1. kolo
06.08.2022 17:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Sofiane Diop (© AFP)

Monako odstartovalo ve Štrasburku vítězně

Úspěšný start do nového ročníku Ligue 1 mají za sebou hráči Monaka, kteří zvítězili v Alsasku 2:1. Knížecímu celku se podařilo zvítězit na půdě Racingu Štrasburk po dlouhých čtyřech letech! Jeho branky zaznamenali Krépin Diatta a Sofiane Diop.

Letos v březnu i předloni odjíždělo Monako ze Štrasburku s prázdnou, avšak tentokrát to neplatí. Hosté měli o něco málo navrch a tři body berou zaslouženě.

Monako se postaralo i o první vážnější moment, když ve 12. minutě nepříjemně vypálil Jean Lucas a těžký zápas si připsal brankář Sels. V ještě větší příležitosti byl ve 36. minutě Gelson Martins, který se objevil před Selsem úplně sám, ale zblízka nedokázal procpat balón za jeho záda. Sice se mu to povedlo později, nicméně důvod k radosti znovu neměl. Jeho zakončení přišlo z ofsajdu a sudí si toho byli dobře vědomi.

Knížata se ale přeci jenom dočkala a to na sklonku prvního poločasu. Ve 44. minutě si počkal na padající balón Krépin Diatta a fantastickou pumelenicí prolomil bezbrankový stav. Racing sice mohl okamžitě vyrovnat, ale Habib Diallo ze samostatného úniku Nübela nepřekonal.

Co se vytvořených šancí týče, byli na tom hosté lépe a zaslouženě vedli. Hned z kraje druhého poločasu vystrašil domácí fanoušky jedovatou ranou těsně vedle Gelson Martins. Štrasburk se dostal do výrazných problémů v 52. minutě, kdy jeho brankář pouze vyrazil krkolomnou střelu před sebe a Sofiane Diop jednoduchou dorážkou zvýšil na 2:0.

Monako se dostalo do laufu a zanedlouho visel třetí gól ve vzduchu. Jean Lucas postupoval na Selse a trestuhodně ho nedokázal překonat. Místo toho, aby hosté zápas definitivně rozhodli, přišla komplikace. Habib Diallo se položil do přesného centru Delaineho a hlavou vrátil Racing do hry!

Na vyrovnání měli domácí zhruba půlhodinu, ale velké věci se děly až v samotném závěru. V nastaveném čase zužitkoval jeden z centrů Habib Diallo, nicméně obrovskou radost překazil odmávaný ofsajd. Fanoušci se drželi za hlavu a to ještě nevěděli co přijde. V 96. minutě se objevil sám před Nübelem Adrien Thomasson a stoprocentní gólovku na vyrovnání zazdil. Hektický závěr nakonec Monako zvládlo a z Alsaska veze velmi cenné tři body.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele