14. kolo
21.11.2021 15:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Štrasburku (© AFP)

Štrasburk vyrovnal proti Remeši až v poslední možné vteřině

Přímý kop v podání Jean-Ricnera Bellegardeho byl naprosto dokonalý. Mnohokrát poděkovat mu pak musel Kévin Gameiro, který si v závěru úvodního dějství dovolil zahodit penaltu. Racing tak nadále zůstává v kontaktu s pohárovými příčkami, zatímco Les Rouges et Blancs neokupují barážovou pozici pouze zásluhou lepšího skóre.

Během úvodní dvacetiminutovky byl k vidění spíše bojovný fotbal s osobními souboji. Na nějaké ohrožení té či oné svatyně se jaksi moc nehrálo. A když už, nepotykal si dotyčný s přesností. Až ve 22. minutě mohl skórovat do odkryté branky Hugo Ekitike, protože centr Ghislaina Konana z levého křídla výrazně podcenili jak Wout Faes, tak Predrag Rajković - 0:1.

Po půlhodině hry se míč odrazil k Adrienu Thomassonovi, jenž však zdaleka netrefil podle svých představ. Ve 41. minutě video potvrdilo, že Dion Lopy ve vlastním vápně fauloval Sanjina Prciće a Kevin Gameiro se ujal exekuce nařízeného pokutového kopu, se kterým naložil tak, jak to dělávají ragbisté. Do druhé půle šli tedy borci z města na francouzsko-německých hranicích s jednobrankovým mankem.

Ve druhém dějství se nehrál příliš atraktivní fotbal. Výběru trenéra Óscara stačilo, že těsně vede, kdežto svěřenci Juliena Stéphana nedokázali směrem dopředu prakticky vůbec nic vymyslet. V nastaveném čase mohl pojistku přidat střídající Anastasios Donis, jenže selhal, čímž hodil soupeři rukavici.

Tu zvedl Jean-Ricner Bellegarde, jenž potrestal faul Yunise Abdelhamida a z nějakých dvaadvaceti metrů ukázkově vymetl pravou šibenici - 1:1. Následně rozhodčí Delerue naposledy písknul do píšťalky. Racing za týden zajíždí do Monaka. Remeš se na vlastním stadionu pokusí přehrát Clermont, který zatím sesbíral stejný počet bodů.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele