15. kolo
28.11.2021 13:00 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Ángel Di María (© AFP)

PSG proti oslabenému ASSE dokázalo otočit skóre

Les Verts se jako první ujali vedení, jenže velikou čarou přes rozpočet se ukázalo býti vyloučení Timothéeho Kolodziejczaka, k jakému došlo v závěru poločasu. Hosté ještě v nastaveném čase dokázali vyrovnat a po změně stran přidali další dvě trefy. Nikdo z hvězdného ofenzivního tria pařížského celku sice neskóroval, ale Lionel Messi asistoval u všech třech branek svého týmu.

V 5. minutě přitom Mahdi Camara ztratil míč. Messi posunul na Ángela Di Maríu, který mu následně vrátil, načež kapitán letošního vítězného argentinského výběru na turnaji Copa América pobídnul zcela neobsazeného Neymara, jenž uklízel do prázdné branky. Po zhlédnutí záznamu však rozhodčí Brisard rozpoznal, že brazilský forvard stál v těsném ofsajdu.

V závěru úvodní čtvrt hodiny poslal Juan Bernat přihrávku za obranu, u které byl pochopitelně jako první rychlík Mbappé. Etienne Green však dokázal střelu výtečně zblokovat, takže se nadále hrálo bez gólů. Po rohovém kopu se poprvé osmělil Marquinhos, jenže byl hodně nepřesný. V 18. minutě Alpha Sissoko ostřel zajel do Neymara a vysloužil si jenom žlutou kartu.

Ve 23. minutě našel Wahbi Khazri na hranici šestnáctky dva spoluhráče. První z nich ještě na Gianluigiho Donnarummu nevyzrál, ale následná dorážka Denise Bouangy se zastavila v síti - 1:0. Ve 38 minutě to byl sám Wahbi Khazri, kdo se pokusil italského gólmana překonat z poloviny hřiště, jenže mu chyběla přesnost.

Závěrečná pětiminutovka úvodního dějství byla hodně výživná. Nejprve se Mbappé opět zjevil před Greenem, avšak domácí jednička dokázala jeho střelu jednou rukou vytěsnit. Zanedlouho třiadvacetiletou star podkopnul jakožto poslední instance Timotée Kolodziejczak a vyfasoval rovnou červenou kartu.

Z nařízeného přímého kopu centroval Lionel Messi na hlavu Marquinhose, jehož hlavička se odrazila od země na místo určení, přestože brazilskému kapitánovi PSG výrazně znesnadňoval bytí Mahdi Camara, jenž na rukávu rovněž nosí pásku - 1:1. V každém případě Claude Puel dobře věděl, že jeho svěřence čeká extrémně náročná druhá půle.

Osm minut po jejím startu přišla znovu řada na Kyliana Mbappého, jehož opět famózně vychytal Etienne Green. Souboj obou borců se mohl opakovat po hodině hry, kdyby ovšem fotbalista hájící barvy klubu z hlavního města Francie trefil zařízení. Krátce poté Ramos zasáhnul loktem Khazriho, přičemž těžiště hry se v ten moment nacházelo daleko od nich. Sudí však španělského stopera nijak nepotrestal.

V 63. minutě se ke střele dostal Bounaga, nicméně Donnarummu nevylekal. V minutě sedmdesáté muž v rukavicích hokejovým způsobem vychytal Neymara. A dorážející Messi prostor mezi třemi tyčemi minul. Argentinský superman v závěru téže desetiminutovky prostrčil míč za obranu na svého krajana Ángela Di Maríu, který už dokázal skórovat - 1:2.

Následně si zvrtnul kotník Neymar a musel střídat. Jenom z lavičky tedy sledoval, kterak v první nastavené minutě centruje Leo Messi z levé strany před bránu na hlavu Marquinhose, na jehož koníček byl jinak výborně chytající gólman krátký - 1:3. PSG má tedy na čele tabulky dvanáctibodový náskok, zatímco ASSE spadlo zásluhou horšího skóre zpět na poslední dvacátou příčku.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele