14. kolo
20.11.2021 21:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Radost hráčů Rennes (© AFP)

Stade Rennes porazilo Montpellier 2:0

Na vynikající formu navázalo po reprezentační přestávce Stade Rennes, které v Roazhon Parku porazilo HSC Montpellier 2:0. Vše podstatné se událo v průběhu prvního poločasu. Nejprve se trefil Martin Terrier a po něm pečetil výsledek Lovro Majer. Hostům také ublížilo vyloučení Téjiho Savaniera pár minut před koncem první půle.

Oslabený soupeř už po změně stran nenašel síly na zvrat a domů se vrací s nepořízenou. Rennes vstoupilo do zápasu dobře a do vedení se dostalo už po osmi minutách. Na centr z pravé strany si seběhl Martin Terrier a úspěšnou hlavičkou překonal brankáře Omlina. Domácí byli i nadále aktivnější a ve 28. minutě zvýšili náskok už na 2:0. Flavien Tait si krásně posadil Sambiu, odcentroval na zadní tyč, odkud sklepl balón před branku Laborde a Lovro Majer už neměl problém trefit odkrytou branku.

Krásná branka znamenala už dvoubrankové vedení a velkou nepříjemnost pro Montpellier. První poločas se hostům vůbec nepovedl a těsně před závěrečným hvizdem to podtrhl vyloučením kapitán Téji Savanier. Za dohrání souboje uviděl druhou žlutou kartu a musel předčasně do sprch.

Oslabení, to byla pro HSC konečná. Po změně stran byli domácí několikrát blízko třetímu gólu, avšak brankář Omlin jako zázrakem už neinkasoval. Po střele Martina ho zachránila tyč a rána Gabriela přeletěla branku. Montpellier měl jen jednu velkou šanci a tu po hodině hry nevyužil. Mavdidi se obtočil kolem svého strážce a vypálil, načež brankář Gomis předvedl perfektní zákrok.

Čtvrthodinu před koncem nedokázal pojistit výsledek třetí brankou ani Truffert, který dokonce z malého vápna přestřelil. V 87. minutě zase zastavila Labordeho nůžky tyč a nic dalšího už se nestalo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele