5. kolo
12.09.2021 15:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Angers (© AFP)

Brest a Angers uhrály ve vzájemném klání pouze remízu

Kdyby nebylo na každé straně odpískáno po jednom pokutovém kopu, s velkou pravděpodobností by byla bezbranková. SCO tak ztrácí na druhé příčce na vedoucí PSG už čtyři body, zatímco Les Pirates budou i za bod rádi, jelikož se potřebují dostat ze sestupového pásma.

Po necelých 120 sekundách měli domácí výhodu rohového kopu. Míč nakonec doputoval k Irvinu Cardonovi, který o malý kousíček minul. Následně si Franck Honorat sebral výborný centr za obranu, jenže Paul Bernardoni předvedl výborný zákrok. Za Angers to pak zkusil Romain Thomas, nicméně jeho střela byla příliš slabá.

V 7. minutě se opět blýskla jednička hostujícího celku. Romain Faivre pobídnul ve vápně stojícího Francka Honorata, avšak brankář byl za zemi včas. Pětadvacetiletý rodák z Toulonu to v následující minutě zkusil do třetice, leč tentokrát minul. Další minuty se hrubě nepozdávaly Michelu Der Zakarianovi, který za protesty uviděl žlutou kartu.

Krátce před koncem úvodní půl hodiny se Faivre po kontaktu s Vincentem Manceauem dožadoval odpískání penalty, jenže rozhodčí Jérémy Stinat pro jeho gestikulace neměl pochopení. V 55. minutě to už už vypadalo, že Jean-Kevin Duverne po rozehrávce standardní situace prostřelil Bernardoniho. Radost mu však pokazil zdvihnutý praporek pomezního sudího, který po následné konzultaci s asistentem u videa potvrdil i ten hlavní.

Po hodině hry to zkusil z hranice velkého čtverce Mohamed Cho a k tomu, aby vsítil svůj druhý gól v sezoně, scházelo opravdu málo. Hned při protiútoku zastavil Enzo Ebosse nedovoleně Romaina Del Castilla a kopala se první penalta. Její exekuce se ujal Romain Faivre a s velkým přehledem proměnil - 1:0. Vyrovnat mohl za pět minut Angelo Fulgini, ale jeho zakončení se mezi tři tyče těsně nevešlo.

V 76. minutě Hiang’a Mbock nešikovně povalil ve vlastní šestnáctce Boufala a Angers mělo možnost zahrávat pokutový kop. To už bylo na Der Zakariana moc a po druhé žluté byl vykázán na tribunu. Thomas Mangani pak volil jistotu, tedy střelu doprostřed brány a pod břevno - 1:1. V nastaveném čase mohl střídající Stéphane Bahoken zajistit Angers vítězství, avšak Marco Bizot byl důrazně proti.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele