15. kolo
28.11.2021 15:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Ghislain Konan (© AFP)

Remeš zásluhou pozdní trefy přehrála Clermont

Na Stade Auguste-Delaune to vypadalo na bezbrankovou remízu. Jenže v první minutě nastaveného času se dokázal prosadit Konan, díky čemuž zařídil pro svůj klub vítané třetí vítězství v sezoně. V případě Clermontu se jednalo o sedmou porážku, díky čemuž nadále okupuje barážovou pozici.

Už v 5. minutě mohli jít do vedení hosté. Jim Allevinah přiťuknul Jodelu Dossouovi, jenž přibližně z úrovně penalty netrefil zařízení! Veliká škoda pro Les Lanciers. Následně hlavičkoval Hugo Ekitike, ale Ouparine Djoco mohl mezi třemi tyčemi zůstat absolutně klidný. V závěru úvodní čtvrt hodiny se v dobré pozici ocitnul Allevinah. Jeho technický obstřel však nepatřil k nepřesnějším.

Následující minuty se musely obejít bez vyložených příležitostí. Až pět minut před vypršením řádné hrací doby úvodního dějství pálil Djocovým směrem Yunis Abdelhamid. Brankář ve službách Clermontu vyrážel na břevno, od kterého se kulatý předmět snesl na hlavu Nathanaëla Mbukua, jenž se ihned zaradoval ze vstřelené branky. Radost bohužel pro Les Rouges et Blancs neměla dlouhého trvání, jelikož skórující hráč stál v ofsajdu.

Yunis Abdelhamid byl při chuti i po změně stran, jenže jeho dobrý pokus obrana ke gólmanovi nepustila. V 69. minutě musel Ouparine Djoco likvidovat nepříliš razantní zakončení na bližší tyč. Poté nevymyslel Ghislain Konan nic lepšího, než střelu, která směřovala vysoko nad břevno. Zanedlouho jej na opačném pólu napodobil Dossou.

Závěr zápasu však patřil rodákovi z Abidjanu, který v Remeši kope od roku 2018. Nejprve to Konan zkusil z úhlu, ale jeho střela mířila dost mimo. Jeho následná pumelice zpoza velkého vápna se po přihrávce od Azora Matusiwy odrazila od břevna do sítě - 1:0. Šťastné vítězství pro klub z historického města na severu Francie tak bylo na světě.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele