5. kolo
12.09.2021 15:00 CET
2 : 3
(0:2)

Reportáž

Facundo Medina (© AFP)

Bordeaux navzdory bojovnému výkonu nestačilo doma na Lens

Les Girondins dokázali smazat dvoubrankový náskok soupeře, jenže v nastaveném čase inkasovali z penalty. Díky tomu mají po pěti kolech na kontě pouhé dva body, což za současné konstelace stačí na poslední příčku. Zato Racing zůstává v kontaktu s čelem tabulky.

Pokud snad náhodou některý z bezmála dvaceti tisícovek fanoušků dorazil na Matmut Atlantique až dvacet minut po startu zápasu, vůbec o nic nepřišel. Až ve 22. minutě se osmělil Florian Sotoca, nicméně Benoît Costil měl situaci pod kontrolou. V závěru úvodní půl hodiny vyslal zpoza vápna skákavou střelu Arnaud Kalimuendo a v tomto případě se nedá tvrdit, že by jednička ve službách Bordeaux měla ze svého pohledu absolutní jistotu, že balon míří vedle pravé tyče.

Ve 36. minutě o sobě dal znovu vědět Sotoca. Bohužel pro něj i pro jeho spoluhráče se míč točil směrem od brány. Jenže o 180 sekund později se Lens mohlo radovat. Kalimuendo posunul na levou stranu na Frankowskiho, který využil soupeřova nedůrazu k tomu, aby vyprodukoval pokud možno co nejpřesnější centr. Gaël Kakuta i proto byl se hlavou neomylný - 0:1.

Dvě minuty před vypršením řádné hrací doby měli příznivci a příznivkyně hostujícího celku o důvod víc k radosti. Jonathan Clauss centroval od rohového praporku na hranici malého čtverce, odkud se Facundo Medina prosadil znovu hlavou - 0:2. Svěřenci Francka Haiseho stihli do poločasového hvizdu ještě jeden rohový kop, ale Sotoca po něm cílil jenom do břevna.

Dva "šatňáky" nejsou nic příjemného, leč naděje na bodový zisk pro prohrávající tým ještě existovala. Ve čtyřiapadesáté minutě měl hodně blízko ke snížení Ricardo Mangas. Ovšem tenhle portugalský fotbalista se dočkal až po hodině hry. Okamžitě mířil po zemi k pravé tyči, když se k němu odrazil balon od Kevina Dansa - 1:2.

Domácí byli za snahu odměněni v 88. minutě. Kulatý předmět se v šestnáctce Racingu pohyboval až příliš dlouho na to, aby jej nechal Jean Onana jen tak ležet ladem. Záložník, který ještě nedávno oficiálně patřil Lille, se prosadil střelou z velké blízkosti - 2:2. Podařilo se tedy smazat ztrátu, jenže v nastaveném čase přišel šok.

Rozhodčí Luís Godinho se běžel k videu podívat, jestli náhodou Laurent Koscielny nezahrál ve vlastním vápně rukou. A protože se podezření potvrdilo, dostali hosté příležitost zahrávat pokutový kop. Florian Sotoca si hodně věřil. A protože poslal gólmana na opačnou stranu, než na jakou střílel, zajistil svému klubu druhé letošní vítězství - 2:3.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele