14. kolo
21.11.2021 15:00 CET
3 : 3
(1:2)

Reportáž

Rémi Oudin (© AFP)

Šestigólová přestřelka mezi Métami a Bordeaux vítěze nepoznala

Zato poznala jednoho karetního hříšníka a na každé straně barikády také jednoho střelce, který se dokázal prosadit dvakrát. Rémi Oudin má celkově na kontě tři trefy, zatímco Opa Nguette zaznamenal v této sezoně teprve první dva zásahy. Z výsledku budou mít pochopitelně větší radost Les Girondins, jelikož výběr Frédérica Antonettiho zůstává i po čtrnáctém kole přikovaný na samém chvostu tabulky.

Po nemastné neslaná úvodní čtvrthodině, během které stála za zmínku snad jenom střela Nicolase de Prévilleho, se Stade Municipal Saint-Symphorien dočkal první branky. Postaral se o ni Alberth Elis, když tečoval z bezprostřední blízkosti za čáru střelecký pokus v podání spoluhráče Rémiho Oudina - 0:1.

V závěru úvodní dvacetiminutovky zkusil štěstí Thomas Delaine, nicméně úspěšný nebyl. Naopak Elis byl při chuti a ve 27. minutě mohl přidat druhý gól, kdyby ovšem o kousek neminul. Následně to malinko přehnal s razancí Javairô Dilrosun. Přesto se hosté ještě do poločasového hvizdu dočkali. Právě holandský fotbalista posunul do vápna pro Oudina, jenž zcela neobsazený zvolil přízemní střelu k levé tyči - 0:2.

Jenže v poslední minutě řádné hrací doby úvodního poločasu sklepnul Ibrahima Niane pro De Prévilleho, který z otočky dokázal rozvlnit síť a dát svému týmu naději pro druhých pětačtyřicet minut. V nich hráli Les Granats od začátku aktivně, což vyústilo v zasloužené vyrovnání. Postaral se o něj Opa Nguette, když z vnitřku pokutového území vcelku pohodlně skóroval, jelikož se k němu předtím šťastně odrazil balon po rohovém kopu - 2:2.

Sedmá desetiminutovka přinesla dva důležité momenty. Při tom prvním Rémi Oudin převzal míč od Adliho, načež si jednoduchou kličkou udělal prostor a z hranice vápna vstřelil třetí branku svého týmu, ačkoli mu musela vypomoci levá tyčka - 2:3. Všechno musel ještě posvětit videorozhodčí. A následně to zprvu nevypadalo, že by asistent u předchozí branky byl nějak surově faulován, nicméně rozhodčí Millot stejně usoudil, že bude správné Farida Boulayu vyloučit.

Než stačili hosté přeskupit řady, znovu inkasovali. Opa Nguette si naskočil na Centonzeho centr a hlavou se mu podařilo přelobovat Benoîta Costila - 3:3. Gólmana ve službách Bordeuax za krátký časový úsek opět zaměstnal Centonze. Střela Papy Yadeho se nakonec vytočila směrem od branky a zbytek zápasu se nesl ve znamení nepřesností, což platilo i pro Briandův akrobatický pokus.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele