.1991
FC Sochaux
Asamoah Gyan
22.11.1985
Al Ain Club
Majeed Waris
19.09.1991
Valenciennes FC

Autor: Dominik Zezula

Související články

Zobrazit jen nejnovější
Zobrazit všechny
Představení účastníků MS - Belgie
11.06.2014, 21:09
Představení účastníků MS - Alžírsko
11.06.2014, 19:46
Představení účastníků MS - Rusko
11.06.2014, 13:13
Představení účastníků MS - Korejská republika
11.06.2014, 09:12
Představení účastníků MS - Německo
10.06.2014, 19:06
Představení účastníků MS - Portugalsko
10.06.2014, 13:23
Představení účastníků MS - USA
10.06.2014, 09:11
Představení účastníků MS - Argentina
09.06.2014, 21:20
Představení účastníků MS - Nigérie
09.06.2014, 17:59
Představení účastníků MS - Bosna a Hercegovina
09.06.2014, 15:15
Představení účastníků MS - Írán
09.06.2014, 12:04
Představení účastníků MS - Francie
08.06.2014, 22:08
Představení účastníků MS - Ekvádor
08.06.2014, 19:00
Představení účastníků MS - Švýcarsko
08.06.2014, 15:55
Představení účastníků MS - Honduras
08.06.2014, 10:38
Představení účastníků MS - Uruguay
07.06.2014, 21:00
Představení účastníků MS - Itálie
07.06.2014, 18:01
Představení účastníků MS - Anglie
07.06.2014, 15:00
Představení účastníků MS - Kostarika
07.06.2014, 12:02
Představení účastníků MS - Kolumbie
06.06.2014, 21:25
Představení účastníků MS - Pobřeží slonoviny
06.06.2014, 18:12
Představení účastníků MS - Řecko
06.06.2014, 15:03
Představení účastníků MS - Japonsko
06.06.2014, 13:00
Představení účastníků MS - Španělsko
05.06.2014, 20:58
Představení účastníků MS - Chile
05.06.2014, 18:06
Představení účastníků MS - Nizozemsko
05.06.2014, 14:59
Představení účastníků MS - Austrálie
05.06.2014, 12:02
Představení účastníků MS - Brazílie
04.06.2014, 21:01
Představení účastníků MS - Mexiko
04.06.2014, 17:56
Představení účastníků MS - Kamerun
04.06.2014, 15:00
Představení účastníků MS - Chorvatsko
04.06.2014, 12:02

Komentáře (61)

Přidat komentář
smazaný uživatel

černej

Reagovat
smazaný uživatel

kůň

Reagovat
bayern987

Německo Portugalsko- Ghana má moc těžkou skupinu...

Reagovat
kalla

kůň

Reagovat
smazaný uživatel

Replikator?

Reagovat
smazaný uživatel

humor

Reagovat
smazaný uživatel

Křída

Reagovat
smazaný uživatel

Že na pravého beka nedají Essiena, který tam odehrál za RM slušné zápasy, klidně by mohl hrát i toho stopera

Reagovat
smazaný uživatel

Ten bude připraven jako náhradní brankář.

Reagovat
smazaný uživatel

To sa Essien nezmesti do zakladnej 11?

Reagovat
domingo

On nebo Muntari, 50/50, vsak to tam pisu.

Reagovat
PP

Přesně tak... Essien ten kraj zvládne s přehledem.. Na střed už asi ne, ale beka v klidu.

A mimo soudek krapet - Rakitič podepsal Barce??

Reagovat
smazaný uživatel

No v najbližších hodinách by to mali potvrdiť kluby, tak si počkáme ešte chvíľu....

Reagovat
smazaný uživatel

To bude megaprovar...

Reagovat
smazaný uživatel

tihle negři na závěr, to už ani nečtu

Reagovat
smazaný uživatel

ti negři by tě sežrali jak tygři

Reagovat
domingo

tak bez treba do prdele, debile

Reagovat
smazaný uživatel

poprosím ban pro pána, děkuji

Reagovat
kalla

Pro sebe jo?

Reagovat
smazaný uživatel

Pozri sa do zrkadla

Reagovat
fenixLFC

sa spamataj ty potrat

Reagovat
smazaný uživatel

ban pro oba by byl spravedlivý

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

nejsi ty Píčej Párkr ??

Reagovat
Posledni Kovboj

za sebereflexi

Reagovat
smazaný uživatel

vzpamatuj se, čuráku blbej.

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Pepan co nikdy nevytáhl paty z garáže, natož za hranice okresu

Reagovat
smazaný uživatel

Jednoznačnou slabinou bude obran nebo spíš defenziva jako celek. Předpokládanou jedničkou je brankář, který působí v jihoafrické lize a v této sezóně tam navíc nemá ani jeden start v stoutěžním zápase, v obraně je akorát na jednom z krajů Asamoah a v defenzivní záloze Essien, popřípadě Muntari za zenitem výkonnosti, jinak jsou to samí průměrní hráči z průměrných týmů ve Francii, v Rusku nebo působí v afrických soutěžích...

Reagovat
smazaný uživatel

*obrana

Reagovat
smazaný uživatel

Aké sú ich šance, objektívne? Včera od nich dostala Kórejská republika slušný náklad, tak si myslím, že nie sú bez šance zopakovať Južnú Afriku Predsa len, slušný mančaft, ktorý favorita môže nachytať na hruškách.

Reagovat
smazaný uživatel

Jejich šance jsou takové, že budou muset potvrdit roli mírného favorita proti Američanům a doufat, že se Portugalcům nebude dařit nebo se jim nestihnou uzdravit opory, popřípadě že nějakým zázrakem nachytají Němce. Nic úplně nereálného, ale zase ta šance na postup není kdovíjaká...

Reagovat
Kongo

Roli mírného favorita proti USA?To si nemyslím.

Reagovat
smazaný uživatel

Já jo, ale ono to pro tu situaci není ani nijak důležité. Pokud chce Ghana psotoupit, musí porazit Američany a jednoho z dvojice Německo, Portugalsko.

Reagovat
domingo

Na postup nemaji, ale muzou byt docela zabavni. Podle me.

Reagovat
smazaný uživatel

"... terorizoval lokální konkurenci"

Super slovné spojenie

Reagovat
smazaný uživatel

"A to ještě na lavičce číhá stoper Rashid Sumaila, mohutný "čistič", kterému fotbal skutečně moc nejde"

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
Lorcan

Reagovat
smazaný uživatel

Černý kůň celého MS. Tady si dovolím nesouhlasit s názorem většiny z Vás. Ofenzivní síla Ghany je obrovská, K.P.Boateng, bratři Ayewovi, Muntari, Wakaso Mubarak, případně na hrotu Waris nebo Asamoah. A myslím, že ani ta defenziva není tak špatná, John Boye je velice kvalitní stoper, ačkoliv v klubu trošku stagnuje, zbytek obrany taky pohoda...

V podstatě jedinou slabinou Ghany je tak obsazení brankářského postu, ale v podstatě to trápí všechny africké celky s výjimkou Nigérie, která má skvělého Eneyeamu.

Ghana má momentálně velice vyvážené mužstvo, spoustu zkušených hráčů doplněných o mladé, talentované, ale též již nesmírně k valitní borce, hrají dlouho spolu, jsou technicky skvěle vybavení, já jim hodně věřím

Reagovat
smazaný uživatel

muntari, mubarak...těším se na řádění týhle úderný jednotky proti brazílii, německu nebo argentině

Reagovat
smazaný uživatel

Nezranil sa včera (vlastne to bolo dnes nadránom) Waris? Zachytil som to voľakde, striedal ho už na začiatku zápasu Jordan Ayew, ktorý sa proti Kórejčanom zaskvel hetrikom. Inak súhlas, Ghana má zaujímavý mix skúsených hráčov a mladých talentov, znova najmladší káder na MS, prajem im. Ale ak doslova nepôjdu na víťazstvo proti Portugalsku (čo je pri výbornej organizácii hry súpera tvrdý oriešok), ťažko sa zo skupiny dostanú. Navyše nabudení Američania - no, majú Čierne hviezdy tento rok veľa roboty.

Reagovat
fantomas

Jo, ale prej jen precaution, do MS bude v pohode.

Reagovat
domingo

Ja kdyz to psal, tak se nevedelo no.

Reagovat
smazaný uživatel

Akorát nevím proč kamerun nenominoval carlose kameniho to je taky dobrý GK

Reagovat
smazaný uživatel

až tak, že odchytal za 2 roky 12 zápasov

Reagovat
smazaný uživatel

Asamoaha mím aj vo fantasy. Dúfam, že zo 3 kúsky dá

Reagovat
smazaný uživatel

To vypadá tak na čtvrtý měsíc.

Reagovat
smazaný uživatel

Pouze kosmetické změny, trenér moc na výběr neměl. Adams, Sumaila pryč, místo nich Agyei, Addy.

Reagovat
M11

Kwadwo ukaz se

Reagovat
smazaný uživatel

Ofemzíva Němcű, ofenzíva Portugalců, rvavý útočník na lavičce Amíků? tak tohle bude brzký konec Ghany! kiksy brankáře(ů), penalty proti nim a možná i ostuda na mezinárodní scéně, asi krutý ortel

Reagovat
smazaný uživatel

Ghana je nabitá, pokud jim to sedne tak dojdou daleko

Reagovat
Posledni Kovboj

shit tyrone, get it together

Reagovat
Godwinson

Vyborny tym. Trochu jsem musel zamacknout slzu pri vzpomince na Mensaha v JAR. Tehda jsem od nej cekal velke veci.

Reagovat
icka

Pochybuji , ze Essien nebude v zakladu.

Reagovat
smazaný uživatel

Dával bych víc šancí Warisovi na hrotu, podle mě na to svojí kvalitu má

Reagovat
smazaný uživatel

škoda té přetežké skupiny, ale budu jim hodně přá

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele