5. kolo
12.09.2021 15:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Gerson Rodrigues (© AFP)

Estac Troyes odváží všechny body z Met

V minulé sezoně předváděli Les Grenats pod vedením Frédérica Antonettiho velice dobré výkony, které skromný celek vynesly až na konečnou desátou příčku. V novém ročníku se na něj zatím nedaří navázat, o čemž svědčí tato druhá porážka.

Ve 4. minutě se k balonu v soupeřově vápně dostal Ibrahima Niane, jenže si nepotykal s přesností. Za deset minut pálil Pape Sarr a za Gauthierem Gallonem zvonilo břevno. Velká škoda pro Mety. Na další střelu se čekalo bezmála dvacet minut. Postaral se o ni Mamadou Gueye, ale ani on svému týmu vedení nezajistil.

Následně se dobré pozici ocitnul Fabien Centonze. A tečku za úvodním dějstvím udělal Pape Sarr. Bohužel ani on zařízení netrefil. To se podařilo až v 50. minutě Gersonu Rodriguesovi, jenž ve výskoku uklidil z první na místo určení centr z kopačky Xaviera Chavalerina - 0:1. Pojistku mohl přidat Niane, kdyby nenapálil před sebou stojícího protihráče.

Mladý Senegalec o sobě dal vědět i v minutě sedmasedmdesáté. Jenže mířil vedle. Troyes se dočkalo druhé branky v závěrečné desetiminutovce. Tristan Dingomé vysunul na pravé straně Xaviera Chavalerina, jenž mířil z voleje přesně k protilehlé tyči - 0:2. Domácí věděli, že dorovnat tenhle stav se rovná de facto Mission: Impossible, a tak se zbývající minuty dohrávaly v poklidu.

Pro Mety to znamená, že za týden proti Štrasburku na Stade de la Meinau budou muset pokud možno výrazněji zabrat. Naopak svěřenci Laurenta Batllese poprvé sezoně vyhráli, a tak vstoupí do domácího klání s Montpellierem s větším sebevědomím. Ostatně v rámci Ligue 1 dokázali zápas proti la Paillade hned čtyřikrát z šesti případů dotáhnout k remíze.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele