Představení účastníků MS - USA

10.06.2014, 09:11
Profily, historie
Zaujalo nás
Na rozdíl od minulého šampionátu mají o poznání těžší pozici Spojené státy americké, které se ve skupině G potkají s evropskými velikány z Německa a Portugalska, do boje o postup pak bude chtít jistojistě promluvit rovněž Ghana. Právě tento zápas bude pro USA zřejmě klíčový.

Historie

Hned to první mistrovství přineslo Američanům nejvýraznější úspěch - bronzové medaile. Po dvou výhrách ve skupině, nad Belgií a Paraguayí, shodně 3:0, přišel semifinálový debakl s Argentinou v poměru 1:6 a tím to skončilo. O 3. místo se nehrálo, bronz dostali oba poražení semifinalisté. Jak jednoduché, že? Následující účast má letopočet 1950 a dostat se do Brazílie zase moc sil nestálo. Po nářezu 0:6 od Mexika stačilo porazit 5:2 Kubu a hurá na cesty. Španělsko a 1:3, to byl první zápas. Ale pak přišla senzace a hrdému Albionu spadl hřebínek namyšlenosti. USA totiž Anglii porazilo 1:0, gól dal Gaetjens a Borghi chytil Mortensenovi penaltu. Prohra s Chile 2:5 ovšem znamenala vystřízlivění a návrat domů.

Mistrovství světa pak uvidělo reprezentanty USA až za dlouhých 40 let. A ve skupině je čekalo Československo. Naši fotbalisté jim návrat pěkně "osladili" a bez slitování jim nasázeli "bůra". Jediný americký gól dal Caliguri, snižoval na 1:3, za nás skórovali 2x Skuhravý, Bílek, Hašek a Luhový. A to ještě Bílek nedal penaltu. Také další zápas skončil prohrou, tentokráte se ovšem reprezentanti "hvězd a pruhů" drželi mnohem lépe a Itálie se na konečných 1:0 zapotila. Zajímavostí je, že brankář USA Meola znovu zneškodnil pokutový kop. Prohra s Rakouskem 1:2 byla labutí písní amerického baletu. O čtyři roky později se hrálo v USA a všichni očekávali úspěch. Nevýrazné výkony ve skupině, 1:1 se Švýcarskem, 2:1 nad Kolumbii, 0:1 s Rumunskem, sice znamenaly postup, ale nic víc. Osmifinálové stop vystavila Brazílie, i když ani ona nepřesvědčila, jediný gól dal Bebeto.

Fotbal ve Spojených státech se ale začal zabydlovat a zejména díky milionové migraci Latinců získával na popularitě. O tom svědčí fakt, že na úrovni CONCACAF patří v posledních 20 letech ke stálici a ve finálové části MS nechybí. Ve Francii 98 vypadli fotbalisté USA ve skupině po třech prohrách s Německem 0:2, Íránem 1:2 a Jugoslávií 0:1. O 4 roky později, to se hrálo v Koreji a Japonsku, to však bylo mnohem lepší. Senzační výhra nad Portugalskem 3:2, remíza 1:1 s Jižní Koreou a prohra 1:3 s Polskem, postup ze skupiny. Tam výhra v derby nad Mexikem 2:0 a nečekaný postup mezi posledních osm. Branka Michaela Balacka v 39. minutě utkání ale cestu za medailí zastavila. MS 2006 a znovu se setkáváme ve skupině, tentokráte se jedná o souboj Česko - USA. Vyhráváme 3:0 a netušíme, že to budou jediné body...

Před čtyřmi roky se Spojené státy americké pro změnu opět potkaly s hrdým Albionem, který se záhy, díky Stevenu Gerrardovi ujal vedení, ovšem následně vinou Roberta Greena skončilo utkání remízou 1:1. Následovala další bodová dělba s houževnatými Slovinci a o postup museli svěřenci Boba Bradleyho zabojovat proti Alžírsku. Kýžená branka však dlouho ne a ne přijít, nakonec se však už během nastaveného času symbolicky prosadil Landon Donovan a zajistil USA osmifinále. Tím však pro Spojené státy americké cesta šampionátem končila, zásluhou Asamoaha Gyana, který rozhodl prodloužení, postoupila mezi nejlepších osm celků Ghana.

Kvalifikace

Podobně jako tomu bývá zvykem, prošlo USA kvalifikačními nástrahami jako pověstný nůž máslem a bez větších potíží si zajistili účast na sedmém mistrovství světa za sebou. Z první části kvalifikace postoupilo mužstvo Jürgena Klinsmanna podle očekávání z prvního místa, když si zapsalo jednu jedinou porážku na hřišti Jamajky. Právě tým z Karibského moře, díky lepšímu skóre, postoupil z druhého místa.

Ve finálové skupině se muselo USA, kromě Jamajky, vyrovnat ještě s dalšími nepříjemnými protivníky Kostarikou, Mexikem, Hondurasem nebo Panamou. Největší favorit ale hned od samého začátku potvrzoval svoji roli a se sedmi výhrami z deseti utkání si s přehledem zajistil účast na dalším velkém světovém fotbalovém turnaji. Kromě Spojených států amerických se do Brazílie kvalifikovaly ještě Kostarika, Honduras a z baráže proti Novému Zélandu vyšlo úspěšně Mexiko.

Na koho se zaměřit: Michael Bradley

Do této rubriky by se z týmu Spojených států amerických dalo vybrat hned několik adeptů, kteří třeba nejsou fanouškům tolik známí, ovšem nejde opomenout hráče, který je pro hru USA pod Jürgenem Klinsmannem naprosto klíčový, přesně takovou úlohu zastává Michael Bradley.

Fotbalové krůčky Michaela Bradleyho jsou úzce spjaty s jeho otcem Bobem, který byl jeho trenérem u mužstva New York MetroStar, kde tehdy jeho syn podepsal první profesionální kontrakt. Typický pracant uprostřed zálohy však dlouho ve své domovině nezůstal a ve svých osmnácti letech se poprvé stěhoval do Evropy, konkrétně do nizozemského Heerenveenu. Růst holohlavého záložníka s citem pro hru na obou koncích hřiště však nabíral strmý vzestup a další přesun byl pouze otázkou času.

Nakonec se Bradley stěhoval do Mönchengladbachu, který se zrovna vrátil mezi německou elitu, ovšem zde mu postupem času pšenka zrovna dvakrát nekvetla, také díky tomu vzal zavděk krátkým hostováním v Aston Ville. Ani na půdě Premier League se nadějnému středopolaři nevedlo podle představ, nastal tak další přestup, tentokráte do Itálie, konkrétně si Bradleyho vyhlédlo skromné Chievo. Menší italské celky, včetně veronského celku, sází na absolutní dodržování taktických pokynů, jedině tak mají šanci uspět proti silnějším týmům Serie A, právě tento styl hry Bradleymu sedl jako ulitý a americký reprezentant opět začal pozvolna rozkvétat.

Podobní hráči, kteří jsou platní na obou stranách hřiště, jsou v dnešní době vysoce cenění, také proto se Bradley po pouhé sezóně znovu stěhoval, jeho kroky zamířily do římského AS. Zde však rozlet středového záložníka přibrzdilo hned několik zranění a během uplynulé zimní přestávky se tak Bradley rozhodl pro návrat do zámoří, kde posílil ambiciózní Toronto.

Rodák z Princetonu od svých 18 let pravidelně reprezentuje, postupně se vypracoval, jak už bylo nastíněno, do role nepostradatelného člena reprezentace Spojených států amerických. Celkem má ve svých šestadvaceti letech na kontě již 82 reprezentačních startů a 12 gólů. V roce 2007 dokázal s USA opanovat Gold Cup, když jeho tým ve finále udolal Mexičany.

Trenér: Jürgen Klinsmann

Velmi úspěšný hráč, kterému se po přechodu na lavičku ne úplně podařilo navázat na dřívější slávu, přesně takový je Jürgen Klinsmann. Největšího úspěchu na trenérské úrovni dosáhl s německou reprezentací na mistrovství světa 2006, kde s podceňovaným týmem obsadil třetí příčku. Následně však u Nationalelf skončil, ovšem angažmá v Bayernu Mnichov se mu zdaleka nevydařilo podle představ a nyní se Klinsmann pokouší napravit reputaci u reprezentace USA.

Takřka 50letý rodák z Göppingenu udělal první fotbalové krůčky za amatérský tým TB Gingen, když pak během jednoho utkání zaznamenal 16 gólů, bylo pouze otázkou času, kdy zamíří za lepším, nakonec se v deseti letech stěhoval do Geislingenu. Když bylo Jürgenovi 14 let, koupil jeho otec pekárnu ve Stuttgartu, kam se následně celá rodina přestěhovala.

Změna fotbalové adresy přišla krátce nato a nadějný kanonýr se stěhoval do Stuttgarteru Kickers, kde po dokončení plnoletosti, také kvůli tomu, že rodiče trvali na tom, aby dokončil vyučení v jejich rodinném podniku, podepsal svůj první profesionální kontrakt. Klinsmannovi dlouho netrvalo a prosadil se i ve druhé nejvyšší soutěži, dokonce zde pod Horstem Altmanem, jedním z nejlepších sprinterských trenérů v Německu, vylepšil své maximum na 100 metrů (zlepšil se takřka o celou jednu sekundu na 11 sekund). Další změna dresu byla jenom otázkou času.

Stalo se tak roku 1984, kdy si Klinsmanna vyhlédl Stuttgart. Hned ve své premiérové sezóně mezi elitou zaznamenal 15 přesných zásahů do černého, během následujících čtyř roků pravidelně svůj výkon minimálně zopakoval, poslední ročník svého působení ve Švábsku dokonce vstřelil 19 gólů a stal se nejlepším bundsligovým kanonýrem! Rok 1988 zakončil Klinsmann jako německý Fotbalista roku, během nadcházejícího ročníku s VfB dospěl až do finále poháru UEFA, kde však Stuttgart nestačil na Neapol, kterou tehdy vedl další slavný hráč Diego Maradona.

Po tomto momentu následoval přesun do Itálie, konkeétně si to německý reprezentační kanonýr namířil do Interu Milán, kde potkal své dva krajany Lothara Matthäuse a Andrease Brehmeho. "Klinsi" podepsal tříletý kontkart, přestože mu vyloženě defenzivní styl, který Nerazzurri orientoval Giovanni Trapattoni, neseděl, dokázal zaznamenat slušných 13 zásahů a Inter tím pomohl dovést na konečnou třetí příčku. Během nadcházející sezóny s milánským celkem triumfoval v Poháru UEFA, když ve finále tentokráte udolal římské AS. Jeho dny v Miláně se však čím dál tím více zdály být sečteny, což se definitivně potvrdilo po mistrovství Evropy 1992, kdy zamířil do Monaca.

Ve svém prvním ročníku dovedl knížecí celek na druhé místo v lize, následně se Monaco, díky úplatkářskému skandálu Olympigue Marseille, kvalifikovalo do Ligy mistrů, kde příjemně překvapilo a dokázalo postoupit až mezi nejlepší čtyři týmy soutěže. Po druhém roce však Klinsmann z Francie znovu odešel a tentokráte si jako svoji další destinaci vybral Londýn, přesněji Tottenham Hotspur, kde si dokázal obrátit fanoušky na svoji stranu, ale po pouhém roce opětovně změnil směr a vrátil se do své rodné země, nikoli však do Stuttgartu ale do Mnichova. Zde se hned dvakrát stal nejlepším střelcem Bayernu a kromě Bundesligy podruhé vyhrál Pohár UEFA, kde během 12 zápasů zaznamenal 15 gólů! Po neúspěšném angažmá v Sampdorii se vrátil do Tottenhamu, který pomohl udržet mezi elitou.

Po ukončení kariéry se Klinsmann ještě na chvíli vrátil na fotbalové trávníky, spíše už symbolicky však nastupoval za Orange Country Blue Star. Během své kariéry pravidelně reprezentoval, nejdříve západní Německo, celkem odehrál za reprezentační tým 108 zápasů, ve kterých dokázal vstřelit 47 gólů. Byl členem bronzového týmu z OH 1988, roku 1992 hrál finále ME, které o čtyři roky později opanoval. V roce 1990 dokázal vyhrát také mistrovství světa, byl zároveň prvním hráčem, který vstřelil branku na třech světových fotbalových turnajích po sobě.

Trenérskou kariéru začal symbolicky u německé reprezentace, kterou na domácím světovém šampionátu dovedl překvapivě k bronzovým medailím, následně však přenechal svůj post asistentu a současnému kouči Nationalelf Joachimu Löwovi. O poznání méně vydařené bylo jeho angažmá na lavičce mnichovského Bayernu, kde po řadě okolností musel předčasně skončit. Nyní se na lavičku vrátil a po triumfu Gold Cupu dokázal s USA postoupit na mistrovství světa 2014.

Přednosti

Nebojácnost, dravost a elán. Jürgen Klinsmann dokázal sestavit na poměry Spojených států amerických mimořádně perspektivní tým, kde se nachází plno "rekrutovaných" hráčů z německé Bundesligy nebo Premier League, které vhodně doplňují talentovaní hráči z domácí soutěže. USA však nemá ve skupině G zrovna snadnou pozici a případné naděje na úspěch vedou jedině přes výhru nad Ghanou, hned úvodní vstoupení na mistrovství světa tak má rozhodující charakter.

Předností současného výběru USA je jednoznačně skvěle fungující střed zálohy, kde si dvojice Michael Bradley a Jermaine Jones dokonale vyhoví - prvně jmenovaný má více času na distribuci míčů ke svým útpčným spoluhráčům, zatímco bývalá opora Schalke za ním "čistí" prostor.

Za normálních okolností by byla plusem také ofenzivní složka, ovšem Landon Donovan se do Brazílie vůbec nepodívá a Jozy Altidore má za sebou protrápenou sezónu v Sunderlandu. Hodně tak bude záležet na Grahamu Zusim, který je mnohými přirovnáván právě k Donovanovi, kterého by měla doplňovat další stárnoucí hvězda amerického výběru Clint Dempsey.

Slabiny

Sehranost a kompaktnost. To platí samozřejmě pro defenzivu, která toho ve svém ideálním složení společně opravdu mnoho neodehrála, a to by mohlo být proti Německu, Portugalsku i Ghaně opravdu citelně znát. Hodně bude záležet na osobě Matta Beslera, který se Sporting Cansas City opanoval MLS a právě on by měl být tmelícím prvkem obrany amerického výběru.

Předpokládaná sestava

Tim Howard - Fabian Johnson, Omar Gonzalez, Matt Belser, Geoff Cameron - Jermaine Jones, Michael Bradley - Alejandro Bedoya, Graham Zusi - Clint Dempsey - Jozy Altidore

Program zápasů - skupina G

17.06.2014
00:00
Ghana
1:2
USA
Natal
23.06.2014
00:00
USA
2:2
Portugalsko
Manaus
26.06.2014
18:00
USA
0:1
Německo
Recife

Konečná nominace

Brankáři
Datum nar.
Klub
Brad Guzan
09.09.1984
Aston Villa
Tim Howard
06.03.1979
Everton FC
Nick Rimando
17.06.1979
Real Salt Lake
Obránci
Datum nar.
Klub
Matt Besler
11.02.1987
Sporting Kansas City
John Brooks
28.01.1993
Hertha BSC
Geoff Cameron
11.07.1985
Stoke City
Omar Gonzalez
11.10.1988
Los Angeles Galaxy
Timothy Chandler
29.03.1990
1. FC Norimberk
Fabian Johnson
11.12.1987
TSG Hoffenheim
DeAndre Yedlin
09.07.1993
Seattle Sounders
Záložníci
Datum nar.
Klub
DaMarcus Beasley
24.05.1982
Puebla FC
Kyle Beckerman
23.04.1982
Real Salt Lake
Alejandro Bedoya
29.04.1987
FC Nantes
Michael Bradley
31.07.1987
Toronto FC
Brad Davis
08.11.1981
Houston Dynamo
Mikkel Diskerud
02.10.1990
Rosenborg BK
Julian Green
06.06.1995
Bayern Mnichov
Jermaine Jones
03.11.1981
Beşiktaş JK
Graham Zusi
08.08.1986
Sporting Kansas City
Útočníci
Datum nar.
Klub
Jozy Altidore
06.11.1989
Sunderland AFC
Clint Dempsey
09.03.1983
Seattle Sounders
Aron Jóhannsson
10.11.1990
AZ Alkmaar
Chris Wondolowski
28.01.1983
San Jose Earthquakes

Autor: Jiří Vojík

Související články

Zobrazit jen nejnovější
Zobrazit všechny
Představení účastníků MS - Belgie
11.06.2014, 21:09
Představení účastníků MS - Alžírsko
11.06.2014, 19:46
Představení účastníků MS - Rusko
11.06.2014, 13:13
Představení účastníků MS - Korejská republika
11.06.2014, 09:12
Představení účastníků MS - Německo
10.06.2014, 19:06
Představení účastníků MS - Ghana
10.06.2014, 16:13
Představení účastníků MS - Portugalsko
10.06.2014, 13:23
Představení účastníků MS - Argentina
09.06.2014, 21:20
Představení účastníků MS - Nigérie
09.06.2014, 17:59
Představení účastníků MS - Bosna a Hercegovina
09.06.2014, 15:15
Představení účastníků MS - Írán
09.06.2014, 12:04
Představení účastníků MS - Francie
08.06.2014, 22:08
Představení účastníků MS - Ekvádor
08.06.2014, 19:00
Představení účastníků MS - Švýcarsko
08.06.2014, 15:55
Představení účastníků MS - Honduras
08.06.2014, 10:38
Představení účastníků MS - Uruguay
07.06.2014, 21:00
Představení účastníků MS - Itálie
07.06.2014, 18:01
Představení účastníků MS - Anglie
07.06.2014, 15:00
Představení účastníků MS - Kostarika
07.06.2014, 12:02
Představení účastníků MS - Kolumbie
06.06.2014, 21:25
Představení účastníků MS - Pobřeží slonoviny
06.06.2014, 18:12
Představení účastníků MS - Řecko
06.06.2014, 15:03
Představení účastníků MS - Japonsko
06.06.2014, 13:00
Představení účastníků MS - Španělsko
05.06.2014, 20:58
Představení účastníků MS - Chile
05.06.2014, 18:06
Představení účastníků MS - Nizozemsko
05.06.2014, 14:59
Představení účastníků MS - Austrálie
05.06.2014, 12:02
Představení účastníků MS - Brazílie
04.06.2014, 21:01
Představení účastníků MS - Mexiko
04.06.2014, 17:56
Představení účastníků MS - Kamerun
04.06.2014, 15:00
Představení účastníků MS - Chorvatsko
04.06.2014, 12:02

Komentáře (100)

Přidat komentář
fantomas

Bradley vs Nigérie = jeden z nejdominantnějších výkonů, jaký sem letos od záložníka viděl.

Do turnaje by tudíž teoreticky moh vcházet ve velký herní pohodě a konečně tak dostát tradičně velkym a nenaplňovanym očekávánim. Přál bych mu to, moc.

Reagovat
oli9

dobrá skupina

Reagovat
bayern987

Reagovat
roman1978

ot:s neymar nedokončil trenal. vymknul si kotník

Reagovat
smazaný uživatel

Bude OK, nic hroznýho ... "Neymar was soon able to resume training and looks set to be fit to take his place in the starting line-up on against Croatia on Thursday."

https://www.youtube.com/watch?v=ZtsGWXuYdY0

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně, tak v moderním fotbale jsou schopný nějaký středně vážný vymknutí hodit co cajku za 3 dny, aby moh hráč nastoupit, ale stejně ho to ovlivní, minimálně v příípravě.

Reagovat
smazaný uživatel

Bez Landona

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Bradley v pripravnych zapasoch ziaril, tak uvidim, ci sa mu to podari udrzat aj na turnaji. V sekcii Serie A tych posmeskov schytal neurekom, tak mu prajem sa rehabilitovat.

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Bradley nebol zly, tie posmesky ale dostaval za svoju spomalenost v niektorych situaciach, navyse na klub ako AS nemal. Inak celkom zabavne bolo, ze ako sme sa tesili ze odisiel, tak nam na jar strasne chybal ked sa Strootman zranil a De Rossi mal distanc

Reagovat
kalla

0 bodů

Reagovat
Sancek

Eddie Johnson je zraněný, nemá formu nebo ho trenér prostě nevzal?

Reagovat
smazaný uživatel

V probíhající sezoně zatím za 12 zápasů má 1 gol.

Reagovat
VdV

OT:kolik solidních beků berete do fanty? mám 6 slušných+1l empla a teď mě zbývá v záloze pouze 2M na 1 borca a tam sou hrozný kopyta a už mám 1M Montazeriho.

Reagovat
fantomas

Mám sedm slušných, šest solidních záložníků a pět kvalitních útočníků.

Reagovat
VdV

a v brance 3 Íránce

Reagovat
fantomas

Nó, skoro.

Reagovat
VdV

já útok Neymar, Lukaku, Džeko, Choupo-Moting a Djabou a zdá se mi to velice slabý

uvažuju o Giroudovi, jenže už mám 2 FRA v záloze anebo Jackson M. ale tam už je cena 7,5 M

Reagovat
fantomas

Jackson bude dobrá volba, pro něj bych obětoval i Džeka

Reagovat
VdV

právě no, původně sem ho tam měl při absenci Falcaa, no asi radši než tady uškudlím na 2. golmanovi, 3M je asi moc luxus když 1ka je za 5,5M

Reagovat
fantomas

Já mám nejdražšího golmana za 3 a stejně sem s tim spokojenej.

Reagovat
VdV

musím nastudovat, za co vše má body golman, jestli ten, co lape za moc pevnou obranou není spíš na škodu

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
Counter

Právě že takoví brankáři nakonec můžou mít klidně víc bodů než jejich hvězdní protějšci od favoritů.

Reagovat
fantomas

Reagovat
Counter

Ah, sry, špatně jsem to přečetl :-)

Reagovat
smazaný uživatel

Mám 2 nadprůměrný golmany, jednoho špatnýho, ale v základu.

3 top obránce, 2 solidní, 1 průměrnýho, jednoho špatnýho, ale v základu.

6 supr záložníků, jednoho nadprůměrnýho a 2 solidní, ale v základu

2 supr útočníky, jednoho těsně pod supr a 2 nonamen, ale v základu.

A zatím to hraju 352

Reagovat
VdV

co je to útočník těsně pod supr? Giroud třeba?

Reagovat
smazaný uživatel

trefa

Reagovat
VdV

teď záleží, v porovnání třeba s Džekem/Lukaku, jestli se nevyplatí víc.A je u tebe top záložník třeba Valbuena/Mikel a top bek Rojo/Aurier/Maxi Perreira? To sou spíše solidní,že...

Reagovat
smazaný uživatel

To záloží na tom, jak moc bude Valbuena hrát, na Mikelovi to bude tradičně stát, on hraje v repre prakticky AM, Valbuena je zase v perspektivnějším týmu, já je tam mám oba, jako backup momentálně. A z těch beků opravdu nevím, přijdou mi nastejno, když vezmu v potaz kolik očekávám u jejich týmů, že dostanou golů, ale osobně bych bral Auriera, ale nemám tam ani jednoho z nich.

Reagovat
VdV

Díky, no stejně to klasicky předělám ještě tak třikrát tak to máš vcelku luxus,když je máš jako backup oba dva a před nima 5 lepších záložníků

Reagovat
smazaný uživatel

Kecám, takhle to bylo ve 442, těd jsem to hodil na 5 záložníků a dal tam MIkela. Backup mám Valbuena, Palacios, Bentaleb

Reagovat
VdV

i tak

Reagovat
Miguel19

K čemu tolik obránců? Stačí 4 solidní a ostatní kopyta..

Reagovat
smazaný uživatel

Co to je za nesmysl?

Reagovat
kalla

Za útočníky nebude moc bodů, takže ti stačí dva a lepší je vzít lepší obránce a záložníky a hrát 4-5-1 nebo 5-41

Reagovat
VdV

proč by nebylo moc za hroty?

Reagovat
kalla

Když nedá gól, tak je k ničemu...

Reagovat
Creespoo

Je nějaká (offic.) skupina eurofotbalu, jako na ME před 2 lety?

Reagovat
smazaný uživatel

napiš si do vyhledavače eurofotbal přímo ve fantě

Reagovat
smazaný uživatel

vždycky jsem si myslel, že Toronto je v Kanadě

Reagovat
smazaný uživatel

zas ten bílek, nedal penaltu

Reagovat
Kepy_FCB

black Horses

Reagovat
smazaný uživatel

Hodně štěstí

Reagovat
smazaný uživatel

mne ti americania pridu vzdy velmi sympaticky mancaft, behaju jak motorve mysi, da sa na to pozerat, rychly futbal a vzdy pridu s kopou sikovnych hracov.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Už tu chybí jen neoficiální nominace od Bizona a může jít na preview dalšího týmu.

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Neboj všechno bude, i nominace bude

Reagovat
smazaný uživatel

Brankáři Guzan, S. Johnson Obránci Beasley, Onyewu, Spector, Lichaj, Cameron, F. Johnson, Chandler, Brooks Záložníci Kljestan, Holden, Edu, Shea, Bradley, Bedoya, Feilhaber, Diskerud Útočníci Donovan, Dempsey, E. Johnson, Altidore

Reagovat
smazaný uživatel

Zapomněl jsi na 3. brankáře

Reagovat
Milan.B

Reagovat
hefy

Neřek bych, že Besler bude tmelícím prvkem obrany. Nemá ani jistej základ, o kterej bude pravděpodobně bojovat s Brooksem a Gonzalezem, i když ano, má největší šanci. Nejistější pozici tam za ideálního rozestavení má Cameron, ale Klinsmann ho určitě narve na beka a pravá strana tak bude totálně zabitá.

Každopádně moc hezký vyzvdvihnutí Bradleyho. Ten si to moc zaslouží.

Zusiho bych k Donovanovi moc nepřirovnával. Spíš bych ho přirovnal k Beckhamovi - dokonalá pravačka, dokonalej cit pro nahrávku, centr nebo přenesení hry. On tam bude hrát toho středového génia (i když tradičně v Kansasu hraje spíš z prava, jak Beckham, tak tady si tu pravou stranu stopro vezme Dempsey), zatímco všichni kolem budou potit krev. Snad.

Reagovat
fantomas

Ty aby nakonec min. proti těm dvěma favoritum nehráli bez AMka (resp. s Bradleym kousek od AMka). Proti Nigérii to byl sice přátelák, ale fungovalo to fakt až záhadně bezchybně.. a zejména na Němce by to mohlo platit obdobně skvěle.

Reagovat
hefy

Taky mě to napadlo. Jen dost možný, že Zusiho post si veme Beckerman, jinak velkej oblíbenec Klinsmanna, a hodně se to zatáhne,.. s tim, že by hrál vedle Jonese a Bradley před nima, ale ne furt tak vysoko, jak by byl Zusi. Těžko něco přepokládat, Klinsmann je magor.

Reagovat
fantomas

Jj, přesně takle vysloveně zničili Nigérii. A přitom i ten přechod do útoku fungoval, čistej beton to nebyl ani náhodou.

Reagovat
hefy

Já vim, nakonec jsem se koukal taky. Klinsmannova výhoda je, že tam natahal hráče, kde 2/3 z nich zvládnou klidně tři posty. Takže ta výměna pozic je naprosto přirozená, rychlá a pro soupeře hrozně matoucí.

Reagovat
fantomas

Reagovat
jv

...akorát pak těžko tipovat sestavu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
hefy

Já si až ted všml, že nejsi BIGLoar, ale BIOLoar.

Reagovat
smazaný uživatel

Ono to máš skoro jedno ale Bigloar vypadá a zní divně.

Reagovat
smazaný uživatel

BigLiar

Reagovat
Desmond Glazebrook

Škoda, že nejede Landoin Donovan...

Reagovat
cetto

Beasley má hrát na 90 % levýho beka v základu. Dokonce ho amíci považují za nejdůležitějšího hráče týmu. S Cameronem se uvažuje na stopera (což je koneckonců jeho nejlepší pozice) - teda nevím, jak Klinsmann, ale minimálně na webech tam s ním počítají.

Reagovat
fantomas

Jj, vůbec by Beasley s Johnsonem mohli bejt pro mnohý nečekanou hrozbou.

Reagovat
jv

Johnson bude výborný.

Reagovat
hefy

Beasley byl zkoušenej i napravo, takže opravdu těžko říct. Ale stopro bude hrát hodně.

Reagovat
jv

Někde ho skutečně uvádějí, viděl jsem těch sestav nespočet, samozřejmě může hrát základ.

Reagovat
smazaný uživatel

kdy se tady vůbec bude začínat s těma podcastama bude něco takového i před MS třeba ke jednotlivým skupinám?

Reagovat
smazaný uživatel

Takřka 50letý rodák z Göppingenu udělal první fotbalové krůčky za amatérský tým TB Gingen, když pak během jednoho utkání zaznamenal 16 gólů, bylo pouze otázkou času, kdy zamíří za lepším, nakonec se v deseti letech stěhoval do Geislingenu.

Reagovat
jv

Tady bude asi jediný problém na tvé straně.

Reagovat
smazaný uživatel

Wow, Onyewu už nebejvá ani nominovanej, jo? A kde je Freddy Adu jako.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Jajinek

Zobrazují se vám ve Fantě ligy, kterých jste členem?

Reagovat
smazaný uživatel

Nouu, celý to furt blbne, to daj do kupy ještě určitě.

Reagovat
smazaný uživatel

Zdravím, často tu čítam o Fantě lige tak by som sa chcel opýtať na nejaký link alebo kde sa tam dá regnúť :D ... vďaka

Reagovat
tulen

tých fanta líg je milión a päť, ale tuto sa momentálne rozpráva o tejto (plus to je oficiálna blá blá blá, môžeš si zahrať aj eurofotbal ligu)

http://en.mcdonalds.fantasy.fifa.com/

veľa zdaru

Reagovat
homeles8

U těch bych chtěl vidět všechny zápasy

Reagovat
Arne

Jaká je výhledově šance, že se do hry dostane Johny?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Spis asi bude cekat na zraneni/zavahani, ale vidim ho na prvni backup.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arne

Dík. Já viděl nějaký dvě chyby v přípravě (už dřívější), tak jsem ho původně ani nečekal v nominaci. Pokud bude třetí stoper, tak pohoda.

Reagovat
jv

Trojka je určitě, i když on by tam, pokud by bylo potřeba, dokázal zaskočit i Cameron.

Reagovat
Virtuos

páčil sa mi ich herný prejav v priateľských zápasoch...mám pocit, že môžu prekvapiť: Ghana na začiatok turnaja na nej sa môžu chytiť, zaváhanie Portugalska proti Nemcom im tiež môže zahrať do karát v ďalšom zápase, hlavná devíza teamu USA tkvie v mentalite a v prístupe za ktorým sa skrýva všetko dosiahnuteľné

Reagovat
bruchy

Reagovat
olis

snad neziskaju ani bod...

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

potřebuji se zeptat na něco tak kdo ví at odpoví bude jozy altidore hrát i další sezonu za sundrland

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak, třeba v magazínu Sportu k MS, byl v základu třeba Green, jaká myslíte, že je jeho šance na zisk většího počtu minut?

Reagovat
jv

Na větší počet minut bych to u něho neviděl, potřebuje čas.

Reagovat
cetto

Ghana 1:0 USA

USA 1:3 Portugalsko

USA 0:2 Německo

Reagovat
smazaný uživatel

Osmifinálko je tam

Reagovat
Bayernista18

Snad projdou i přes Belgii.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele