14. kolo
20.11.2021 17:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Lionel Messi slaví gól se spoluhráči (© AFP)

Messi v Ligue 1 poprvé skóroval, PSG i v oslabení přetlačilo doma Nantes

Pro PSG tenhle zápas nebyl snadnou záležitostí. V prvním poločase dominovalo, po obrátce se však Nantes vzchopilo a nadělalo francouzskému velikánovi velké problémy. Nakonec tři body přece uzmul pařížský výběr, který je strhl ve svůj prospěch i přesto, že dohrával střetnutí v oslabení. Premiérovou trefu v rámci Ligue 1 mimochodem stihl vyprodukovat Lionel Messi.

Uběhla přesně jedna minuta a čtyřicet vteřin a Mbappé si připsal na své konto svůj vůbec nejrychleji vstřelený gól ve své kariéře. Gueye za vápnem přistrčil míč dozadu na Paredese, ten z dálky ostře vypálil a francouzský útočník umně tečoval balón do sítě. Potvrdil tak pouze dobrou formu z nedávného reprezentačního srazu, během něhož skóroval za Francii pětkrát.

V 17. minutě mohl náskok navýšit Messi poté, co mu z levé strany přihrával Neymar, avšak argentinský muž s třicítkou na zádech nepřelstil hostujícího brankáře Lafonta. Pak o pět minut později po pobídce Messiho mohl uspět Mbappé, jenže ani on z vyloženého postavení Lafonta nepřekonal. A ve 29. minutě se po spolupráci s Mbappém neprosadil též zakončující Neymar.

PSG pokračovalo ve své aktivitě i v pasážích následujících, ve 38. minutě musel Lafont řešit další příležitost svého soka, konkrétně tu Messiho, který si svou levačkou opětovně vylámal zuby na perfektně zasahujícím protivníkovi. Po přestávce jako by se ale domácí jaksi zastavili a v útoku se začali osmělovat postupně také hosté. Ti v žádném případě neskládali své zbraně.

A v 65. minutě se musel jednoznačný favorit tohoto klání vypořádávat s pořádně nepříjemnou skutečností. Blas se ocitl za pařížskou obranou a řítil se vlastně sám na bránu, gólman Navas se rozhodl vyběhnout proti němu mimo pokutové území, vyskočil a nešetrně svého soupeře trefil. Nebylo poté o čem diskutovat, nastalo vyloučení za zmaření zjevné brankové možnosti.

Nantes využilo svou přesilovku a v 76. minutě srovnalo stav, to když Kolo Muani nejprve se svou hlavičkou na střídajícího muže v rukavicích Sergia Rica nevyzrál, avšak z dorážky už se přece zaradoval. Jenomže nerozhodný výsledek nevydržel vážně nijak dlouho. Kanárci museli skousávat v 81. minutě dost nešťastný moment, o nějž se nechtěně postaral náhradník Appiah.

Messi se ze středu pole pokoušel uvolnit na levé straně rozeběhnutého Juana Bernata, k tomu sice nahrávka nedoputovala, ve finále ovšem nemusela, protože Appiah merunu tak nešikovně zasáhl, že ta zaplula dlouhým obloukem za záda Lafonta. A v 87. minutě Messi pojistil výhru Les Parisiens střelou ke vzdálenější tyčce. Konečně tak zaznamenal první branku v Ligue 1.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele