1. kolo
05.08.2022 21:00 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Alexandre Lacazette (© AFP)

Lyon na úvod těsně přehrál ligového nováčka z Ajaccia

Stalo se tak díky návratu ztraceného syna Alexandre Lacazetta, jenž po pěti letech v Arsenalu zamířil zpátky do Lyonu, aby se hned postaral o vítěznou trefu. Vypadá to, že Medvědi budou muset doufat, že Korsika bude pro ostatní týmy z pevniny tradičně neoblíbenou destinací.

V 7. minutě vymyslel Tetê střílený centr, který brankář Benjamin Leroy vyrážel bez nepříjemných následků před sebe. Nějakých 300 sekund poté už vyšel vzájemný minisouboj obou borců lépe pro dvaadvacetiletého Brazilce, kterému po Lepenantově přihrávce šikovně posunul balon Lacazette a následná střela z první se zastavila až v síti - 1:0.

Střelec gólu byl důležitou postavou i při akci ve 20. minutě, kdy v soupeřově šestnáctce po kontaktu s Cedricem Avinelem upadnul. Zkušení rozhodčí Benoît Bastien ukázal na penaltový puntík. Alexander Lacazette cílil po své pravé ruce, zatímco muž v rukavicích skákal na opačnou stranu, takže nebylo, co řešit - 2:0.

Ve 24. minutě vyběhnul Anthony Lopes proti Mounaïmu El Idrissymu a dosti nevybíravě jej poslal na zem. Prvotní tvrzení bylo, že se tak stalo mimo vápno, avšak nakonec se ukázalo, že i tým Oliviera Pantaloniho bude zahrávat "pětku". Posila z Angers, tedy Thomas Mangani, se v těchto situacích obvykle nemýlí a ani 5. srpen 2022 nebyl z tohoto pohledu pražádnou výjimkou - 2:1.

Ve 42. minutě mohl vedení pojistit Malo Gusto. Že se tak nestalo, věru nemuselo domácí dlouho mrzet, protože v nastaveném čase úvodní půle dostal Lucas Paquetá od Romaina Hamoumy loktem do obličeje, za což fotbalista, který přišel ze sestoupivšího ASSE, obdržel druhou žlutou kartu, jelikož si čtvrt hodiny předtím něco pro rozhodčího nepřijatelně vysvětloval s Lacazettem.

V každém případě se síly ještě před odchodem do šaten znovu vyrovnaly. Po hodině hry poslal Marchetti složitější přihrávku do vápna. Ryad Nouri zvládnul míč trefit, avšak Lopesův náhradník Rémy Riou, jenž se do Lyonu vrátil po patnácti rokách, si s nepříjemným obloučkem poradil. Díky tomu zařídil svému klubu první vítězství v sezoně. I proto, že ve zbývajících minutách postrádali hráči Ajaccia přesnost, přičemž pouze o gól to bylo kvůli tomu, že v 86. minutě střídající Bradley Barcola těsně překopnul.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele