14. kolo
19.11.2021 21:00 CET
2 : 2
(1:2)

Reportáž

Jonathan David (© AFP)

Přes výborný začátek a početní převahu v závěrečných minutách veze Lille z Monaka pouhý bod

Když ve fotbale po deseti minutách prohráváte o dvě branky, není to zrovna optimální motivace do zbytku zápasu. Jakoukoli chybu může soupeř potrestat, takže celkový příděl může být výrazný. O předposledním listopadovém pátku roku 2021 však tenhle scénář v rámci Ligue 1 neplatit. Tým Nika Kovaće se proti obhájci titulu vzpamatoval a nakonec zůstává díky remíze na dohled pohárovým příčkám.

Sotva si LOSC mohli přát lepší start. Z časomíry neuběhly ještě ani tři minutky a sudí Willy Dejalod písknul do píšťalky, protože viděl Pavlovićův atak na Xeku. Domácí fotbalista byl oceněn žlutou kartou a sledoval, kterak si Jonathan David nedělá vůbec žádné problémy - 0:1. Ten samý hráč si za nějakých 200 sekund zpracoval pobídku, kterou mu servíroval Tiago Djaló, a díky výbornému krytí balonu se dostal ke střele, která propadla Alexanderu Nübelovi mezi nohama - 0:2.

Krátce poté musel německý brankář znovu do práce, protože Jonathan Ikoné vyprodukoval nečekané zakončení na bližší tyč. V 18. minutě si poradil i s další střelou v podání Jonathana Davida, jenž má coby reprezentant Kanady skvěle nakročeno na účast na mistrovství světa. Oba mužstva hrála dál aktivně. Gólmani museli být pozorní a byl to Ivo Grbić, kdo si ve 33. minutě oddychnul, že střela Sofiana Diopa skončila vedle levé tyče.

Ve 39. minutě došlo na důležitý moment. Jonathan Ikoné šikovně posunul na svého jmenovce Davida, který mohl jít sám na Nübela, který celou situaci zvládnul. A díky tomu mohl hned poté Krépin Diatta proniknout až do šestnáctky Lille, kde se prosadil přízemní ranou k pravé tyči - 1:2. Už ve 49. minutě mohlo být vyrovnáno, kdyby při Vollandově obloučku nezaskočila za svého brankáře Tiago Djaló.

Kevin Volland měl prsty i v dalším zakončení, které si ovšem Grbić pohlídal. Po něm selhal ve výborné pozici Gelson Martins a na muže v rukavicích dále nevyzráli ani Youssouf Fofana, ani Axel Disasi. Třiadvacetiletý obránce se v 66. minutě dočkal po rohu přesné trefy, která však nemohla platit kvůli faulu. V 74. minutě zasáhnul Timothy Weah loktem Strahinju Pavloviće a vyfasoval žlutou kartu.

Potom uklidil Kevin Volland centr z pravé strany pouze do gólmanovy náruče. Zanedlouho se z dálky osmělil Aurélien Tchouaméni, ale ani z tohoto mráčku nezapršelo. Ničemu nepomohl ani Pavlović, jenž se v 78. minutě vykartoval. Jenže knížecí klub má v kádru Wissama Ben Yeddera. Na hřiště přišel v 72. minutě a deset minut poté nekompromisně napálil k levé tyči přihrávku od Vollanda - 2:2. V nastavení ještě dvakrát zahrozil Burak Yilmaz a jednou Thiago Djaló, jenže Nübel za svá záda už další míč nepustil.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele