5. kolo
11.09.2021 21:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Bamba Dieng (© AFP)

Monako pokračuje ve špatných výkonech, doma podlehlo Marseille

K prestižním zápasům ve francouzské Ligue 1 patří také souboje AS Monaka s Olympiquem Marseille. Bitvu o Azurové pobřeží tentokrát vyhrála Marseille a pro domácí je to pokračování negativního trendu z období před reprezentační přestávkou. Obě branky vstřelil Bamba Dieng.

Tlak na trenéra Nika Kovače zase vzroste. AS Monako už před reprezentační přestávkou nezvládlo postoupit do Ligy mistrů a v domácí soutěži si připisovalo jeden nezdar za druhým. Výhra v Troyes sice situaci zlepšila, ale porážka od Marseille krizi prohlubuje.

Hvězdou zápasu byl Bamba Dieng. Obrana Monaka mu dala spoustu prostoru už v 11. minutě, ale to se ještě jeho rána mezi tři tyče těsně nevešla. Za chvíli dostal stejný hráč milimetrově přesný pas do běhu a Monako zachránila tyčka. Branková konstrukce sehrála hlavní roli i v příležitosti z 28. minuty, kterou zakončoval opět Bamba Dieng. Les Phoceéns vyslali prostřednictvím Dienga tři důrazná varování, kterých však knížecí klub nedbal a ve 37. minutě už zaslouženě inkasoval. Netřeba ani zmiňovat, že oním hráčem, který poslal Marseille do vedení, byl rychlý Dieng. Před koncem poločasu mohl ještě navýšit vedení Rongier, ale Nübel dobře povyběhnul a šanci zlikvidoval.

Monako předvedlo hrůzostrašný poločas a mohlo být rádo, že prohrávalo jen o gól. První velkou šanci Knížat měl na svědomí útočník Kevin Volland, který však ze vzduchu hlavou přestřelil. V 60. minutě přišel typický obrázek, nepolapitelný Dieng se zase dokázal uvolnit a tvrdou ranou překonat Nübela.

Po druhé brance už Marseille kontrolovala hru a bezpečně si šla pro tři body. Monako nepředvedlo takřka nic a dvoubranková prohra je pro něho ještě přijatelným výsledkem. V poslední velké šanci poslal balón přesně do brankáře Nübela Matteo Guendouzi.

Monako prohrálo už třetí zápase v nové sezoně a po pěti kolech má jen čtyři body. Marseille je na tom podstatně lépe a i bez jednoho odehraného zápasu jí patří třetí příčka.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Pharrell

“Jasná” neprohra hostující Marseille 02

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele