Ligue 1 - souhrn 5. kola: Lyon podruhé za sebou vítězně

10.09.2021, 22:56, aktualizováno 12.09.2021, 22:44
Komentáře a souhrny
Moussa Dembélé (© AFP)
Lyon potvrdil úlohu favorita proti Štrasburku a podruhé za sebou naplno bodoval. Nice potvrdilo formu a z Nantes si odváží další tři body. RC Lens vyhrál přestřelku v Bordeaux, naopak ve formě hrající Angers pouze remizovalo v Brestu. Marseille vyloupila Monako. Clermont Foot jakožto nováček v pátém kole poprvé nebodoval, když podle očekávání prohrál v Parku princů. Lille v předehrávce překvapivě nebodovalo na hřišti Lorientu...

Olympique Lyon - Racing Strasbourg 3:1

12.09.2021 20:45

Góly: 8. Moussa Dembélé, 64. Jason Denayer, 87. Lucas Paquetá - 90+6. Habib Diallo (pen.)

Brzká trefa svěřencům Petera Bosze nepochybně pomohla, ale na pojistky si museli počkat až do druhého poločasu. Hostům se v nastaveném čase podařilo už jenom snížit, takže nedále zůstávají na čtyřech bodech.

Moussa Dembélé se ve 4. minutě nejprve zastřeloval, aby zanedlouho už rozvlnil síť. Bruno Guimarães mu servíroval výborný pas za obranu a křižné zakončení k protilehlé tyči opravdu stálo za to - 1:0. Před vypršením úvodní dvacetiminutovky se po rohu dostal do šance Lucas Perrin, ale balon skončil jenom na boční síti.

Následně střílel Sanjin Prcić a Sinaly Diomandé jeho pokus pro jistotu tečoval mimo. Svěřenci Juliena Stéphana rozhodně nezůstávali zalezlí na vlastní polovině. Do konce poločasu se jim přesto nepodařilo vytvořit si nějakou větší příležitost. Naopak Karl Toko Ekambi se k jednomu zakončení dostal, ale nasměroval jej nad bránu.

V 55. minutě dělal Malo Gusto, co mohl, aby zneškodnil bytí Kevinu Gameirovi. Útočník ve službách Racingu se dostal až příliš blízko Lopesovi, takže nedokázal v téhle dobré pozici vyrovnat. Během následujících minut byl hodně aktivní Karl Toko Ekambi, jenže se prosadil až ve čtyřiašedesáté minutě jeho spoluhráč Jason Denayer.

Jak? Jednoduše k němu přiletěl centr z kopačky Xherdana Shaqiriho. A protože byl na malém vápně zcela neobsazený, mohl hlavou vcelku pohodlně skórovat - 2:0. Další branku zatoužil přidat Emerson, avšak jeho střela z dálky Matze Selse pranic nevyděsila. Následně vyslal Lopesovým směrem pumelici Jean Bellegarde. Balon nakonec mezi tři tyče nezamířil.

Ludovic Ajorque se potom prezentoval elegantní patičkou, nicméně domácí jednička tento jeho úmysl přečetla. V 79. minutě zkusil neúspěšně štěstí Habib Diallo. Potom musel pro změnu Sels nohou vyrážet pokus střídajícího Rayana Cherkiho. Další velká možnost patřila opět Diallovi, který ztroskotal na Lopesovi.

V 87. minutě načasoval Houssem Aouar ideálně přihrávku do vápna, kde Lucas Paquetá z voleje uklízel přesně do levého dolního rohu - 3:0. Habib Keita chtěl hned po svém příchodu na hřiště přidat čtvrtý gól, jenže díky výbornému zákroku brankáře mu nebyl souzen. Na opačném pólu zahrál Malo Gusto ve vlastním vápně rukou. Habib Diallo nařízenou penaltu s přehledem proměnil, ale více toho už se svými spoluhráči nestihnul.

Více informací k zápasu

FC Nantes - OGC Nice 0:2

12.09.2021 17:00

Góly: 75. Kasper Dolberg, 80. Amine Gouiri

Až do pětasedmdesáté minuty se na Stade de la Beaujoire dařilo proti mírně favorizovanému protivníkovi držet bezbrankový stav. Jenže dvě zaváhání zapříčinila třetí porážku v sezoně. Naopak Nice drží čtvrtou příčku, přestože se utkání s Marseille před necelými třemi týdny nedohrálo.

O první střelu tohoto střetnutí se v 7. minutě postaral Hichem Boudaoui. Ovšem že by byl nějak přesný, to se rozhodně tvrdit nedá. Osman Bukari byl krátce poté o něco přesnější, ale Walteru Benítezovi žádné vrásky nepřidal. Ve 33. minutě měli Les Canaris veliké štěstí, že hlavičku Maria Leminy zastavilo břevno.

V závěru úvodního dějství si na zadní tyč naběhnul Moses Simon. Bohužel pro domácí nedokázal centr z pravé strany lépe usměrnit. A protože po něm Randal Kolo Muani napálil rovněž brankovou konstrukci, šlo se do šaten za bezbrankového stavu. Ve druhém poločase obě mužstva dlouho působila dojmem, že jim remíza maximálně vyhovuje.

Až v 74. minutě se pro ránu z dálky rozhodnul Sébastien Corchia a Benítez musel předvést výborný zákrok, díky kterému mohli jít "Orli" zanedlouho do vedení. Melvin Bard našel a malém vápně Kaspera Dolberga, který zakončoval podle všeho hrudníkem - 0:1. Z časomíry pak uběhlo pouhých pět minut, když přidal pojistku Amine Gouiri.

Jednoduše si narazil s Andym Delortem, načež z bezprostřední blízkosti vcelku nerušeně procedil kulatý předmět pod padajícím Albanem Lafontem - 0:2. Rozhodčí Benoît Millot ještě musel počkat na potvrzení od svého kolegy u videa, ale celá akce se ukázala býti v souladu s pravidly. Kombouarého skvadra se ve zbývajících minutách k ničemu nepropracovala, takže se zase o něco přiblížila sestupovému pásmu.

Více informací k zápasu

Girondins Bordeaux - RC Lens 2:3

12.09.2021 15:00

Góly: 60. Ricardo Mangas, 88. Jean Onana - 39. Gaël Kakuta, 43. Facundo Medina, 90+5. Florian Sotoca (pen.)

Les Girondins dokázali smazat dvoubrankový náskok soupeře, jenže v nastaveném čase inkasovali z penalty. Díky tomu mají po pěti kolech na kontě pouhé dva body, což za současné konstelace stačí na poslední příčku. Zato Racing zůstává v kontaktu s čelem tabulky.

Pokud snad náhodou některý z bezmála dvaceti tisícovek fanoušků dorazil na Matmut Atlantique až dvacet minut po startu zápasu, vůbec o nic nepřišel. Až ve 22. minutě se osmělil Florian Sotoca, nicméně Benoît Costil měl situaci pod kontrolou. V závěru úvodní půl hodiny vyslal zpoza vápna skákavou střelu Arnaud Kalimuendo a v tomto případě se nedá tvrdit, že by jednička ve službách Bordeaux měla ze svého pohledu absolutní jistotu, že balon míří vedle pravé tyče.

Ve 36. minutě o sobě dal znovu vědět Sotoca. Bohužel pro něj i pro jeho spoluhráče se míč točil směrem od brány. Jenže o 180 sekund později se Lens mohlo radovat. Kalimuendo posunul na levou stranu na Frankowskiho, který využil soupeřova nedůrazu k tomu, aby vyprodukoval pokud možno co nejpřesnější centr. Gaël Kakuta i proto byl se hlavou neomylný - 0:1.

Dvě minuty před vypršením řádné hrací doby měli příznivci a příznivkyně hostujícího celku o důvod víc k radosti. Jonathan Clauss centroval od rohového praporku na hranici malého čtverce, odkud se Facundo Medina prosadil znovu hlavou - 0:2. Svěřenci Francka Haiseho stihli do poločasového hvizdu ještě jeden rohový kop, ale Sotoca po něm cílil jenom do břevna.

Dva "šatňáky" nejsou nic příjemného, leč naděje na bodový zisk pro prohrávající tým ještě existovala. Ve čtyřiapadesáté minutě měl hodně blízko ke snížení Ricardo Mangas. Ovšem tenhle portugalský fotbalista se dočkal až po hodině hry. Okamžitě mířil po zemi k pravé tyči, když se k němu odrazil balon od Kevina Dansa - 1:2.

Domácí byli za snahu odměněni v 88. minutě. Kulatý předmět se v šestnáctce Racingu pohyboval až příliš dlouho na to, aby jej nechal Jean Onana jen tak ležet ladem. Záložník, který ještě nedávno oficiálně patřil Lille, se prosadil střelou z velké blízkosti - 2:2. Podařilo se tedy smazat ztrátu, jenže v nastaveném čase přišel šok.

Rozhodčí Luís Godinho se běžel k videu podívat, jestli náhodou Laurent Koscielny nezahrál ve vlastním vápně rukou. A protože se podezření potvrdilo, dostali hosté příležitost zahrávat pokutový kop. Florian Sotoca si hodně věřil. A protože poslal gólmana na opačnou stranu, než na jakou střílel, zajistil svému klubu druhé letošní vítězství - 2:3.

Více informací k zápasu

Stade Brestois - Angers SCO 1:1

12.09.2021 15:00

Góly: 62. Romain Faivre (pen.) - 78. Thomas Mangani (pen.)

Kdyby nebylo na každé straně odpískáno po jednom pokutovém kopu, s velkou pravděpodobností by byla bezbranková. SCO tak ztrácí na druhé příčce na vedoucí PSG už čtyři body, zatímco Les Pirates budou i za bod rádi, jelikož se potřebují dostat ze sestupového pásma.

Po necelých 120 sekundách měli domácí výhodu rohového kopu. Míč nakonec doputoval k Irvinu Cardonovi, který o malý kousíček minul. Následně si Franck Honorat sebral výborný centr za obranu, jenže Paul Bernardoni předvedl výborný zákrok. Za Angers to pak zkusil Romain Thomas, nicméně jeho střela byla příliš slabá.

V 7. minutě se opět blýskla jednička hostujícího celku. Romain Faivre pobídnul ve vápně stojícího Francka Honorata, avšak brankář byl za zemi včas. Pětadvacetiletý rodák z Toulonu to v následující minutě zkusil do třetice, leč tentokrát minul. Další minuty se hrubě nepozdávaly Michelu Der Zakarianovi, který za protesty uviděl žlutou kartu.

Krátce před koncem úvodní půl hodiny se Faivre po kontaktu s Vincentem Manceauem dožadoval odpískání penalty, jenže rozhodčí Jérémy Stinat pro jeho gestikulace neměl pochopení. V 55. minutě to už už vypadalo, že Jean-Kevin Duverne po rozehrávce standardní situace prostřelil Bernardoniho. Radost mu však pokazil zdvihnutý praporek pomezního sudího, který po následné konzultaci s asistentem u videa potvrdil i ten hlavní.

Po hodině hry to zkusil z hranice velkého čtverce Mohamed Cho a k tomu, aby vsítil svůj druhý gól v sezoně, scházelo opravdu málo. Hned při protiútoku zastavil Enzo Ebosse nedovoleně Romaina Del Castilla a kopala se první penalta. Její exekuce se ujal Romain Faivre a s velkým přehledem proměnil - 1:0. Vyrovnat mohl za pět minut Angelo Fulgini, ale jeho zakončení se mezi tři tyče těsně nevešlo.

V 76. minutě Hiang’a Mbock nešikovně povalil ve vlastní šestnáctce Boufala a Angers mělo možnost zahrávat pokutový kop. To už bylo na Der Zakariana moc a po druhé žluté byl vykázán na tribunu. Thomas Mangani pak volil jistotu, tedy střelu doprostřed brány a pod břevno - 1:1. V nastaveném čase mohl střídající Stéphane Bahoken zajistit Angers vítězství, avšak Marco Bizot byl důrazně proti.

Více informací k zápasu

FC Metz - ES Troyes 0:2

12.09.2021 15:00

Góly: 50. Gerson Rodrigues, 84. Xavier Chavalerin

V minulé sezoně předváděli Les Grenats pod vedením Frédérica Antonettiho velice dobré výkony, které skromný celek vynesly až na konečnou desátou příčku. V novém ročníku se na něj zatím nedaří navázat, o čemž svědčí tato druhá porážka.

Ve 4. minutě se k balonu v soupeřově vápně dostal Ibrahima Niane, jenže si nepotykal s přesností. Za deset minut pálil Pape Sarr a za Gauthierem Gallonem zvonilo břevno. Velká škoda pro Mety. Na další střelu se čekalo bezmála dvacet minut. Postaral se o ni Mamadou Gueye, ale ani on svému týmu vedení nezajistil.

Následně se dobré pozici ocitnul Fabien Centonze. A tečku za úvodním dějstvím udělal Pape Sarr. Bohužel ani on zařízení netrefil. To se podařilo až v 50. minutě Gersonu Rodriguesovi, jenž ve výskoku uklidil z první na místo určení centr z kopačky Xaviera Chavalerina - 0:1. Pojistku mohl přidat Niane, kdyby nenapálil před sebou stojícího protihráče.

Mladý Senegalec o sobě dal vědět i v minutě sedmasedmdesáté. Jenže mířil vedle. Troyes se dočkalo druhé branky v závěrečné desetiminutovce. Tristan Dingomé vysunul na pravé straně Xaviera Chavalerina, jenž mířil z voleje přesně k protilehlé tyči - 0:2. Domácí věděli, že dorovnat tenhle stav se rovná de facto Mission: Impossible, a tak se zbývající minuty dohrávaly v poklidu.

Pro Mety to znamená, že za týden proti Štrasburku na Stade de la Meinau budou muset pokud možno výrazněji zabrat. Naopak svěřenci Laurenta Batllese poprvé sezoně vyhráli, a tak vstoupí do domácího klání s Montpellierem s větším sebevědomím. Ostatně v rámci Ligue 1 dokázali zápas proti la Paillade hned čtyřikrát z šesti případů dotáhnout k remíze.

Více informací k zápasu

Stade Rennes - Stade Reims 0:2

12.09.2021 15:00

Góly: 26. Hugo Ekitiké, 67. N'Dri Philippe Koffi

Les Rouges et Noirs si před každou sezonou dělají zálusk na nejvyšší příčky, jenže častokrát se plány nepodaří splnit. V aktuálním ročníku si zahrají alespoň Evropskou konferenční ligu. Derniéra na první zápas základní skupiny jim však nevyšla. Naopak Les Rouges et Blancs potvrdili, že na soupeře z Bretaně dokážou zahrát.

Dlouhé minuty tohoto klání nabídly spíše bojovný fotbal, v rámci kterého se oběma celkům dařilo zdárně eliminovat útočné snahy soupeře. A tak se stalo, že gól padnul prakticky z první střely, která směřovala mezi tři tyče. Postaral se o ni Hugo Ekitike, když z voleje bleskurychle uklidil za brankovou čáru přihrávku Ilana Kebbala - 0:1.

Ve 28. minutě se domácí dostali do rychlého protiútoku. Benjamin Bourigeaud ještě Predraga Rajkoviće nepřekonal. To se povedlo až dorážejícímu Serhouovi Guirassymu, který ale stál v těsném ofsajdu. Do poločasového hvizdu rozhodčího Thomase Leonarda si defenziva Remeše pečlivě hlídala soupeřovu rozehrávku.

Po změně stran se jako první dostal k hlavičce Warmed Omari. Srbský gólman však mohl zůstat v klidu. V 57. minutě se exekuce přímého kopu ujal Benjamin Bourigeaud a orazítkoval břevno. Velká škoda pro Rennes. Tím spíše, že deset minut poté mohl kouč Óscar na lavičce hostujícího výběru znovu vyskočit radostí.

Ilan Kebbel posunul na útočnou polovinu pro Philippa Koffiho, který dostal na levém křídle moře prostoru. S balonem tedy nerušeně doběhnul až do vápna, odkud zacílil neomylně do pravého dolního rohu Salinovy svatyně - 0:2. Přestože měla družina Bruna Génésia alespoň na vyrovnání více než dvacet minut, nedokázala směrem dopředu vůbec nic vymyslet, čímž radost svým příznivcům tedy rozhodně neudělala. Třeba bude úspěšnější za týden proti Marseille, zatímco Les Rouges et Blancs přivítají doma Lorient.

Více informací k zápasu

Montpellier HSC - AS Saint-Étienne 2:0

12.09.2021 13:00

Góly: 32. Stephy Mavididi, 62. Valère Germain

Na jaře letošního roku odjížděli Les Verts ze Stade de la Mosson se všemi třemi body. I po pátém kole nové sezony však platí, že se stále hledají. Předposlední příčka v tabulce budiž toho jasným důkazem. Naopak Svěřenci Oliviera Dall’Oglia zůstávají v těsném kontaktu s pohárovými pozicemi.

První šanci zápasu si na konto připsal hostující Mickaël Nade. Mezi tři tyče ale nezamířil. Krátce poté svého spoluhráče napodobil Denis Bouanga. Ve 14. minutě se k rozehrávce přímého kopu postavil Téji Savanier, nicméně na svoji trefu z duelu s Lorientem nenavázal. Také další pokusy mířily vedle brány. Až po úvodní půl hodině zaměstnal Dimitryho Bertauda nepříjemnou střelou Romain Hamouma.

Ve 32. minutě pobídnul Savanier kolegu Stephyho Mavididiho, který dostal v šestnáctce až příliš mnoho prostoru, načež vymyslel zakončení, při kterém balon proletěl mezi dvěma obránci a skončil u pravé tyče - 1:0. Zbývající minuty úvodního dějství se opět nesly ve znamení nepřesností. Ani Denis Bouanga po změně stran nedokázal svůj pokus nasměrovat na místo určení.

V 62. minutě si udělal Mavididi prostor na levé straně. Poté servíroval přihrávku před bránu, kde se ocitnul zcela osamocený Valère Germain. Jednatřicetiletý útočník měl před sebou velice snadnou úlohu - 2:0. Až v 84. minutě o sobě dal vědět Elye Wahi. Jeho rána však byla zblokovaná. V nastaveném čase mohl ještě výsledek alespoň korigovat Yvan Neyou Noupa, leč mířil pouze do gólmanových rukavic.

Tým z jihu Francie utkání po většinu času kontroloval a zaslouženě vyhrál. Za týden bude soupeřem Estac Troyes, který v tomto kole poměrně překvapivě přehrál Mety. Naopak Claude Puel věří, že jeho výběr dokáže předvést lepší výkon v domácím kláním proti Girondins Bordeaux, kteří po třetí porážce okupují až poslední místo.

Více informací k zápasu

AS Monaco - Olympique Marseille 0:2

11.09.2021 21:00

Góly: 37. Bamba Dieng, 60. Bamba Dieng

K prestižním zápasům ve francouzské Ligue 1 patří také souboje AS Monaka s Olympiquem Marseille. Bitvu o Azurové pobřeží tentokrát vyhrála Marseille a pro domácí je to pokračování negativního trendu z období před reprezentační přestávkou. Obě branky vstřelil Bamba Dieng.

Tlak na trenéra Nika Kovače zase vzroste. AS Monako už před reprezentační přestávkou nezvládlo postoupit do Ligy mistrů a v domácí soutěži si připisovalo jeden nezdar za druhým. Výhra v Troyes sice situaci zlepšila, ale porážka od Marseille krizi prohlubuje.

Hvězdou zápasu byl Bamba Dieng. Obrana Monaka mu dala spoustu prostoru už v 11. minutě, ale to se ještě jeho rána mezi tři tyče těsně nevešla. Za chvíli dostal stejný hráč milimetrově přesný pas do běhu a Monako zachránila tyčka. Branková konstrukce sehrála hlavní roli i v příležitosti z 28. minuty, kterou zakončoval opět Bamba Dieng. Les Phoceéns vyslali prostřednictvím Dienga tři důrazná varování, kterých však knížecí klub nedbal a ve 37. minutě už zaslouženě inkasoval. Netřeba ani zmiňovat, že oním hráčem, který poslal Marseille do vedení, byl rychlý Dieng. Před koncem poločasu mohl ještě navýšit vedení Rongier, ale Nübel dobře povyběhnul a šanci zlikvidoval.

Monako předvedlo hrůzostrašný poločas a mohlo být rádo, že prohrávalo jen o gól. První velkou šanci Knížat měl na svědomí útočník Kevin Volland, který však ze vzduchu hlavou přestřelil. V 60. minutě přišel typický obrázek, nepolapitelný Dieng se zase dokázal uvolnit a tvrdou ranou překonat Nübela.

Po druhé brance už Marseille kontrolovala hru a bezpečně si šla pro tři body. Monako nepředvedlo takřka nic a dvoubranková prohra je pro něho ještě přijatelným výsledkem. V poslední velké šanci poslal balón přesně do brankáře Nübela Matteo Guendouzi.

Monako prohrálo už třetí zápase v nové sezoně a po pěti kolech má jen čtyři body. Marseille je na tom podstatně lépe a i bez jednoho odehraného zápasu jí patří třetí příčka.

Více informací k zápasu

Paris Saint-Germain - Clermont Foot 4:0

11.09.2021 17:00

Góly: 20. Ander Herrera, 31. Ander Herrera, 55. Kylian Mbappé, 65. Idrissa Gueye

Paris Saint-Germain žádné překvapení nedovolilo a nováčka z Clermontu vyprovodilo výpraskem 4:0. Chyběl Argentinec Lionel Messi, který dostal po reprezentační přestávce oddych, zato si ale svojí premiéru odbyl italský mistr Evropy brankář Gigi Donnarumma. Hosté ho ale příliš neprověřili. Svěřenci trenéra Pochettina se tak vítězně naladili na utkání Ligy mistrů v Bruggách, které je na programu už ve středu.

O vítězství Pařížanů nad Clermontem pochyboval jen málokdo. Hlavní favorit na titul dosud nezaváhal a stoprocentní bilanci drží i po sobotě. Trenér Maurizio Pochettino se musel obejít bez svého nejblyštivějšího drahokamu Lionela Messiho ale i Neymara nebo Di Maríi, všichni dostali po reprezentačním srazu volno. Do branky se místo Keylora Navase postavil Gianluigi Donnarumma, poprvé od svého příchodu z AC Milán.

Pařížané si vytvořili první velkou šanci po jedenácti minutách, po náběhu za obranu hlavičkoval z nebezpečné pozice Marquinhos a brankář Desmas schoval balón v rukavicích. Za dalších devět minut už ale domácí vedli 1:0. K odraženému balónu se dostal Ander Herrera a hlavou rozvlnil síť. Převaha PSG pokračovala, ale na útočný výlet se dostali i hosté. Kousek za šestnáctkou se dostal ke střele Allevinah, ale Donnarumovu branku minul. Na druhé straně se Mbappé uvolnil v souboji jeden na jednoho a z jeho přihrávky vytěžil druhý gól Ander Herrera - 2:0. Takový výsledek Paříži stačil. Před koncem prvního poločasu si připsal první úspěšný zákrok Donnarumma.

Každopádně i po změně stran padaly branky a to jen do hostující sítě. V 55. minutě uprchl obraně Clermontu Kylian Mbappé, zbavil se i brankáře Desmase a střelou do prázdné branky zakončil. Útočník Mbappé byl k neudržení, po další skvělé individuální akci vstřelil na zadní tyči čtvrtý gól Idrissa Gueye. Do konce utkání zbývala půlhodina a o výsledku bylo již dávno rozhodnuto. Dalších branek byl Clermont ušetřen, ale i tak má konečný stav pro hosty nemilou podobu.

Clermont se snažil alespoň o čestný úspěch, ale přes defenzívu PSG se prosazoval velmi obtížně. A když už obrana favorita povolila, byl na místě Donnarumma. PSG získalo další tři body a jako jediný tým z celé Ligue 1 zůstává stoprocentní. Clermontu patří i přes porážku průběžné páté místo.

Více informací k zápasu

FC Lorient - Lille OSC 2:1

10.09.2021 21:00

Góly: 7. Armand Laurienté, 87. Terem Moffi - 25. Burak Yilmaz (pen.)

Jestliže se loni Lorient zachraňoval v Ligue 1 až na poslední chvíli, pak začátek letošního ročníku ho zastihl ve velmi dobré formě. Už v rámci druhého kola se mu podařilo skolit Monaco a teď si vyšlápl na dalšího z francouzských favoritů, to když se mu podařilo setnout úřadujícího šampióna z Lille. Tři body přisoudil na stranu domácích v závěru Terem Moffi.

Je vidět, že odchod jednoho z loňských strůjců nečekaného úspěchu, tedy kouče Christopheho Galtiera, s mužstvem ze severu Francie jakýmsi způsobem zamával. Dogy mají na svém kontě pod vedením nového stratéga Jocelyna Gourvenneca pouze jednu výhru a pohybují se jen ve středu tabulky. Naopak ekipa trenéra Christopheho Pélissiera je hodně nečekaně v popředí.

Domácí každopádně vstoupili do střetnutí nebojácně a nemínili se proti LOSC krčit v pozadí. Uběhlo jen několik vteřin od úvodního hvizdu sudího Turpina a už se Laurienté objevil ve velmi solidní pozici, nicméně jeho hlavičku lapil gólman Grbič. A o pár chvil později se Les Merlus ujali vedení, to když po perfektní individuální akci Moffiho již zacílil tvrdě Laurienté.

Hostům se zdařilo vyrovnat ve 25. minutě, dopomoci jim k tomu muselo nařízení pokutového kopu. Yilmaz pronikl do soupeřovy šestnáctky, udělal kličku bránícímu Laportemu a chytře si vymodlil hvizd píšťalky. Sám turecký forvard se jal exekuce penalty a nezmýlil se. Merunu nasměroval do těch míst, kde se brankář Nardi nenacházel, poněvadž skákal na druhou stranu.

Druhý poločas nenabídl s pravidelností nějaké gólové možnosti, v podstatě k první větší se dostalo Lille až v 72. minutě, avšak Botmanův pokus hlavou zastavil Nardi. Utkání vlastně postupně směřovalo k dělbě bodů, tři minuty před koncem se však ozval Moffi, který doklepl balón ve skluzu za záda Grbiče poté, co ho pobídkou zleva dokázal uvolnit spoluhráč Le Goff.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain550016:515
2.Angers SCO53209:211
3.Olympique Marseille431010:510
4.OGC Nice431010:09
5.RC Lens523010:79
6.Clermont Foot52219:98
7.Olympique Lyon52218:88
8.FC Lorient52217:78
9.Montpellier HSC521211:97
10.Stade Reims51316:66
11.Stade Rennes51223:65
12.Lille OSC51227:115
13.ES Troyes51135:74
14.FC Nantes51133:54
15.Racing Strasbourg51137:114
16.AS Monaco51133:74
17.FC Metz50326:103
 Stade Brestois50326:103
19.AS Saint-Étienne50325:93
20.Girondins Bordeaux50235:122
Bodové odečty
OGC Nice-1 

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (18)

Přidat komentář
Seydou Doumbia

Lauriente a Moffi dnes jinak u Lille jsem ten výkonnostní pokles čekal, LM jím taky ted zrovna asi nepříjde vhod...ti hráči dosáhli v L1 maxima a už někteří stágnuji a jsou s formy...do toho nemají trenéra a je to jedno s druhým....v letošní sezoně je zde nějaký precedenc, který nám ukazuje, že na papírově silnějšího soupeře stačí doma hrát aktivněji a s větším zápalem a ty výsledky se rázem obrátí

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
exot12

Tak som zvedavý kedy Monaco povolá Jardima

Reagovat
Israha

Tak a teď mi řekněte, co mělo znamenat to dvouleté trápení s nespolehlivým Benedettem a tragickým Germainem, když v juniorce kopal Dieng? Ten chlapec má obří potenciál, kredit Sampaolimu za to, že mu dal patřičný prostor. Harit taky super debut, jeho nepředvídatelnost se do té jinak dost přímočaré hry jako překvapivá varianta hodí. A poprvé musím letos pochválit Perese, tentokrát snad neudělal za zápas chybu . Ten fotbal pod Sampaolim mě neskutečně baví, tohle by mohla být nejzábavnější sezona za posledních několik let.

No a Monaco dost na ručník, vůbec nechápu, kam jim ta loňská kvalita vyšuměla.

Reagovat
smazaný uživatel

Dieng super, Harit tiež a Monaco na to akú kvalitu má.v kádri tak nič moc.

Reagovat
Israha

Monaco podobný propad, jako Lille. Ale u Lille jsem to čekal, nahradit Galtiera Gourvennecem nemůže vést k úspěchu...Monaco přes léto v podstatě zůstalo stabilní, a propad přišel taktéž. Hrozné výkony z jejich strany.

Reagovat
smazaný uživatel

Marseille

Reagovat
Israha

ASSE tradičně bez útočníka a zakončovatele, to tam už snad je zažitý kolorit klubu, protože to se táhne tak neuvěřitelně dlouho, že mi to hlava nebere . Ta trojka Hamouma - Khazri - Bouanga začíná být slušně vyčichlá. Montpellier naopak i bez "DelBorde" v ofenzivě fungovat může...Savanier s Molletem mají kreativitu dost, a pokud Germain spíše bude stahovat obránce a dělat prostor Mavididimu, můžou s tím posbírat dost bodů na klidný střed.

Reagovat
Pyroman

Klasika no, i kdyby všechny ostatní řady byly natřískané world-class hráči, v útoku bude vždycky běhat buď nějaký junior, nebo přestárlý záložník. Na konci přestupáku přišel Ramírez, který měl někde v Jižní Americe hodně slušný čísla, tak pokud bude aspoň trochu použitelnej, měl by hrát základ. Včera jsem nekoukal, ale mám dojem, že ke konci střídal.

Reagovat
Israha

Jo, ukázal se. Moc toho nestihl, ale minimálně tah na bránu a hladovost po zakončení tam cítit byla. Uvidíme.

Reagovat
smazaný uživatel

Nice černej kůň soutěže?

Reagovat
juninho8

To už sa ani nedá tak považovať. Skôr regulérny favorit na miesto do LM

Reagovat
Israha

Za mě druhé místo. Porazit ofenzivu Neymar-Messi-Mbappé a obranu Ramos-Marquinhos s Donnarrumou za nima nelze, ale kvalitní a široký kádr + nejlepší trenér v lize, do bez nutnosti tříštit síly. Třetí budeme my, Sampaoli dojede, že týmy pod ním, na rozdíl od těch pod Galtierem, neumějí bránit.

Reagovat
juninho8

Tak nejak to vidím a ja a potajme dúfam že s vami o ten tretí flek zvedieme boj

Reagovat
Israha

Bosz je podle mě horší kouč, než Sampaoli. Čistě do kvality základní sestavy bych i souhlasil, máme nicméně i lepší lavičku, podle mě.

Reagovat
juninho8

To je asi všetko pravda ale nikde neni napísané že to nemôžeme uhaluziť nakoniec sme celkom solídne zaplátali tie diery a ak by sa vyhýbali zranenia tak to môže byť boj. Dosť zahrá do karát aj to ako veľmi budeme chcieť hrať v EL s najlepšími hráčmi...

Reagovat
Israha

Uvidíme. Přál bych vám to, víc než Nice...ale holt Galtiera si tak vážím, že nemůžu

Reagovat
John Obi Mikel

Monako se po Spartě ve studiu před superpohárem tipovalo na finále LM a po pěti zápasech ligy mají 4 body. Ten start jim teda vůbec nevyšel.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele