5. kolo
10.09.2021 21:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Teremas Moffi (© AFP)

Lorient zapsal další skalp silného protivníka, po Monacu doma skolil i obhájce titulu z Lille

Jestliže se loni Lorient zachraňoval v Ligue 1 až na poslední chvíli, pak začátek letošního ročníku ho zastihl ve velmi dobré formě. Už v rámci druhého kola se mu podařilo skolit Monaco a teď si vyšlápl na dalšího z francouzských favoritů, to když se mu podařilo setnout úřadujícího šampióna z Lille. Tři body přisoudil na stranu domácích v závěru Terem Moffi.

Je vidět, že odchod jednoho z loňských strůjců nečekaného úspěchu, tedy kouče Christopheho Galtiera, s mužstvem ze severu Francie jakýmsi způsobem zamával. Dogy mají na svém kontě pod vedením nového stratéga Jocelyna Gourvenneca pouze jednu výhru a pohybují se jen ve středu tabulky. Naopak ekipa trenéra Christopheho Pélissiera je hodně nečekaně v popředí.

Domácí každopádně vstoupili do střetnutí nebojácně a nemínili se proti LOSC krčit v pozadí. Uběhlo jen několik vteřin od úvodního hvizdu sudího Turpina a už se Laurienté objevil ve velmi solidní pozici, nicméně jeho hlavičku lapil gólman Grbič. A o pár chvil později se Les Merlus ujali vedení, to když po perfektní individuální akci Moffiho již zacílil tvrdě Laurienté.

Hostům se zdařilo vyrovnat ve 25. minutě, dopomoci jim k tomu muselo nařízení pokutového kopu. Yilmaz pronikl do soupeřovy šestnáctky, udělal kličku bránícímu Laportemu a chytře si vymodlil hvizd píšťalky. Sám turecký forvard se jal exekuce penalty a nezmýlil se. Merunu nasměroval do těch míst, kde se brankář Nardi nenacházel, poněvadž skákal na druhou stranu.

Druhý poločas nenabídl s pravidelností nějaké gólové možnosti, v podstatě k první větší se dostalo Lille až v 72. minutě, avšak Botmanův pokus hlavou zastavil Nardi. Utkání vlastně postupně směřovalo k dělbě bodů, tři minuty před koncem se však ozval Moffi, který doklepl balón ve skluzu za záda Grbiče poté, co ho pobídkou zleva dokázal uvolnit spoluhráč Le Goff.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, sports.fr

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele