1. kolo
07.08.2022 17:05 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Lorientu (© AFP)

První bretaňské derby sezony vyšlo lépe pro Lorient

Ve fotbale se může stát, že vyhrajete, přestože sami nevstřelíte gól. A když se tak stane v podobně sledovaném duelu, zamrzí to dvojnásob. Rennes se v minulém ročníku prezentovalo výborným ofenzivním fotbalem a nasázelo 82 branek. Nicméně na úvod ročníku 2022/2023 vyšlo střelecky naprázdno.

Začátek zápasu, resp. celý první poločas, se nesl jednoznačně v režii Le Rouges et Noirs. Za svou aktivitu mohli být odměněni po čtvrthodině. Možná kdyby Gaëtan Laborde po Talbiho chybě neukradl balon kolegovi Terrierovi. Ten se zanedlouho prezentoval šikovným volejem, který stihnul Yvon Mvogo vyrazit do bezpečí. Ve 33. minutě se míč dostal k Lovro Majerovi, který odmítnul poslat svůj tým do vedení.

Svěřenci Bruna Génésia zahrozili i v době, kdy po změně stran z časomíry neuteklo ani 120 sekund. Opět to byl chorvatský záložník Majer, kdo střílel, leč těsně vedle brány. Do třetice všeho dobrého tentokrát neplatilo, protože dalekonosná střela byla předem odsouzena k neúspěchu. Další dvě šance patřily Martinu Terrerovi.

Při té první minul zařízení, zatímco při druhé vyprodukoval jedovatou ránu, se kterou si gólman dokázal poradit. Mvogo stál ve správný čas na správném místě i při následném pokusu Flaviena Taita. Až po hodině hry mohli doufat i příznivci Les Merlus. Dango Ouattara však z hranice velkého čtverce těsně netrefil.

Nicméně v 65. minutě z pravé strany centroval Gédéon Kalulu a přemotivovaný Arthur Theate míč zasáhnul tak, že skončil za zády jeho spoluhráče Steva Mandandy - 0:1. Borci hájící barvy Stade Rennes byli evidentně jako opaření. V 90. minutě mohli inkasovat podruhé, kdyby Santamaría neskočil pod nohy Armandovi Laurientému. V poslední minutě ještě Mvogo výtečně vychytal Jérémyho Dokua, takže v Lorientu můžou slavit první tříbodový zisk.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele