14. kolo
21.11.2021 15:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Saint-Étienne (© AFP)

ASSE si proti Troyes připisuje další důležitou výhru

Po mimořádně špatném vstupu do sezony se Puelův výběr začíná pomalu zvedat. Druhá výhra v řadě znamená, že klub z regionu Rhône-Alpes může za příznivé konstelace po příštím kole vůbec poprvé opustit sestupové pásmo. Naopak Estac nad ním zůstává pouze zásluhou lepšího skóre.

Během úvodní desetiminutovky musel být pozornější Etienne Green, nicméně žádná střela přímo na něj nesměřovala. Na druhé straně hrací plochy se osmělil Zeydou Youssouf, avšak tohle zakončení si jistě za rámeček nedá. Následující minuty přinesly spíše boj ve středu hřiště. A když už se kupříkladu Jean-Philippe Krasso dostal po půlhodině ke střele, nebyla z nejpřesnějších.

V závěru poločasu na sebe nikdo z borců ve službách Les Verts nechtěl vzít odpovědnost, což vyústilo v lacinou ztrátu balonu. Nakonec tedy v obou táborech jistě přivítali finální poločasový hvizd sudího Florenta Batty. Po změně stran by snad pokus jednoho z domácích hráčů i zamířil mezi tři tyče, kdyby ovšem nebyl cestou tečován.

Všechno tedy v 60. minutě musel rozseknout Miguel Trauco, když dvakrát nerozmýšlel a z nějakých pětadvaceti metrů zacílil po přihrávce Ryada Boudebouze rovnou do levého horního rohu brány - 0:1. V 78. minutě se pokusil přijít s odpovědí Renaud Ripart, leč pozorní obránci nedopustili, aby musel Green v bráně jakkoli zasahovat.

Na úvod závěrečné desetiminutovky se řešila možná výhoda pokutového kopu pro tým Laurenta Battlese, nicméně videorozhodčí nakonec jakékoli porušení pravidel popřel. Finální minuty pak rozkouskovala trojice střídání. Troyes se pokusí odčinit zaváhání na Stade Vélodrome v Marseille. Kdežto pro ASSE si los připravil toho aktuálně opět zřejmě vůbec nejtěžšího protivníka, totiž vedoucí PSG.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele