Představení účastníků MS - Řecko

06.06.2014, 15:03
Aktuality
Zaujalo nás
Mistři Evropy z roku 2004... A dál vlastně nic. Řekové vyhlížejí po dekádu starém úspěchu další vavříny a v Brazílii mají další příležitost. Základní skupinu má defenzivně laděný tým v plánu zvládnout na výbornou a vyřazovací část již může přinést leccos.

Historie

Málokdo ví, že v počátcích řecké fotbalové reprezentace stáli i dva Češi. Jan Kopsiva a Josef Svejik (o přesné diakritice lze jen polemizovat) vedli v letech 1929-30 národní tým z pozice trenérů. Dlouho jim však angažmá nevydrželo, Kopsiva odkoučoval tři zápasy, z nichž vyhrál jediný, Svejik pro změnu zmizel už po prvním - prohraném - utkání.

V Řecku se vůbec trenéři měnili podobně hojně, jako kdyby je vedl Roman Abramovič. Od prvního utkání v dubnu 1929 do roku 1968 se pozice hlavního kouče měnila dvaatřicetkrát (!). Ono se vlastně není čemu divit. Dnešní generace má řecký tým zapsaný možná jako nudný, rozhodně však úspěšný tým, který se od roku 2004 účastnil pěti z šesti velkých turnajů. Do roku 1980 nicméně přímořská země pojmy mistrovství světa či Evropy znala jen coby divák...

Po době temna se Řekové dočkali dvou jiskřiček naděje. Účast na Euru v Itálii ani na světovém šampionátu v USA roku 1994 však na jižním cípu Balkánského poloostrova žádnou euforii nevyvolala. Řecko se v obou případech pakovalo z turnaje už po základní skupině a bez jediného vítězství na kontě. V Americe dokonce nedali ani gól, dostali jich rovných deset a svým způsobem se zapsali do historie. Od šampionátu v roce 1986 až po současnost zůstává na bronzové příčce nejhorších MS zápisů (horší byla jen Saudská Arábie na MS 2002 - 0:12 a KLDR 2010 - 1:12).

Všechnu hořkost ale smyli Řekové dotřetice. V kvalifikaci na Euro 2004 překvapivě nechali za sebou Ukrajinu i Španělsko a na šampionát postoupili přímo. Už v úvodním utkání porazili domácí Portugalce a především díky tomu se probojovali do vyřazovacích bojů. V nich 1:0 porazili Francii, 1:0 po prodloužení Česko a stejným výsledkem opět i nešťastný výběr Portugalska. Na turnaji, kde se trenér Otto Rehhagel, kapitán Zagorakis, Karagounis, Dellas a spol. stali národními hrdiny.

Na historický a nezapomenutelný úspěch z roku 2004 však Řekové v dalších letech ne a ne navázat. Na mistrovství světa v Německu se vůbec nedostali a Euro v Rakousku a Švýcarsku opustili po základní skupině, kde nezískali jediný bod. Stejná fáze pro ně byla maximem i před čtyřmi lety v Africe. Jediným dílčím úspěchem řeckého týmu tak zůstává čtvrtfinále Eura 2012, kde byli nad jejich síly Němci. Ani tento turnaj však nezůstal bez bolestivého šrámu - právě německý výběr nasázel Řekům 4 branky, což se doposud pevné defenzivě modrobílých stalo jedinkrát za posledních sedm let.

Kvalifikace

Kvalifikací Řekové projeli bez velkých problémů. Ve skupině dostali za soupeře řadu lehkých soupeřů - Lichtenštejnsko, Lotyšsko, Litvu i Slovensko dvakrát porazili a jedinou ztrátu si připsali v utkáních s Bosnou a Hercegovinou. Džeko a spol. dovolili Řecku uhrát jen jeden bod a díky totožné bilanci a suverénně lepšímu skóre postoupili na turnaj přímo.

Svěřenci trenéra Fernanda Santose tak museli podstoupit dvě barážová utkání. Postavili se proti Rumunsku a už v domácím utkání postavili základy pro postup do Brazílie jedna báseň. Díky dvěma gólům Mitroglua a jedné brance Salpingidise vyhráli 3:1 a v odvetě mohli hrát podle svého. Zajištěná obrana konsolidovaného kádru dovolila Rumunům v odvetě jediný gól a díky pojišťovací trefě kanonýra Mitrogloua mohli po remíze 1:1 slavit postup Řekové.

Na koho se zaměřit: Sokratis Papastathopoulos

Nasnadě bylo i jméno kanonýra Mitrogloua, který však druhou polovinu paběrkoval kvůli zranění, a ani teď není jisté, zda je ve stoprocentní zdravotní pohodě. Ze zlaté generace záložníků zbyl jen stárnoucí Karagounis, proto je letos největší pozornost fanoušků v Řecku upřena na klíčovou postavu obrany - stabilního člena dortmundské sestavy Sokratise Papastathopoulose.

Obránce, který v červnu oslaví šestadvacáté narozeniny, se stal základním kamenem řeckého týmu v průběhu neúspěšného mistrovství světa 2010 v Jihoafrické republice. Kvalifikaci na EURO 2012 i samotný šampionát odehrál prakticky kompletně. Stejně tak kvalifikaci na letošní světové mistrovství.

Sokratis po překročení dvacátého roku opustil rodnou hroudu a vydal se za štěstím do Itálie. Po dvou plodných letech se vydal za velkou kariérou do AC Milán, kde ovšem neuspěl. Proto Apeninský poloostrov vyměnil za německou Bundesligu, kde poslední tři roky zářil. Dvě úspěšné sezóny v Brémách mu vynesly přestup do Dortmundu, který za něj vyložil 9 a půl milionu eur na dřevo.

Po rozkoukávání v začátku sezóny, kdy hrál zhruba obzápas, neváhal využít listopadového zranění Nevena Subotiće a do konce sezóny (většinou po boku Hummelse) už na své místo nikoho nepustil. Za Dortmund odehrál ve všech soutěžích 42 utkání a díky svým velmi spolehlivým výkonům byl fanoušky webu bundesliga.com dokonce zvolen do nejlepší sestavy sezóny.

Kromě velkých fyzických dispozic, charakteristickému nasazení a tvrdé dřině na hřišti, k níž vůdčími schopnostmi vybízí i své spoluhráče, má Sokratis rovněž velmi rychlé nohy. V mládí dělal i atletiku a je schopen vyvinout rychlost až 35 kilometrů za hodinu, pročež je tvrdým oříškem pro jakéhokoli útočníka.

Trenér: Fernando Santos

Fernando Manuel Fernandes da Costa Santos není zrovna dvakrát řecké jméno, že? Přesto už by si zanedlouho šedesátiletý trenér mohl žádat o řecké občanství. V klubech na jihu Evropy strávil sedm sezón a v červenci 2010 dostal poctu nejvyšší - začal vést reprezentaci. Ale k tomu se dostaneme později.

Jako každý fotbalový trenér, i Fernando Santos začal na zeleném trávníku pobíhat jako hráč. Podobně jako jeho krajanům následovníkům Josému Mourinhovi či André Villas-Boasovi mu ale pšenka kvetla až za taktickou tabulí. Santos v mládí trpěl častými zraněními a profesionálně hrál asi jen čtyři roky.

Dva z toho v Estorilu, kde zahájil taky svoji trenérskou kariéru. Strávil zde sedm let a pomohl mu postoupit do nejvyšší portugalské soutěže. Poté se přestěhoval do klubu Estrela da Amadora, kde působil čtyři sezóny a rovněž se podepsal pod největší ligový úspěch v historii klubu - sedmým místem v Primeira Liga vytvořil klubové maximum.

Nebylo tedy divu, že si vysloužil angažmá v Portu, kde už začal sbírat trofeje. První sezónu vyhrál ligu, druhou pohár a ve třetí opět pohár. Právě po této štaci se z něj stal řecko-portugalský cestovatel. Během šesti let totiž následně vyměnil stejný počet klubů - čtyři řecké a dva portugalské. Nejdéle vydržel v PAOK Soluň, během tří sezón dostoupal nejvýše v té poslední. Z PAOKu udělal vicemistra a sám si za to vysloužil angažmá u národního mužstva.

Santos měl v řecké reprezentaci obrovsky těžký úkol. Nahradit německého trenéra Ottu Rehhagela, kterého jeho národ div nestavěl na Olymp po bok proslulých řeckých bohů. Někdejší kouč AEK Athén, Panathinaikosu si však v své nejdůležitější řecké štaci vede na výbornou. Dostal svůj tým na EURO 2012, a dokonce postoupil do čtvrtfinále. A hlavní turnaj pro Řecko vybojoval i pro nadcházející fotbalový svátek v Brazílii.

Ani tam nejsou šance jižanů nulové. Ve skupině s oslabenou Kolumbií, Pobřeží slonoviny a Japonskem vyhlíží mistři Evropy z roku 2004 postup ze skupiny. Jednu jistotu však modrobílí mají, a to že tento šampionát bude poslední pod vedením Fernanda Santose. Tomu končí s řeckým svazem smlouva a prodloužit ji nehodlá.

Řekové se ale prázdné židle manažera obávat nemusejí. Už v úterý se dohodli s čerstvě vyhozeným trenérem AS Monaka Claudiem Ranierim, s nímž prý podepíšou smlouvu pro kvalifikaci a případný finálový turnaj na Euru 2016 ve Francii.

Přednosti

Asi žádný jiný tým v Evropě tolik nespoléhá na svou defenzivu jako Řecko. A nutno říci, že evropští šampioni na ni staví základy velmi zdatně. Za vše hovoří skóre z kvalifikace, kde svěřenci Fernanda Santose inkasovali v deseti utkáních pouhopouhé čtyři branky. To ostatně není žádné překvapení, Rehhagelova taktika z již zmíněného Eura je v Řecku podobnou modlou jako korán v muslimských zemích.

Z čeho mohou Řekové také těžit, jsou standardní situace, které mimo jiné zajistily modrobílým i samotný postup na šampionát. V baráži z nich (či situace z ní bezprostředně plynoucí) Rumunům vstřelili dvě ze čtyř branek.

Slabiny

Sestava Řecka se zdála takřka vyvážená, při poměrně snadné skupině se tak hovořilo i o historickém postupu do osmifinále. Z křehké skládačky Santosova výběru však vypadla největší hvězda Konstantinos Mitroglou. Ne snad že by kvůli zranění na mistrovství nejel, promarodil nicméně celé jaro a jeho forma je obrovskou záhadou. Pokud nepotáhne ofenzivu Řeků on, bude mít defenzivně laděný mančaft velké problémy se střílením branek.

Předpokládaná sestava

Karzenis - Torosidis, Sokratis, Manolas, Holebas - Maniatis, Tziolis, Katsouranis - Salpingidis, Mitroglou, Samaras.

Program zápasů - skupina C

14.06.2014
18:00
Kolumbie
3:0
Řecko
Belo Horizonte
20.06.2014
00:00
Japonsko
0:0
Řecko
Natal
24.06.2014
22:00
Řecko
2:1
Pobřeží slonoviny
Fortaleza

Konečná nominace

Brankáři
Datum nar.
Klub
Panagiotis Glykos
03.06.1986
PAOK Soluň
Stefanos Kapino
18.03.1994
Panathinaikos FC
Orestis Karnezis
11.07.1985
Granada CF
Obránci
Datum nar.
Klub
José Holebas
27.06.1984
Olympiakos Pireus
Giannis Maniatis
12.10.1986
Olympiakos Pireus
Konstantinos Manolas
14.06.1991
Olympiakos Pireus
Vangelis Moras
26.08.1981
Hellas Verona
Sokratis
09.06.1988
Borussia Dortmund
Vasilios Torosidis
10.06.1985
AS Řím
Georgios Tzavellas
26.11.1987
PAOK Soluň
Loukas Vyntra
05.02.1981
Levante UD
Záložníci
Datum nar.
Klub
Giannis Fetfatzidis
21.12.1990
Janov CFC
Lazaros Christodoulopoulos
19.12.1986
Bologna FC
Giorgos Karagounis
06.03.1977
Fulham FC
Kostas Katsouranis
21.06.1979
PAOK Soluň
Panagiotis Kone
26.07.1987
Bologna FC
Andreas Samaris
13.06.1989
Olympiakos Pireus
Panagiotis Tachtsidis
15.02.1991
Turín FC
Alexandros Tziolis
13.02.1985
Kayserispor
Útočníci
Datum nar.
Klub
Theofanis Gekas
23.05.1980
Konyaspor
Konstantinos Mitroglou
12.03.1988
Fulham FC
Dimitris Salpingidis
18.08.1981
PAOK Soluň
Georgios Samaras
21.02.1985
Celtic FC

Autor: Marek Ustohal

Související články

Zobrazit jen nejnovější
Zobrazit všechny
Představení účastníků MS - Belgie
11.06.2014, 21:09
Představení účastníků MS - Alžírsko
11.06.2014, 19:46
Představení účastníků MS - Rusko
11.06.2014, 13:13
Představení účastníků MS - Korejská republika
11.06.2014, 09:12
Představení účastníků MS - Německo
10.06.2014, 19:06
Představení účastníků MS - Ghana
10.06.2014, 16:13
Představení účastníků MS - Portugalsko
10.06.2014, 13:23
Představení účastníků MS - USA
10.06.2014, 09:11
Představení účastníků MS - Argentina
09.06.2014, 21:20
Představení účastníků MS - Nigérie
09.06.2014, 17:59
Představení účastníků MS - Bosna a Hercegovina
09.06.2014, 15:15
Představení účastníků MS - Írán
09.06.2014, 12:04
Představení účastníků MS - Francie
08.06.2014, 22:08
Představení účastníků MS - Ekvádor
08.06.2014, 19:00
Představení účastníků MS - Švýcarsko
08.06.2014, 15:55
Představení účastníků MS - Honduras
08.06.2014, 10:38
Představení účastníků MS - Uruguay
07.06.2014, 21:00
Představení účastníků MS - Itálie
07.06.2014, 18:01
Představení účastníků MS - Anglie
07.06.2014, 15:00
Představení účastníků MS - Kostarika
07.06.2014, 12:02
Představení účastníků MS - Kolumbie
06.06.2014, 21:25
Představení účastníků MS - Pobřeží slonoviny
06.06.2014, 18:12
Představení účastníků MS - Japonsko
06.06.2014, 13:00
Představení účastníků MS - Španělsko
05.06.2014, 20:58
Představení účastníků MS - Chile
05.06.2014, 18:06
Představení účastníků MS - Nizozemsko
05.06.2014, 14:59
Představení účastníků MS - Austrálie
05.06.2014, 12:02
Představení účastníků MS - Brazílie
04.06.2014, 21:01
Představení účastníků MS - Mexiko
04.06.2014, 17:56
Představení účastníků MS - Kamerun
04.06.2014, 15:00
Představení účastníků MS - Chorvatsko
04.06.2014, 12:02

Komentáře (119)

Přidat komentář
madridcan

Dufam, ze skoncia posledny v skupine. Uz v kvalde som im neprial.

Reagovat
Lorcan

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
smazaný uživatel

tak je pravda, ze greci vseobecne su neskutocne nesympatickym narodom snad vo vsetkych ohladom, na strane druhej ten svoj nepozeratelny defenzivny futbal dotiahli priam do dokonalosti a s tymto antifutbalom, navyse s technicky kvalitnymi hracmi urcite pojdu dalej. oni to proste ubrania.

Reagovat
smazaný uživatel

a Slovaci su aky narod ty mudrlant? :D :D my sme aspon patrioti a neojebeme brat brata medzi sebou !!!! primitiv

Reagovat
ACSeRw!n

Gate7

Reagovat
smazaný uživatel

ked myslis.......

Reagovat
smazaný uživatel

bastardia ollh gamimeni barbaroi ...

Reagovat
smazaný uživatel

Postúpia do osemfinále

Reagovat
smazaný uživatel

Proč s Ivory Coast nejede Eboué, Demel nebo Tiené? O tom, že nechal doma Doumbiu ani nemluvim, ten člověk je mentál.

Reagovat
Lorcan

Reagovat
Lorcan

OMYL - VYMAZAT !

Reagovat
smazaný uživatel

budiž to uchováno na věky věků, na důkaz tvé nekonečné hanby .

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayernista18

Samaras. Ale stejně jim kvůli jejich defenzivní hře přeju brzký vypadnutí.

Reagovat
Reggie

OT: Pri rovnosti bodu ve skupine se prihlizi ke skore nebo k vzajemnym zapasum? Diky

Reagovat
fenixLFC

Ve skupině dostali za soupeře řadu lehkých soupeřů - Lichtenštejnsko, Lotyšsko, Litvu i Slovensko

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
madridcan

Vsak Cesko tak napisu, lebo Taliani mali rovnako tak slabu skupinu

Reagovat
smazaný uživatel

Litvu bych nepodceňoval

Reagovat
smazaný uživatel

a to nas porazili fakt ledva s megastastim

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Reagovat
Euphael

Reagovat
F.Torres

svatá pravda, totálně trapná skupina

Reagovat
Messier

Vytržený z kontextu

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
smazaný uživatel

A to u nás pri nich stáli všetci svatí a gol dali z jedinej strely.Ešte v poslednej minúte trafil Breznaník tyčku.

Reagovat
smazaný uživatel

fuu ty si vtipny

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrý tým

Reagovat
Arne

Dokud mají v základu Holebase, nemůžou nikde nic uhrát.

Reagovat
Reggie

Mam na tebe dotaz. Pri rovnosti bodu ve skupine se prihlizi ke skore nebo k vzajemnym zapasum? Diky

Reagovat
smazaný uživatel

rozhoduje skóre

Reagovat
Reggie

Diky

Reagovat
smazaný uživatel

Vždy rozhodoval vzájemnej zápas a platí to i pro tohle MS

Reagovat
johnik

Reagovat
Hokaido

Ty krávo, Nigérie 170 milionů lidí já myslel, že má tak 10-15 irán 80, Myanmar 50

Reagovat
ACSeRw!n

tak ses prave pekne ztrapnil, gratuluju

Reagovat
smazaný uživatel

pozri sa aj na ostatne africke štaty a budeš prekvapeny .... je ich strašne vela a všetko na urovni chudoby

Reagovat
smazaný uživatel

Třeba Bangladéš ma taky hodně obyvatel a velkou hustotu.

Reagovat
arsavin

To je šílený. Nigérie má nárůst 4-5 milionů obyvatel ročně. Už teď se neuživí, tak se Anglie, Francie atd můžou těšit..

Reagovat
smazaný uživatel

Tak oni snad nejsou kanibalové ne? A že by zrovna LaMancheský maso měli v oblibě?

Reagovat
arsavin

Prostě je otázka, kolik jich při tomhle přírůstku obyvatel a hrozné životní úrovní bude utíkat v lodích do Evropy a kolik se jich zvládne přizpůsobit. Ale to asi není téma vhodný k diskuzi pod Řeckou reprezentaci.

Reagovat
smazaný uživatel

No a? Já třeba nechápu absenci Indie ve světovém fotbale. Přes miliardu obyvatel, vliv VB jak prase, a stejně mě nenapadá žádný indický fotbalista,

Reagovat
veikko

Baichung Bhutia

Reagovat
smazaný uživatel

oni jsou celkove sportovci na hovno, se treba koukni jak dopadli na dvou poslednich olympiadach

Reagovat
smazaný uživatel

Důvod absence je asi pořád stejný jako při MS 1950

Reagovat
veikko

A jestli jsi někdy slyšel o Indonésii, tak tě to taky překvapí.

Reagovat
fabec1222

Černý kůň

Reagovat
Hector17

Předpokládám že fanoušci Chelsea budou fandit Řecku.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

nebo Brazílii...ti můžou přijet na zápas autobusem

Reagovat
smazaný uživatel

A ostatní?

Reagovat
technecium

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
Euphael

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
smazaný uživatel

Nemám je rád. Ale je pravdou, že se pravidelně dostávají na turnaje, což jim docela závidím. Přeju jim pěkné poslední místo ve skupině.

Reagovat
domingo

Postup.

Reagovat
smazaný uživatel

=Japonsko a Kolumbia

Reagovat
smazaný uživatel

Dopadnou nějak ve stylu 3 zápasy, 2 body a skóre 0:2.

Reagovat
rickroll

a postup

Reagovat
ACSeRw!n

nick

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Nazev díla: Jak Řecko znovu nasralo fotbalový svět.

Autor díla: Fernando Santos

Reagovat
smazaný uživatel

Brankáři Sifakis, Karnezis, Glykos Obránci A. Papadopoulos, Karabelas, Siovas, Holebas, Papastathopoulos, Torosidis, Manolas, Tzavellas, Maniatis Záložníci Ninis, Fourtunis, Tachtsidis, Fetfatzidis, Christodoulopoulos, Kone, Tziolis, Útočníci Samaras, Mitroglou, Athanasiadis

Reagovat
smazaný uživatel

Prý budou mít jako jediní na dresu sponzora, bude tam napsáno Deutschland

Reagovat
smazaný uživatel

Merkel & Co.

Reagovat
smazaný uživatel

Ať postoupí spolu s Pobřežím slonoviny.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jo,to by bylo nejlepší

Reagovat
smazaný uživatel

do toho chlapi!!!

HELLAS

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
smazaný uživatel

konečne niekto kto im aj praje

Reagovat
Aris1914

Není sám

Reagovat
smazaný uživatel

hellas oleee oleeee

Reagovat
smazaný uživatel

Hellas Verona - můj nejoblíbenější řecký klub

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
Euphael

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
ACSeRw!n

HELLAS minimalne ctvrtfinale

Reagovat
smazaný uživatel

Cernej kun souteze?

Reagovat
božský John

Reagovat
smazaný uživatel

rodinné foto?

Reagovat
ACSeRw!n

ano, libi ?

Reagovat
smazaný uživatel

ale jo, černá ti sluší, toho se drž

Reagovat
smazaný uživatel

akorat nechapu, k čemu to je dobrý. jezdit se na tom neda.

Reagovat
božský John
Reagovat
ACSeRw!n

parada

Reagovat
smazaný uživatel

Úspěšnej boj o druhé místo za Kolumbií.

Reagovat
madridcan

BREAKING NEWS

Franck Ribery is OUT of the FIFA World Cup!

Reagovat
božský John

A Grenier taky. Jede Cabella

Reagovat
F.Torres

Oni to zase nějak uhaluzí a vůbec bych se nedivil, kdyby se dostali do ČF.

Reagovat
smazaný uživatel

Ambivalentní pocity - Řecko je úžasná země, ti lidi jsou tam hrozně fajn, ale ten fotbal...

Reagovat
smazaný uživatel

Že ti sandálové vždycky vyfasují hratelnou kvalifikační skupinu

Reagovat
smazaný uživatel

Nejen kvalifikační, ani tahle podle mě není neschůdná...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak pro Řeky je tahle skupina jasně nehratelná a po 3 zápasech pojedou domů

Reagovat
smazaný uživatel

Karagunis, Katsuranis legendy

Reagovat
smazaný uživatel

snad cigoše odpálí Japonci s Kolumbií už ve skupině. špíňáci by měli za ten dluh, co za ně platíme do Brazílie pádlovat na voru

Reagovat
smazaný uživatel

co tu pises ty bastardo ??? buzerant nemecky blondaty???premna ludia ako ty budu vzdy primitivni kokoti a nic ine ...zavistlive hovado

Reagovat
smazaný uživatel

05.03.2014 Řecko - Korejská republika 0:2

31.05.2014 Portugalsko - Řecko 0:0

04.06.2014 Řecko - Nigérie 0:0

fuj

Reagovat
smazaný uživatel

jak to nemá jako jediný "zaujalo nás"

Reagovat
oli9

Pokud budou hrát ten jejich beton tak at vypanou hned ve skupině

Reagovat
smazaný uživatel

Budu fandit. Skvělé Řecko !!!

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
smazaný uživatel

Já upřímně moc nechápu, proč nehrajou více brejkovou hru na rychlé protiútoky, přece ty hráče má na to, ne? Střelce má vepředu taky, pevnou obranu a týmový duch tam bude tak proč si zalezou před branku a nakopávají to na druhou půlku?

Reagovat
smazaný uživatel

A tys je viděl v kolika zápasech? Nechci nic říkat, ale v současném rozpoložení si jako Češi sereme z tou kritikou na řecký styl fotbalu do huby. Byli jsme to právě my, kdo v souboji s Řeckem na nedávném EURU zalezl po vstřelených brankách do neskutečně defenzivní ulity a onen "trapný řecký beton" nás dost přehrával. Nebo ten názor už asi přetrvává více jak 10 let od portugalského Eura. Aha, zaslepenost je vlastně typická česká vlastnost.

Reagovat
smazaný uživatel

psal jsem brejkovou hru, já to s Českem vůbec nesrovnávám a nejsem zaslepený absolutně, jen jejich projev do ofenzívy je nulový aspon když jsem je sledoval na velkých turnajích, samozřejmně, já je neporovnávám s náma, protože oni aspon se tam dostali a my trčíme někde v díře.

Reagovat
smazaný uživatel

vsem kteri se nenechali strhnout touto "objektivni" kritikou doporucuji predstaveni tymu v casopisu Profootball. vsem ostatnim postaci tento text.

Reagovat
Counter

Usty ovšem prokázal prvotřídní přehled, když zařadil do základní sestavy Siovase, který VŮBEC NENÍ v nominaci

Reagovat
Usty

teď na to koukám jak sůva z nudlí!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele