1. kolo
07.08.2022 13:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Toulouse se vrátilo do Ligue 1 remízou s Nice

První kolo nového ročníku francouzské nejvyšší soutěže mají za sebou i v Toulouse. Domácí družina přivítala na stadionu Municipal OGC Nice a na úvod z toho byla remíza 1:1. Vyrovnání zařídil až čtvrthodinu před koncem hostující Aaron Ramsey, předtím TFC od 20. minuty dlouho vedlo.

Remíza s Nice není na začátek sezony vůbec špatným počinem, na druhou stranu domácí v zápase vedli a určitě je mrzí, že nedotáhli nadějný výsledek do zdárného konce.

Na lavičku Les Aiglons se v létě vrátil ostřílený kouč Lucien Favre a s týmem se hodlá ucházet o první trojku. Na stadionu Municipal mu to ale od začátku nevycházelo. Přitom už ve 4. minutě nescházelo mnoho a OGC mohlo vést. Po ráně Delorta se brankář Dupé jen ohlédl a domácí publikum si mohlo vydechnout. Pak už hrozilo "Téfécé" a nejprve Dallinga orazítkoval tyčku a o tři minuty později vstřelil úvodní gól. Van den Boomen poslal na malé vápno ideální centr a důrazný Thijs Dallinga stačil jen protečovat do sítě. Nejblíže byli hosté vyrovnání před koncem poločasu, kdy Stengs orazítkoval břevno. Svěží první poločas nabídl vedení Toulouse, avšak Nice ještě neřeklo poslední slovo.

O přestávce potřebovali Favreho svěřenci určitě přidat, ale proti koncentrované obraně Toulouse se jim nedařilo. V 78. minutě se rozhodl Bilal Brahimi pro individuální akci a s balónem na noze prošel až do šestnáctky, kde přesně adresovanou přihrávkou našel Aarona Ramseyho a nová akvizice z Juventusu se nemýlila.

Nice se nehodlalo spokojit jen s remízou a především v závěru bylo blizoučko cennému vítězství. Ve čtvrté minutě nastavení nebezpečně hlavičkoval Lemina a brankář Dupé předvedl skvělý zákrok. Opora domácích ještě zneškodnila zakončení z ostrého úhlu a měla velký podíl na konečné dělbě bodů.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele