15. kolo
27.11.2021 17:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Burak Yilmaz (© AFP)

Lille nevyhrálo v Ligue 1 ani napošesté, doma plichtilo s Nantes

Ani na šestý pokus se fotbalisté Lille nedočkali v Ligue 1 svého vítězství. Už počtvrté se od půlky října urodila v jeho utkání jenom plichta, ta aktuální v měření sil s Nantes. Bretaňský výběr nicméně neodvedl na severu Francie nikterak špatný výkon, a protože v závěru přežil pokutový kop soupeře, odvezl si domů cenný bod. Obě branky padly již v prvním poločase.

Domácí si na start do tohoto zápasu rozhodně nemohli zásadněji stěžovat. Už v 9. minutě na levé straně perfektně zapracoval Bamba, který sprintem vletěl do šestnáctky, následně nechal merunu pod sebou, Yilmaz si ji vyhoupl do vzduchu a z voleje uklízel nechytatelně k tyčce. Brankář Lafont se po téhle střele mohl jen ohlédnout, vážně neměl moc možností zasáhnout.

Kanárci každopádně mohli poměrně záhy zareagovat prostřednictvím Simona, který ve vápně ukázal, že technicky je vybavený dobře, zbavil se bránícího Josého Fonteho, z blízkosti však následně na gólmana Grbiče nevyzrál. Ve 24. minutě již ovšem přece bylo vyrovnáno, to když Blase neuhlídal nedůrazný Tiago Djaló, pak ani José Fonte, a tak střela putovala přesně k tyči.

O šest minut později dokonce Kanárci mohli udeřit ještě jednou, Fábio z hranice pokutového území ale orazítkoval pouze brankovou konstrukci. Ve druhém dějství směřoval duel vlastně k zasloužené remíze, tu mohl změnit snad jenom v 79. minutě David, jenže nedokázal využít penaltu. Ta byla nařízena za faul Fábia na Celika, z něhož vyrezultovala také červená karta.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele