15. kolo
28.11.2021 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Pol Lirola (© AFP)

První trefa Pola Liroly v této sezóně přisoudila Marseille skalp Troyes

Marseille si napravila reputaci po čtvrtečním nezdaru v Evropské lize, v Ligue 1 zvládla duel s Troyes a vsunula se na průběžnou čtvrtou příčku tabulky. Nepředvedla bezpochyby žádný dechberoucí výkon, i ten ovšem přece stačil na zisk tří bodů. Hosté si zapsali již třetí porážku za sebou, strašit je může i ta skutečnost, že v žádném z právě posledních tří klání neskórovali.

První poločas s sebou nepřinesl prakticky žádnou vyloženější příležitost. Ve 4. a 20. minutě se pokoušel z přímého volného kopu ohrozit hostující bránu Payet, ani v jednom případě se však mezi tři tyče netrefil. Hostům se povedlo vytvořit si první větší šanci ve 31. minutě, z úhlu se Biancone jal vyzkoušet připravenost gólmana Paua Lópeze, ten ale byl na situaci připravený.

Až po přestávce se favorizovanější Marseille začala v ofenzívě prosazovat o něco více. V 62. minutě se propracoval za soupeřovu obranu Milik, který se tak řítil sám na brankáře Gallona, avšak ten jeho střelu k tyči bravurně zlikvidoval. A o devět minut později Gallon vytasil další ze svých parádních zákroků, to když vychytal Milikovu hlavičku z hranice brankového území.

Troyes nakonec nerozhodný výsledek, za který by se po závěrečném hvizdu sudího Pignarda rozhodně nezlobilo, neudrželo. V 74. minutě totiž Les Phocéens zužitkovali jednu ze svých brankových možností a radovali se z finální výhry. Payet odvedl dobrou práci ve středu pole, vyslal kolmicí do běhu Pola Lirolu, jenž nikým nehlídaný své sólo završil tak, jak potřeboval.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele