Ligue 1 - souhrn 1. kola: Favorité začali vítězně

05.08.2022, 22:58, aktualizováno 07.08.2022, 22:43
Komentáře a souhrny
Luis Suárez (© AFP)
Marseille rozstřílela Remeš a zareagovala na výhry dalších favoritů. PSG nedopustilo překvapení s Clermontem a zvítězilo jednoznačně 5:0. AS Monaco odstartovalo výhrou na půdě Štrasburku. Lyon získal tři body proti nováčkovi Ajacciu, a to navzdory brzkému vyloučení brankáře Lopese. Lille si poradilo s Auxerre. Naopak ztratily Nice nebo Rennes...

Olympique Marseille - Stade Reims 4:1

07.08.2022 20:45

Góly: 13. Wout Faes (vl.), 45+1. Nuno Tavares, 75. Luis Javier Suárez, 90+3. Luis Javier Suárez - 84. Folarin Balogun

Jorge Sampaoli sice odešel, nicméně hráči jihofrancouzského celku naznačili, že i pod Igorem Tudorem by mohli být hodně silní. Chorvatského trenéra nepochybně potěšila letní posila z Granady, totiž kolumbijský forvard Luis Javier Suárez, jenž zaznamenal dvě přesné trefy.

První pokus si po několika sekundách připsal na konto Cengiz Ünder. Úspěšný byl však až po necelé čtvrthodince jeho protihráč Wout Faes, protože právě po centru tureckého reprezentanta si ne konto proti své vůli připsal vlastní zásah - 1:0. Hned poté servíroval Nuno Tavares z levé strany opět pro Ündera, jehož volej Patrick Pentz vyrazil s vypětím všech sil alespoň na břevno.

Snížit mohl Bradley Locko, kdyby byla jeho hlavička umístěnější. Valentin Rongier byl přesnější, ale jenom natolik, že orazítkoval tyčku. Ve 39. minutě ukázali hosté rychlý protiútok, jehož závěr obstaral se svou slabou střelou El Bilal Touré. Následně Rubén Blanco neudržel štiplavý pokus Mitchella van Bergena a Mattéo Guendouzi musel odkopávat na roh.

Když už to vypadalo, že hosté půjdou do šatny pouze s jednogólovým mankem, zpracoval si Nuno Tavares centr od Balerdiho, načež se rozhodnul, že nikomu nepřihraje a zpoza vápna zacílí po zemi přesně k pravé tyči - 2:0. Stal se tak od roku 1997 prvním obráncem v dresu OM, který skóroval při svém debutu. Velká nepříjemnost pro Óscarův tým, který mohl po změně stran snížit, kdyby si Locko pořádně rozmyslel, co chce s míčem vlastně udělat.

V 65. minutě předvedl výbornou práci Nuno Tavares. Po jeho přihrávce se však čerstvě vystřídavší Luis Javier Suárez ocitnul až příliš blízko Pentzovi, než aby mohl zvýšit náskok svého týmu. Podařilo se mu to až deset minut poté. I proto, že neustále hýřil aktivitou. Po rohovém kopu trefil nejdříve protihráče, jenže dostal příležitost k nápravě, kterou díky pomalému zakončení k levé tyči nezahodil - 3:0.

V 84. minutě se čestného zásahu dočkali Les Rouges et Blancs. Jmenovitě to byl Folarin Balogun, který využil chyby v defenzivě a hlavou z hranice malého čtverce nedal Španělu Blancovi mezi třemi tyčemi šanci - 3:1. Proti van Bergenovi se ovšem rodák z galicijského města Mos vyznamenal. Poslední slovo tedy patřilo domácím. Luis Javier Suárez se příliš nenadřel, jelikož mu po přihrávce od Cédrica Bakambua stačilo pouze z necelých dvou metrů trefit odkrytou klec - 4:1.

Více informací k zápasu

Stade Rennes - FC Lorient 0:1

07.08.2022 17:05

Góly: 65. Arthur Theate (vl.)

Ve fotbale se může stát, že vyhrajete, přestože sami nevstřelíte gól. A když se tak stane v podobně sledovaném duelu, zamrzí to dvojnásob. Rennes se v minulém ročníku prezentovalo výborným ofenzivním fotbalem a nasázelo 82 branek. Nicméně na úvod ročníku 2022/2023 vyšlo střelecky naprázdno.

Začátek zápasu, resp. celý první poločas, se nesl jednoznačně v režii Le Rouges et Noirs. Za svou aktivitu mohli být odměněni po čtvrthodině. Možná kdyby Gaëtan Laborde po Talbiho chybě neukradl balon kolegovi Terrierovi. Ten se zanedlouho prezentoval šikovným volejem, který stihnul Yvon Mvogo vyrazit do bezpečí. Ve 33. minutě se míč dostal k Lovro Majerovi, který odmítnul poslat svůj tým do vedení.

Svěřenci Bruna Génésia zahrozili i v době, kdy po změně stran z časomíry neuteklo ani 120 sekund. Opět to byl chorvatský záložník Majer, kdo střílel, leč těsně vedle brány. Do třetice všeho dobrého tentokrát neplatilo, protože dalekonosná střela byla předem odsouzena k neúspěchu. Další dvě šance patřily Martinu Terrerovi.

Při té první minul zařízení, zatímco při druhé vyprodukoval jedovatou ránu, se kterou si gólman dokázal poradit. Mvogo stál ve správný čas na správném místě i při následném pokusu Flaviena Taita. Až po hodině hry mohli doufat i příznivci Les Merlus. Dango Ouattara však z hranice velkého čtverce těsně netrefil.

Nicméně v 65. minutě z pravé strany centroval Gédéon Kalulu a přemotivovaný Arthur Theate míč zasáhnul tak, že skončil za zády jeho spoluhráče Steva Mandandy - 0:1. Borci hájící barvy Stade Rennes byli evidentně jako opaření. V 90. minutě mohli inkasovat podruhé, kdyby Santamaría neskočil pod nohy Armandovi Laurientému. V poslední minutě ještě Mvogo výtečně vychytal Jérémyho Dokua, takže v Lorientu můžou slavit první tříbodový zisk.

Více informací k zápasu

Angers SCO - FC Nantes 0:0

07.08.2022 15:00

Góly: -

Angers mělo v minulém ročníku štěstí, že sestupující celky nahrály méně, než obvyklých 40 bodů. Jinak by se strachovalo o udržení až do posledního kola. Zato Les Canaris prožili úspěšný rok. V lize sice skončili až na deváté příčce, avšak díky triumfu v Coupe de France si jistojistě zahrají v základní skupině Evropské ligy.

Od svěřenců Antoinea Kombouarého se proti v prvním klání rozhodně čekalo více. Jenže nebýt Albana Lafonta, mohli prohrávat už ve 3. minutě. Kapitán bretaňského celku byl maximálně soustředěný, což potvrdil i po dvaceti minutách hry, když Ounahi výtečně vyslal Adriena Hunoua, který ve stoprocentní šanci vyběhnuvšího gólmana nepřelstil.

Také další šance patřila domácím. Jmenovitě se o ni postaral Sada Thioub, nicméně cílil do středu brány. Ve 36. minutě zůstalo všechno při starém. Skvadra Géralda Baticleho předvedla pěknou akci, v jejímž závěru těsně minul zařízení Loïs Diony. V nastaveném čase se znovu připomněl Ounahi, když vyprodukoval dobrou střelu, která však za Lafontovými zády neskončila.

Teprve po změně stran o sobě dali vědět hráči hostujícího výběru. Jmenovitě to byl Evann Guessand, jehož tečovaný pokus směřoval do protipohybu Paula Bernardoniho, nicméně balon si cestičku mezi tři tyče nenašel. V minutě padesáté zůstal marocký reprezentant Azzedine Ounahi po centru do vápna neobsazen, jenže kulatý předmět nedokázal zkrotit podle svých představ a poslal jen na svatyni Nantes.

Moses Simon tratil svého parťáka Randala Kola Muaniho, jenž zamířil do Frankfurtu. Avšak spolupráce s Ludovikem Blasem funguje nadále, jak se mohla defenziva klubu ze Stade Raymond Kopa přesvědčit v době, kdy akorát uběhla hodina hry. Bernardoni pro jistotu konečky prstů posunul na rohový kop.

Okolo 70. minuty dvakrát zahrozil Guessand, nicméně úspěšný nebyl. Na opačném pólu hrací plochy došlo znovu na Ounahiho, který minul. Potom pálil Amine Salama. Lafont míč pouze vyrazil, načež to vypadalo, že ve vlastním vápně srazil Hunoua. Penalta se však nepískala. V závěrečné desetiminutovce se ještě třikrát zapotila domácí jednička.

Nejprve se jí jednoduchou kličkou vyhnul Ounahi. Místo zakončení do odkryté branky volil přihrávku na jednoho ze spoluhráčů, jemuž radost pokazil Alban Lafont, který se stihnul vrátit a hokejovým zákrokem zachránil svůj tým od pohromy. Jakolišova rána pak mířila o kousek vedle levé tyče. Příznivci si v poslední minutě řádné hrací doby oddechli, protože Waniss Taïbi po závaru z hranice malého čtverce minul zcela odkrytou bránu.

Více informací k zápasu

Lille OSC - AJ Auxerre 4:1

07.08.2022 15:00

Góly: 1. Benjamin André, 3. Jonathan David, 39. Jonathan David, 64. Akim Zedadka - 68. Gaëtan Charbonnier

Trvalo to bezmála deset roků, než AJA opět postoupilo mezi elitu. Mistr Ligue 1 z roku 2021 mu však nic nedaroval a i díky dvěma zásahům Jonathana Davida si připsal vcelku jasné vítězství.

Když po třech minutách prohráváte o dvě branky, složitě se vrací do zápasu. Už v té první David přiťuknul patičkou Benjaminu Andrému, který mířil po zemi přesně k levé tyči - 1:0. Záhy po rozehrávce si kanadský reprezentant zaběhnul z pravého křídla do vápna, aby placírkou poslal kulatý předmět k téže části brankové konstrukce - 2:0.

Jonathan David hrál ve stejné formě, jak si jej pamatujeme z mistrovské sezony 2020/2021. Ve 14. minutě na 3:0 nezvýšil. Další minuty se musely kvůli nepřesnostem na jedné a nedostatku kreativity na druhé straně obejít bez velkých šancí. Až ve 38. minutě se osmělil Angel Gomes a mířil těsně vedle. Jenže hned poté Rémy Cabella našel ve vápně zcela neobsazeného Davida, který nedal Costilovi příležitost zasáhnout - 3:0.

Ve druhém poločase se hosté snažili s nepříznivým stavem něco udělat. Avšak do dobře zformované obrany se jim prostupovalo těžko. Naopak Jonathan David v 64. minutě zaměstnal Benoîta Costila, který s Bordeaux nechtěl do Ligue 2. Jenže hned poté centroval Jonathan Bamba z levé strany na volného Akima Zedadku, na jehož volej byl krátký i bránící Julian Jeanvier - 4:0.

Po rozehrávce pobídnul Quentin Bernard kolegu Mathiase Autreta, jenž pálil nad. Při další akci to byl opět Bernard, kdo centroval mezi dva obránce na Gaëtana Charbonniera, jenž před Léem Jardimem prodal svoje zkušenosti a šikovným obloučkem snížil, jak ostatně potvrdilo i video - 4:1. Zato Gauthier Hein pak ztroskotal na muži v rukavicích.

V závěrečné destiminutovce už bylo svěřencům Jean-Marca Furlana jasné, že v tomhle duelu na body nedosáhnou. Naopak mohli prohrát ještě výraznějším rozdílem, kdyby střela Yusufa Yaziciho byla tečována mimo bránu, kdyby Hein nemířil o metr vedle a kdyby se David nenechal při pokusu o hattrick snadno odstrčit od balonu Jeanvierem.

Více informací k zápasu

Montpellier HSC - ES Troyes 3:2

07.08.2022 15:00

Góly: 3. Falaye Sacko, 15. Téji Savanier, 81. Téji Savanier - 12. Florian Tardieu (pen.), 17. Mama Baldé

Čtyři z pěti branek padly na Stade de la Mosson během úvodních osmnácti minut. Tu poslední si Téji Savanier schovával až na dobu, kdy se zápas pomalu blížil ke konci. Se svými spoluhráči tak může doufat, že se letos podaří uhrát lepší než třináctou příčku z minulé sezony, ve které Estac skončil ještě o pět bodů zpátky.

Už 3. minuta naznačila, že by tenhle duel mohl být bohatý na góly. Faitout Maouassa našel svým centrem Thea Sainte-Luceho, pro něhož nebylo složité z hranice malého vápna skórovat - 1:0.

Odpovědět chtěl Xavier Chavalerin, ale Jonas Omlin byl pozorný. V 11. minutě rozehrál Florian Tardieu standardní situace, načež se Falaye Sacko dopustil ve vlastním vápně faulu. Tardieu se pak ujal i samotné penalty, kterou vyřešil tím, že cílil do středu brány - 1:1.

Nicméně už po čtvrthodině hry bylo všechno zase jinak. Střela Téjiho Savaniera před Gauthierem Gallonem lehce změnila směr, o což se postaral buď Elye Wahi, nebo Palmer-Brown. V každém případě zásah byl připsán fotbalistovi s jedenáctou na dresu, který se později stane dvojnásobným střelcem - 2:1.

Do té doby dojde na více příležitostí. Hned ta první ze 17. minuty bude proměněná. Centr Bruuse totiž Mama Baldé uklidí z devíti metrů na místo určení - 2:2. Forvard zodpovědný za celkově čtvrtou branku se osmělil v nastaveném čase znovu, jenže na Omlina, který musel další výborný zákrok vytáhnout deset minut po startu druhé půle, nevyzrál.

Po hodině hry se zase připomněl rodák z Bissau Mama Baldé. Další zářez mu však už v tomto utkání nebyl dopřán. Zato Téji Savanier druhý gól vstřelil. Po přihrávce Nicolase Cozzy vymetl placírkou z voleje pravou šibenici - 3:2. A tahle nádherná trefa se ukázala býti vítěznou. I proto, že Renaud Ripart v závěru o kousek přestřelil.

Více informací k zápasu

RC Lens - Stade Brestois 3:2

07.08.2022 15:00

Góly: 27. Florian Sotoca, 62. Florian Sotoca, 65. Florian Sotoca - 66. Kevin Danso (vl.), 82. Romain Del Castillo (pen.)

A to si ještě dovolil zahodit penaltu. Jinak jednatřicetiletý útočník zvládnul k zásahu z prvního poločasu přidat ve druhém dějství během tří minut dva slepené góly. Jenže po nich soupeř okamžitě snížil a nakonec se Haiseho parta musela strachovat o výsledek až do závěrečného hvizdu.

Skoro celá úvodní třicetiminutovka přinesla spíše vzájemnou oťukávanou. Až v jejím závěru se míč zakutálel k Sotocovi, který propálil všechno, co mu stálo v cestě. Tahle rána byla vskutku dokonale načasovaná, protože se vešla mezi pohyb čtyř protihráčů. Celou situaci kvůli možnému ofsajdovému postavení jednoho z hráčů Racingu muselo řešit video, nicméně prohřešek proti pravidlům neodhalilo - 1:0.

Seko Fofana se pak neohroženě prezentoval ve vápně hostů, pro což neměl pražádné pochopení Franck Honorat. Thomas Leonard ukázal bez většího hádání na značku pokutového kopu. Jenže autor první trefy nechal bídnou exekucí vyniknout Marco Bizota. V závěru poločasu se připomněl Przemyslaw Frankowski a jednička ve službách Les Pirates opět čarovala.

Domácí sedmička si oproti tomu v šatně o poločasové pauze evidentně řekla, že své zaváhání odčiní. Ještě předtím ale sledovala, kterak její spoluhráč Frankowski pálil další dobrou možnost. V 62. minutě to byl ale právě polský reprezentant, kdo od rohového praporku centroval na bližší tyč, kde hlavou zakončoval Sotoca - 2:0.

Následně selhal proti Bizotovi David Costa. Jenže Florian Sotoca si pak ve vápně připravil Fofanův centr, aby jej po zpravování poslal lobem přes vyběhnuvšího gólmana - 3:0. Nicméně, hned po rozehrávce tečoval dalekonosnou střelu do protipohybu Briceho Samby jeho vlastní spoluhráč Kevin Danso - 3:1.

Třígólový šutér byl v 77. minutě vystřídán. Takže už jenom z lavičky sledoval, jak nešťastník Danso ve své šestnáctce fauluje Achrafa Dariho. Bylo to drama, nicméně Romain Del Castillo nakonec přízemní střelou do levého dolního rohu snížil na 2:3 z pohledu Der Zakarianova výběru. Jenže ten už kromě Honoratovy rány z dálky nic nestihnul.

Více informací k zápasu

Toulouse FC - OGC Nice 1:1

07.08.2022 13:00

Góly: 20. Thijs Dallinga - 78. Aaron Ramsey

První kolo nového ročníku francouzské nejvyšší soutěže mají za sebou i v Toulouse. Domácí družina přivítala na stadionu Municipal OGC Nice a na úvod z toho byla remíza 1:1. Vyrovnání zařídil až čtvrthodinu před koncem hostující Aaron Ramsey, předtím TFC od 20. minuty dlouho vedlo.

Remíza s Nice není na začátek sezony vůbec špatným počinem, na druhou stranu domácí v zápase vedli a určitě je mrzí, že nedotáhli nadějný výsledek do zdárného konce.

Na lavičku Les Aiglons se v létě vrátil ostřílený kouč Lucien Favre a s týmem se hodlá ucházet o první trojku. Na stadionu Municipal mu to ale od začátku nevycházelo. Přitom už ve 4. minutě nescházelo mnoho a OGC mohlo vést. Po ráně Delorta se brankář Dupé jen ohlédl a domácí publikum si mohlo vydechnout. Pak už hrozilo "Téfécé" a nejprve Dallinga orazítkoval tyčku a o tři minuty později vstřelil úvodní gól. Van den Boomen poslal na malé vápno ideální centr a důrazný Thijs Dallinga stačil jen protečovat do sítě. Nejblíže byli hosté vyrovnání před koncem poločasu, kdy Stengs orazítkoval břevno. Svěží první poločas nabídl vedení Toulouse, avšak Nice ještě neřeklo poslední slovo.

O přestávce potřebovali Favreho svěřenci určitě přidat, ale proti koncentrované obraně Toulouse se jim nedařilo. V 78. minutě se rozhodl Bilal Brahimi pro individuální akci a s balónem na noze prošel až do šestnáctky, kde přesně adresovanou přihrávkou našel Aarona Ramseyho a nová akvizice z Juventusu se nemýlila.

Nice se nehodlalo spokojit jen s remízou a především v závěru bylo blizoučko cennému vítězství. Ve čtvrté minutě nastavení nebezpečně hlavičkoval Lemina a brankář Dupé předvedl skvělý zákrok. Opora domácích ještě zneškodnila zakončení z ostrého úhlu a měla velký podíl na konečné dělbě bodů.

Více informací k zápasu

Clermont Foot - Paris Saint-Germain 0:5

06.08.2022 21:00

Góly: 9. Neymar, 26. Achraf Hakimi, 38. Marquinhos, 80. Lionel Messi, 86. Lionel Messi

Hodnotit příchod trenéra Christopheho Galtiera k pařížské družině by zatím bylo zbytečné, úvodní dva zápasy však jasně ukázaly, že minimálně do kabiny přinesl svěží vítr. Byť Nantes ve Francouzském Superpoháru a nyní Clermont na ligovém poli nepředstavovaly pro PSG po papírové stránce nijak složité protivníky. Oběma každopádně vsítilo dohromady devět branek.

Pokud se podíváme na ofenzivní statistiky hostujícího celku po prvních dvou ostrých startech, jednoznačně se zatím musí chválit duo Neymar a Lionel Messi. Oba dva shodně zaznamenali tři přesné zásahy, Brazilec proti klubu z Clermontu-Ferrandu navíc zapsal další tři asistence a Argentinec pak jednu další. A to navíc připomeňme, že třetí obvyklý útočník v téhle partě, tedy Kylian Mbappé, nezasáhl do Trophée des Champions vlivem karetního trestu a nyní ho ze hry na poslední chvíli vyřadilo lehčí zranění. I bez Francouzova přičinění ale hosté v útoku rozhodně nestrádali, do poločasu jejich sok prohrával o tři góly, po obrátce inkasoval dvakrát.

Mužstvo kouče Pascala Gastiena, jež se loni jakožto absolutní nováček francouzské nejvyšší soutěže udrželo mezi elitou, naopak znovu potvrdilo, že na PSG adekvátní recept najít neumí. V minulé sezóně proti tomuto konkurentovi lovilo balón ze své sítě ve dvou utkáních celkem v deseti případech, i teď si Les Parisiens s jeho defenzívou udělalo doslova trhací kalendář.

Aby se ovšem oslavné báje nepěly pouze na naplněný pařížský potenciál směrem dopředu, je nutno podotknout, že si i v obranných činnostech počínalo PSG parádně. Stoperská trojice ve složení Sergio Ramos, Marquinhos a Presnel Kimpembe si připsala druhé čisté konto, navíc když už se něco v jejich spolupráci nezdařilo, jistil ještě situaci Gianluigi Donnarumma, ač ten dosud vlastně nemusel ukázat nic extra ze svého umění. Křídelní prostory mimochodem slušně okupovali Ašraf Hakimí i Nuno Mendes, úplný střed pole pak měli pod kontrolou jak stálice záložní řady Marco Verratti, tak jeho zbrusu nový parťák a čerstvá letní posila Vitinha.

V 9. minutě PSG načalo gólový účet utkání, to když Pablo Sarabia udržel míč na hrací ploše, ve vápně ho přihrál k Messimu, který ho chytře sklepl za sebe na Neymara, a ten neměl větší potíže umístit střelu do spodního rohu brány.

Ve 26. minutě mířil nekompromisně do šibenice Hakimí, jehož svou parádní pobídkou vyslal do úprku po pravé straně Neymar. Brazilec měl prsty i v třetí trefě v pořadí, po jeho standardce hlavou cílil přesně neobsazený Marquinhos.

Ve druhém poločase si Pařížané bez obtíží pohlídali svůj pohotový náskok, následující změny skóre přišly na řadu v poslední desetiminutovce a obě z nich měl na svědomí Messi. Nejprve se lehoulince prosadil poté, co mu Neymar nesobecky nabídl uvedení se na listinu střelců, a čtyři minuty před koncem mohli fanoušci s úžasem sledovat, kterak si po jemném obloučku Paredese zpracoval merunu na hruď, a byť otočen zády k brance, nůžkami ji zakroutil přesně tam, kam potřeboval. Domácí gólman Diaw se mohl po tomhle skvostném lobu marně otáčet.

Více informací k zápasu

Racing Strasbourg - AS Monaco 1:2

06.08.2022 17:00

Góly: 65. Habib Diallo - 43. Krépin Diatta, 53. Sofiane Diop

Úspěšný start do nového ročníku Ligue 1 mají za sebou hráči Monaka, kteří zvítězili v Alsasku 2:1. Knížecímu celku se podařilo zvítězit na půdě Racingu Štrasburk po dlouhých čtyřech letech! Jeho branky zaznamenali Krépin Diatta a Sofiane Diop.

Letos v březnu i předloni odjíždělo Monako ze Štrasburku s prázdnou, avšak tentokrát to neplatí. Hosté měli o něco málo navrch a tři body berou zaslouženě.

Monako se postaralo i o první vážnější moment, když ve 12. minutě nepříjemně vypálil Jean Lucas a těžký zápas si připsal brankář Sels. V ještě větší příležitosti byl ve 36. minutě Gelson Martins, který se objevil před Selsem úplně sám, ale zblízka nedokázal procpat balón za jeho záda. Sice se mu to povedlo později, nicméně důvod k radosti znovu neměl. Jeho zakončení přišlo z ofsajdu a sudí si toho byli dobře vědomi.

Knížata se ale přeci jenom dočkala a to na sklonku prvního poločasu. Ve 44. minutě si počkal na padající balón Krépin Diatta a fantastickou pumelenicí prolomil bezbrankový stav. Racing sice mohl okamžitě vyrovnat, ale Habib Diallo ze samostatného úniku Nübela nepřekonal.

Co se vytvořených šancí týče, byli na tom hosté lépe a zaslouženě vedli. Hned z kraje druhého poločasu vystrašil domácí fanoušky jedovatou ranou těsně vedle Gelson Martins. Štrasburk se dostal do výrazných problémů v 52. minutě, kdy jeho brankář pouze vyrazil krkolomnou střelu před sebe a Sofiane Diop jednoduchou dorážkou zvýšil na 2:0.

Monako se dostalo do laufu a zanedlouho visel třetí gól ve vzduchu. Jean Lucas postupoval na Selse a trestuhodně ho nedokázal překonat. Místo toho, aby hosté zápas definitivně rozhodli, přišla komplikace. Habib Diallo se položil do přesného centru Delaineho a hlavou vrátil Racing do hry!

Na vyrovnání měli domácí zhruba půlhodinu, ale velké věci se děly až v samotném závěru. V nastaveném čase zužitkoval jeden z centrů Habib Diallo, nicméně obrovskou radost překazil odmávaný ofsajd. Fanoušci se drželi za hlavu a to ještě nevěděli co přijde. V 96. minutě se objevil sám před Nübelem Adrien Thomasson a stoprocentní gólovku na vyrovnání zazdil. Hektický závěr nakonec Monako zvládlo a z Alsaska veze velmi cenné tři body.

Více informací k zápasu

Olympique Lyon - AC Ajaccio 2:1

05.08.2022 21:00

Góly: 12. Tetê, 21. Alexandre Lacazette (pen.) - 31. Thomas Mangani (pen.)

Stalo se tak díky návratu ztraceného syna Alexandre Lacazetta, jenž po pěti letech v Arsenalu zamířil zpátky do Lyonu, aby se hned postaral o vítěznou trefu. Vypadá to, že Medvědi budou muset doufat, že Korsika bude pro ostatní týmy z pevniny tradičně neoblíbenou destinací.

V 7. minutě vymyslel Tetê střílený centr, který brankář Benjamin Leroy vyrážel bez nepříjemných následků před sebe. Nějakých 300 sekund poté už vyšel vzájemný minisouboj obou borců lépe pro dvaadvacetiletého Brazilce, kterému po Lepenantově přihrávce šikovně posunul balon Lacazette a následná střela z první se zastavila až v síti - 1:0.

Střelec gólu byl důležitou postavou i při akci ve 20. minutě, kdy v soupeřově šestnáctce po kontaktu s Cedricem Avinelem upadnul. Zkušení rozhodčí Benoît Bastien ukázal na penaltový puntík. Alexander Lacazette cílil po své pravé ruce, zatímco muž v rukavicích skákal na opačnou stranu, takže nebylo, co řešit - 2:0.

Ve 24. minutě vyběhnul Anthony Lopes proti Mounaïmu El Idrissymu a dosti nevybíravě jej poslal na zem. Prvotní tvrzení bylo, že se tak stalo mimo vápno, avšak nakonec se ukázalo, že i tým Oliviera Pantaloniho bude zahrávat "pětku". Posila z Angers, tedy Thomas Mangani, se v těchto situacích obvykle nemýlí a ani 5. srpen 2022 nebyl z tohoto pohledu pražádnou výjimkou - 2:1.

Ve 42. minutě mohl vedení pojistit Malo Gusto. Že se tak nestalo, věru nemuselo domácí dlouho mrzet, protože v nastaveném čase úvodní půle dostal Lucas Paquetá od Romaina Hamoumy loktem do obličeje, za což fotbalista, který přišel ze sestoupivšího ASSE, obdržel druhou žlutou kartu, jelikož si čtvrt hodiny předtím něco pro rozhodčího nepřijatelně vysvětloval s Lacazettem.

V každém případě se síly ještě před odchodem do šaten znovu vyrovnaly. Po hodině hry poslal Marchetti složitější přihrávku do vápna. Ryad Nouri zvládnul míč trefit, avšak Lopesův náhradník Rémy Riou, jenž se do Lyonu vrátil po patnácti rokách, si s nepříjemným obloučkem poradil. Díky tomu zařídil svému klubu první vítězství v sezoně. I proto, že ve zbývajících minutách postrádali hráči Ajaccia přesnost, přičemž pouze o gól to bylo kvůli tomu, že v 86. minutě střídající Bradley Barcola těsně překopnul.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain11005:03
2.Lille OSC11004:13
 Olympique Marseille11004:13
4.RC Lens11003:23
 Montpellier HSC11003:23
6.Olympique Lyon11002:13
 AS Monaco11002:13
8.FC Lorient11001:03
9.OGC Nice10101:11
 Toulouse FC10101:11
11.FC Nantes10100:01
 Angers SCO10100:01
13.ES Troyes10012:30
 Stade Brestois10012:30
15.AC Ajaccio10011:20
 Racing Strasbourg10011:20
17.Stade Rennes10010:10
18.Stade Reims10011:40
 AJ Auxerre10011:40
20.Clermont Foot10010:50

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (68)

Přidat komentář
domingo

Tak jsem si po dvou letech rekl, ze zase zacnu sledovat L1, ale teda Lyon vypada furt stejne

Individualne tam maji super hrace - Gusto je na tom hristi hrozne agilni a inteligentni, Lepenant pripomina mladyho Toulalana tim perifernim videnim, Tete si umi najit ty highlight momenty, ale prijde mi ze tomu proste chybi nejaka filozofie, ksicht, styl, cokoliv co by rikalo "toto je Lyon a ne nejakej jinej tym." Takticky mi to od Bosze prislo hrozne plachy, nezazivny, nevim.

Jakoze hrat doma s Ajacciem je strasne predvidatelna vec - Pantaloniho ACA jsou provokateri, jejichz hlavni strategie bude stahnout silnejsi tymy na vlastni level, a dneska mi prislo ze Bosz vubec nevedel co s tim udelat. Vyhrali proste proto, ze jsou lepsi, ale tohle nemuze stacit na silnejsi tymy, vzdyt ve druhe puli meli problemy vubec projit k vapnu Fakt nevim, no, tri body hezky, ale byt fanouskem Lyonu, tak jsem extremne skeptickej.

Otazka na ty, co vic sledovali klubovej fotbal v posledni dobe - Tagliafico je takovej alibista standardne? Prisel mi hrozne zatazenej, kopa prihravek na jistotu, ACA tam melo kotel mista na jeho lajne a stejne jediny zajimavy momenty sly pres Gusta. Vypadalo to jako ze se stydi nebo ze si neni jistej, ne jako ze je mu skoro 30 a je to reprezentant jednoho z favoritu na vyhru na MS.

Reagovat
domingo

Plus teda by me (jako fanouska OL) minimalne znepokojovalo, jak si Mangani s Marchettim delali uprostred pole vicemene co chteli. U Manganiho se to da pochopit, to je proste protrelej veteran a dlouhodobe vybornej fotbalista, ale Marchetti je nejakej mladej smrad kterej vetsinu kariery stravil nekde v Nancy, ne? A stejne si tam chodil jak na promenádě az pred stopery, jako by se nechumelilo

Reagovat
Pyroman

Lyonská klasika, 25 minut si z nich dělají prdel a vypadá to na 5:0, pak se sami střelí do nohy, začnou se bát o výsledek a vypadá to strašně, viz 2. poločas. Lopes je totální mentál, se někdy divím, že je schopnej vůbec trefit na hřiště. Podle mě se Bosz posral a o poločase jim dal kázání, jak musí hrát safety-first. Přitom kdyby šli po pauze trochu do rizika a zkusili využít tu situaci 10 na 10, tak podle mě gól nebo dva v klidu dají. Ajaccio tam po odchodu Hamoumy ( ) nemělo nikoho použitelnýho do útoku a stejně se díky té lyonské pasivitě dostali minimálně do dvou šancí.

Mangani je borec, ten zase bude mít na konci sezóny 8+8 jen z penalt a standardek.

Reagovat
domingo

No prdel je ze tohle je proste reaktivni taktika od Lyonu proti ACA doma

Fakt mi prijde ze Bosz je slabina toho tymu.

Jinak komu letos fandis, kdyz jsme vas vykopli?

Reagovat
Pyroman

Asi nikomu, ale sympatický je mi Toulouse, na ně se těším. A docela přeju Galtierovi, ať se mu daří s PSG.

Reagovat
domingo

Jo, to ja taky, ale byl bych hodne prekvapenej kdyby Galtier uspel (tzn liga s 10+ bodu naskokem a aspon semifinale LM)

Reagovat
Pyroman

Ta liga je podle mě reálná, Galtier ji umí a moc tam nevidím nikoho, kdo by s nima byl schopnej držet krok. Možná Monaco, ale spíš tomu nevěřím. LM si netroufnu tipovat, papírově to pro Galtiera není dobrý, ale kdo ví. S Lille tam tehdy byl spíš za trest, teď bude moct ukázat, jestli na tu úroveň fakt má.

Reagovat
Israha

O parník nejlepší trenér soutěže a o několik parníků nejsilnější kádr, tu ligu vyhrát musí, cokoliv jiného pro mě bude šok. LM těžko říct, na základě té jedné sezony s Lille si moc netroufám soudit, jestli na tu soutěž má nebo nemá.

Reagovat
Israha

Monaco s větší půlkou náhradníků přehrálo Štrasburk na jejich hřišti, kde se loni hrávalo celou sezonu extrémně špatně. Letos budou hodně nebezpeční, takto na první dobrou bych je viděl na druhém místě s poměrně bezpečným odstupem. Clement pro ně byla trefa, dělá tam perfektní práci.

A jsem taky rád, že Štrasburk i letos pokračuje v mimořádně zábavném a sympatickém fotbale. Liénard na wingbacku je sice dost hororová záležitost, tam už prostě hrávat nemůže, ale jinak to nevypadá, že by ta loňská sezona měla být nějaká náhoda, která se nebude opakovat. Jen tak dál, letos na ně budu mít o dost víc času (ASSE ).

Reagovat
Slavia10

Reagovat
smazaný uživatel

neymar strasne top, dlouho nepamatuju odnej takto skvely vykon

Reagovat
Switchback

Leo

Reagovat
jsemdement

Dlouho jsem neviděl zápas, kde by se nenastavovala ani minuta ve druhém poločase . Zhruba tak dlouho jako gól nůžkama .

Reagovat
ttopi

Také jsem to nepochopil. Je teda jasný že nastavení nemělo smysl, ale pak nemá cenu se bavit o čistém hracím čase.

Reagovat
DonAndres

Leo beast

Reagovat
smazaný uživatel

Messi is back vykurvy

Reagovat
Gazdo

Tak blizia sa MS treba sa pomaly dostavat do formy. Posledny rok mal zasluzenu dovcu teraz sa musi znova hrat futbal

Reagovat
Salfovic

Mbappé by měl zůstat u ředitelování a nekazit to Neymarovi s Messim.

Reagovat
Beči

Vypadá to, že Messi se vrací do TOP formy. Jen tak dál

Reagovat
BaggioRoberto

PSG exhibice. Oni jsou jako Harlem Globetrotters, poutova atrakce. Bez superligy nemaji sanci se nekam posunout, protoze hraji se souperi o 3 tridy horsimi. Co takovej Clermont ma delat proti Messimu s Neymarem.

Reagovat
Israha

Tak zrovna takovéhle příděly dostával spodek tabulky La Ligy od Barcy s Messim a Neymarem taky, viz třeba sezona 2015/2016. PSG se spíš, než kvůli tomuhle, neposune kvůli situaci zbylých týmů na pohárových pozicích, kde by v La Lize všichni od Monaca přes Marseille až po Lyon hráli někde o EL se Sockama a Betisem (a to ještě nejspíš neúspěšně). Ale jestli budou Messi a Neymar sypat bůry Clermontu nebo Levante, je dost jedno.

Reagovat
BaggioRoberto

Ty Spanelske tymy umely dopredu vsechny, kolikrat to bily bitvy. A byl tam Real, Atletico, Sevilla, Ponorka. Tady Pariz hraje na pul plynu a je to 5:0. Oni pak ani nevi, co to je hrat zapas naplno a ani jim to nejde.

Reagovat
Israha

S druhou větou souhlas, ostatně to taky výše píšu, že Ligue 1 má oproti La Lize slabou špičku. Ale že by suterén La Ligy hrával ofenzivně a nějak v době přítomnosti Neymara a Messiho pravidelně zatápěl Barceloně (či Realu)? Vůbec ne. Si dohledej výsledky s Las Palmas, Gijónem, Granadou, Osasunou, Levante, etc., z té doby...čtyřgólové a větší příděly nebyly vzácné. Dneska je to už jinak, ale to je poklesem kvality Barcy i Realu spíš, než čímkoliv jiným.

Reagovat
BaggioRoberto

Co jsem to napsal. Byly

Reagovat
Trand

Reagovat
Seydou Doumbia

Tady se blbe překlepy neřeší

Reagovat
oli9

A pak přijde LM a konec

Reagovat
Kily8

To isté sa dá povedať o Man. City.

Reagovat
Kongo

Výsledek pro Strasburg výborný. Z Monaka se mi líbil Martins. Jinak v tom týmu je velký problém s nasazením. Mimochodem, baví vůbec někoho ten fotbal Strasburgu? Já kdykoliv vidím jejich zapas, tak je to tak hnusně upracovany a alibisticky fotbal,ze se na to nedá moc dívat.

Reagovat
Kongo

No, tak teď jsem se docela napálil. Já si myslel, že ten vyrovnávací gól platil, vůbec jsem tam neviděl nic, proč by platit neměl a televizi jsem přepnul.

Reagovat
Israha

Fanoušek Štrasburku zde. Upracovaně a fyzicky hrávali hlavně pod Laureym, teď mi pod Stéphanem přijdou mnohem víc proaktivní, loni byli doma schopni běhavým vertikálním fotbalem přehrát skoro každého (ale nemají tam moc technické fotbalisty, fyzično pořád dominuje). Včera Monaco přehrálo je, to z jejich strany nebyl až na to závěrečné nasazení při snaze vyrovnat kdovíjak kvalitní výkon.

Jinak u gólu na 2:2 byl prý ofsajd, odhalený VARem. Při opakovačce mi vypadl stream, takže jsem ty záběry neviděl.

Reagovat
Kongo

Je super, že se najde fanoušek i takových týmů. Ale je to takovy typicky fotbal pro L1 a proto jsem letos hodně zvědavý na Toulouse a ti podle mě letošní sezónu hodně okoření.Maji tam spoustu zajímavých holanďanů, kteří nebývají tak často svázaní taktikou a hlavně doma bude tento tým velmi nepříjemný.

Reagovat
Israha

Mě na Štrasburku baví, jak nadrzo s každým soupeřem hrají (hlavně na domácím hřišti) svůj fotbal, vůbec žádný opatrný, reaktivní přístup á la počkáme si, co bude. Ale je to o tempu, fyzičnosti a důrazu, té techniky a elegance nabídnout moc nemohou. A samozřejmě individuální kvalita je tam na úrovni středu tabulky, to je jasné.

Toulouse bude dobré, hlavně doufám, že se jim podařil stabilizovat se a nebudou zas každou sezonu lavírovat okolo sestupu. I když letos, když padají čtyři, to bude extrémně těžké.

Reagovat
jany kozak

Lille wtf

Reagovat
Kongo

Kdo vybírá ty zápasy na Nova Sport? To jako chtějí nalákat lidi na voyo a proto tam dávají už předem jasné atraktivnější zápasy?

Reagovat
Gedofrey

Na Voyo se taky něco vysílá? Mám to a nikdy jsem tam na nic nekoukal.

Reagovat
Seydou Doumbia

Podle livesportu by tam mělo být všechny ligové zápasy co nejsou na nova sportu

Reagovat
Gedofrey

Pecka dík

Reagovat
Mandanda_30

Oproti hororové přípravě OM byl toto solidní výkon, Luis Suárez si totálně dneska natřel Milika na chleba co se týče výkonu, Tavares taky fantastickej.... Jen škoda ten gól co jsme dostali kvůli klasické perličce od Balerdiho, ale to už je zvykem

Reagovat
Gedofrey

Suarez za cca 30 min na hřišti zajímavější než Milik s Underem dohromady Speciálně Milik je pořád úplně odříznutý, tam není žádná změna

Reagovat
El Fáňos

Viděl jsem asi od 35 minuty, ale druhý gol Tavarese nás hodně uklidnil. Nuno vynikající, Clauss, Rongier, Guendouzi dobří, Mbemba celkem dobrý, Gigot na rozehrávku taky fajn, Balerdi je Balerdi a zase udelal par nesmyslu a jeden gol kiks, ale Balogunovi gola preju. Ale hlavně to vypadá, že máme druhého nového Luize Suareze Veretout taky od nástupu hned aktivní a střed zálohy byl dneska perfektní, uplně vyštavili fyzicky nepříjemnou Remeš. Jsem spokojen nadmíru

Reagovat
Mandanda_30

Reagovat
Israha

U Suáreze nevím, co dlouhodobě čekat. Takhle nadoraz v Granadě hrával vždy, ale nejen, že býval málo produktivní, on se ani moc nedostával do šancí, vždy byl důležitější pro vytváření tlaku na obranu, než pro koncovku. Ale nesledoval jsem Granadu tak důsledně, abych mohl potvrdit, že to nebylo třeba nedostatkem servisu a nevyhovujícím systémem...dnes ukázal zhruba to, co jsem si loni přál od fantasy hybridu Milika a Dienga v podobě jednoho hráče , ale s nadšením jsem radši opatrný.

Reagovat
El Fáňos

To určitě, druhý gól mu připravil Bakambu, první pohotový, ake trochu se štěstím a tri šance zahodil. Na míči také super silně nepusobil a první jeho dotek nahrávka dozadu na nikoho a ztráta

Reagovat
El Fáňos

Uvidime po delší dobe a v těžších zápasech, ale pro jeho sebevědomí je zo super vstup na Vélodrome. Ale stale pamatuji Germaina, takže Milik, Dieng, Saurez a Bakambu je luxus

Reagovat
Israha

Podle mě jeden z nich ještě půjde a trochu se bojím, aby to ještě nebyl Dieng. Osobně bych pustil Milika...sice je nejgólovější z nich, ale Tudorovi zjevně (stejně jak Sampaolimu) úplně nepasuje do systému a navíc z těch čtyřech hraje s nejmenším nasazením. Ale Dieng má největší potenciál být prodán za slušné prachy, tak mám trochu obavy. Nicméně i tak Suárez, Bakambu a jeden z dvojice Milik/Dieng je poměrně solidní do týmu, kde je několik dalších hráčů schopno střílet relativně spolehlivě góly.

Reagovat
Israha

No na to, jak obludně vypadala příprava a jak nepříjemný soupeř dokáže být Remeš, tak v pohodě zápas a překvapivě i solidní výkon. Milika, Ündera, Balerdiho i Gersona poznávám, tam je to to samé, co loni , ale Tudorovy nové posily do jednoho velmi dobré výkony. Gigot s Mbembou vzadu v pohodě (i když si moc nemákli), to samé v záloze Veretout, Clauss teda umí i lépe, ale udělal první gól, což se počítá; Tavares se Suárezem pak vyloženě výborní. Celkově to není taková zábava jak za Sampaoliho, ale líbí se mi ten jasný systém, kde každý ví, kde má být. V tom jsou sice mírně otupené některé klady Guendouziho a Gersona, ale celkově to vypadá poměrně kompaktně. No uvidíme...sice jen Reims doma, ale tohle jsou zápasy, co OM umí pravidelně prohrávat. Možná to nakonec zas takový horor nebude.

Reagovat
Mandanda_30

Reagovat
El Fáňos

Reagovat
PP

bude stát za to sledovat letošní OM? Už loni to začali skládat slušně, letos velmi dobře posílili.. mají na to prohánět PSG?

Reagovat
Israha

Na to ti neodpovím . Ten tým je nejsilnější snad od dob, kdy tam ještě pod Bielsou běhali Valbuena, Imbula, Ayewovci, atd., ale je to Marseille...labilitu má v klubové DNA. Výsledkovou i herní. PSG prohánět nebudou, protože Galtier je o parník nejlepší trenér v lize, který pracuje s o tři parníky nejlepším kádrem. To by muselo dojít k nepředstavitelné shodě okolností.

Reagovat
formic81

OM fans, cetl jsem superlativy na Nuna. Mohl by nekdo trosku rozebrat jeho vykon? Dekuji a doufam ve stejny rozvoj jako u Saliby

Reagovat
Israha

Přesprintoval svého obránce snad pokaždé, co byli v rychlostním souboji. Sebevědomý, proaktivní, ochotný vzít zodpovědnost na sebe v předfinální i finální fázi + to nebezpečí i reálně dokázal vytvořit. V pohybu občas nekoordinovaný, dozadu chvílemi bohorovný a spoléhající na odpískání faulu. Za mě lepší debut, než Clauss, kterého jsem na pozici pravého wingbacka loni hodnotil jako nejlepšího v lize na svém postu.

Reagovat
Trand

To zní přesně jako on On na tom byl fyzicky nejlíp i v Arsenalu, dokázal tam v 90. minutě vykouzlit sprint přes celé hřiště, když už ostatní nemohli. Akorát občas měl problém s rozhodováním, podle mě se potřebuje vyhrát, občas to vypadalo jako by mu trochu chyběla herní inteligence a zkušenosti, ale to snad posbírá u vás.

Reagovat
Israha

Včera mu dopředu vyšlo snad vše, ale to mohla být náhoda, protože je pravda, že na první pohled působí jako někdo, kdo bude klíčové situace zadrbávat špatnými volbami řešení (a v defenzivě se to i párkrát stalo) . Ale takhle zajímavý levý obránce nebyl v OM od Benjamina Mendyho...

Reagovat
Trand

Taky docela často střílí (zejména v situacích, kde by bylo lepší nahrát ) a v Arsenalu mu to moc nešlo, proto jsem se divil, že to včera tak hezky trefil pravačkou. Ještě jak píše PP, není na něj úplně spolehnutí v obraně, ale třeba se to trochu zlepší pravidelným nastupováním, on toho za dospělé opravdu moc nenahrál, má dohromady jen 4200 minut v kariéře mezi dospělými.

Reagovat
Israha

Základ bude hrát určitě, pokud nějak kardinálně neselže. Kolašinac s Amavim ho těžko posadí. Klíčové asi bude, nakolik ty jeho defenzivní lapsy vykryje třístoperový systém a vracející se záloha.

Reagovat
PP

+ to bránění mívá chaotické, ale lonský podzim neodehrál vůbec zle.. Jaro se mu nepovedlo.

Reagovat
formic81

Reagovat
Gedofrey

Jako vím, že je to blbost, a jsem celkem rád, že můžu teď řešit jen tohle...

Ale jako hlavní trenér v triku a teplákách, který vypadá jak Standa z knajpy na vesnici s 200 obyvateli, kterému 24/7 leze pupek.. to už je i na mě trochu moc

Reagovat
Israha

Uvědom si, že tam před ním byli asi dva největší šílenci z branže (Bielsa a Sampaoli), kyselý panák na krčení ramen Míchel, pár interim koučů, kteří vypadali jak spadlí z višně a mezi to se vklínil uznávám docela decentní Garcia a na první pohled normální, ale kriminálně ubrečený AVB. Strejcoidní Tudor z tohohle panoptika nějak zvlášť nerazí .

Reagovat
Mandanda_30

to je součástí plánu jak vyhrát nad PSG Galťa se na něj podívá a řekne si to co tady o Igorovi píšeš, nebudou se na ten zápas chystat, a pak Igor zandá Mourinho masterclass na PSG a vyhraje cenu best trenéra Uber Eats

Reagovat
Langi

Lyon zase jednou utrpel vitezstvi a malem to byla na uvod nejaka debilni plichta s luzou, jako v minulosti nescetnekrat …hlavni pozitivum je Barcola, dale asi predvedena hra smerem dopredu v prvnim polocase a tah na branu…tohle je presne duvod, proc Lacazette letos da v klidu 20+ golu a zase bude jeden z nej utocniku ligy, byt kolegove z PL sekce z nej delali pomalu dalsiho Bendtnera.

Jinak tipuju, ze Lopes uz bude letos regulerne pritez…o to vic me fascinuje, ze nez, abychom si vychovali nastupce, u nas chyta tragicky Pollersbeck a jeste musel prijit harcovnik Riou

Reagovat
juninho8

S tým našim žrebom by sme mali mať po 6 kolách 18 bodov v ideálnom svete. Lenže Lyon nežije v ideálnom svete už 15 rokov Dúfam aspoň v 13 bodov.

Čo sa týka Lacazetta, tak o neho sa nebojím. On bude dobrý. Ono aj keď to tak možno nevyzeralo, on bol dobrý aj v Arsenale. Síce nie až taký gólový, ale herne prepadák určite nebol. Záloha vyzerá tiež good. Čoho sa klasicky obávam je obrana. Hlavne teda zase stopéri. AK tam mám celú sezónu trpieť Mendesa na stopérovi, tak ma picne

Reagovat
Langi

mě se paradoxně obrana letos docela líbí...ještě by teda mohl dovalit ten Umtiti, ale těžko říct...je to postavené na hráčích se slušnou perspektivou a mají ideální čas na to vyrůst (sezóna bez pohárů a nervů)...jinak jsem vůbec nezaregistroval, že ten blbec Denayer radši ukončil smlouvu a je FA

Reagovat
juninho8

No jo....to tak nejak potichu prebehlo a ani som nezachytil či oňho niekto má záujem. Možno ho tie zranenia zhumplovali a vedenie tam nevidelo perspektívu. Každopádne som za to aby hrávali Castello a Gusto. S tým problém nemám. Skôr mám problém s Boatengom a Mendesom....a Diomandé - Lukeba neviem či by bola ideálna dvojka....ja by som si napríklad tam vedel predstaviť Baillyho z United vedľa Castella. Problém by bol asi plat....

Reagovat
Langi

já jsem teda hrozně dlouho zápas neviděl, ale reálně asi: Gusto, Boateng, Lukeba, Tagliafico...co si pamatuju, tak Diomande a Koné šli strašně dolů a moc hráčů do rotace tam uplně není...maximálně ten Henrique a starý harcovník Da Silva

Reagovat
juninho8

No Boatenga pripočítaj k tým čo išli hodne dole. Preto by som chcel ešte jedného stopéra. Boatenga vytlačil už aj Mendes.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele