5. kolo
12.09.2021 20:45 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Moussa Dembélé (© AFP)

Lyon si poradil se Štrasburkem a podruhé v sezoně vyhrál

Brzká trefa svěřencům Petera Bosze nepochybně pomohla, ale na pojistky si museli počkat až do druhého poločasu. Hostům se v nastaveném čase podařilo už jenom snížit, takže nedále zůstávají na čtyřech bodech.

Moussa Dembélé se ve 4. minutě nejprve zastřeloval, aby zanedlouho už rozvlnil síť. Bruno Guimarães mu servíroval výborný pas za obranu a křižné zakončení k protilehlé tyči opravdu stálo za to - 1:0. Před vypršením úvodní dvacetiminutovky se po rohu dostal do šance Lucas Perrin, ale balon skončil jenom na boční síti.

Následně střílel Sanjin Prcić a Sinaly Diomandé jeho pokus pro jistotu tečoval mimo. Svěřenci Juliena Stéphana rozhodně nezůstávali zalezlí na vlastní polovině. Do konce poločasu se jim přesto nepodařilo vytvořit si nějakou větší příležitost. Naopak Karl Toko Ekambi se k jednomu zakončení dostal, ale nasměroval jej nad bránu.

V 55. minutě dělal Malo Gusto, co mohl, aby zneškodnil bytí Kevinu Gameirovi. Útočník ve službách Racingu se dostal až příliš blízko Lopesovi, takže nedokázal v téhle dobré pozici vyrovnat. Během následujících minut byl hodně aktivní Karl Toko Ekambi, jenže se prosadil až ve čtyřiašedesáté minutě jeho spoluhráč Jason Denayer.

Jak? Jednoduše k němu přiletěl centr z kopačky Xherdana Shaqiriho. A protože byl na malém vápně zcela neobsazený, mohl hlavou vcelku pohodlně skórovat - 2:0. Další branku zatoužil přidat Emerson, avšak jeho střela z dálky Matze Selse pranic nevyděsila. Následně vyslal Lopesovým směrem pumelici Jean Bellegarde. Balon nakonec mezi tři tyče nezamířil.

Ludovic Ajorque se potom prezentoval elegantní patičkou, nicméně domácí jednička tento jeho úmysl přečetla. V 79. minutě zkusil neúspěšně štěstí Habib Diallo. Potom musel pro změnu Sels nohou vyrážet pokus střídajícího Rayana Cherkiho. Další velká možnost patřila opět Diallovi, který ztroskotal na Lopesovi.

V 87. minutě načasoval Houssem Aouar ideálně přihrávku do vápna, kde Lucas Paquetá z voleje uklízel přesně do levého dolního rohu - 3:0. Habib Keita chtěl hned po svém příchodu na hřiště přidat čtvrtý gól, jenže díky výbornému zákroku brankáře mu nebyl souzen. Na opačném pólu zahrál Malo Gusto ve vlastním vápně rukou. Habib Diallo nařízenou penaltu s přehledem proměnil, ale více toho už se svými spoluhráči nestihnul.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele