Ligue 1 - preview 14. kola: Lyon vs. Marseille

19.11.2021, 09:21, aktualizováno 21.11.2021, 08:44
Previews
Hráči Lyonu slaví gól (© AFP)
To nejlepší v tomto kole přijde na konec, v neděli odpoledne poměří síly Lyon s Marseille. Ještě předtím je na programu dalších šest utkání, na prvoligový fotbal se půjde v Brestu, Angers, Métách, Štrasburku, Troyes a Clermontu...
Stade Brestois - RC Lens  (neděle 13:00)
Protože Rennes v sobotu večer uzmulo tři body v souboji s Montpellierem, propadlo se Lens na třetí místo tabulky. Může se nicméně okamžitě vrátit zpátky na druhé, pouze však za toho předpokladu, že porazí venku Brest. Ten před reprezentační přestávkou zaznamenal výrazné zlepšení, je ale otázkou, zda mu nabraný elán zůstal v kabině i během uplynulých dvou týdnů.

Na konci října svěřenci trenéra Michela Der Zakariana urvali své první vítězství v Ligue 1, a to trochu překvapivě nad Monacem, následně skolili venku též svého lokálního rivala Lorient. Vyhoupli se tak rázem ze sestupového pásma, i nadále jsou mu ovšem velmi, velmi blízko. A tak je třeba, aby v získávání slušných výsledků i nadále pokračovali, jak nejdéle budou moci.

Hosté každopádně budou plnit roli mírného favorita na Bretaňském poloostrově, přece mají na svém kontě přesně dvakrát více bodů než jejich protivník. Taková skutečnost je zřejmě tou vůbec nejvypovídající hodnotou. Když Lens zavítalo do Brestu naposledy, strhla se poměrně velká mela, konečnou plichtu doplnily tři červené karty, ještě jedna navíc padla na střídačku.

Tu mimochodem obdržel hostující stratég Franck Haise, který se před tímto utkáním vyjádřil jenom v dobrém na adresu svého forvarda Arnauda Kalimuenda. Ten je na severu Francie na hostování z PSG ve druhém ročníku za sebou. "Neuvěřitelně se posunul vpřed, a to na všech úrovních," řekl. "Než sem přišel, v Ligue 1 odehrál jeden zápas. Vstřebal mnoho dovedností."
Stade Brestois - pravděpodobná sestava:
Bizot - Pierre-Gabriel, Chardonnet, Brassier, Uronen - Magnetti, Belkebla - Faivre, Cardona, Honorat - Mounié
RC Lens - pravděpodobná sestava:
Fariňez - Gradit, Danso, Medina - Clauss, Doucouré, Fofana, Frankowski - Kakuta - Kalimuendo-Muinga, Ganago
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.21 - 3.49 - 2.34
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Angers SCO - FC Lorient  (neděle 15:00)
Lorient si na startu tohoto ročníku vedl parádně, jenže postupně přece začal poněkud strádat. A teď jeho statistiky vykazují nepříjemná fakta, vždyť v minulých čtyřech kolech urval pouze jeden bod. Hostující trenér Christophe Pélissier si přitom stěžoval na mnohačetné absence, jež se mu mimochodem nevyhnou ani po reprezentační pauze na hrací ploše nedalekého Angers.

Pořád Les Merlus nejsou úplně natěsno zapojeni do sestupových starostí. Pokud by však stále nedokázali sbírat slušnější rezultáty, zřejmě velmi brzy by problémy řešili. "Všichni jsme si vědomi, že kvantitativně je náš kádr úzký," povídal Pélissier. "Chtěl jsem některé posily už během léta. Možná se však na některá přání zapomnělo, protože se nám během srpna dařilo."

Družina vedená koučem Géraldem Baticlem by též potřebovala nějakou vzpruhu, i ona totiž po slušném začátku začala spíše paběrkovat. Od půlky září vyhrála jen jednou. "Samozřejmě že musíme myslet i na ekonomickou stránku, která není všem známa. Nicméně jestli v zimě neposílíme o jednoho, dva hráče, můžeme mít v březnu obrovské potíže," varoval Pélissier.
Angers SCO - pravděpodobná sestava:
Bernardoni - Manceau, Traoré, Thomas - Cabot, Mangani, Mendy, Doumbia - Boufal - Cho, Bahoken
FC Lorient - pravděpodobná sestava:
Nardi - Mendes, Laporte, Morel - Igor Silva, Le Fée, Lemoine, Monconduit, Le Goff - Moffi, Grbic
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.91 - 3.45 - 4.72
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Metz - Girondins Bordeaux  (neděle 15:00)
Důležitý souboj ze spodku tabulky uvidí stadion Saint-Symphorien v Metách. Poslední "Les Grenats" vyzvou Bordeaux, které před reprezentační přestávkou vykazovalo herní zlepšení. Situace obou týmu je značně problematická, každopádně Bordeaux se může v případě vítězství posunout ze sestupového pásma.

Dobře to ví i Vladimir Petković. Švýcarský trenér nemá u Atlantiku na růžích ustláno, ale před přestávkou jeho svěřenci ukázali, že mohou hrát dobrou partii i s předními týmy Ligue 1. Po vítězství nad Remeší sehráli dobrý zápas i s PSG a nakonec jen těsně podlehli 2:3.

Bordeaux každopádně začalo pravidelně bodovat a ačkoliv zůstává v sestupovém ohrožení, přilepšilo si. Pokud v neděli zvítězí na Saint-Symphorien, s velkou pravděpodobností sestupové pásmo opustí.

Tam naopak zůstanou i po tomto kole FC Mety. Svěřencům Frederica Antonettiho se na rozdíl od minulé sezony vůbec nedaří a na pořadí po třinácti kolech je to znát. Mety dosud porazily jen Brest a společně se Saint-Étienne mají nejméně výher v celé soutěži. Přesto i na Metách lze vypozorovat jisté zlepšení. V minulém kole si dokonce přivezly z Marseille cenou remízu 0:0. Mety byly v uplynulé sezoně ve vzájemných zápasech lepší. Doma si sice rozdělily s Bordeaux body za nudnou remízu 0:0, ale u Atlantiku vyhrály 2:1.

Metám bude chybět potrestaný střední obránce Jemerson, stejně jako Niakate, Cabit, Udol a Pajot. Beze ztrát se neobejde ani hostující strana. Vladimir Petković nemá k dispozici Hwanga Ui-ja. Svalové problémy trápí Koscilenyho, zatímco Baysse marodí s kolenem. Dobrou zprávou je alespoň návrat Issoufa Sissokha.
FC Metz - pravděpodobná sestava:
Oukidja - Bronn, Kouyate, Lacroix - Centonze, Maiga, N'Doram, Delaine- Boulaya - De Preville, Niane
Girondins Bordeaux - pravděpodobná sestava:
Costil - Pembele, Mexer, Gregersen, Mangas - Otavio, Onana, Adli - Kalu, Elis, Dilrosun
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.47 - 3.30 - 3.16
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Racing Strasbourg - Stade Reims  (neděle 15:00)
Vyrovnané utkání se očekává ve Štrasburku, kam v rámci 14. kola zavítá Stade Remeš. Letos v lednu dokázala na stadionu de la Meinau zvítězit nejtěsnějším rozdílem, když se o jedinou branku postaral Derek Kutesa. Dokáže podobný výsledek zopakovat a zastavit svůj pád tabulkou?

Štrasburku se letos poměrně daří. Svěřenci trenéra Juliena Stéphana dokázali před reprezentační přestávkou porazit Lorient a poté remizovat na půdě FC Nantes, čímž si pojistili aktuální deváté místo. Alsasané pravidelně bodují a navíc dávají spoustu branek. Ve třinácti kolech zatížili soupeřova konta čtyřiadvacetkrát, což je po PSG a RC Lens třetí nejvyšší číslo.

Remeš patří naopak mezi nejméně produktivní týmy - pouhých čtrnáct vstřelených branek. Svěřenci trenéra Oscara Garcíi jsou bez formy a hledat ji budou ve Štrasburku, kde se jim v loňské sezoně dařilo. Povzbuzující by mohl být i poslední výsledek před reprezentační přestávkou, kterým byla remíza 0:0 s Monakem.

Hosté se krčí až na šestnáctém místě a určitě je v jejich silách si bodově polepšit a vyhoupnout se alespoň do středu tabulky, kam Remeš bezpochyby patří.

Domácím budou scházet suspendovaní Ajorque a Caci, přičemž chybět budou i zranění Mothiba a Le Marchand. Výbornou zprávou pro Juliena Stéphana je návrat útočníka Gameira. Ani Remeš nebude kompletní, na marodce zůstávají jména jako Cassama, Doucouré, Hornby, Foket, Munetsi a Zeneli.
Racing Strasbourg - pravděpodobná sestava:
Sels - Perrin, Nyamsi, Dijku - Guilbert, Sissoko, Prcić, Lienard - Thomasson - Diallo, Gameiro
Stade Reims - pravděpodobná sestava:
Rajković - Gravillon, Faes, Abdelhamid, Konan - Berisha, Cafaro, Matusiwa - Kebbal, Ekitike, Toure
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.08 - 3.30 - 4.13
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
ES Troyes - AS Saint-Étienne  (neděle 15:00)
Před dvěma týdny se podařilo St. Étienne konečně zvítězit. Na tříbodový zápis čekalo vůbec nejdéle ze všech účastníků Ligue 1, konkrétně až do kola číslo třináct, zároveň protáhlo svou šňůru bez porážky na tři utkání v řadě. Jenže stále si nemůže dovolit polevovat, nynější příčka předposlední mu něco takového neumožňuje a rozhodně bude chtít zabrat též na půdě Troyes.

Les Verts od začátku října vykázali zásadní zlepšení, tedy alespoň co se bodového zisku týče. V posledních pěti kolech padli jen jednou, jinak vlastně pravidelně, leč většinou jen částečně, sbírají úspěchy alespoň v podobě remíz. "Nesmíme ztrácet krok nebo se něčím rozptyloval," uvědomoval si hostující trenér Claude Puel. "Musíme mít vůli bojovat až do samého konce."

Pro ESTAC nepřichází na řadu tento duel zkrátka v úplně vhodnou dobu. Najít správná řešení proti povzbuzenému rivalovi nebude představovat jednoduchý úkol. "Když se nám naposledy povedlo skolit Clermont, cítili jsme hrdost. Byli jsme šťastní. Všichni jsme byli propojeni do jednoho celku," dodal Puel. "Tu náročnou práci jsme zvládli, čeká nás ale ještě dlouhá cesta."

Mužstvo kouče Laurenta Batllese okupuje pozice v dolní polovině tabulky, nepatrný rozdíl ho dělí od sestupového pásma. I domácí by prostě potřebovali zabrat. Před reprezentační pauzou nestačili venku jasně na Lens. "Loni Troyes v Ligue 2 drželo míč a dominovalo. Teď je však situace jiná, balón tak přepouští soupeři a číhá na brejky. Proto je nebezpečné," zakončil Puel.
ES Troyes - pravděpodobná sestava:
Gallon - Salmier, Giraudon, Rami - Biancone, Chavalerin, Kouamé, Koné - Ripart, Touzghar, Rodrigues
AS Saint-Étienne - pravděpodobná sestava:
Green - Macon, Nade, Kolodziejczak, Trauco - Youssouf, Gourna-Douath - Nordin, Boudebouz, Bouanga - Khazri
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.28 - 3.53 - 3.31
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Clermont Foot - OGC Nice  (neděle 17:00)
V neděli od 17 hodin se nováček soutěže Clermont Foot pokusí vylepšit stávající postavení v tabulce proti OGC Nice. Hosté z francouzské riviéry před reprezentační přestávkou klopýtli a přepustili druhé místo Lensu. Ze zadních pozic se navíc dotáhla Marseille a v závěsu jsou i další. Oba nedělní soupeři tak potřebují nejlépe naplno bodovat.

Už tři porážky v řadě drží v tuto chvíli Clermont. Nováček soutěže díky tomu spadl na patnácté místo tabulky, pouhý bod od sestupového pásma. Ještě v polovině října přitom porazil obhájce prvenství Lille 1:0, ale následně vždy těsně nestačil na Nantes, Marseille a Saint-Étienne.

Nyní ho čeká silné OGC Nice. Tým, který v létě převzal mistrovský kouč Christopher Galtier. Les Aiglons letos bojují o Ligu mistrů a zápas na půdě nováčka by měli podle papírových předpokladů zvládnout. Pravdou je, že na půdě nejvyšší soutěže se Nice utká s Clermontem vůbec poprvé v historii. V roce 1997 se oba celky střetly v Coupe de France a úspěšnější bylo Nice.

Jihofrancouzský celek před reprezentační přestávkou překvapivě prohrál doma s Montpellierem 0:1 a přenechal druhé místo RC Lens. Situace v popředí tabulky je hodně vyrovnaná, ligu sice válcuje PSG, ale na dalších pozicích jsou jen bodové rozestupy. Proto je i zápas v Clermont-Ferrand pro Nice velmi důležitý a cokoliv jiného, než tři body bude považováno za ztrátu.

Na straně Clermontu jsou jen dva absentující hráči, jmenovitě Hountondji a Magnin. Co se týče hostů, ti jsou na tom hůře. Christopher Galtier nemůže počítat s Atalem, Boudaouim, Bambou a Kluivertem. Velkou ztrátou je i absence stopera Danteho, který si nezahraje kvůli nahromaděným žlutým kartám.
Clermont Foot - pravděpodobná sestava:
Desmas - Zedadka, Ogier, Billong, N'Simba - Gastien, Iglesias - Allevinah, Berthomier, Rashani - Bayo
OGC Nice - pravděpodobná sestava:
Benitez - Lotomba, Todibo, Daniliuć, Kamara - Da Cunha, Thuram, Rosario, Claude-Maurice - Dolberg, Delort
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.27 - 3.48 - 2.32
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Olympique Lyon - Olympique Marseille  (neděle 20:45)
Slavné derby Choc des Olympiques završí program čtrnáctého kola Ligue 1. Oba celky by se velmi rády posunuly průběžným pořadím přece o něco výše, zatím nejsou na těch příčkách, na nichž by si přály být dlouhodobě, na druhou stranu také nejsou od svých cílů vzdáleny na míle daleko, a mají tak šanci se jim v příštích zápasech přiblížit. Lyon nyní Marseille přivítá doma.

Výsledkově si v uplynulých týdnech přece lépe vedli hosté, kteří na poli francouzské nejvyšší soutěže pětkrát za sebou neprohráli. Domácí naopak vykázali v posledních čtyřech kolech dva nezdary, před reprezentační přestávkou přitom tahali jednoznačně za kratší konec a z Rennes si domů odváželi po zásluze velký neúspěch. S bretaňským protivníkem padli hned o tři góly.

Zajímavá by mohla být konfrontace těchto dvou odvěkých rivalů také v kontextu statistických údajů. Lyon doma během sedmi ligových případů vždy uhrál aspoň remízu, Marseille v šesti venkovních utkáních hned třikrát zvítězila a dvakrát plichtila. Když nicméně OM skolilo Les Gones naposledy na jejich půdě, jednalo se o dnes již dávné datum, a to listopad roku 2007.

Mimochodem v tomto klání skórovala v dresu OL bezpochyby zajímavá persona světového fotbalu. Ani Juninho Pernambucano tehdy neodvrátil těsnou prohru. A právě on je v současné době zaměstnaný jako sportovní ředitel klubu z Auvergne-Rhone-Alpes. Každopádně v tomto týdnu do médií oznámil, že zřejmě po tomto ročníku svou funkci nadále vykonávat nebude.

Únava a psychické vyčerpání, to jsou důvody, proč nemíní své angažmá na této pozici více prodlužovat. "Doufám, že tuhle sezónu ještě dokončím," vzkazoval. "Já už jsem říkal hned na začátku, že počítám jen se třemi roky. Ještě si rozmyslím, jestli se nakonec nestane něco jinak, avšak mým plánem bylo přesně tak dlouhé období. Nikdy na své působení zde nezapomenu."

Své první derby si může ozkoušet hostující brankář Pau López, tedy za předpokladu, že se do sestavy místo něj neprobojuje Steve Mandanda, který odchytal minulé střetnutí proti Métám. "Moc dobře vím, že pro Marseille jsou velmi speciální dva duely, a to ten proti Lyonu a proti PSG," řekl. "Vydáme ze sebe vše. Hodláme potěšit naše fandy, byť nás čeká kvalitní soupeř."
Olympique Lyon - pravděpodobná sestava:
Anthony Lopes - Gusto, Denayer, Boateng, Emerson - Bruno Guimaraes, Thiago Mendes, Caqueret - Shaqiri, Lucas Paquetá, Aouar
Olympique Marseille - pravděpodobná sestava:
Pau López - Pol Lirola, Saliba, Čaleta-Car, Luan Peres - Rongier, Kamara, Guendouzi, De La Fuente - Payet - Milik
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.01 - 3.88 - 3.70
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Paris Saint-Germain - FC Nantes  (sobota 17:00)
Reprezentační přestávky prakticky vždy nadělají pařížskému kouči Mauriciovi Pochettinovi velké vrásky na čele. Mohl být sice rád, že jeho rodná Argentina se kvalifikovala na světový šampionát, je ovšem otázkou, koho nakonec bude mít k dispozici v utkání s Nantes. Šušká se každopádně, že by se v sestavě domácích mohl konečně objevit po zranění Sergio Ramos.

Kádr PSG se skládá hned z několika hráčů z kontinentu Jižní Ameriky, pro něž představuje plnění povinností na mezinárodní úrovni mnohdy větší úskalí než pro fotbalisty z Evropy. A především faktor náročnějšího cestování může působit velké komplikace pro návrat na scénu klubovou. Ať už každopádně nastoupí kdokoli, od Pařížanů se proti Nantes očekává výhra.

Bezpochyby budou chtít napravit loňské vystoupení v Parku princů proti tomuto protivníkovi, nečekaně totiž s La Maison Jaune padli. Tahle ztráta byla jednou z mnoha, kterou v průběhu minulého ročníku zaznamenali, a prakticky je stály na úkor Lille ligový titul. Hosté, okupující průběžný střed tabulky, i v tomto duelu budou bez dalších příkras plnit roli jasného outsidera.

Už příští týden čeká na Pochettinovu družinu souboj v Lize mistrů na půdě Manchesteru City. Tenhle zápas může být klíčový v bitvě o první příčku ve skupině, a tak je potřeba se na něj co nejlépe navnadit. "Musíme vyhrávat hned teď. Bez výher se jinak nedostaneme do fáze, v níž chceme být. Míníme hrát dobrý fotbal a pořád vyhrávat o pět gólů," uvedl pařížský stratég.

V květnu se svěřenci trenéra Antoina Kombouarého prali v baráži urputně o záchranu, letos však zatím píšou jiný příběh. Nantes může být se současnými výsledky vlastně spokojeno. "Rádi bychom v Paříži opětovně dokázali něco velkého," připomínal povedený mač z března hostující obránce Charles Traoré. "Všechno je prostě ve fotbale možné. V tom je jeho krása."
Paris Saint-Germain - pravděpodobná sestava:
Navas - Dagba, Marquinhos, Kehrer, Juan Bernat - Ander Herrera, Gueye, Wijnaldum - Di María, Icardi, Mbappé
FC Nantes - pravděpodobná sestava:
Lafont - Appiah, Castelletto, Andrei Girotto, Fábio - Chirivella, Cyprien - Kolo Muani, Blas, Simon - Coulibaly
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.20 - 7.68 - 16.30
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Stade Rennes - Montpellier HSC  (sobota 21:00)
Do vynikající formy se před reprezentační přestávkou dostalo Stade Rennes a fanoušci doufají v pokračovaní i o víkendu. Do Roazhon Parku ale zavítá nebezpečný a nevyzpytatelný soupeř - HSC Montpellier, jemuž patří hned v závěsu šestá příčka.

V neprospěch Montpellieru ale hraje fakt, že se mu v Roazhon Parku nepodařilo sedm let zvítězit. Když Rennes letos přerušilo sérii porážek vysokou výhrou nad Clermontem 6:0, málokdo tušil, že tím nastartovalo sérii bez porážky, která čítá již sedm ligových zápasů. A ano, je mezi nimi i utkání s PSG nebo Lyonem, mimochodem v obou případech Rennes zvítězilo. Bretaňský celek je neporažen i na půdě Konferenční ligy a po čtyřech zápasech má zaděláno na postup. Ten může definitivně stvrdit ve čtvrtek v zápase s nizozemským Vitesse. O víkendu ale čeká náročný duel a je otázkou, jestli mu reprezentační přestávka spíše neublížila.

Montpellier na tom také není špatně, koneckonců v tabulce je hned v závěsu šestý. Naposledy dokonce zvítězil na horké půdě Nice 1:0 a rozhodně není radno ho podceňovat. Hosté patří dlouhodobě k nejvíce nevyzpytatelným týmům Ligue 1 a potvrzuje to i prozatímní bilance pěti výher, čtyř remíz a čtyř porážek.

Oba celky se potkaly letos v únoru na Stade de la Mosson v Montpellieru a z výhry 2:1 se radoval domácí tým. Stejným výsledkem ale skončilo i střetnutí v Roazhon Parku a Stade Rennes zůstává mírným favoritem.

Domácí musí před sobotním zápasem řešit několik absencí, kvůli karetním trestům. Týká se to Sulemana, Santamarii a Omariho. Také trenér Dall'Oglio nemůže počítat s kompletním kádrem. Scházejí Ferri a Esteve.
Stade Rennes - pravděpodobná sestava:
Gomis - Traoré, Bade, Aguerd, Meling - Majer, Ugochukwu, Tait - Bourigeaud, Laborde, Truffert
Montpellier HSC - pravděpodobná sestava:
Omlin - Sambia, Sakho, Cozza, Ristić - Mollet, Savanier, Chotard, Mavididi - Wahi - Germain
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.46 - 4.85 - 7.23
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AS Monaco - Lille OSC  (pátek 21:00)
Loni se oba celky umístily v Ligue 1 v top trojce, letos však mají k této metě docela daleko. Monaco i Lille se po třinácti odehraných kolech nacházely jen ve středu tabulky a každopádně hodlají své dosavadní rezultáty vylepšit co nejdříve. Vzájemný zápas by mohl nabízet vlastně vyrovnané měření sil, vždyť si v rámci této sezóny vedou výsledkově opravdu dost podobně.

Domácí dělí od družiny ze severu Francie pouze dva body, přímo s ní v průběžném pořadí sousedí. Pokus hosté v nynějším duelu nezvítězí, ani dočasně se neposunou na žádnou pozici výše. ASM by i remíza k takovému počinu možná nakrátko pomohla, nicméně pořád platí, že obě mužstva jsou v takovém rozpoložení, že pouze nějaká série výher je přiblíží jejich cílům.

A ty jsou nastavené jednoznačně, minimálně usilovat o příčky zajišťující účast v evropských pohárech pro další ročník. "Tenhle duel je pro nás důležitý. Od druhého místa nás přece dělí šest bodů. Pokud nyní Lille porazíme, tu mezeru hodně doženeme," povídal domácí forvard Kevin Volland. "Rádi bychom nabrali sebevědomí a vrátili se zpět na správnou cestu," dodal.

Na konci října knížecí celek padl nečekaně v Brestu, následně neskolil v Evropské lize PSV a ani venku Remeš. "Navíc jsme v těch třech utkáních ani neskórovali," připomněl Volland. "Je tedy třeba tvrdě pracovat, abychom situaci napravili. Někdy prostě jsou chvíle, kdy vám něco nefunguje tak, jak má. Mnohdy je reprezentační přestávka dobrou šancí, jak získat nové síly."

Právě nedávná mezinárodní pauza může mít na oba týmy velký vliv, neboť disponují v kádru hned několika hráči, jež si plnili své povinnosti v nároďácích. Je otázkou, v jaké kondici nebo v jakém zdravotním stavu se vrátí, a to včetně Vollanda. "Mou ambicí je dostat se do finální německé nominace pro světový šampionát. Snad se mi individuálně bude dařit," přál by si.

Lille čeká na tříbodový zápis ve francouzské nejvyšší soutěži už čtyři kola v řadě. Možná také proto je o něco favorizovanější spíše Monaco. "Ligue 1 je podceňovaná," pokračoval Volland. "Přitom každý zde může porazit každého. Nikdy nevíte, jak dané klání dopadne, stále musíte být soustředěný, i když třeba vedete. Hraje se ve vysokém tempu, souboje o míč jsou tvrdé."
AS Monaco - pravděpodobná sestava:
Nübel - Aguilar, Disasi, Pavlovič, Caio Henrique - Gelson Martins, Fofana, Tchouaméni, Diop - Ben Yedder, Volland
Lille OSC - pravděpodobná sestava:
Grbič - Celik, José Fonte, Tiago Djaló, Reinildo - Ikoné, André, Yazici, Bamba - David, Yilmaz
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.07 - 3.38 - 4.06
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain13111129:1334
2.RC Lens1373325:1424
3.OGC Nice1373323:1023
4.Olympique Marseille1365220:1223
5.Stade Rennes1364322:1222
6.Montpellier HSC1354421:1919
7.Olympique Lyon1354421:2119
8.Racing Strasbourg1353524:1818
9.Angers SCO1346319:1618
10.FC Nantes1353518:1618
11.AS Monaco1353517:1618
12.Lille OSC1344516:1916
13.FC Lorient1336413:2015
14.ES Troyes1334613:2113
15.Clermont Foot1334616:2613
16.Stade Reims1326514:1712
17.Stade Brestois1326516:2112
18.Girondins Bordeaux1326518:2712
19.AS Saint-Étienne1316615:289
20.FC Metz1315713:278
Bodové odečty
OGC Nice-1 

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (22)

Přidat komentář
fabec1222

OT: Ani covid, ani vláda, ani nová sezona Zaklínače. Nic nás nemůže zastavit, a tak přichází nová sezona zimních sportů

EF je opět připraveno, a je nezbytné, aby se navázalo na tradice zimních diskuzí. Největší experti se opět scházejí na jedom místě, aby prokázali své mnohaleté zkušenosti ze sledování TV stanic.

Ať už jste amatérský epidemiolog, naočkovaná ovce, popírač, je to jedno. Vypněte ligové soutěže fotbalu, vymažte kanály Nova Sport 3,4 a přidejte se k nám k vrcholu sportovní sezony

https://www.eurofotbal.cz/clanky/lavicka-slavi-vanoce-ve-vedru-u-plaze-ale-tradic-se-nevzda-104302/?nocount=1#forum

Reagovat
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat
smazaný uživatel

Messi krásně

Reagovat
Petr20

Reagovat
Kily8

Konečne PSG dokázal, že aj s Messim v základnej zostave sa dá v lige vyhrať! Doteraz platilo, že keď hral Messi PSG nevyhralo, keď Messi nehral, PSG nestratilo ani bod. Hovoril som, že raz to príde…

Reagovat
Petr20

Reagovat
Petr20

Reagovat
Petr20

To nejde smazat, když jsem se missclicknul?

Reagovat
Petr20

Reagovat
smazaný uživatel

Ty jsi vážně odvážný tipér.

Reagovat
Gazdo

Neuveritelny tip

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Univerzál

Fanoušci v této lize jsou vážně výkvět

Reagovat
Inter Eterno Amore

to bude kontumácia.. škoda tak dobrý zápas to mohol byť

Reagovat
Mandanda_30

Snad jo, to by chtělo potom takhle každej ligovej zapas ať máme vždycky hezky 3 bodíky po čtvrt hoďce... dostat po hlavě flaškou a konec je lepší než běhat 90 minut a ještě když se neví jestli se vyhraje Lyon pojďte ještě jednou šikulové

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
John Obi Mikel

Francouzská liga jedna ostuda za druhou. Zdražili jim výrazně bagety, nebo proč ty fandové tak šílí?

Reagovat
Mandanda_30

To bude ta, hlavně v poslední době, hodně popoháněná multikultura v Evropě, ale víc říkat nebudu nebo dostanu ban

Reagovat
Seydou Doumbia

Náhodou přesně takhle to má vypadat. Redky, bitky, Pyro, nepokoje, napadení a vše okolo dělá fotbal fotbalem

Reagovat
smazaný uživatel

Bude se to ještě dnes dohrávat?

Reagovat
Israha

Přerušení chápu. Ale co tam do prdele tak dlouho řeší?

Reagovat
REPLIKATOR

Albánie > Francie

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele