1. kolo
07.08.2022 15:00 CET
3 : 2
(1:0)

Reportáž

Florian Sotoca (© AFP)

Florian Sotoca hattrickem sestřelil Brest

A to si ještě dovolil zahodit penaltu. Jinak jednatřicetiletý útočník zvládnul k zásahu z prvního poločasu přidat ve druhém dějství během tří minut dva slepené góly. Jenže po nich soupeř okamžitě snížil a nakonec se Haiseho parta musela strachovat o výsledek až do závěrečného hvizdu.

Skoro celá úvodní třicetiminutovka přinesla spíše vzájemnou oťukávanou. Až v jejím závěru se míč zakutálel k Sotocovi, který propálil všechno, co mu stálo v cestě. Tahle rána byla vskutku dokonale načasovaná, protože se vešla mezi pohyb čtyř protihráčů. Celou situaci kvůli možnému ofsajdovému postavení jednoho z hráčů Racingu muselo řešit video, nicméně prohřešek proti pravidlům neodhalilo - 1:0.

Seko Fofana se pak neohroženě prezentoval ve vápně hostů, pro což neměl pražádné pochopení Franck Honorat. Thomas Leonard ukázal bez většího hádání na značku pokutového kopu. Jenže autor první trefy nechal bídnou exekucí vyniknout Marco Bizota. V závěru poločasu se připomněl Przemyslaw Frankowski a jednička ve službách Les Pirates opět čarovala.

Domácí sedmička si oproti tomu v šatně o poločasové pauze evidentně řekla, že své zaváhání odčiní. Ještě předtím ale sledovala, kterak její spoluhráč Frankowski pálil další dobrou možnost. V 62. minutě to byl ale právě polský reprezentant, kdo od rohového praporku centroval na bližší tyč, kde hlavou zakončoval Sotoca - 2:0.

Následně selhal proti Bizotovi David Costa. Jenže Florian Sotoca si pak ve vápně připravil Fofanův centr, aby jej po zpravování poslal lobem přes vyběhnuvšího gólmana - 3:0. Nicméně, hned po rozehrávce tečoval dalekonosnou střelu do protipohybu Briceho Samby jeho vlastní spoluhráč Kevin Danso - 3:1.

Třígólový šutér byl v 77. minutě vystřídán. Takže už jenom z lavičky sledoval, jak nešťastník Danso ve své šestnáctce fauluje Achrafa Dariho. Bylo to drama, nicméně Romain Del Castillo nakonec přízemní střelou do levého dolního rohu snížil na 2:3 z pohledu Der Zakarianova výběru. Jenže ten už kromě Honoratovy rány z dálky nic nestihnul.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele