Ligue 1 - preview 15. kola: Neděle nabízí sedm zápasů

26.11.2021, 10:42, aktualizováno 28.11.2021, 08:27
Previews
Arkadiusz Milik (© AFP)
PSG vede tabulku o jedenáct bodů a vzhledem ke včerejšímu šoku v Nice má možnost svůj náskok ještě navýšit, Saint-Étienne je poměrně přijatelným soupeřem. Lyon cestuje do Montpellieru a Marseille se střetne s Troyes, cestu na vítěznou vlnu hodlá konečně najít AS Monaco...
AS Saint-Étienne - Paris Saint-Germain  (neděle 13:00)
Dokázat fotbalové veřejnosti, že může fungovat spolupráce mezi hvězdným triem ve složení Kylian Mbappé, Lionel Messi a Neymar je pro PSG vážně nesmírně složité. Stěží odhadnout, jestli se někdy tohle uskupení sehraje natolik, že bude válcovat bez obtíží jednoho soupeře za druhým. Všichni tři by se nyní měli pokusit přesvědčit o svých kvalitách v Saint-Étienne.

Ligue 1 je fronta, na které Les Parisiens nezaznamenávají prakticky žádné potíže. Vlastně už po čtrnácti kolech mají takový náskok, že o jejich zisku titulu již v tuhle chvíli málokdo může pochybovat. Domácí scéna ovšem není ta, na které chtějí dlouhodobě prorazit. Tou je pouze a jen Liga mistrů. A nedávné měření sil v ní ukázalo, že hosté mají jednoduše na čem pracovat.

Poměrně ostré kritice se podrobilo nejen ofenzivní trio přezdívané MNM, ale taktéž Mauricio Pochettino, kouč, který se snaží velkými osobnostmi nabitý kádr jaksi udržet pohromadě. Na půdě Manchesteru City se ukázalo, jako by Pařížané úplně netáhli za jeden provaz. Že nejsou takticky úplně nejlépe připraveni. A že souhra obrany, zálohy a útoku neklape, jak by měla.

Čím dál více vyplouvají na povrch spekulace, že Pochettino od týmu brzy odejde, jakkoli se tyhle zprávy snaží dementovat jak on sám, tak pařížské vedení, včetně sportovního ředitele Leonarda. "Postoupili jsme do osmifinále Ligy mistrů a splnili prvotní cíle," hledal nějakou útěchu Argentinec. "Tenhle fakt je důležitý. I když jsme mysleli na prvenství ve skupině."

Byť se St. Étienne nachází na předposledním místě průběžného pořadí, za žádných okolností by nemělo ze strany PSG dojít k jeho podcenění. Loni ho tenhle protivník pořádně potrápil, doma přitom uhrál remízu. Tehdy prožíval premiéru na lavičce klubu z hlavního města právě Pochettino, jenž svůj debut nezakončil dle vlastních představ a s očekávaným koncem.

A je dost možné, že na Stade Geoffroy-Guichard si odbude svůj první start za PSG také jiná zvučná persona kopané. Je otázkou, jestli už od samého začátku, či jako náhradník. "Sergio Ramos se chová jako profesionál. Snaží se mužstvu pomoci," chválil si Pochettino. "Uvidíme, jak dobře se adaptuje na Ligue 1, La Liga, kde působil, je totiž jiná. Musíme mu dát čas."

Les Verts měli dost těžkopádný start do této sezóny, v posledních týdnech ale v jejich podání přišlo na řadu výrazné zlepšení. V uplynulých dvou kolech urvali první dvě výhry v tomto ročníku, a to nad Clermontem a v Troyes. "Všichni hráči jsou pozitivně naladěni. A nechtějí přestávat. Myslím, že v tomto stavu budeme stoupat výše," řekl domácí trenér Claude Puel.
AS Saint-Étienne - pravděpodobná sestava:
Green - Macon, Nade, Kolodziejczak, Trauco - Nordin, Youssouf, Moueffek - Boudebouz - Krasso, Chazrí
Paris Saint-Germain - pravděpodobná sestava:
Navas - Dagba, Marquinhos, Sergio Ramos, Juan Bernat - Gueye, Danilo Pereira - Di María, Messi, Neymar - Mbappé
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 9.55 - 5.86 - 1.33
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Girondins Bordeaux - Stade Brestois  (neděle 15:00)
Girondins Bordeaux začalo pravidelně bodovat, ale stále zůstává v sestupovém ohrožení. Tradiční klub Ligue 1 by potřeboval sérii výher, která by ho dostala z nejhoršího a začít může v domácím zápase s Brestem.

Vedeni Bordeaux stále důvěřuje švýcarskému trenérovi Vladimiru Petkovićovi, navzdory pokračujícím nepřesvědčivým výsledkům. Před týdnem Bordeaux ztratilo dva body na půdě posledního FC Metz a nepotvrdilo tak dobré výkony z předchozích zápasů s Remeší a PSG.

Les Girondins citelně schází nějaká větší série výher. V letošní sezoně se jejich příznivci radovali z vítězství jen dvakrát a to je žalostně málo. Pozitivní zprávou je ale zlepšená ofenziva. Bordeaux střílí hodně branek, za poslední tři kola rozvlnilo síť soupeře osmkrát! Na druhou stranu ale i osmkrát inkasovalo.

Brest nebude pro domácí snadným soustem. Pět zápasů v řadě je nedokázal nikdo porazit a výhry nad Monakem, Lorientem a RC Lens jsou důkazem vzrůstající formy. Především vysoká výhra 4:0 nad posledním jmenovaným budí respekt. Brest se díky tomu posunul na čtrnácté místo tabulky a ve svých výkonech hodlá pokračovat.

Bordeaux nemá žádná nová zranění, ale i v nedělním zápase mu budou scházet Hwang Ui-jo, Laurent Koscielny a Paul Baysse. Stejná situace panuje i v táboře hostí a na marodce zůstávají Denys Bain, Paul Lasne a Sebastien Cibois.
Girondins Bordeaux - pravděpodobná sestava:
Costil - Kwateng, Mexer, Gregersen, Mangas - Adli, Onana, Otavio - Oudin, Elis, Dilrosun
Stade Brestois - pravděpodobná sestava:
Bizot - Pierre-Gabriel, Herelle, Chardonnet, Duverne - Faivre, Agoume, Belkebla, Honorat - Le Douaron, Mounie
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.44 - 3.48 - 3.05
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Lorient - Stade Rennes  (neděle 15:00)
Rennes může být s dosavadním průběhem sezóny opravdu spokojeno. Ve čtvrtek si v rámci Konferenční ligy zajistilo první příčku ve skupině, v Ligue 1 se drží mezi nejlepšími, a pokud využije pátečního zaváhání Lens a též toho sobotního ze strany Nice, postoupí na druhé místo tabulky. Musí nicméně zvládnout bretaňské derby, které podstoupí na půdě rivala z Lorientu.

Ačkoli hosté před pár dny na evropské scéně před vlastními fandy s Vitesse pouze remizovali, stačil jim nerozhodný rezultát k prvenství v čtyřčlenném uskupení, neboť Tottenham v utkání s Murou senzačně padl. "Měli jsme trochu problémy s obranou. A také se systém hry našeho soupeře," hodnotil duel Bruno Génésio, kouč SRFC. "Výsledek byl vážně zcela zasloužený."

Proti výběru trenéra Christopha Pélissiera bude Rennes plnit roli mírného favorita. Les Merlus totiž nejsou ve vůbec dobrém rozmaru, v uplynulých sedmi kolech získali na své konto jen tři body, navíc už třikrát v řadě padli. "Byl jsem se před týdnem podívat na jeho klání do Angers, abych si o něm udělal lepší představu," prozradil Génésio. "Víme, že nás čeká složitý mač."

Les Rouge et Noir mají, na rozdíl od svého nynějšího soka, parádní formu. A již dvanáctkrát za sebou, včetně měření sil na evropském poli, neprohráli. "Víme, že všechno, co jsme za dva měsíce budovali, můžou zhatit výkony, jaký jsme odvedli proti Vitesse," varoval Génésio. "A musíme tak pokračovat v práci, jakou jsme započali od zářijové prohry v Marseille," dodával.
FC Lorient - pravděpodobná sestava:
Nardi - Mendes, Laporte, Fontaine - Igor Silva, Laurienté, Le Fée, Hergault, Boisgard - Moffi, Grbic
Stade Rennes - pravděpodobná sestava:
Gomis - Traoré, Badé, Aguerd, Truffert - Bourigeaud, Martin, Santamaría, Sulemana - Terrier, Laborde
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.93 - 3.93 - 1.76
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
AS Monaco - Racing Strasbourg  (neděle 15:00)
Monaco bude v ligovém souboji se Štrasburkem pořádně povzbuzené o minulé vítězství nad Realem Sociedad v rámci Evropské ligy. Úspěch totiž znamenal definitivní stvrzení prvního místa ve skupině, tudíž v pohárové Evropě zůstane i na jaře. Jeho nynější soupeř ovšem určitě bude představovat náročnou překážku, začíná díky stabilním výkonům stoupat hodně nahoru.

Dokonce se výběr kouče Juliena Stéphana vyhoupl už na sedmou příčku tabulky, z níž atakuje pozice zaručující účast v evropských pohárech na příští sezónu. V minulých šesti střetnutích padl pouze jednou. Přitom hlavním cílem Les coureurs rozhodně není za každou cenu usilovat o samé popředí. Pro ně je totiž vůbec nejdůležitější, že se drží daleko od sestupového pásma.

Na Monaco hosté v minulosti uměli slušně zahrát, a byť předposlední vystoupení ze září roku 2020 dopadlo štrasburskou prohrou, celkově v uplynulých šesti případech knížecí klub skolili hned čtyřikrát. "Pokud se hodláme posunout v průběžném pořadí výše, musíme právě takové zápasy s přímými konkurenty zvládat," burcoval spoluhráče monacký záložník Sofiane Diop.

Domácí, podobně jako jejich sok, disponují solidní pohodou. V rámci francouzské a evropské scény si za sedm utkání připsali pouze jedno zaváhání, a to na půdě Brestu. Jinak ale dokázali vždy aspoň plichtit. "Doufám, že nás čtvrteční výhra ještě více povzbudí. Podle mě je nyní v kabině dobrá atmosféra. Chceme proti Štrasburku tenhle týden završit povedeně," dodal Diop.

Monacký lodivod Niko Kovač bude muset podniknout změny v sestavě, současný program je náročnější i kvůli vloženému kolu, které Ligue 1 čeká ve středu. "Je pravda, že jsme nebyli moc zvyklí hrát na mezinárodní úrovni. Jsme mladý tým," pokračoval Diop. "Někteří zkušení hráči nám ovšem hodně poradili a pomohli. Přicházíme na chuť hrát každé tři dny," těšilo ho.
AS Monaco - pravděpodobná sestava:
Nübel - Aguilar, Disasi, Maripán, Caio Henrique - Gelson Martins, Fofana, Matazo, Diop - Boadu, Volland
Racing Strasbourg - pravděpodobná sestava:
Sels - Perrin, Nyamsi, Djiku - Guilbert, Sissoko, Aholou, Liénard - Thomasson - Diallo, Gameiro
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.71 - 3.99 - 5.23
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Stade Reims - Clermont Foot  (neděle 15:00)
Šest, respektive čtyři zápasy čekají na vítězství týmy Remeše a Clermontu. Jejich vzájemný duel může tu či onu sérii ukončit nebo také prodloužit. Oba týmy také zůstávají v sestupovém ohrožení.

Remeš slavila vítězství naposledy koncem září, když doma porazila FC Nantes 3:1. Od té doby však na tři body čeká marně. Měsíc listopad zahájila optimistickou remízou 0:0 s Monakem a o týden později další remízou, tentokrát ve Štrasburku. V tradičně vyrovnané Ligue 1 nejsou časté remízy žádnou výjimkou, ale pokud se Remeš nechce namočit do záchranářských bojů, potřebuje také vyhrávat.

Remeši patří po čtrnácti kolech až patnácté místo, ovšem se stejným počtem bodů jako má osmnáctý Clermont Foot. Situace v dolních patrech tabulky je velmi vyrovnaná. Vždyť předposlední Saint-Étienne dělí od patnácté Remeše pouhý bod.

Poslední vítězství Clermontu je sice čerstvější, ale jeho následná série bez zisku bodu přeci jenom smutnější. Nováček soutěže prohrál čtyři zápasy v řadě, byť to bylo pokaždé o jeden gól. Co se týče vzájemné bilance, oba celky na sebe narazily naposledy v sezoně 2017/2018 ve druhé lize. Clermont doma Remeš porazil 2:1, zatímco venku 0:1 prohrál.

Remeš nadále trápí rozsáhlá marodka a ani v neděli nepomohou Fode Doucouré, Thomas Foket, Marshall Munetsi, Fraser Hornby a Arber Zeneli. Kompletní není ani Clermont, kvůli zraněným tříslům schází Cedric Hountondji a otazník visí i nad startem Saifa-Eddina Khaouiho.
Stade Reims - pravděpodobná sestava:
Rajković - Gravillon, Faes, Abdelhamid, Konan - Cafaro, Matusiwa, Cassama - Kebbal, Ekitike, Touré
Clermont Foot - pravděpodobná sestava:
Desmas - Zedadka, Ogier, Billong, N'Simba - Gastien, Samed - Dossou, Berthomier, Rashani - Bayo
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.53 - 3.16 - 3.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Montpellier HSC - Olympique Lyon  (neděle 17:00)
Olympique Lyon sice drtí skupinu Evropské ligy, avšak v domácí soutěže tápe. Minulé utkání proti Marseille se nedohrálo a tak posledním vystoupením zůstává porážka v Roazhon Parku se Stade Rennes. Montpellier bývá doma hodně silný a proti Lyonu rozhodně není bez šance.

Tím spíš, že naposledy dokázal doma Lyon porazit. Montpellier patří i letos mezi nečitelné soupeře a jeho výsledky to potvrzují. Minulý týden se vrátil s nepořízenou z Rennes, ale předtím zase dokázal ze čtyř zápasů vydolovat slušných devět bodů. Montpellieru patří v tabulce deváté místo a o něj se dělí se svým nedělním soupeřem - Lyonem.

Les Gones, jak se Lyonu přezdívá zůstávají v Ligue 1 za očekáváním. Na začátku listopadu dostali vypráskáno od Rennes (1:4) a minulé kolo se z důvodu vhození láhve na Payeta nedohrálo. Pouze jednou se v aktuálním ročníku stalo, že by Lyon slepil dvě vítězství v řadě a s takovou může jen těžko pomýšlet na nejvyšší umístění.

Svěřenci trenéra Bosze si zatím vše kompenzují v Evropské lize, kde v základní skupině A zůstávají bez ztráty kytičky. Bez ohledu na jistotu postupu do další fáze přejeli dánské Brøndby a potvrdili svojí suverenitu.

Montpellieru se proti Lyonu daří. V loňské sezoně vyhrál oba zápasy, v té předloňské s ním ani jednou neprohrál a poslední porážku si připsal v březnu 2019. Lyon tak nečeká na Stade de la Mosson vůbec jednoduchá práce. Další ztrátu si ale Boszovi svěřenci nemohou dovolit, manko na třetí místo, které ještě zaručuje Ligu mistrů činí už šest bodů. Co se týče boje o titul, o tom v řadách Lyonu nemůže být vůbec řeč. Připomeňme, že hosté získali mistrovský titul naposledy v roce 2008!

Montpellieru bude scházet kapitán Savanier, který byl v předchozím zápase vyloučen. Pro trenéra Dall'Oglia je to ale jen jedna absence, zbytek kádru je plně k dispozici. Co se týče Lyonu, mezi zraněnými jsou Diomandé, Gusto, Boateng, Denayer a Emerson.
Montpellier HSC - pravděpodobná sestava:
Omlin - Sambia, Esteve, Sakho, Cozza - Ferri, Chotard - Wahi, Mollet, Mavididi - Germain
Olympique Lyon - pravděpodobná sestava:
Lopes - Gusto, Boateng, Denayer, Emerson - Guimaraes, Caqueret - Ekambi, Paqeuta, Aouar, Dembele
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.57 - 4.25 - 1.75
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Olympique Marseille - ES Troyes  (neděle 20:45)
Marseille ve čtvrtek prožila velké zklamání. V Evropské lize se jí vůbec nevydařilo klíčové měření sil, Galatasaray přerušil její sérii sedmi zápasů bez prohry napříč evropskou a domácí frontou a zároveň zajistil, že si Les Phocéens na jaře zahrají maximálně Konferenční ligu. Napravit svůj nezdar bude chtít proti Troyes, které v uplynulých třech kolech získalo jen bod.

Ne že by si OM neumělo v Istanbulu tvořit gólové možnosti, jednoduše však nebylo efektivní. Tedy až na útočníka Arkadiusze Milika, jenž aspoň nějakým způsobem nakonec přece zmírnil následky finální porážky. "Takovou Marseille nikdo nechce vidět," hlesl. "Co víc mám asi tak říct. Jsem zklamaný. Další duel nás čeká v neděli. Nezbývá nám nic jiného než se připravit."

Olympique se v Ligue 1 drží v popředí, usiluje reálně o top trojku, která je jeho cílem. Minulý neúspěch každopádně mohl opravdu silně zamávat s atmosférou v kabině, i v kontextu utkání z předchozího kola v Lyonu, které bylo nedohráno kvůli hozené láhvi do hlavy jeho forvarda Dimitriho Payeta. Je zkrátka otázkou, jak tým bude po psychické stránce na Troyes nachystaný.

Domácí lodivod Jorge Sampaoli sám moc dobře ví, že nejdůležitější bude, aby jeho mužstvo na klání z Turecka co nejrychleji zapomenulo. "Určitě jsme doufali, že se kvalifikujeme dále. Nicméně o našem nepostupu rozhodla už uplynulá střetnutí," říkal. "Tahle mladá ekipa musí pochopit, že je potřeba rychle se zlepšovat a být vyspělejší. Jinak náš projekt nebude klapat."

Pro ESTAC je jakožto pro nováčka hlavní prioritou ligová záchrana. A od sestupového pásma bezpochyby není vzdálené na míle daleko. "Potřebujeme posbírat do nejvíce bodů před zimní pauzou," uvedl Jimmy Giraudon, kapitán hostujícího výběru kouče Laurenta Batllese. "Naší ambicí je urvat do devatenáctého kola minimálně dvacet bodů. Prosinec bude dost zásadní."
Olympique Marseille - pravděpodobná sestava:
Pau López - Pol Lirola, Saliba, Čaleta-Car, Luan Peres - Gueye, Kamara, Guendouzi - Gerson, Payet - Milik
ES Troyes - pravděpodobná sestava:
Gallon - Rami, Giraudon, Salmier - Kaboré, Kouamé, Chavalerin, Biancone - Ripart, Touzghar, Rodrigues
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.59 - 4.32 - 6.01
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Lille OSC - FC Nantes  (sobota 17:00)
V Ligue 1 sice Lille zatím ani náhodou nenaplňuje své ambice, každopádně v Lize mistrů píše jiný příběh a po zaslouženém vítězství nad Salzburgem si minimálně zajistilo postup do jarní části Evropské ligy. Na domácí scéně nyní narazí na Nantes, s nímž po čtrnácti kolech přímo sousedilo, přece se ale v tabulce nacházelo o jednu příčku pozadu, neboť uzmulo o bod méně.

Dogy jako by se vážně začínaly dostávat do optimální pohody. Jejich představení jsou určitě vyrovnanější než na začátku nové sezóny, v minulých sedmi případech napříč francouzskou a evropskou frontou padly jednou, a to s ligovým lídrem z PSG. "Když dokážete jednou zahrát dobře, musíte být schopni své vystoupení zopakovat," řekl domácí kouč Jocelyn Gourvennec.

Jeho tým poměrně dlouho čeká na výhru v Ligue 1, konkrétně se jedná o pět po sobě jdoucích duelů. I proto tak v průběžném pořadí pořád okupuje pouze jeho šedivý střed. "V Lize mistrů zatím odvádíme komplexní práci. Je ovšem třeba na ni navázat i doma," přál si Gourvennec. "Míníme se i nadále pohybovat po vlně, na níž aktuálně jsme. A být důslední až do konce."

Družina trenéra Antoina Kombouarého pocestuje na sever Francií s bilancí jednoho získaného bodu v minulých třech kláních. Naposledy padla v Paříži, neodvedla nicméně nikterak špatný výkon. "Možná jaksi vnímáme, že Liga mistrů je kvalitnější než Ligue 1. My si však musíme uvědomit, že když budeme něco odbývat, ani na tomto poli neuspějeme," dodal stratég LOSC.
Lille OSC - pravděpodobná sestava:
Grbič - Celik, José Fonte, Tiago Djaló, Reinildo - Ikoné, André, Renato Sanches, Bamba - David, Yilmaz
FC Nantes - pravděpodobná sestava:
Lafont - Appiah, Pallois, Castelletto, Fábio - Chirivella, Andrei Girotto - Kolo Muani, Blas, Simon - Coulibaly
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.72 - 3.88 - 5.29
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
OGC Nice - FC Metz  (sobota 21:00)
OGC Nice si může na Allianz Riviéře upevnit druhé místo tabulky, potřebuje však zvládnout duel s Metami. Hosté se nacházejí ve výsledkové krizi a s pouhými devíti body se krčí na posledním místě tabulky.

Ačkoliv je forma obou sobotních soupeřů diametrálně odlišná, byly to Mety, které v únoru dobyly jih Francie. Na Allianz Riviéře zvítězily 2:1 a neprohrály už třetí vzájemný souboj v řadě. To je poněkud překvapivá statistika, která ale nemá vliv na pozici favorita.

Tím je bezpochyby Nice, druhý tým tabulky Ligue 1. Svěřenci Christophera Galtiera dokázali v minulém kole odčinit nečekanou porážku s Montpellierem a zvítězit v Clermont-Ferrand 2:1. Boj na čele soutěže vypadá hodně dramaticky, samozřejmě s výjimkou vedoucího PSG, které si hraje svojí vlastní ligu. Nice má na druhém místě jen tříbodový náskok před pátou Marseille. V jednobodových rozestupech jsou mezi nimi namačkání Stade Rennes a RC Lens. I z tohoto důvodu potřebují "Les Aiglons" zvítězit.

Mety prožívají v současnosti výsledkovou krizi a vyhrát nedokázaly od konce září. Během čtrnácti kol získaly pouhých devět bodů, což je nejméně ze všech účastníků. Alespoň malým pozitivem je fakt, že tři zápasy v řadě už nenašly přemožitele a postupně remizovaly se Saint-Étienne, Marseille a Bordeaux. Šestigólová přestřelka na Saint-Symphorien rozhodně stála za to.

Do sestavy Nice se vrací stoper Dante, ovšem chybět budou Atal, Bambu a Guessand. Ani hosté nebudou kompletní. Třízápasový trest vyfasoval Boulaya, Niakateho trápí svalové problémy a na marodce zůstávají také Maiga, Udol a Cabit.
OGC Nice - pravděpodobná sestava:
Benitez - Lotomba, Todibo, Dante, Bard - Stengs, Lemina, Thuram, Gouiri - Delort, Dolberg
FC Metz - pravděpodobná sestava:
Oukidja - Jemerson, Bronn, Kouyate - Centonze, Sarr, N'Doram, Delaine - Nguette, De Preville - Niane
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.39 - 4.98 - 9.40
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
RC Lens - Angers SCO  (pátek 21:00)
Před týdnem Lens prožilo jedno z nejhorších střetnutí tohoto ročníku, ne-li opravdu vůbec to nejnepovedenější. Už potřetí v řadě venku neuzmulo jediný bod. Doma každopádně zvítězilo již třikrát za sebou a velmi rádo by tuhle sérii prodloužilo taktéž v souboji s Angers. Pokud se mu zdaří svého aktuálního soupeře porazit, aspoň dočasně se posune na druhé místo tabulky.

Domácí stratég nemohl být po minulém výprasku na půdě Brestu vůbec spokojený. Jestli se jeho svěřenci chtějí i nadále pohybovat v popředí průběžného pořadí, musejí takové výpadky vynechávat co nejčastěji. "Když jsem se díval o den později na video, byl jsem vážně hodně zklamaný. Vůbec jsme nedosahovali úrovně, na níž bychom měli být," čertil se Franck Haise.

Zrovna s Angers v loňské sezóně jeho výběr nijak nezazářil. Doma s ním padl o dvě branky, venku pak uhrál jen plichtu. Tehdy byl u kormidla ještě Stéphane Moulin, jehož pro letošek nahradil kouč Gérald Baticle. Ten se po dlouholetém angažmá Moulina snaží u Les Scoïstes započít v klubu novou éru a zatím si vede velmi slušně. Jeho družina je teď na šesté pozici.

Naposledy hosté před vlastními fanoušky porazili Lorient, a přerušili tak svou krátkou šňůru bez výhry po čtyřech kolech. "Už od startu se Angers daří. Přišli tam noví trenéři, zavedli do systému hry několik dobrých nápadů," uznale pokyvoval Haise. "Je nesmírně silné ve středu hřiště. Našlo si svůj balanc, svým útočným počínáním umí působit velké problémy," dodával.
RC Lens - pravděpodobná sestava:
Leca - Medina, Danso, Gradit - Clauss, Doucouré, Fofana, Frankowski - Kakuta - Sotoca, Ganago
Angers SCO - pravděpodobná sestava:
Petkovič - Traoré, Manceau, Thomas - Cabot, Mangani, Mendy, Doumbia - Fulgini - Boufal, Cho
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.77 - 3.78 - 5.04
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain14121132:1437
2.OGC Nice1483325:1126
3.Stade Rennes1474324:1225
4.RC Lens1473425:1824
5.Olympique Marseille1365220:1223
6.Angers SCO1456320:1621
7.Racing Strasbourg1454525:1919
8.AS Monaco1454519:1819
9.Olympique Lyon1354421:2119
 Montpellier HSC1454521:2119
11.FC Nantes1453619:1918
12.Lille OSC1445518:2117
13.Stade Brestois1436520:2115
14.FC Lorient1436513:2115
15.Stade Reims1427515:1813
16.Girondins Bordeaux1427521:3013
17.ES Troyes1434713:2213
18.Clermont Foot1434717:2813
19.AS Saint-Étienne1426616:2812
20.FC Metz1416716:309
Bodové odečty
OGC Nice-1 

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (56)

Přidat komentář
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat
ADM

Mbappe niekedy rozmýšla? Či hlavne že vystrelí

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Neskutečné co spálil dneska

Reagovat
ADM

A Neymar snád ešte dobre neprihral, to je zúfalosť

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Jako mám pocit, že jim to moc neklape Teď Leoooo, to se dává!

Reagovat
ADM

Tí traja vpredu sa prekonávajú

Reagovat
ttopi

Messi tohle 99/100 dá. Dnes zrovna ne

Reagovat
ttopi

Messi 2xA

Reagovat
ADM

Ale vidno, že ho to v Paríži absolútne nebaví

Reagovat
smazaný uživatel

Ten sníh ho viditelně sere no

Reagovat
ttopi

Tak zrovna dneska se zapojuje dost a baví ho to.

Reagovat
HalaMadrid_Flx

To myslíš vážně? Herně je otřesný. Druhý poločas o něco lepší, než první, ale hráli proti 10. První poločas neudělal snad nic dobře..

Reagovat
ttopi

Chtěl bych hrát tak strašně.

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Tak já mám na Messiho trošku jiné nároky asi no, tolik špatných přihrávek a nepovedených pokusů o průnik jsem u něj dlouho neviděl.

Reagovat
ADM

a to pramení z tej hry bez záujmu, inak by tak omylný a lahkovážny nebol

Reagovat
ADM

Ale aj tak 3x A

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Co si budem povídat, no..

Reagovat
ttopi

Teď 3.A. Víš jak to je, o čím víc věcí se pokoušíš, tím víc nepovedených pokusů je vidět. Jasně, bývalo to lepší, ale že by ho to nebavilo, to bych neřekl. A neodpovídají tomu ani jeho reakce po gólech.

Reagovat
ADM

Kokesh alebo kto to bol v strede týždňa to vystihol správne - chýba mu duša, ktorú mal v Barcelone.

Reagovat
ttopi

Tak o tom žádná.

Reagovat
smazaný uživatel

Zkusí to v LM a po sezoně je zpátky u nás

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Messi

Reagovat
ttopi

Neymarův kotník au.

Reagovat
smazaný uživatel

Neymarovská špína schválně natáhla nohu do strany, aby šlápla skluzujícímu hráči na kotník, ale při došlapu si vyvrknul svůj vlastní. Karma k popukání.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
ttopi

On za krizi Manchesteru fakt nemůže.

Reagovat
smazaný uživatel

Podívej se na video. Je jasně vidět, jak tu levou nohu schválně vychyluje doleva, aby na ten kotník šlápnul. (A sorry, ale moje životní štěstí vážně absolutně nesouvisí s fotbalovými výsledky.)

Reagovat
ttopi

Udělal to spíš proto, že měl hráče pod sebou, tak naopak chtěl došlápnout někam mimo.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale já chci věřit svý verzi výkladu.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale jo, uznávám. Mohlo to bejt i tak, jak píšeš ty.

Reagovat
ttopi

Klidně i tak jak píšeš ty. Ale moc tomu nevěřím. Mít pověst simulanta podle mě nemá souvislost s tím, jakej je hráč zmrd v takovýchto věcech.

Reagovat
Seydou Doumbia

pošleš video?

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Je pravda, že když si to pustíš čtvrtinovou rychlostí, tak pohledem pořád sleduje míč, takže o té noze v tom místě, kam došlapoval, asi nemohl vědět.

Reagovat
Seydou Doumbia

Hele za mě to úmysl nebyl. On sice je svině, kterou se dá lehko vyprovokovat, ale tady mi to nepřišlo chtěný.

Reagovat
REPLIKATOR

Neymar si asi dlouho nekopne

Reagovat
ADM

Čo by PSG koniec koncov mohlo zúžitkovať.

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Fuuuuuuuuha Neymar

Reagovat
REPLIKATOR

U Neymara poznáte, když jenom leží, je to vážný. Kdyby začal dělat kotouly, tak mu nic není.

Reagovat
Seydou Doumbia

tím kdyby se měli rozhodčí řídit tak kotouly už nedělá nikdy nikdo

Reagovat
smazaný uživatel

to bude hodně mastné nastavení

Reagovat
ADM

Mbappe

Reagovat
smazaný uživatel

hattrick asistencí a hraje strašně, bůh

Reagovat
smazaný uživatel

U Messiho jsou 3 asistence odfláknutý zápas. On má jiný normy.

Reagovat
F.Torres

tak v mezihře byl dost marnej a za celej zápas snad nikoho neobešel, pressing nula. Každopádně asistence měl pěkný, nebyla to náhoda

Reagovat
marke7

Už máš prášky proti úzkosti na zítřejší galavečer GB?

Reagovat
F.Torres

Jasný Lewa, ostatní by byl výsměch

Reagovat
smazaný uživatel

Tévezova škola. Pak napíše knížku o tom, jak odjel na dovolenou do Paříže, kde vůbec nikdo neměl talent na fotbal.

Reagovat
REPLIKATOR

Messi další áčko

Reagovat
CHONG

Jak hrál Ramos?

Reagovat
ADM

Za mňa velmi dobre, hral dosť vysoko ale velmi vela utokom tak zabránil už v zárodku. Mal dve hlavy ale hlavičkoval smerom na svoju polku, to mu trošku neslúži ku cti Každopádne prvých 30 minut som nevidel.

Reagovat
smazaný uživatel

Ani jednou nezprasil Messiho, takže cajk.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
F.Torres

úplně s přehledem, zapojoval se i do útoku a klasicky když mohl někomu naložit nebo ho seřvat, tak to udělal

Reagovat
Seydou Doumbia

O co tomu Slimanimu šlo? Zahrál rukou a rozčiloval se tam jako by rukou hrál soupeř...nebo jsem slepý?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele