15. kolo
28.11.2021 15:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Jérémy Le Douaron (© AFP)

Bordeaux pošesté v sezoně prohrálo, tentokrát s Brestem

Les Girondins tak zůstávají po další ztrátě těsně nad barážovou pozicí. Naopak Les Pirates se po čtvrté výhře dostali na osmnáct bodů a po příštím kole se klidně můžou posunout do horní poloviny tabulky.

Po úvodní oťukávací desetiminutovce se ke střele odhodlal Yacine Adli, jenže hradbu těl před sebou nepropálil. Krátce poté si vzal balon jeho spoluhráč Otávio a nutno dodat, že tomuto zakončení mnoho nechybělo. Další pokus letěl Bizotovým směrem po první půlhodině, ale nakonec cílil zhruba metr vedle levé tyče.

Ve 40. minutě to zkusil z voleje pozdější hrdina Jérémy Le Douaron. Brána mu ovšem byla v tomto případě malá. Vzápětí hlavičkoval z hranice malého čtverce Steve Mounié. Bohužel pro Brest prostor mezi třemi tyčemi nenašel. To se povedlo až o minutku později na opačném pólu Stianu Gregersenovi, když byl po Dilrosunově rozehrávce přímého kopu o chloupek rychlejší než brankář Marco Bizot - 1:0.

Gólman hostujícího výběru musel do akce znovu šest minut po startu druhé pětačtyřicetiminutovky, když likvidoval ránu Jeana Onany. Těsně před uplynutím úvodní hodiny hry přiletěl z levé strany do vápna Les Girondins přízemní centr, který Ricardo Mangas odrazil jenom k Le Douaronově levačce, od které ihned putoval za Costilova záda - 1:1.

Za 180 sekund se ve vyložené pozici ocitnul Romain Faivre. Neposedný balon však nezkrotil podle svých představ, takže nadále platil remízový stav. Rozhodnutí přinesla až minuta sedmašedesátá. Jérémy Le Douaron dostal od Francka Honorata výtečnou přihrávku za obranu, načež ranou k bližší tyči překonal vyběhnuvšího brankáře - 1:2.

Odpovědět se pokusil M’Baye Niang, ale úspěšný nebyl. Nepomohl ani příchod Hwanga Ui-jo, který obvykle činí soupeřovým defenzivám velké nesnáze. V tomto případě byli se svými spoluhráči až do závěrečného hvizdu rozhodčího Gaillousteho naprosto bezzubí. Třeba se dokáže prosadit v rámci vloženého kola na stadionu ve Štrasburku. Brest přivítá doma poslední AS Saint-Étienne.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele