Ligue 1 - souhrn 14. kola: PSG si upevnilo pozici na čele

19.11.2021, 22:59, aktualizováno 21.11.2021, 19:00
Komentáře a souhrny
Lionel Messi slaví gól se spoluhráči (© AFP)
PSG i v početním oslabení zdolalo Nantes a upevnilo si vedoucí příčku. Nice otočilo duel na půdě Clermontu a posunulo se na druhé místo. Brest vyhrál potřetí za sebou a Lensu, který hraje v popředí tabulky nasázel čtyři branky. Rennes přehrálo doma Montpellier. Štrasburk zachránil v nastavení gól s Remeší. Méty i Bordeaux si zastřílely a remizovaly spolu 3:3. Hráči Angers doma přehráli Lorient. St. Étienne veze výhru z Troyes. Monaco vydřelo už v pátek body s Lille i přes ztrátu...

Clermont Foot - OGC Nice 1:2

21.11.2021 17:00

Góly: 17. Florent Ogier - 76. Amine Gouiri, 82. Amine Gouiri

Amine Gouiri byl hlavní postavou nedělního utkání mezi Clermontem Foot a OGC Nice. Nováček dlouho vedl po brance Ogiera, ale favoritovi z jihu Francie nakonec podlehl, když obrat zařídil "Orlům" dvoubrankový Amine Gouiri.

Nice bojuje pod Christopherem Galtierem o Ligu mistrů a před reprezentační přestávkou překvapivě nestačilo na Montpellier. I proto chtělo z Clermontu odvézt tři body a pojistit si stávající postavení v tabulce.

To se nakonec povedlo, i když cesta k úspěchu byla hodně trnitá. Od 17. minuty totiž domácí hráči vedli. Na dlouhý nákop do vápna si naskočil Florent Ogier a jeho hlavička zapadla ke vzdálenější tyči. Od této chvíle se Nice marně prokousávalo defenzivou Clermontu. Nováček ale jenom nebránil a dokázal být směrem dopředu nebezpečnějším z dvojice aktérů. Christopher Galtier nemohl být s výkonem Les Aiglons ani trochu spokojen a kýžené zlepšení nepřicházelo dlouho ani ve druhém poločase.

Po hodině hry přišli rozhýbat ofenzivu Mario Lemina a Justin Kluivert, ale i potom Clermont kontroloval hru. Galtier tedy znovu reagoval střídáním a tentokrát měl šťastnou ruku. Nový muž na trávníku Schneiderlin přihrál z první vzduchem Aminu Gouirimu, který také bez přípravy poslal balón do sítě - 1:1.

Nice se dočkalo vyrovnání a zakrátko dokonalo obrat. Nikým nehlídaný Amine Gouiri si zpracoval centr od rohového praporku a parádní ranou rozhodl. Zlomený Clermont se na odpověď nezmohl a doma dost nešťastně padl.

Více informací k zápasu

Angers SCO - FC Lorient 1:0

21.11.2021 15:00

Góly: 68. Thomas Mangani (pen.)

Před reprezentační přestávkou skórovali svěřenci Géralda Baticleho také pouze jednou a stačilo to na remízu s obhájcem titulu. Tentokrát se mohli radovat, že jim proměněná penalta přinesla pátou výhru v sezoně a zároveň šestibodový náskok na Les Merlus.

Už ve 3. minutě si to neohroženě proti přesile namířil Sofiane Boufal, jenže svoji akci zakončil střelou do připraveného Paula Nardiho. Po vypršení úvodní čtvrthodiny pobídnul Quentin Bosigard pěknou přihrávkou spoluhráče Grbiće, jehož zakončení se s vynaložením většího množství úsilí stalo kořistí Danijela Petkovicé.

Ve 21. minutě o sobě dal znovu vědět Boufal. Nardi jeho přízemní střelu zcela nezkrotil, takže mu musel odkopem vypomoct jeden ze spoluhráčů. Za patnáct minut zachytili hosté rozehrávku soupeře. Enzo Le Fée posunul balon na Terema Moffiho, který nedokázal zasáhnout prostor mezi třemi tyčemi.

V závěru poločasu ještě Le Fée z přímého kopu trefil pouze zeď. Ten samý hráč pálil i ve druhém dějství. V době, kdy byla odehrána hodina hry a Petković měl co dělat, aby mu míč nevypadnul z rukou. V 67. minutě došlo na rozhodující moment celého odpoledne. Samuel Loric přišlápnul na hranici vlastní šestnáctky Jimmyho Cabota a kopala se penalta.

Thomas Mangani si při exekuci těchto situací obvykle nedělá nejmenší problémy, a tak suverénně vymetl levou šibenici - 1:0. Následující minuty už se v podstatě bez výjimky nesly v režii SCO, které má tak minimálně ztrátu na pohárové příčky a před sebou duel proti Lens. Lorient přivítá na svém Stade du Moustoir třetí Rennes.

Více informací k zápasu

FC Metz - Girondins Bordeaux 3:3

21.11.2021 15:00

Góly: 45. Nicolas De Préville, 51. Opa Nguette, 70. Opa Nguette - 17. Alberth Elis, 39. Rémi Oudin, 65. Rémi Oudin

Zato poznala jednoho karetního hříšníka a na každé straně barikády také jednoho střelce, který se dokázal prosadit dvakrát. Rémi Oudin má celkově na kontě tři trefy, zatímco Opa Nguette zaznamenal v této sezoně teprve první dva zásahy. Z výsledku budou mít pochopitelně větší radost Les Girondins, jelikož výběr Frédérica Antonettiho zůstává i po čtrnáctém kole přikovaný na samém chvostu tabulky.

Po nemastné neslaná úvodní čtvrthodině, během které stála za zmínku snad jenom střela Nicolase de Prévilleho, se Stade Municipal Saint-Symphorien dočkal první branky. Postaral se o ni Alberth Elis, když tečoval z bezprostřední blízkosti za čáru střelecký pokus v podání spoluhráče Rémiho Oudina - 0:1.

V závěru úvodní dvacetiminutovky zkusil štěstí Thomas Delaine, nicméně úspěšný nebyl. Naopak Elis byl při chuti a ve 27. minutě mohl přidat druhý gól, kdyby ovšem o kousek neminul. Následně to malinko přehnal s razancí Javairô Dilrosun. Přesto se hosté ještě do poločasového hvizdu dočkali. Právě holandský fotbalista posunul do vápna pro Oudina, jenž zcela neobsazený zvolil přízemní střelu k levé tyči - 0:2.

Jenže v poslední minutě řádné hrací doby úvodního poločasu sklepnul Ibrahima Niane pro De Prévilleho, který z otočky dokázal rozvlnit síť a dát svému týmu naději pro druhých pětačtyřicet minut. V nich hráli Les Granats od začátku aktivně, což vyústilo v zasloužené vyrovnání. Postaral se o něj Opa Nguette, když z vnitřku pokutového území vcelku pohodlně skóroval, jelikož se k němu předtím šťastně odrazil balon po rohovém kopu - 2:2.

Sedmá desetiminutovka přinesla dva důležité momenty. Při tom prvním Rémi Oudin převzal míč od Adliho, načež si jednoduchou kličkou udělal prostor a z hranice vápna vstřelil třetí branku svého týmu, ačkoli mu musela vypomoci levá tyčka - 2:3. Všechno musel ještě posvětit videorozhodčí. A následně to zprvu nevypadalo, že by asistent u předchozí branky byl nějak surově faulován, nicméně rozhodčí Millot stejně usoudil, že bude správné Farida Boulayu vyloučit.

Než stačili hosté přeskupit řady, znovu inkasovali. Opa Nguette si naskočil na Centonzeho centr a hlavou se mu podařilo přelobovat Benoîta Costila - 3:3. Gólmana ve službách Bordeuax za krátký časový úsek opět zaměstnal Centonze. Střela Papy Yadeho se nakonec vytočila směrem od branky a zbytek zápasu se nesl ve znamení nepřesností, což platilo i pro Briandův akrobatický pokus.

Více informací k zápasu

Racing Strasbourg - Stade Reims 1:1

21.11.2021 15:00

Góly: 90+7. Jean-Ricner Bellegarde - 22. Hugo Ekitiké

Přímý kop v podání Jean-Ricnera Bellegardeho byl naprosto dokonalý. Mnohokrát poděkovat mu pak musel Kévin Gameiro, který si v závěru úvodního dějství dovolil zahodit penaltu. Racing tak nadále zůstává v kontaktu s pohárovými příčkami, zatímco Les Rouges et Blancs neokupují barážovou pozici pouze zásluhou lepšího skóre.

Během úvodní dvacetiminutovky byl k vidění spíše bojovný fotbal s osobními souboji. Na nějaké ohrožení té či oné svatyně se jaksi moc nehrálo. A když už, nepotykal si dotyčný s přesností. Až ve 22. minutě mohl skórovat do odkryté branky Hugo Ekitike, protože centr Ghislaina Konana z levého křídla výrazně podcenili jak Wout Faes, tak Predrag Rajković - 0:1.

Po půlhodině hry se míč odrazil k Adrienu Thomassonovi, jenž však zdaleka netrefil podle svých představ. Ve 41. minutě video potvrdilo, že Dion Lopy ve vlastním vápně fauloval Sanjina Prciće a Kevin Gameiro se ujal exekuce nařízeného pokutového kopu, se kterým naložil tak, jak to dělávají ragbisté. Do druhé půle šli tedy borci z města na francouzsko-německých hranicích s jednobrankovým mankem.

Ve druhém dějství se nehrál příliš atraktivní fotbal. Výběru trenéra Óscara stačilo, že těsně vede, kdežto svěřenci Juliena Stéphana nedokázali směrem dopředu prakticky vůbec nic vymyslet. V nastaveném čase mohl pojistku přidat střídající Anastasios Donis, jenže selhal, čímž hodil soupeři rukavici.

Tu zvedl Jean-Ricner Bellegarde, jenž potrestal faul Yunise Abdelhamida a z nějakých dvaadvaceti metrů ukázkově vymetl pravou šibenici - 1:1. Následně rozhodčí Delerue naposledy písknul do píšťalky. Racing za týden zajíždí do Monaka. Remeš se na vlastním stadionu pokusí přehrát Clermont, který zatím sesbíral stejný počet bodů.

Více informací k zápasu

ES Troyes - AS Saint-Étienne 0:1

21.11.2021 15:00

Góly: 60. Miguel Trauco

Po mimořádně špatném vstupu do sezony se Puelův výběr začíná pomalu zvedat. Druhá výhra v řadě znamená, že klub z regionu Rhône-Alpes může za příznivé konstelace po příštím kole vůbec poprvé opustit sestupové pásmo. Naopak Estac nad ním zůstává pouze zásluhou lepšího skóre.

Během úvodní desetiminutovky musel být pozornější Etienne Green, nicméně žádná střela přímo na něj nesměřovala. Na druhé straně hrací plochy se osmělil Zeydou Youssouf, avšak tohle zakončení si jistě za rámeček nedá. Následující minuty přinesly spíše boj ve středu hřiště. A když už se kupříkladu Jean-Philippe Krasso dostal po půlhodině ke střele, nebyla z nejpřesnějších.

V závěru poločasu na sebe nikdo z borců ve službách Les Verts nechtěl vzít odpovědnost, což vyústilo v lacinou ztrátu balonu. Nakonec tedy v obou táborech jistě přivítali finální poločasový hvizd sudího Florenta Batty. Po změně stran by snad pokus jednoho z domácích hráčů i zamířil mezi tři tyče, kdyby ovšem nebyl cestou tečován.

Všechno tedy v 60. minutě musel rozseknout Miguel Trauco, když dvakrát nerozmýšlel a z nějakých pětadvaceti metrů zacílil po přihrávce Ryada Boudebouze rovnou do levého horního rohu brány - 0:1. V 78. minutě se pokusil přijít s odpovědí Renaud Ripart, leč pozorní obránci nedopustili, aby musel Green v bráně jakkoli zasahovat.

Na úvod závěrečné desetiminutovky se řešila možná výhoda pokutového kopu pro tým Laurenta Battlese, nicméně videorozhodčí nakonec jakékoli porušení pravidel popřel. Finální minuty pak rozkouskovala trojice střídání. Troyes se pokusí odčinit zaváhání na Stade Vélodrome v Marseille. Kdežto pro ASSE si los připravil toho aktuálně opět zřejmě vůbec nejtěžšího protivníka, totiž vedoucí PSG.

Více informací k zápasu

Stade Brestois - RC Lens 4:0

21.11.2021 13:00

Góly: 3. Steve Mounié, 13. Brendan Chardonnet, 33. Romain Faivre, 69. Jérémy Le Douaron

Svěřencům Michela Der Zakariana se podařilo si udělat náskok už během úvodní patnáctiminutovky. V době kdy, byl vyloučen Arnaud Kalimuendo, už měl výsledek svou finální podobu. To musí Racing hodně mrzet, jelikož prohospodařil možnost pohlídat si druhou příčku v tabulce. "Piráti" poskočili na patnáct bodů, avšak sestupové pásmo se stále nachází nebezpečně blízko.

Z utkání nebylo odehráno ani 180 sekund, když Jeremy Le Douaron nahrál z pravé strany do ideálního prostoru před branku, kde do černého hlavičkoval neobsazený Steve Mounié - 1:0. Po deseti minutách mohlo být vyrovnáno, kdyby zakončení Przemyslawa Frankowskiho nezastavil de facto v poslední možný moment obránce Christophe Hérelle.

Díky tomu mohl jít jeho tým do dvoubrankového náskoku. Romain Faivre centroval od rohového praporku na hranici malého vápna. Na balon si chtěl naskočit Brendan Chardonnet, jenže ve shluku těl se k němu nedostal optimálně. Nicméně od jeho zad se kulatý předmět šťastně odrazil na místo určení - 2:0.

Za deset minut se mohli hosté dočkat kontaktního gólu, kdyby Ignatius Ganago lépe seřídil mířidla. Krátce poté pálil Gaël Kakuta a Marco Bizot musel vyrážet do bezpečí. Po půlhodině hry přišla po Racing další nepříjemnost, protože Romain Faivre zpracoval na pravé straně Honoratův centr a z hranice šestnáctky zacílil k levé tyči - 3:0.

Hned po rozehrávce se Haiseho výběr propracoval do velké příležitosti, po které zvonila za gólmanem Brestu branková konstrukce. A jelikož se svou dobrou navštívenkou neuspěl ani Jonathan Clauss, šlo se do šaten za jednoznačného stavu. Domácí kouč si byl však vědom, že hotovo rozhodně není. Zvláště poté, co tři minutky po změně stran znovu orazítkoval tyčku Seko Fofana.

Franck Honorat mohl přidat další pojistku, kdyby si nepočínal poněkud zbrkle. Ten samý hráč se v 68. minutě ocitnul tváří v tvář Jean-Louisi Lecovi, jenže neuspěl. To se podařilo až při následující akci jeho spoluhráči Jeremymu Le Douaronovi, který využil své výšky a kilogramů navíc a levačkou vymetl šibenici - 4:0.

S nepříznivým stavem se pokusil záhy něco udělat Fofana. Bizot byl ale proti. To už bylo moc na Arnauda Kalimuenda, jehož ostrý faul ocenil rozhodčí Eric Wattellier rovnou červenou kartou. V závěru střetnutí se ještě osmělil střídající Rafiki Saïd, nicméně i když neuspěl, jeho tým stejně protáhnul sérii neporazitelnosti na pět duelů.

Více informací k zápasu

Stade Rennes - Montpellier HSC 2:0

20.11.2021 21:00

Góly: 8. Martin Terrier, 28. Lovro Majer

Na vynikající formu navázalo po reprezentační přestávce Stade Rennes, které v Roazhon Parku porazilo HSC Montpellier 2:0. Vše podstatné se událo v průběhu prvního poločasu. Nejprve se trefil Martin Terrier a po něm pečetil výsledek Lovro Majer. Hostům také ublížilo vyloučení Téjiho Savaniera pár minut před koncem první půle.

Oslabený soupeř už po změně stran nenašel síly na zvrat a domů se vrací s nepořízenou. Rennes vstoupilo do zápasu dobře a do vedení se dostalo už po osmi minutách. Na centr z pravé strany si seběhl Martin Terrier a úspěšnou hlavičkou překonal brankáře Omlina. Domácí byli i nadále aktivnější a ve 28. minutě zvýšili náskok už na 2:0. Flavien Tait si krásně posadil Sambiu, odcentroval na zadní tyč, odkud sklepl balón před branku Laborde a Lovro Majer už neměl problém trefit odkrytou branku.

Krásná branka znamenala už dvoubrankové vedení a velkou nepříjemnost pro Montpellier. První poločas se hostům vůbec nepovedl a těsně před závěrečným hvizdem to podtrhl vyloučením kapitán Téji Savanier. Za dohrání souboje uviděl druhou žlutou kartu a musel předčasně do sprch.

Oslabení, to byla pro HSC konečná. Po změně stran byli domácí několikrát blízko třetímu gólu, avšak brankář Omlin jako zázrakem už neinkasoval. Po střele Martina ho zachránila tyč a rána Gabriela přeletěla branku. Montpellier měl jen jednu velkou šanci a tu po hodině hry nevyužil. Mavdidi se obtočil kolem svého strážce a vypálil, načež brankář Gomis předvedl perfektní zákrok.

Čtvrthodinu před koncem nedokázal pojistit výsledek třetí brankou ani Truffert, který dokonce z malého vápna přestřelil. V 87. minutě zase zastavila Labordeho nůžky tyč a nic dalšího už se nestalo.

Více informací k zápasu

Paris Saint-Germain - FC Nantes 3:1

20.11.2021 17:00

Góly: 2. Kylian Mbappé, 82. Dennis Appiah (vl.), 87. Lionel Messi - 76. Randal Kolo Muani

Pro PSG tenhle zápas nebyl snadnou záležitostí. V prvním poločase dominovalo, po obrátce se však Nantes vzchopilo a nadělalo francouzskému velikánovi velké problémy. Nakonec tři body přece uzmul pařížský výběr, který je strhl ve svůj prospěch i přesto, že dohrával střetnutí v oslabení. Premiérovou trefu v rámci Ligue 1 mimochodem stihl vyprodukovat Lionel Messi.

Uběhla přesně jedna minuta a čtyřicet vteřin a Mbappé si připsal na své konto svůj vůbec nejrychleji vstřelený gól ve své kariéře. Gueye za vápnem přistrčil míč dozadu na Paredese, ten z dálky ostře vypálil a francouzský útočník umně tečoval balón do sítě. Potvrdil tak pouze dobrou formu z nedávného reprezentačního srazu, během něhož skóroval za Francii pětkrát.

V 17. minutě mohl náskok navýšit Messi poté, co mu z levé strany přihrával Neymar, avšak argentinský muž s třicítkou na zádech nepřelstil hostujícího brankáře Lafonta. Pak o pět minut později po pobídce Messiho mohl uspět Mbappé, jenže ani on z vyloženého postavení Lafonta nepřekonal. A ve 29. minutě se po spolupráci s Mbappém neprosadil též zakončující Neymar.

PSG pokračovalo ve své aktivitě i v pasážích následujících, ve 38. minutě musel Lafont řešit další příležitost svého soka, konkrétně tu Messiho, který si svou levačkou opětovně vylámal zuby na perfektně zasahujícím protivníkovi. Po přestávce jako by se ale domácí jaksi zastavili a v útoku se začali osmělovat postupně také hosté. Ti v žádném případě neskládali své zbraně.

A v 65. minutě se musel jednoznačný favorit tohoto klání vypořádávat s pořádně nepříjemnou skutečností. Blas se ocitl za pařížskou obranou a řítil se vlastně sám na bránu, gólman Navas se rozhodl vyběhnout proti němu mimo pokutové území, vyskočil a nešetrně svého soupeře trefil. Nebylo poté o čem diskutovat, nastalo vyloučení za zmaření zjevné brankové možnosti.

Nantes využilo svou přesilovku a v 76. minutě srovnalo stav, to když Kolo Muani nejprve se svou hlavičkou na střídajícího muže v rukavicích Sergia Rica nevyzrál, avšak z dorážky už se přece zaradoval. Jenomže nerozhodný výsledek nevydržel vážně nijak dlouho. Kanárci museli skousávat v 81. minutě dost nešťastný moment, o nějž se nechtěně postaral náhradník Appiah.

Messi se ze středu pole pokoušel uvolnit na levé straně rozeběhnutého Juana Bernata, k tomu sice nahrávka nedoputovala, ve finále ovšem nemusela, protože Appiah merunu tak nešikovně zasáhl, že ta zaplula dlouhým obloukem za záda Lafonta. A v 87. minutě Messi pojistil výhru Les Parisiens střelou ke vzdálenější tyčce. Konečně tak zaznamenal první branku v Ligue 1.

Více informací k zápasu

AS Monaco - Lille OSC 2:2

19.11.2021 21:00

Góly: 41. Krépin Diatta, 83. Wissam Ben Yedder - 5. Jonathan David (pen.), 9. Jonathan David

Když ve fotbale po deseti minutách prohráváte o dvě branky, není to zrovna optimální motivace do zbytku zápasu. Jakoukoli chybu může soupeř potrestat, takže celkový příděl může být výrazný. O předposledním listopadovém pátku roku 2021 však tenhle scénář v rámci Ligue 1 neplatit. Tým Nika Kovaće se proti obhájci titulu vzpamatoval a nakonec zůstává díky remíze na dohled pohárovým příčkám.

Sotva si LOSC mohli přát lepší start. Z časomíry neuběhly ještě ani tři minutky a sudí Willy Dejalod písknul do píšťalky, protože viděl Pavlovićův atak na Xeku. Domácí fotbalista byl oceněn žlutou kartou a sledoval, kterak si Jonathan David nedělá vůbec žádné problémy - 0:1. Ten samý hráč si za nějakých 200 sekund zpracoval pobídku, kterou mu servíroval Tiago Djaló, a díky výbornému krytí balonu se dostal ke střele, která propadla Alexanderu Nübelovi mezi nohama - 0:2.

Krátce poté musel německý brankář znovu do práce, protože Jonathan Ikoné vyprodukoval nečekané zakončení na bližší tyč. V 18. minutě si poradil i s další střelou v podání Jonathana Davida, jenž má coby reprezentant Kanady skvěle nakročeno na účast na mistrovství světa. Oba mužstva hrála dál aktivně. Gólmani museli být pozorní a byl to Ivo Grbić, kdo si ve 33. minutě oddychnul, že střela Sofiana Diopa skončila vedle levé tyče.

Ve 39. minutě došlo na důležitý moment. Jonathan Ikoné šikovně posunul na svého jmenovce Davida, který mohl jít sám na Nübela, který celou situaci zvládnul. A díky tomu mohl hned poté Krépin Diatta proniknout až do šestnáctky Lille, kde se prosadil přízemní ranou k pravé tyči - 1:2. Už ve 49. minutě mohlo být vyrovnáno, kdyby při Vollandově obloučku nezaskočila za svého brankáře Tiago Djaló.

Kevin Volland měl prsty i v dalším zakončení, které si ovšem Grbić pohlídal. Po něm selhal ve výborné pozici Gelson Martins a na muže v rukavicích dále nevyzráli ani Youssouf Fofana, ani Axel Disasi. Třiadvacetiletý obránce se v 66. minutě dočkal po rohu přesné trefy, která však nemohla platit kvůli faulu. V 74. minutě zasáhnul Timothy Weah loktem Strahinju Pavloviće a vyfasoval žlutou kartu.

Potom uklidil Kevin Volland centr z pravé strany pouze do gólmanovy náruče. Zanedlouho se z dálky osmělil Aurélien Tchouaméni, ale ani z tohoto mráčku nezapršelo. Ničemu nepomohl ani Pavlović, jenž se v 78. minutě vykartoval. Jenže knížecí klub má v kádru Wissama Ben Yeddera. Na hřiště přišel v 72. minutě a deset minut poté nekompromisně napálil k levé tyči přihrávku od Vollanda - 2:2. V nastavení ještě dvakrát zahrozil Burak Yilmaz a jednou Thiago Djaló, jenže Nübel za svá záda už další míč nepustil.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain14121132:1437
2.OGC Nice1483325:1126
3.Stade Rennes1474324:1225
4.RC Lens1473425:1824
5.Olympique Marseille1365220:1223
6.Angers SCO1456320:1621
7.Racing Strasbourg1454525:1919
8.AS Monaco1454519:1819
9.Olympique Lyon1354421:2119
 Montpellier HSC1454521:2119
11.FC Nantes1453619:1918
12.Lille OSC1445518:2117
13.Stade Brestois1436520:2115
14.FC Lorient1436513:2115
15.Stade Reims1427515:1813
16.Girondins Bordeaux1427521:3013
17.ES Troyes1434713:2213
18.Clermont Foot1434717:2813
19.AS Saint-Étienne1426616:2812
20.FC Metz1416716:309
Bodové odečty
OGC Nice-1 
Zbývající zápasy
21.11. 20:45Olympique Lyon - Olympique Marseille

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
Israha

Lille pod Gourvennecem vůbec nezvládá kontrolovat dobře rozehrané zápasy. Herně mi to tolik slabší oproti Galtierovi nepřijde, ale úplně zmizela psychická síla a schopnost udržet výsledek, i když se herně vypadne z tempa. A kolik hráčů jim propadlo ve formě....Yazici, Ikoné, Yilmaz, André, Celik...jediní David a Djaló se oproti loňsku zvedli. Snad už na základě tohoto dostane Galtier ten zasloužený kredit, protože dlouhodobě není v lize lepší trenér.

Reagovat
ErixMilo

a co povieš na Bambu? Má ten týpek na nejaký väčší alebo lepší klub ako Lille?

Reagovat
Israha

Pokud se bavíme o širší špičce (kluby jako dejme tomu Sevilla, Dortmund, Inter, Tottenham), úplně s klidem, ve vyloženém velkoklubu by byl maximálně hráčem na lavičku. Nepřijde mi herně a produktivitou tak dominantní, aby ho měl důvod kupovat tým, co má aktuální ambice vyhrávat LM.

Reagovat
ErixMilo

jo, diky za odpoved...a co taký Jonathan David? Má na velkoklub? Nemám Lille totiž veľmi nasledovaných tak neviem posúdiť jeho hru :)

Reagovat
Israha

Letošek mu zatím vychází, loni začal otřesně a až v druhé půlce sezony se dostal do jakéhos takéhos průměru. Zatím si netroufám soudit.

Reagovat
Seydou Doumbia

Zkus si v úterý koupit nebo přečíst článek o Davidovi v novém Xfootballu, psal jsem o něm.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele