Představení účastníků MS - Alžírsko

11.06.2014, 19:46
Profily, historie
Zaujalo nás
Alžírsko jede na mistrovství světa počtvrté v historii a jeho hráči mají jasný cíl: premiérový postup do osmifinále. V hratelné skupině H se tak Halilhodžićovi "Fenci" pokusí potvrdit pověst jednoho z nejzábavnějších a zároveň nejkvalitnějších afrických týmů současnosti.

Historie

V konkurenci Egyptu, Tuniska a Maroka zůstávali Alžířané vždy trochu pozadu. Pokud nepočítáme tradičního "otloukánka" regionu Libyi, platí fotbalové Alžírsko za historicky nejslabšího, nebo spíše nejméně výrazného zástupce arabského afrického severu. Talentu přitom Fenci, stejně jako jejich geografičtí kolegové, měli vždy dost a dost.

Mají samozřejmě i své legendy, z nichž dost možná největší je slavný útočník Rabah Madjer. Právě kolem něj sestavilo Alžírsko v roce 1982 tým, který se měl navždy zapsat do historie fotbalu; jeho výsledky v tom však hrály pouze částečnou roli. Mistrovství světa se tehdy hrálo ve Španělsku. Debutant na světové fotbalové scéně byl ve své skupině nalosován k Německu, Rakousku a Chile, a hned v prvním duelu dokázal šokovat porážkou vysoce favorizovaného SRN (2:1). Následovala prohra s Rakušany (0:2) a vítězství nad Chile; Alžířané vedli v poločase už 3:0, nakonec se však museli spokojit s výhrou 3:2. Stále však měli reálnou šanci na postup - stačilo, aby následující den hraný zápas mezi SRN a Rakouskem neskončil triumfem Němců o maximálně dvě branky.

Přesně to se však nakonec stalo. Favorit šel do vedení po brzké trefě Horsta Hrubbesche, a potom se nestalo vlastně nic - zbývajících 80 minut si obě evropské mocnosti pouze přihrávaly balon na vlastních polovinách a dávaly cynicky najevo, že jim tento výsledek vyhovuje. Fanoušci zuřili, ale nebylo to nic platné; Německo vyhrálo 1:0, do další fáze je doprovodil jejich soused. Alžířanům zbyly pouze oči pro pláč. Od následujícího šampionátu pak FIFA zavedla pravidlo, že se závěrečné skupinové zápasy musí hrát ve stejný čas.

Šanci na reparát dostali Fenci o čtyři roky poté, v těžké konkurenci Brazílie a Španělska však nepřekvapili a na čas se vytratili z fotbalové mapy. Až v roce 1990 zaznamenali alespoň první triumf na kontinentálním Poháru národů, návrat na scénu mistrovství světa se však podařil teprve před čtyřmi lety. Legendární trenér Rabah Saadane tehdy svému týmu naordinoval urputný defenzivní styl, díky němuž se sice podařilo uzmout bod silné Anglii (0:0), těsné prohry se Slovinskem a USA (dvakrát 0:1) však znamenaly potupný návrat domů bez jediné vstřelené branky. O rok později Saadane odstoupil a týmu se ujal zkušený odborník Vahid Halilhodžić.

Kvalifikace

Alžírská kvalifikační skupina patřila v Africe k těm jasnějším; pod rukama bosenského trenéra se totiž Fenci rychle proměnili v nebezpečnou kontinentální velmoc, kterou nemohli zastavit ani bojovníci z Mali. Ve skupině, kde se ještě představily týmy Beninu a Rwandy, Alžírsko jasně dominovalo a s bilancí pěti výher a jediné porážky si zajistilo postup do baráže ještě před závěrečným zápasem.

Samotná baráž už nabídla silnějšího oponenta: Burkinu Faso, stříbrný tým posledního Poháru národů. Hřebci hráli o historickou možnost premiérové účasti na MS a ukázali se jako silný protivník; v prvním duelu na domácí půdě zvítězili 3:2, ačkoliv jim k tomu pomohla i hodně diskutabilní penalta. Alžířanům však díky dvěma brankám ze soupeřova hřiště nakonec stačila odvetná výhra 1:0, kterou vystřelil kapitán Madjid Bougherra; Burkiňané protestovali, že zkušený stoper v zápase nemohl nastoupit, FIFA však jejich stížnost odmítla.

Hráč ke sledování: Islam Slimani

Alžírská ofenziva by tentokrát měla být mnohem atraktivnější a efektivnější než před čtyřmi lety; současná generace hráčů, podle mnoha Alžířanů vůbec nejlepší v historii země, vyprodukovala velké množství opravdu talentovaných kreativních záložníků a útočníků. Kouč Halilhodžić bude spoléhat zejména na tři jména - Sofiane Feghouliho, architekta celé hry, přes nějž jde většina útoků týmu (málokterý hráč na MS má takový počet vytvořených šancí za zapás), El Arbi Hillela Soudaniho, který je z pravého křídla v národním dresu překvapivě efektivní a v šestadvaceti letech bude hrát o lepší angažmá (momentálně nastupuje v Dinamu Záhřeb, v reprezentaci má bilanci 11 branek ve 22 zápasech), a také Islama Slimaniho.

Pětadvacetiletý forvard narostl do úctyhodné výšky 186 centimetrů, což z něj dělá vynikajícího hlavičkáře. V týmu, který dlouhá léta trpěl nedostatkem důrazu ve vápně a i dnes se skládá primárně z technických šikulů, kteří s míčem radši driblují než střílejí, je prezence vysokého a důrazného hrotového útočníka vítaným osvěžením. Pro Halilhodžiće je Slimani útočníkem číslo jedna; bosenský kouč díky němu zcela ignoruje zkušeného Rafika Djebboura, a rodák z Alžíru mu tuto důvěru zatím vrchovatě splácí.

Slimani by jako zajímavá taktická varianta jel na šampionát zřejmě i v případě, že by celou sezonu zahříval lavičku; to se však nestalo. Jeho rozhodnutí vyměnit domácí klubovou scénu rovnou za lisabonský Sporting sice působilo hodně odvážně, hvězdička z alžírské čtvrti Belouizdad si však i přesto poradila. Na podzim ještě Slimani dělal (kvalitního) náhradníka Fredy Monterovi, na jaře už se propracoval do základní sestavy a dokonce jediným gólem pomohl porazit Porto. Do Portugalska přestupoval v létě 2013, o půl roku později přebíral cenu pro alžírského fotbalistu roku, nyní je připraven definitivně prorazit na světové scéně.

Trenér: Vahid Halilhodžić

Jednašedesátiletý bosenský rodák má jedno pravidlo: fotbalové týmy by se měly za každých okolností snažit skórovat. Jeho výrazně ofenzivní rukopis je ostrým kontrastem vůči pragmatismu Rabaha Saadaneho, který mezi lety 1982 a 2010 vedl Fenky hned pětkrát a jeho filozofie tak dlouhá léta rezonovala napříč alžírským fotbalem jako kánon. Sebevědomý a výstřední Halilhodžić nestrpí, pokud věci nejsou přesně podle jeho představ, a na fotbalovém svazu si tak vymohl maximální kontrolu nad týmem. Ta tam je urputná snaha Alžířanů "zazdít" prostor před vlastním gólmanem; poslední tři roky se piluje především ofenziva.

Halilhodžić, který v kariéře vedl i Lille, PSG, Trabzonspor nebo reprezentaci Pobřeží slonoviny, je dlouholetým zastáncem atraktivního a nepředvídatelného systému 4-1-4-1, v němž je místo pro jediného defenzivního záložníka a vše se točí kolem agilních podhrotových hráčů. Nastupující alžírská generace mu v tomto směru poskytuje prvotřídní materiál. I přes pokročilý věk pak zkušený kouč ukazuje, že své instinkty stále neztratil; to díky jeho intervenci se na šampionátu v bílo-zeleném dresu představí i Nabil Bentaleb, mladičký záložník z Tottenhamu, jehož si Halilhodžić vyhlédl jako ideální volbu doprostřed zálohy. Bentaleb má s velkým fotbalem minimum zkušeností a jeho forma pod manažerem Timem Sherwoodem nebyla zrovna skvostná, do alžírského týmu však zapadl jako chybějící dílek puzzle.

Prošedivělý taktik měl přitom loni namále; po špatných výsledcích na Poháru národů 2013 mu reálně hrozilo, že bude odvolán. Fenci tehdy předváděli krásný ofenzivní fotbal založený na vysokém pressingu a kontrole míče, nedostatek důrazu ve vápně a neschopnost vypořádat se s brejky jim však nakonec podrazily nohy a ve skupině s Tuniskem, Togem a Pobřežím slonoviny skončili poslední. Alžírská federace se však rozhodla trenéra podržet, a nyní se ukazuje, že šlo po všech stránkách o správný krok. Tedy alespoň z té sportovní stránky - diktátorský přístup evropského odborníka se zástupcům federace příliš nezamlouvá a je pravděpodobné, že pozici v dohledné době opustí. Pokračovat v nastolené tradici dominantního, takticky zodpovědného fotbalu by následně mohl velmi podobný filozof Christian Gourcuff.

Přednosti

Na Poháru národů to sice v útoku nefungovalo, momentálně se však zdá, že Alžířané svoji produktivitu razantně vylepšili. Islam Slimani i kapitán Bougherra představují permanentní hrozbu ve vzduchu, Sofianem Feghoulim vedená záloha zase ví, jak útočníky zásobovat šancemi. Ve třech přípravných duelech Fenci třikrát vyhráli, pokaždé přitom vstřelili alespoň dvě branky.

V Halilhodžićově stylu hry, založenému na vysokém procentu ovládání míče a konstantním tlaku na soupeřovo vápno, hraje stěžejní roli kreativita - a Alžírsko má vepředu tolik šikovných fotbalistů, že si může dovolit vypustit z nominace i taková jména jako Foued Kadir nebo Ryad Boudebouz. Zrovna tihle dva měli v uplynulé sezoně opravdu špatnou formu, Feghouli, Soudani či excelentní driblér Yacine Brahimi je však mohou bez problémů zastoupit.

Talentovaných hráčů má Halilhodžić k dispozici opravdu více než dost. Vezměme si například oba kraje obrany - napravo může nastoupit univerzální a spolehlivý Mehdi Mostefa, stejně jako kometka z Ligue 1 Aïssa Mandi. Na druhé straně bude v základní sestavě Faouzi Ghoulam, vynikající v Neapoli, zatímco na lavičce bude na šanci čekat ověřený Djamel Mesbah, použitelný i na křídle. Pokud bude potřeba dodat zkušenosti v defenzivní fázi, připraveni jsou Hassan Yebda a Rafik Halliche. Pokud se nebude dařit Slimanimu, půjde na hrot vysoce ceněný Nabil Ghilas z Porta. Bosenský kouč pracuje s materiálem, který je po dlouhé době skutečně prvotřídní.

Slabiny

Nepříjemná reminiscence na zpackaný Pohár národů však samozřejmě přetrvává: Co když se Slimanimu se Soudanim (kteří už tehdy tvořily útočnou páteř týmu) nebude dařit ani tentokrát? Je prakticky vyloučené, aby Alžířané betonovali (tento tým to zkrátka neumí), potřebují proto spolehlivé střelce, jinak zase - stejně jako loni v lednu - umřou na krásu. Otazník se vznáší také nad výše zmíněnou pozicí Bentaleba, který sice v národním dresu hraje výborně, možná je však přece jen až příliš nezkušený. Škrtem přes rozpočet byla v tomto ohledu špatná sezona (a následné opomenutí) Adlene Guédioury, jehož partnerství ve středu pole s Mehdi Lacénem (nyní nastupujícím spíše nalevo) tvořilo důležitou součást alžírské hry.

Otázkou navíc zůstává, jestli se Alžírsko opět nenechá "nachytat" z brejků, případně jestli nebude ztrácet zbytečné body individuálními chybami. Fenci působí mnohem, mnohem disciplinovanějším dojmem než jejich geografičtí sousedé (faulů dělají opravdu naprosté minimum), určitá labilita a nedostatek vnitřní vůle jsou však vidět i u nich. Pokud prohrávají, jsou zkrátka rozhození, jako všechny arabské týmy.

V neposlední řadě je nutno zmínit situaci v brance - jednička Raïs M'Bolhi dělá v bulharské Sofii dvojku Tomášovi Černému, jeho náhradníci Zemmamouche a Si Mohammed také nepatří zrovna mezi elitu. Žádný z nich se svým talentem ani nepřibližuje někdejší opoře Faouzi Chaouchimu. Brankáře má toto Alžírsko opravdu špatné.

Předpokládaná sestava

M'Bolhi - Mostefa, Bougherra, Medjani, Ghoulam - Bentaleb - Soudani, Taïder, Feghouli, Lacén - Slimani

Program zápasů - skupina H

17.06.2014
18:00
Belgie
2:1
Alžírsko
Belo Horizonte
22.06.2014
21:00
Korejská republika
2:4
Alžírsko
Porto Alegre
26.06.2014
22:00
Alžírsko
1:1
Rusko
Curitiba

Konečná nominace

Brankáři
Datum nar.
Klub
Raïs M'Bolhi
25.04.1986
CSKA Sofia
Cédric Si Mohamed
09.01.1985
CS Constantine
Mohamed Zemmamouche
02.01.1985
USM Alger
Obránci
Datum nar.
Klub
Essaïd Belkalem
01.01.1989
Watford FC
Madjid Bougherra
07.10.1982
Al-Duhail SC
Liassine Cadamuro
05.03.1988
RCD Mallorca
Faouzi Ghoulam
01.02.1991
SSC Neapol
Rafik Halliche
02.09.1986
Académica Coimbra
Aïssa Mandi
22.10.1991
Stade Reims
Carl Medjani
15.05.1985
Valenciennes FC
Djamel Mesbah
09.10.1984
AS Livorno
Záložníci
Datum nar.
Klub
Nabil Bentaleb
24.11.1994
Tottenham Hotspur
Yacine Brahimi
08.02.1990
Granada CF
Sofiane Feghouli
26.12.1989
Valencia CF
Mehdi Lacen
15.05.1984
Getafe CF
Riyad Mahrez
21.02.1991
Leicester City
Mehdi Mostefa
30.08.1983
AC Ajaccio
Saphir Taïder
29.02.1992
Inter Milán
Hassan Yebda
14.05.1984
Udinese Calcio
Útočníci
Datum nar.
Klub
Abdelmoumene Djabou
31.01.1987
Club Africain
Nabil Ghilas
20.04.1990
FC Porto
Islam Slimani
18.06.1988
Sporting CP
El Arbi Soudani
25.11.1987
Dinamo Záhřeb

Autor: Dominik Zezula

Související články

Zobrazit jen nejnovější
Zobrazit všechny
Představení účastníků MS - Belgie
11.06.2014, 21:09
Představení účastníků MS - Rusko
11.06.2014, 13:13
Představení účastníků MS - Korejská republika
11.06.2014, 09:12
Představení účastníků MS - Německo
10.06.2014, 19:06
Představení účastníků MS - Ghana
10.06.2014, 16:13
Představení účastníků MS - Portugalsko
10.06.2014, 13:23
Představení účastníků MS - USA
10.06.2014, 09:11
Představení účastníků MS - Argentina
09.06.2014, 21:20
Představení účastníků MS - Nigérie
09.06.2014, 17:59
Představení účastníků MS - Bosna a Hercegovina
09.06.2014, 15:15
Představení účastníků MS - Írán
09.06.2014, 12:04
Představení účastníků MS - Francie
08.06.2014, 22:08
Představení účastníků MS - Ekvádor
08.06.2014, 19:00
Představení účastníků MS - Švýcarsko
08.06.2014, 15:55
Představení účastníků MS - Honduras
08.06.2014, 10:38
Představení účastníků MS - Uruguay
07.06.2014, 21:00
Představení účastníků MS - Itálie
07.06.2014, 18:01
Představení účastníků MS - Anglie
07.06.2014, 15:00
Představení účastníků MS - Kostarika
07.06.2014, 12:02
Představení účastníků MS - Kolumbie
06.06.2014, 21:25
Představení účastníků MS - Pobřeží slonoviny
06.06.2014, 18:12
Představení účastníků MS - Řecko
06.06.2014, 15:03
Představení účastníků MS - Japonsko
06.06.2014, 13:00
Představení účastníků MS - Španělsko
05.06.2014, 20:58
Představení účastníků MS - Chile
05.06.2014, 18:06
Představení účastníků MS - Nizozemsko
05.06.2014, 14:59
Představení účastníků MS - Austrálie
05.06.2014, 12:02
Představení účastníků MS - Brazílie
04.06.2014, 21:01
Představení účastníků MS - Mexiko
04.06.2014, 17:56
Představení účastníků MS - Kamerun
04.06.2014, 15:00
Představení účastníků MS - Chorvatsko
04.06.2014, 12:02

Komentáře (63)

Přidat komentář
fabec1222

"jednička Raïs M'Bolhi dělá v bulharské Sofii dvojku Tomášovi Černému"

Podle jarní části sezony to tak nevypadá

Reagovat
tomasinho

Fanta opory

Reagovat
patas92

Arabský plnokrevník

Reagovat
salaminoo

mohou jedině příjemně překvapit postupem ze skupiny

Reagovat
bayern987

Reagovat
didosh

Já si myslím že to budou zajímavé zápasy,celkem vvrovnane šance na postup.

Reagovat
k0udy

Postup s Belgii

Reagovat
One-Real

Nejlepsi dribler na svete na lavicce.

Reagovat
Rarášek

Jakože Brahimi?

Reagovat
One-Real

Statisticky dolozeno.

Reagovat
Rarášek

ukaž

Reagovat
One-Real
Reagovat
Rarášek

No, ale hezký..

Reagovat
smazaný uživatel

Nemáš se zač omlouvat. Máš plnou pravdu. Být s nima v jednom mančafu Zinedine Zidane když mu bylo 28-29, tak jsou stejně dobrý jako kdokoliv z Evropy kromě Hispánců.

Reagovat
didosh

I bez Zizu soupiska zní dobře.

Reagovat
cetto

Protože střela děsná a přihrávka maximálně průměrná. Je to efektní, ale neefektivní hráč..

Reagovat
smazaný uživatel

a pritom to je jediné pozitívum, čo môže priniesť ofenzíva granady

Reagovat
olis

dufam ze to Ghoulamovi pojde, vidim v nom obrovsky potencial, videl som len priatelsky zapas proti Armensku takze velmi sa z toho neda hodnotit ale tam mi ich vykon prisiel dost dobry a hlavne disciplinovany, podla mna by mohli milo prekvapit....

Reagovat
mastakillah

Faouzi si svoje odehraje. Toho se nebojím

Reagovat
Kongo

Fandím jim.Vyplatí se sledovat hlavně Brahimiho.To je raketa.

Reagovat
smazaný uživatel

Tu sestavu dělal Sherwood ne?

Bentaleb

Reagovat
doocetung

Bentaleba ma podle mě tak 95% hráčů fanty

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

asi tak nějak

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Řek bych, že postoupit by klidně mohli.S Ruskem by si klidně mohli poradit a 3 body proti Jižní Koree sou taky docela reálný.

Reagovat
Swarley

jedem chlapci moji, jedem

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nadir Belhandj

Reagovat
Virtuos

Dúfam, že Alžírsko slova autora dodrží a budú hrať ofenzívny pekný futbal

Reagovat
smazaný uživatel

Velmi podceňovaný tým. Věřím jim na postup z druhého místa za Belgií. Rusové podle mě v prvním zápase porazí malátnou Jižní Koreu, budou na hrušce a ve druhém zápase právě s Alžírskem vystřízliví, podobně jako na posledním Euru po zápase s námi.

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Reagovat
smazaný uživatel

IMHO Belgicko zo skupiny ani nepostupi.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ten tým není vůbec špatný, plno technických hráčů hrajících v nadprůměrných klubech

Reagovat
papanegra

Ze skupiny postoupí

Reagovat
smazaný uživatel

Na Feghouliho sa tesim, paradny hrac

Reagovat
smazaný uživatel

Postoupí

Reagovat
aurelio

Vysvetlí mi niekto, prečo sa tu tak veľmi verí podpriemernému Alžírsku na postup? Beriem, že Rusi nie sú navyknutí na také teplo, ale majú za trénera Capella a môže im pomôcť, že to tento raz bude bez arogancie Aršavina, či Širokova, ktorá z nich robila nesympatický tím. Ja by som sa potešil aj postupu Južnej Kórei, ktorá má výborného trénera, zohratý tím a po olympíjskej medaile sa budú môcť predviesť aj v Brazílii.

Reagovat
smazaný uživatel

Podpriemernému, hej? Videl si ich hrať s Arménskom a Rumunmi? Tento tím má na postup, Kórejčania sú neskúsení, chýba im osobnosť a Belgičania prakticky od dkončenia kvalifikácie nie sú veľmi presvedčiví. Rusi môžu dopadnúť akokoľvek.

Reagovat
fantomas

Podprůměrný, no... podle mě sou to nejlepší Afričani na turnaji.

Reagovat
smazaný uživatel

To si je pleteš s Nigérií

Reagovat
fantomas

Nigérii bych řekl tak půlroku dozadu, teď už ani ne.

Reagovat
Filip12

Benzema a Zidane jasný postup ze skupiny

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Netreba čakať veľa a možno budeme milo prekvapení.

Možnosti : 1. skončia na nepostupovom treťom mieste a letia domov 50%

2. postúpia ďalej a vypadnú v osemfinále (s SRN, alebo POR). 45ˇ%

3. chytia super formu, a v tropických teplotách zaskočia Nemcov a prejdú cez nich do štvrťfinále, čo bude ich maximum 5%.

Nech sa to skončí ako chce, zo srdca im želám, aby nastrieľali aspoň 6-7 gólov, bez ohľadu na počet získaných bodov. NAjdôležitejšie predsa len je, aby sa im vyhýbali zranenia.

Reagovat
bayern987

ale to že by porazili Němce je nereálné.

Reagovat
smazaný uživatel

O nič viac, a o nič menej ako v roku 1982 na MS v Hispánii

Reagovat
bayern987

Reagovat
valloire

aby ses nedivil...V 82 si to taky nikdo nemyslel.

Reagovat
smazaný uživatel

asi tak samozřejmě vše je možné a zvláště v Brazílii..

ale pokud se bude už hrát o postup tak v tom jsou Germáni neúprosní a Alžířanům uspokojeným s postupem ze skupiny by patrně nedali šanci

Reagovat
smazaný uživatel

Aspoň procento, že dojdo do semi si mohl nechat

Reagovat
Pipo123

Domingo ich dlhodobo ospevuje, moc ich nepoznám, ale ak hrajú možno najkrajší futbal, tak si ich rád pozriem

Reagovat
mul

tak on ich ma zmapovanych dobre, velmi sa tesim hned na ich uvodny zapas s tiez ofenzivne ladenym Belgickom, dufam v nejaku prestrelku (3: 3 ideal )

Reagovat
domingo

No v Africe stopro, na MS uvidime. Ale po tom Saadaneho zelezobetonu to bude brutalni zmena, slibuju.

Reagovat
smazaný uživatel

Brankáři Obránci Bougherra, Ghoulam, Belkalem, Halliche, Mesbah, Medjani, Cadamuro-Bentaïba, Mostefa Záložníci Boudebouz, Kadir, Guedioura, Yebda, Lacen, Feghouli, Brahimi, Bentaleb, Taïder Útočníci Djebbour, Soudani, Slimani

Reagovat
smazaný uživatel

Skupina samejch černejch koní :) Přál bych jim postup, myslím že to bude zajímavá podívaná.

Reagovat
Ferguson6

Zase wtf anketa... Čo keď ma zaujímajú, ale nemyslím si, že postúpia?

Reagovat
fantomas

Otázku zajímá tvý "přání", ne tvuj tip. Takže "Ano, ale příliš jim nevěřím" je tvá odpověď. Nemáš za co.

Reagovat
Ferguson6

Ale ja si neprajem aby postúpili, len ma zaujímajú (nemusím predsa fandiť/priať každému tímu, ktor ma zaujíma)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele