Ligue 1 - souhrn 15. kola: PSG si upevnilo vedení

26.11.2021, 22:54, aktualizováno 28.11.2021, 22:41
Komentáře a souhrny
Radost hráčů Lyonu (© AFP)
Paris Saint Germain si upevnil vedení v soutěži vítězstvím v Saint Étienne. Druhá příčka patří Rennes, které dovezlo výhru z Lorientu. RC Lens v předehrávce jen remizoval s Angers, naopak zvítězily Marseille a Lyon. Monaco si body rozdělilo se Štrasburkem. Výhry se opět nedočkalo Lille, doma remizovalo s Nantes. FC Metz překvapivě vyhrál na půdě OGC Nice a už není o skóre poslední...

Olympique Marseille - ES Troyes 1:0

28.11.2021 20:45

Góly: 74. Pol Lirola

Marseille si napravila reputaci po čtvrtečním nezdaru v Evropské lize, v Ligue 1 zvládla duel s Troyes a vsunula se na průběžnou čtvrtou příčku tabulky. Nepředvedla bezpochyby žádný dechberoucí výkon, i ten ovšem přece stačil na zisk tří bodů. Hosté si zapsali již třetí porážku za sebou, strašit je může i ta skutečnost, že v žádném z právě posledních tří klání neskórovali.

První poločas s sebou nepřinesl prakticky žádnou vyloženější příležitost. Ve 4. a 20. minutě se pokoušel z přímého volného kopu ohrozit hostující bránu Payet, ani v jednom případě se však mezi tři tyče netrefil. Hostům se povedlo vytvořit si první větší šanci ve 31. minutě, z úhlu se Biancone jal vyzkoušet připravenost gólmana Paua Lópeze, ten ale byl na situaci připravený.

Až po přestávce se favorizovanější Marseille začala v ofenzívě prosazovat o něco více. V 62. minutě se propracoval za soupeřovu obranu Milik, který se tak řítil sám na brankáře Gallona, avšak ten jeho střelu k tyči bravurně zlikvidoval. A o devět minut později Gallon vytasil další ze svých parádních zákroků, to když vychytal Milikovu hlavičku z hranice brankového území.

Troyes nakonec nerozhodný výsledek, za který by se po závěrečném hvizdu sudího Pignarda rozhodně nezlobilo, neudrželo. V 74. minutě totiž Les Phocéens zužitkovali jednu ze svých brankových možností a radovali se z finální výhry. Payet odvedl dobrou práci ve středu pole, vyslal kolmicí do běhu Pola Lirolu, jenž nikým nehlídaný své sólo završil tak, jak potřeboval.

Více informací k zápasu

Montpellier HSC - Olympique Lyon 0:1

28.11.2021 17:00

Góly: 17. Lucas Paquetá

Les Gones si za poslední měsíc neodpustili dvě zaváhání a k tomu musel být přerušen kvůli diváckým duel s Marseille. Na Stade de la Mosson však rozhodl Lucas Paquetá o tom, že se někdejšímu jednoznačnému vládci Ligue 1 konkurenti na pohárových příčkách výrazně nevzdálí. La Paillade také nemusí smutnit, jelikož i pro ně zůstává ztráta minimální.

První šance tohoto duelu se zrodila v 10. minutě. Podepsal se pod ni domácí Arnaud Souquet, avšak Anthony Lopes se překonat nenechal. Následně zakončoval pouze do břevna zcela neobsazený Florent Mollet. Další minuty patřily Lyonu, konkrétně jednomu jedinému hráči. Byl jím Lucas Paquetá, který nejprve přinutil Jonase Omlina k výtečnému zákroku.

A poté se postaral o jedinou branku tohoto mače. Islam Slimani se ještě neprosadil, protože mu radost zkazila branková konstrukce. Od ní se míč odrazil ke čtyřiadvacetiletému rodákovi z Rio de Janeira, jehož hlavička byla neomylná - 0:1. Islam Slimani pak po centru ze standardní situace zakončoval rukou, což neušlo pozornosti rozhodčího Thomase Leonarda, jenž počínání alžírského reprezentanta správně ocenil žlutou kartou.

Ve 43. minutě mohl z dobré pozice zakončovat Stephy Mavididi, avšak prováhal ten nejvhodnější okamžik, takže mu případnou radost ze vstřeleného gólu překazil dobrým obranným zákrokem Malo Gusto. Po změně stran se jako první osmělil do té doby neviditelný Nicholas Gioacchini. Lopes byl v brance Lyonu pozorný, což platilo i při následném přízemním zakončení z kopačky Florenta Molleta.

Portugalský gólman chytající za Olympique se pak neohroženě vydal proti rozběhnutému Elyemu Wahimu, což mohlo skončit nepříjemným zraněním. V 74. minutě se opět připomněl Mollet a muž v rukavicích musel zasahovat. V minutě osmdesáté málem pojistil vedení svého týmu Moussa Dembélé, kdyby se ovšem sám příliš nevyhnal.

Poté měl druhý zásah na noze Karl Toko Ekambi, jenže ten stále hledá někdejší formu, do které se dostal ještě v dresu Angers SCO. Jonas Omlin byl v tomto případě úspěšnější. Na druhé straně hlavičkoval z bezprostřední blízkosti Stephy Mavididi, avšak branka mu byla malá. Zbývající minuty už si hosté pohlídali.

Více informací k zápasu

Girondins Bordeaux - Stade Brestois 1:2

28.11.2021 15:00

Góly: 43. Stian Gregersen - 59. Jérémy Le Douaron, 66. Jérémy Le Douaron

Les Girondins tak zůstávají po další ztrátě těsně nad barážovou pozicí. Naopak Les Pirates se po čtvrté výhře dostali na osmnáct bodů a po příštím kole se klidně můžou posunout do horní poloviny tabulky.

Po úvodní oťukávací desetiminutovce se ke střele odhodlal Yacine Adli, jenže hradbu těl před sebou nepropálil. Krátce poté si vzal balon jeho spoluhráč Otávio a nutno dodat, že tomuto zakončení mnoho nechybělo. Další pokus letěl Bizotovým směrem po první půlhodině, ale nakonec cílil zhruba metr vedle levé tyče.

Ve 40. minutě to zkusil z voleje pozdější hrdina Jérémy Le Douaron. Brána mu ovšem byla v tomto případě malá. Vzápětí hlavičkoval z hranice malého čtverce Steve Mounié. Bohužel pro Brest prostor mezi třemi tyčemi nenašel. To se povedlo až o minutku později na opačném pólu Stianu Gregersenovi, když byl po Dilrosunově rozehrávce přímého kopu o chloupek rychlejší než brankář Marco Bizot - 1:0.

Gólman hostujícího výběru musel do akce znovu šest minut po startu druhé pětačtyřicetiminutovky, když likvidoval ránu Jeana Onany. Těsně před uplynutím úvodní hodiny hry přiletěl z levé strany do vápna Les Girondins přízemní centr, který Ricardo Mangas odrazil jenom k Le Douaronově levačce, od které ihned putoval za Costilova záda - 1:1.

Za 180 sekund se ve vyložené pozici ocitnul Romain Faivre. Neposedný balon však nezkrotil podle svých představ, takže nadále platil remízový stav. Rozhodnutí přinesla až minuta sedmašedesátá. Jérémy Le Douaron dostal od Francka Honorata výtečnou přihrávku za obranu, načež ranou k bližší tyči překonal vyběhnuvšího brankáře - 1:2.

Odpovědět se pokusil M’Baye Niang, ale úspěšný nebyl. Nepomohl ani příchod Hwanga Ui-jo, který obvykle činí soupeřovým defenzivám velké nesnáze. V tomto případě byli se svými spoluhráči až do závěrečného hvizdu rozhodčího Gaillousteho naprosto bezzubí. Třeba se dokáže prosadit v rámci vloženého kola na stadionu ve Štrasburku. Brest přivítá doma poslední AS Saint-Étienne.

Více informací k zápasu

FC Lorient - Stade Rennes 0:2

28.11.2021 15:00

Góly: 75. Gaëtan Laborde, 78. Jérémy Doku

Ti jenom potvrdili velice dobrou formu, která po patnácti odehraných kolech čítá devět zápasů bez porážky. Díky tomu a díky zaváhání Nice se svěřenci Bruna Génésia vyšplhali na vynikající druhou příčku. Naopak Les Merlus můžou už po příštím kole spadnout do sestupového pásma.

Už v 7. minutě došlo na ostrý střet mezi Gaëtanem Labordem a Paulem Nardi, který se naštěstí obešel bez vážného zranění, a oba aktéři odehráli celých 90 minut. Po dvaceti minutách hry zaseknul na levé straně balon Kamaldeen Sulemana, načež jej servíroval přes celé vápno na zadní tyč, kde doklepával do sítě Benjamin Bourigeaud. Nicméně se ukázalo, že už na začátku akce došlo k ofsajdovému postavení.

Na opačné straně hlavičkoval Adrian Grbić a Alfred Gomis si musel oddychnout, že kulatý předmět minul pravou tyčku. Ve 36. minutě kryl Nardi nepříjemný pokus z kopačky Lovro Majera. V závěru úvodního dějství došlo opět na přezkoumávání záznamu, jenže ani jeden ze sporných momentů v pokutovém území domácích se neprokázal býti v rozporu s pravidly.

Hned po změně stran o sobě dal vědět Samuel Loric, avšak svatyni Rennes přestřelil. Další minuty tohoto klání se musely obejít bez vyložených šancí. Rozhodnutí tedy přinesla až 75. minuta, ve které střílel zpoza šestnáctky Baptiste Santamaría. Muž v rukavicích vyrazil míč jenom před sebe, což maximálně vyhovovalo Gaëtanu Labordemu, jehož oblouček se zastavil až za brankovou čarou - 0:1. V součtu s Evropskou konferenční ligou to byl pro borce se čtyřiadvacítkou na dresu už pátý gól z posledních čtyř duelů.

Záhy po rozehrávce přidal Jérémy Doku pojistku, jelikož jednoduchou zasekávačkou vyřadil ve vápně ze hry Lorica a na následnou ránu k levé tyči nemohl brankář při nejlepší vůli dosáhnout - 0:2. Ve zbývajících minutách už hráči vedoucího celku především kontrolovali hru a regionálního protivníka nepouštěli do žádných větších akcí.

Více informací k zápasu

AS Monaco - Racing Strasbourg 1:1

28.11.2021 15:00

Góly: 45+1. Wissam Ben Yedder (pen.) - 48. Ludovic Ajorque (pen.)

Na Stade Louis II se o poslední listopadové neděli skórovalo výhradně z pokutových kopů. Na proměněnou "pětku" v podání Wissama Ben Yeddera dokázal po změně stran odpovědět Ludovic Ajorque. Oba celky tak zůstávají s dvacetibodovým ziskem v horní polovině tabulky.

První velká šance přišla na pořad odpoledne v 9. minutě. Ruben Aguilar pobídnul Wissame Ben Yeddera, jehož skákavá střela z úhlu se zastavila až o vzdálenější tyč. Další minuty přinesly opatrný fotbal. A když už se někdo z borců dostal ke střele, jako kupříkladu Youssouf Fofana, nedokázal propálit před sebou stojící protihráče.

Období poněkud nesourodé hry mohl utnout Ludovic Ajorque, kdyby slibně se rozvíjející protiútok nezazdil střelou, která se stala velice snadnou kořistí pro Alexandera Nübela. Až v závěru úvodního poločasu se osmělil Habib Diallo, ale monackou svatyni o kousek minul. Potom Alexander Djiku zatáhnul za ruku ve vlastním vápně Kevina Vollanda a sudí Antony Gautier správně ukázal na penaltový puntík.

Wissam Ben Yedder střílel k levé tyči, takže pokutový kop bezpečně proměnil - 1:0. Po rozehrávce mohl odpovědět znovu Diallo, jenže si nepotykal s přesností. Hned po startu druhé půle zastavil Fofana nedovoleně Ajorqueho a na světě byla druhá penalta. Nübel skákal po své pravé ruce, takže sám faulovaný cílil na opačnou stranu - 1:1.

Průběh druhého poločasu věru nepřinesl příliš atraktivní fotbal. Za zmínku stála Vollandova střela po přihrávce od Ben Yeddera, avšak Matz Sels stál přesně tam, kde stát měl. Německý útočník ve službách knížecího klubu se v 76. minutě ocitnul po kontaktus Djikuem na zemi. Přesto stihnul zakončit, avšak jenom do připravené brankářovy náruče. V nastaveném čase ještě střílel vedle Golovin a v poslední minutě Myron Boadu odmítnul zařídit monacké vítězství. Remíza tedy patrně spravedlivá.

Více informací k zápasu

Stade Reims - Clermont Foot 1:0

28.11.2021 15:00

Góly: 90+1. Konan

Na Stade Auguste-Delaune to vypadalo na bezbrankovou remízu. Jenže v první minutě nastaveného času se dokázal prosadit Konan, díky čemuž zařídil pro svůj klub vítané třetí vítězství v sezoně. V případě Clermontu se jednalo o sedmou porážku, díky čemuž nadále okupuje barážovou pozici.

Už v 5. minutě mohli jít do vedení hosté. Jim Allevinah přiťuknul Jodelu Dossouovi, jenž přibližně z úrovně penalty netrefil zařízení! Veliká škoda pro Les Lanciers. Následně hlavičkoval Hugo Ekitike, ale Ouparine Djoco mohl mezi třemi tyčemi zůstat absolutně klidný. V závěru úvodní čtvrt hodiny se v dobré pozici ocitnul Allevinah. Jeho technický obstřel však nepatřil k nepřesnějším.

Následující minuty se musely obejít bez vyložených příležitostí. Až pět minut před vypršením řádné hrací doby úvodního dějství pálil Djocovým směrem Yunis Abdelhamid. Brankář ve službách Clermontu vyrážel na břevno, od kterého se kulatý předmět snesl na hlavu Nathanaëla Mbukua, jenž se ihned zaradoval ze vstřelené branky. Radost bohužel pro Les Rouges et Blancs neměla dlouhého trvání, jelikož skórující hráč stál v ofsajdu.

Yunis Abdelhamid byl při chuti i po změně stran, jenže jeho dobrý pokus obrana ke gólmanovi nepustila. V 69. minutě musel Ouparine Djoco likvidovat nepříliš razantní zakončení na bližší tyč. Poté nevymyslel Ghislain Konan nic lepšího, než střelu, která směřovala vysoko nad břevno. Zanedlouho jej na opačném pólu napodobil Dossou.

Závěr zápasu však patřil rodákovi z Abidjanu, který v Remeši kope od roku 2018. Nejprve to Konan zkusil z úhlu, ale jeho střela mířila dost mimo. Jeho následná pumelice zpoza velkého vápna se po přihrávce od Azora Matusiwy odrazila od břevna do sítě - 1:0. Šťastné vítězství pro klub z historického města na severu Francie tak bylo na světě.

Více informací k zápasu

AS Saint-Étienne - Paris Saint-Germain 1:3

28.11.2021 13:00

Góly: 23. Denis Bouanga - 45+2. Marquinhos, 79. Ángel Di María, 90+1. Marquinhos

Les Verts se jako první ujali vedení, jenže velikou čarou přes rozpočet se ukázalo býti vyloučení Timothéeho Kolodziejczaka, k jakému došlo v závěru poločasu. Hosté ještě v nastaveném čase dokázali vyrovnat a po změně stran přidali další dvě trefy. Nikdo z hvězdného ofenzivního tria pařížského celku sice neskóroval, ale Lionel Messi asistoval u všech třech branek svého týmu.

V 5. minutě přitom Mahdi Camara ztratil míč. Messi posunul na Ángela Di Maríu, který mu následně vrátil, načež kapitán letošního vítězného argentinského výběru na turnaji Copa América pobídnul zcela neobsazeného Neymara, jenž uklízel do prázdné branky. Po zhlédnutí záznamu však rozhodčí Brisard rozpoznal, že brazilský forvard stál v těsném ofsajdu.

V závěru úvodní čtvrt hodiny poslal Juan Bernat přihrávku za obranu, u které byl pochopitelně jako první rychlík Mbappé. Etienne Green však dokázal střelu výtečně zblokovat, takže se nadále hrálo bez gólů. Po rohovém kopu se poprvé osmělil Marquinhos, jenže byl hodně nepřesný. V 18. minutě Alpha Sissoko ostřel zajel do Neymara a vysloužil si jenom žlutou kartu.

Ve 23. minutě našel Wahbi Khazri na hranici šestnáctky dva spoluhráče. První z nich ještě na Gianluigiho Donnarummu nevyzrál, ale následná dorážka Denise Bouangy se zastavila v síti - 1:0. Ve 38 minutě to byl sám Wahbi Khazri, kdo se pokusil italského gólmana překonat z poloviny hřiště, jenže mu chyběla přesnost.

Závěrečná pětiminutovka úvodního dějství byla hodně výživná. Nejprve se Mbappé opět zjevil před Greenem, avšak domácí jednička dokázala jeho střelu jednou rukou vytěsnit. Zanedlouho třiadvacetiletou star podkopnul jakožto poslední instance Timotée Kolodziejczak a vyfasoval rovnou červenou kartu.

Z nařízeného přímého kopu centroval Lionel Messi na hlavu Marquinhose, jehož hlavička se odrazila od země na místo určení, přestože brazilskému kapitánovi PSG výrazně znesnadňoval bytí Mahdi Camara, jenž na rukávu rovněž nosí pásku - 1:1. V každém případě Claude Puel dobře věděl, že jeho svěřence čeká extrémně náročná druhá půle.

Osm minut po jejím startu přišla znovu řada na Kyliana Mbappého, jehož opět famózně vychytal Etienne Green. Souboj obou borců se mohl opakovat po hodině hry, kdyby ovšem fotbalista hájící barvy klubu z hlavního města Francie trefil zařízení. Krátce poté Ramos zasáhnul loktem Khazriho, přičemž těžiště hry se v ten moment nacházelo daleko od nich. Sudí však španělského stopera nijak nepotrestal.

V 63. minutě se ke střele dostal Bounaga, nicméně Donnarummu nevylekal. V minutě sedmdesáté muž v rukavicích hokejovým způsobem vychytal Neymara. A dorážející Messi prostor mezi třemi tyčemi minul. Argentinský superman v závěru téže desetiminutovky prostrčil míč za obranu na svého krajana Ángela Di Maríu, který už dokázal skórovat - 1:2.

Následně si zvrtnul kotník Neymar a musel střídat. Jenom z lavičky tedy sledoval, kterak v první nastavené minutě centruje Leo Messi z levé strany před bránu na hlavu Marquinhose, na jehož koníček byl jinak výborně chytající gólman krátký - 1:3. PSG má tedy na čele tabulky dvanáctibodový náskok, zatímco ASSE spadlo zásluhou horšího skóre zpět na poslední dvacátou příčku.

Více informací k zápasu

OGC Nice - FC Metz 0:1

27.11.2021 21:00

Góly: 31. Fabien Centonze

O tom, že je francouzská nejvyšší soutěž hodně nevyzpytatelná, netřeba dlouho povídat. Přesto je porážka Nice od Met velkým překvapením. Les Aiglons si s organizovanou hrou a pevnou defenzívou Met nevěděli rady a na branku Centonzeho nenašli odpověď.

Pro OGC Nice je to už druhá domácí porážka v řadě a třetí domácí zápas po sobě, ve kterém nedokázalo zvítězit. V celkovém kontextu to znamená, že o druhé místo po tomto kole takřka jistě přijde.

Od úvodního hvizdu se hrálo na Allianz Riviéře pěkně od podlahy. Ani jedna strana nešetřila tu druhou a sudí musel velice rychle uklidňovat situaci udělením žlutých karet. Ve 31. minutě se pak hostům podařilo rozjet rychlou akci, na jejímž konci byl gól. De Préville poslal ideální přízemní centr a Fabien Centonze z malého vápna prostřelil brankáře Beníteze. Nice mohlo do šaten odpovědět, ale hlavičku Delorta zlikvidoval brankář.

Jihofrancouzi potřebovali výrazně přidat a pět minut po přestávce doufali, že zákrok na Delorta bude posouzen jako penaltový. Sudí skutečně odsouhlasili faul, nicméně mimo šestnáctku a z následné standardní situace nic nebylo.

Čtvrthodinu před koncem střílel vedle Schneiderlin a stejnému hráči nevyšlo zakončení ani v nastaveném čase. Nice se chytlo do křeče a nakonec Metám odevzdalo všechny tři body.

Více informací k zápasu

Lille OSC - FC Nantes 1:1

27.11.2021 17:00

Góly: 9. Burak Yilmaz - 24. Ludovic Blas

Ani na šestý pokus se fotbalisté Lille nedočkali v Ligue 1 svého vítězství. Už počtvrté se od půlky října urodila v jeho utkání jenom plichta, ta aktuální v měření sil s Nantes. Bretaňský výběr nicméně neodvedl na severu Francie nikterak špatný výkon, a protože v závěru přežil pokutový kop soupeře, odvezl si domů cenný bod. Obě branky padly již v prvním poločase.

Domácí si na start do tohoto zápasu rozhodně nemohli zásadněji stěžovat. Už v 9. minutě na levé straně perfektně zapracoval Bamba, který sprintem vletěl do šestnáctky, následně nechal merunu pod sebou, Yilmaz si ji vyhoupl do vzduchu a z voleje uklízel nechytatelně k tyčce. Brankář Lafont se po téhle střele mohl jen ohlédnout, vážně neměl moc možností zasáhnout.

Kanárci každopádně mohli poměrně záhy zareagovat prostřednictvím Simona, který ve vápně ukázal, že technicky je vybavený dobře, zbavil se bránícího Josého Fonteho, z blízkosti však následně na gólmana Grbiče nevyzrál. Ve 24. minutě již ovšem přece bylo vyrovnáno, to když Blase neuhlídal nedůrazný Tiago Djaló, pak ani José Fonte, a tak střela putovala přesně k tyči.

O šest minut později dokonce Kanárci mohli udeřit ještě jednou, Fábio z hranice pokutového území ale orazítkoval pouze brankovou konstrukci. Ve druhém dějství směřoval duel vlastně k zasloužené remíze, tu mohl změnit snad jenom v 79. minutě David, jenže nedokázal využít penaltu. Ta byla nařízena za faul Fábia na Celika, z něhož vyrezultovala také červená karta.

Více informací k zápasu

RC Lens - Angers SCO 2:2

26.11.2021 21:00

Góly: 48. Gaël Kakuta, 55. Florian Sotoca - 40. Sofiane Boufal, 70. Romain Thomas

Domácí toužili po odčinění čtyřgólového přídělu z Brestu. Jenže SCO dokázali nepříznivý stav dotáhnout a stejně jako před dvěma týdny v duelu proti Lille, díky čemuž protáhli sérii neporazitelnosti na tři zápasy. Oba klubu proto o kontakt s pohárovými příčkami ani po patnáctém kolem nepřijdou.

V 11. minutě si zahrával s ohněm Danijel Petković, když vyrazil proti Florianovi Sotocovi. Hostující gólman si musel dávat veliký pozor, aby nezahrál rukou mimo vlastní šestnáctku a nutno dodat, že celou situaci nakonec zvládnul na výbornou. Ve 20. minutě stál v dobré pozici Azzedine Ounahi, ale mířil hodně nad břevno.

Ve 27. minutě se míč po rozehraném rohovém kopu odrazil ke Gaëlu Kakutovi, jenž cílil pouze do boční sítě. Ve 40. minutě sehrál Baticleho výběr výbornou akci, v jejímž závěru Sofiane Boufal obhodil brankáře Lecu, ale pro jistotu musel pomalý balon ještě doběhnout a zblízka mu dopomoci na místo určení - 0:1.

Úvodní poločas tedy nakonec vyšel lépe pro hosty. Jenže po změně stran neuběhlo z časomíry ani 180 sekund a přibližně na penaltovém puntíku stojící osamocený Kakuta uklidil halfvolejem do brány Sotocův centr z levé strany - 1:1. Za pouhých sedm minutek se Racingu podařilo otočit skóre. Seko Fofana posunul na Przemyslawa Frankowskiho, jenž přihrával na bližší tyč, kde se prosadil důrazný Florian Sotoca - 2:1.

Střelec branky to v 69. minutě zkusil hlavou, jenže o kousek minul. Veliká škoda pro Haiseho tým, protože už za minutku rozehráli Angers roh a po Fulginiho centru se z hranice malého čtverce nemýlil Romain Thomas - 2:2. V minutě šestasedmdesáté udělal Souleyman Doumbia všechno správně. Jenom to zakončení nevyšlo zcela podle představ, čímž Lecovi výrazně usnadnil práci. V nastaveném čase ještě Petković skvěle vyrazil Fofanovu ránu.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain15131135:1540
2.Stade Rennes1584326:1228
3.OGC Nice1583425:1226
4.Olympique Marseille1475221:1226
5.RC Lens1574427:2025
6.Angers SCO1557322:1822
7.Olympique Lyon1464422:2122
8.Racing Strasbourg1555526:2020
9.AS Monaco1555520:1920
10.FC Nantes1554620:2019
11.Montpellier HSC1554621:2219
12.Stade Brestois1546522:2218
13.Lille OSC1546519:2218
14.Stade Reims1537516:1816
15.FC Lorient1536613:2315
16.Girondins Bordeaux1527622:3213
17.ES Troyes1534813:2313
18.Clermont Foot1534817:2913
19.FC Metz1526717:3012
20.AS Saint-Étienne1526717:3112
Bodové odečty
OGC Nice-1 

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
Petr20

GOAT si jde dneska pro 7. Zlatý míč

Reagovat
Zlatko28

Pořad nemůžu z toho, co předváděl na Cope

Reagovat
Israha

Furt nechápu, jaktože Sampaoli coby ofenzivně naladěný trenér může mít dělenou nejlepší obranu v lize (kor s doplašeným Peresem a bohorovným Salibou v základu) . Ale závislost na Payetovi je pořád obřím problémem, jiný rozdílový hráč do ofenzivy tam není. Ünder si to o sobě myslí, ale nemá konzistenci, zbytek si to ani nemyslí. Tohle po tom slibném začátku začíná smrdět zase maximálně EL .

Reagovat
Seydou Doumbia

Tak ono je taky otázka, kdo do těch poháru reálně chce postoupit. Letos v pohárech se L1 týmum nadmíru daří a kromě vás všichni půjdou do další fáze. To vám paradoxně může pomoci, protože ty týmy jsou potom jalové v lize. Lille i Monaco mají 1 výhru za posledních 10 zápasů dohromady v lize. Nice a Lens klopýtá takže to bude hodně zajímavý. Ted je zase na koni Rennes, ale po dalších třech kolech to může být zase všechno jinak.

Reagovat
Israha

Rennes, Nice, Lens i Lyon mi nepřijdou v ofenzivě tak brutálně závislé na jednom jediném hráči. Zkraje to vypadalo, že Ünder, Konrad, Harit, Milik, atd. budou dobrá podpora, ale není to tak. Co nevstřelí nebo nevytvoří Dimitri, to většinou není. S tím se nedá pomýšlet na úspěchy.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele