LaLiga - souhrn 2. kola

19.09.2020, 17:58, aktualizováno 20.09.2020, 22:54
Komentáře a souhrny
Real Madrid se na úvod nové sezóny neprosadil a ze hřiště Realu Sociedad si odvezl pouze bod za bezbrankovou remízu. Real Betis a Granada uspěly i ve druhém kole a zůstávají stoprocentní. Villarreal naplnil úlohu favorita proti Eibaru a zaznamenal první tříbodový zisk v sezóně. Getafe nejtěsnějším poměrem zdolalo Osasunu...

Real Sociedad - Real Madrid 0:0

20.09.2020 21:00

Góly: -

Bezgólová remíza byla k vidění na Anoetě, kam k zahajovacímu utkání nastoupil obhájce trofeje Real Madrid. V první poločase byl madridský kolos lepším týmem, ale žádnou ze svých možností neproměnil. Baskové pak dokázali vyrovnat hru a získaný bod je z jejich pohledu zasloužený.

Zinédine Zidane vsadil do středu zálohy na Martina Ødegaarda, který celou loňskou sezonu strávil na hostování v dresu soupeře. Real Madrid byl v prvním poločase lepším týmem, zejména na jeho začátku měl výraznější převahu, kterou však nedokázal zužitkovat. Ve 14. minutě pálil Benzema jen do náruče připraveného Remira. Postupem času se hra vyrovnávala a dokonce se na hrací ploše přitvrdilo, což potvrzují tři žluté karty v poměrně krátkém sledu.

Ve 37. minutě vypustil nepříjemnou střelu Sergio Ramos, ale mnohem více starostí měl Remiro s vlastní rozehrávkou, kterou pod tlakem pokazil a Real mohl trestat. Benzema však zblízka neuspěl a navíc byl nesprávně máván ofsajd. Těsně před koncem bylo živo i ve vápně "Bílého baletu", ale Isakův průnik výborně zastavil Courtois.

I druhý poločas začal šancí Basků. Mikel Oyarzabal vymyslel parádním obloučkem příležitost pro Barrenetxeu a ten křižnou ranou minul. Nebezpečný byl i Real Madrid a Karim Benzema nepříjemnou střelou donutil Remira k zákroku. V dalším průběhu se ale hosté trápili a všechno směřovalo k nerozhodnému výsledku. Rozháraná hra v závěru druhého poločasu k výsledku 0:0 přispěla a konečná dělba bodů je na obě strany spravedlivá.

Více informací k zápasu

Real Betis - Real Valladolid 2:0

20.09.2020 18:30

Góly: 10. Nabil Fekir (pen.), 18. William Carvalho

Správnou nohou vykročil do nové sezony Real Betis. Po výhře na hřišti Alavésu si poradil v domácím prostředí s Valladolidem a s plným počtem bodů se posadil do čela LaLigy. Utkání na stadionu Benita Villamarín bylo rozhodnuto po čtvrthodině hry, kdy se prosadili z pokutového kopu Nabil Fekir a William Carvalho.

Trenér Manuel Pellegrini může být po dvou zápasech naprosto spokojen. Jeho tým má plný počet bodů a navíc neinkasoval. Do zápasu s Valladolidem vstoupil s velkou chutí a velice rychle si zajistil klíčový náskok.

Valladolid měl poměrně smůlu, protože v 10. minutě zahrál ve vlastní šestnáctce rukou Oscar Plaňo a sudí po shlédnutí videa odpískal pokutový kop. Nabil Fekir se chopil nabídnuté šance a přestože Roberto správně tipl směr střely, tak na ní nedosáhl. Nebyla to jediná katastrofa, která hosty na začátku poločasu postihla. O čtyři minuty později se zranil Javi Moyano a jeho místo zaujal Luis Pérez. Do třetice pak Valladolid inkasoval druhý gól. V 18. minutě nejprve Canales trefil obránce a z druhé vlny napálil balón k tyči William Carvalho. Betis si pak dvoubrankový náskok bez větších potíží hlídal a svému soupeři nedovolil vůbec nic.

Pokud chtěli hosté ještě pomýšlet na bodový zisk, museli ve druhém dějství výrazně přidat. Dopomoci k tomu mělo hned trojí střídání, ovšem hra stagnovala. Až v 66. minutě se zaskvěl střelou Orellana a ještě větší parádu předvedl v brance Bravo. Čas Valladolidu rychle utíkal a v kombinaci s neschopností více domácí zatlačit to znamenalo pokles veškerých nadějí na bodový zisk.

Betis neměl problém výsledek udržet a po dvou kolech má na kontě šest bodů. Nový kouč Manuel Pellegrini tak může být na výsost spokojen.

Více informací k zápasu

Granada CF - Deportivo Alavés 2:1

20.09.2020 18:30

Góly: 7. Roberto Soldado, 79. Darwin Machís - 22. Joselu

Granada si podle očekávání poradila s Deportivem Alavés a pokračuje v dobrých výkonech z minulé sezony. Domácí dostal do vedení nestárnoucí kanonýr Soldado a i když hosté srovnali zásluhou Joselua, na body to nestačilo. O výhře Granady rozhodl v závěru Machís.

Granada se se svým soupeřem vůbec nemazala a od prvních momentů diktovala tempo hry. V sedmé minutě se po akci Foulquiera sice ještě Machís do šance nedostal, ale sotva uběhlo pár vteřin, už se skóre měnilo. Domácí obrana si dokázala poradit s odkopem a založila tím rychlou akci, po níž se balon dostal k nabíhajícímu Robertu Soldadovi. Ten i přes trochu vyšší věk v souboji s obránci rozhodně neztrácel, míč udržel až do vápna a v něm snadno překonal brankáře Pacheca.

Hosté se pokoušeli o odpověď po dlouhém nákopu Lejeuneho po standardní situaci, který díky tomu našel nabíhajícího útočníka Deyversona. Jenže jeho zakončení postrádalo potřebnou přesnost. Tu naopak ukázal Joselu. Ve 22. minutě se postavil k rozehrávání volného přímého kopu a udělal to tak bravurně, že krásnou ranou obstřelil padající zeď a srovnal!

Byl to ale spíš ojedinělý výkřik, protože Deportivo se poté stáhlo do obrany a spíš čekalo, co vymyslí Granada. Domácí byli prakticky po celou dobu utkání jasně lepším a aktivnějším týmem, takže byla jen otázka času, kdy si vytvoří šanci na další branku. Ke konci první půle Machís našel přesnou nahrávkou Puertase, který však na malém vápně mířil jen těsně vedle tyče.

Jinak to ale nebylo moc atraktivní utkání a viděli jsme v něm plno nepřesností. Granada se snažila něco vymyslet, ale finální fáze se jí nedařila. Sudí Carlos Del Cerro netahal karty z kapsy moc často, třebaže mnoho zákroků si o jeho pozornost říkalo zcela jasně.

Dvacet minut před koncem málem strhl vedení na stranu hostí Méndez. Ten si na zadní tyči seběhl na zajímavý centr, jenže jeho zakončení o zem dokázal Silva vytěsnit na břevno. Na Granadu se nakonec štěstí přeci jen usmálo, když v 79. minutě doputoval míč po zablokovaném centru až k Machísovi, který byl v podstatě sám před brankou a po první ráně nemohl z dorážky nedat.

Více informací k zápasu

SD Huesca - Cádiz CF 0:2

20.09.2020 16:00

Góly: 11. Álvaro Negredo, 83. Jorge Pombo

Jak se očekávalo, souboj mezi nováčky Huescou a Cádizem nenabídl mnoho ofenzivního fotbalu a spíš převažovala nezáživná nuda. Ta ale nakonec stačila hostům, protože v jejich dresu se prosadili Negredo s Pombem.

Domácí Huesca byla přeci jen favoritem střetu dvou nováčků a snažila se navázat na první kolo, které se jí velmi povedlo. Jenže dnes to nebylo ono. Nejen v kádru domácích, ale i v týmu Cádizu se objevovala jedna věc, která pravidelně ničí šance na vstřelení branky. Obrovská nepřesnost. Někdy to působilo až tragikomicky, jak si několik profesionálů nedokáže přihrát na pár metrů, když my za barákem jsme to přece zvládali s mnohem větší noblesou.

V jedenácté minutě přesto padl první gól utkání. Centr ze strany totiž absolutně dezorientovaný brankář Fernández neudržel ve své moci, ač nebyl poblíž nikdo ze soupeřů. Vlastně až na Álvara Negreda. Ten se svými zkušenostmi dobře ví, kde se má pohybovat. Takže velmi rychle zareagoval a z druhé vlny napálil nikým nehlídaný míč zpátky do sítě - 1:0.

A pak se zase jelo podle těch stejných not. Moře nepřesností na obou stranách, minimum zábavy a nasazení. Hosté stále častěji nakopávali míče dopředu v naději, že je tam někdo z ofenzivních hráčů zpracuje a uklidí, ale naráželi na teď už dobře sestavou obranu Huescy. Pět minut před koncem první půle se Cádiz po zisku balonu hnal do rychlého přečíslení pět na tři, jenže Jorge Pombo byl v poslední možnou chvíli odstaven od míče.

Druhá půle v tomto ohledu nebyla ničím výjimečným a tempo utkání nedávalo prostor pro nějakou dechberoucí akci. Alfonso Espino zkusil deset minut po změně stran štěstí přízemní ranou ze střední vzdálenosti, balon ale proletěl výrazně vedle pravé tyče. Nejzajímavější pasáží utkání byla vlastně až závěrečná desetiminutovka.

Střídající Filip Malbašić se v 83. minutě šikovně uvolnil na levé straně vápna a odcentroval na zadní tyč. Tam si všiml nabíhajícího Jorgeho Pomba, který už konečně prolomil smůlu v zakončení. A to nebylo všechno. O tři minuty později vystřelili poprvé na branku soka i domácí. Alberto Cifuentes ale reagoval bravurně a míč chytil. Jenže dle sudího to bylo až těsně za čárou. Domácí cítili šanci na gól, jenže ten se nekonal. Balon sice přešel celým objemem přes čáru, jenže střele Mosquery předcházel ofsajd, takže gól platit nemohl.

Více informací k zápasu

Celta Vigo - Valencia CF 2:1

19.09.2020 21:00

Góly: 13. Iago Aspas, 57. Iago Aspas - 46. Maxi Gómez

Druhý zápas pod vedením Javiho Gracii se Valencii nepovedl. Celta Vigo dvakrát udeřila prostřednictvím Iaga Aspase a zvítězila konečným výsledkem 2:1. Zejména Celestes měli brankových příležitostí několik a brankáře Doménecha v nejednom případě zachránila branková konstrukce.

Skóre se na Balaídos poprvé měnilo po čtvrthodině hry, když si z ofsajdové hranice seběhl pro kolmou přihrávku Iago Aspas a nemilosrdně zakončil. Pomezní sudí nejprve odmával ofsajd, ale posléze celou situaci řešil VAR a nakonec dal domácím za pravdu. Jednalo se skutečně o velmi hraniční záležitost, která byla nakonec posouzena citlivě a správně.

Valencia najednou měla problém a povzbuzení hráči Celestes dál ohrožovali Doménechovu branku. Brankář Los Che ve 24. minutě vyrážel nepříjemný centr zprava. Hosté se před koncem poločasu dostávali více do hry, ale vyrovnat dokázali až na začátku druhé půle. Ve 46. minutě si seběhl na Wassův střílený centr Maxi Gómez a ranou z první překonal Villara.

Vyrovnaný stav vydržel sotva jedenáct minut, než hráči Los Che faulovali před vlastní šestnáctkou a volný přímý kop posadil do horního vinglu opět Iago Aspas. Při jeho nádherné střele se gólman Doménech jen přikrčil. A s Valencií mohlo být hůře, protože o dvě minuty později zazdil slibnou tutovku střelou do Doménecha Nolito.

Šance si vytvořili i Graciovi svěřenci. V 65. minutě se pověsil do vzduchu při rohovém kopu Maxi Gómez a výtečný zákrok předvedl Villar. Los Che ještě zahrávali rohový kop, ale ten si Celta pohlídala.

Celta Vigo mohla v závěru několikrát přidat pojistku, ale měla velkou smůlu v zakončení. Nejprve Méndezova střela skončila na břevně a krátce na to orazítkoval tyč Baeza. Za Doménechem zvonila jedna branková součást za druhou, co je však důležitější, že výsledek 2:1 pro Celtu už se nezměnil.

Více informací k zápasu

Getafe CF - CA Osasuna 1:0

19.09.2020 18:30

Góly: 54. Jaime Mata

Getafe bere tři body, i když pohledné utkání to s Osasunou zrovna nebylo. Každopádně má tři body, které mu zaručil Jaime Mata po trochu sporné brance z druhé půle.

Getafe hodlalo uzmout Osasuně všechny tři body a ukázat, že jeho pohárové ambice nejsou jen ojedinělou chimérou. Že se z nich stává platná součást filozofie klubu z okraje Madridu. Téměř nezměněný kádr z minulé sezony byl horkým favoritem i v domácím duelu nové sezony. Getafe sice nezačalo úplně ideálně a aktivita byla především na hostech, ale brankář Davide Soria je dostatečně spolehlivý na to, aby pod tlakem chyboval.

Hodně aktivním hráčem Getafe byl, stejně jako v minulé sezoně, Marc Cucurella. Hráč vykoupený z Barcelony možná dle mínění mnohých už přerostl skromný celek z madridské periferie, ale pořád je odhodlán v jeho dresu hrát na maximum. Vlastně první větší šance utkání se diváci v barech a doma u obrazovek dočkali až ve 30. minutě. A mnohým domácím fandům určitě zatrnulo, protože Dakonam zahrál ve vlastním vápně evidentně rukou, ale sudí přimhouřil oči a penaltu nenařídil.

Nakonec se pro jistotu ještě obrátil na VAR a ten mu dal za pravdu. O tom, že po prvním poločase bude skóre nerozhodné, rozhodla vlastně nešikovnost. Po centru ze strany se do míče chtěl opřít Allan Nyom, jenže rána mu absolutně nesedla a místo toho se sám zahnal do kouta. Tam se ještě pokusil o teatrální pád a mohl být jedině rád, že to sudímu Hernándezovi přišlo maximálně tak k smíchu.

Druhá půle už byla o poznání živější. Deset úvodních minut se míč líně převaloval ze strany na stranu, ale v 54. minutě Getafe udeřilo. Jaime Mata dostal po nahrávce od Cucurelly míč na hraně ofsajdu a dokázal z úhlu propálit všechno před sebou, jenže sudí hned signalizoval ofsajd. Nicméně se šel podívat na video a s jeho pomocí nakonec správně branku uznal!

A Getafe neustávalo. Marc Cucurella se opřel po hodině hry do míče a ten jen těsně minul bránu. Devět minut před koncem utkání David Timor málem zvýšil, jenže jeho střela z první mířila přeci jen trochu nad bránu.

Více informací k zápasu

Villarreal CF - SD Eibar 2:1

19.09.2020 16:00

Góly: 63. Gerard Moreno, 71. Paco Alcácer - 50. Kike

Villarrealu se nakonec povedlo naplnit úlohu favorita a bral tři body proti Eibaru, ale rozhodně se mu výhra neobstarávala snadno. V 50. minutě se totiž jako první prosadili hosté a domácí museli otáčet. Díky trefám Morena s Alcácerem se jim to nakonec povedlo.

Trenér Emery chtěl za každou cenu uhrát dobrý výsledek a napravit si reputaci po nepovedeném prvním kole. A opět k tomu využil obávanou dvojici útočníků Moreno - Alcácer. Takže hostující Eibar rozhodně nečekalo nic snadného. A první minuty utkání na Estadio de la Cerámica to jen dokazovaly. Brankář Dmitrović sice v prvních chvílích nemusel řešit nic vyloženě akutního, ale několikrát se i přesto solidně zapotil.

Už v desáté minutě hostující fandové po hospodách a u obrazovek televizí slavili. Obránce Mario Gaspar totiž krásným přízemním centrem uvolnil Gerarda Morena, jenž střelou k levé tyči prostřelil gólmana. Jenže v době nahrávky již byl střílející útočník za posledním obráncem, takže úvodní branka byla podle názoru sudího Jorgeho Figueroy Vázqueze anulována pro ofsajd.

A Villarreal neustával, stále byl aktivnějším týmem a trpělivě čekal na svou šanci. Dlouhý nákop Daniho Pareja hledal Gerarda Morena, jenže obrana hostů byla v tomhle případě dostatečně pozorná. Ani Eibar ale nehodlal zůstat pozadu a snažil se vytvořit si šanci, díky které by ohrozil bránu Žluté ponorky. Po levé straně utekl protihráčům Takashi Inui, Japonec ale z bezprostřední blízkosti Asenja neprostřelil!

Po půlhodině si obrana Eibaru musela dávat dobrý pozor na útočícího Gerarda Morena, který je obecně v mnoha šancích nebezpečným. Tentokrát si zaběhl za obranu, jenže v dobré šanci minul. Žlutá ponorka se ale musela taky bránit. Eduardo Expósito totiž ve 37. minutě vyslal z kroku zajímavý pokus směřující k levé tyči, který brankář Asenjo vyrazil z posledních sil mimo.

První půle se záhy stala minulostí a zejména Villarreal musel litovat, že své šance nedokázal lépe využít. Hned po změně stran se urval Raúl Albiol, který zakončoval z první centr po standardní situaci, jenže pálil těsně vedle. A Eibar trestal. Expósito totiž z následující akce poslal do útoku Kikeho Garcíu, který chytře obešel brankáře Asenja a zavěsil do prázdné brány.

To byl pro Villarreal šok, ze kterého se chtěl okamžitě probudit. Netrvalo mu to ani tak moc dlouho, protože v 63. minutě se domácí dočkali. Útočník Gerard Moreno totiž ve vápně udolal bránícího Bigase a krásnou kličku zakončil vyrovnávacím gólem!

Villarrealu bylo najednou plné hřiště a za svou aktivitu byli Emeryho svěřenci brzy odměněni. Vlastně podobně se prosadil i druhý z útočníků. Paco Alcácer dostal míč do vápna, kde ustál souboj s protihráčem a obešel i brankáře Dmitroviće. Pak už jen poslal míč do opuštěné brány.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Granada CF22004:16
2.Real Betis22003:06
3.Villarreal CF21103:24
4.Celta Vigo21102:14
5.Valencia CF21015:43
6.CA Osasuna21012:13
7.Getafe CF11001:03
8.Cádiz CF21012:23
9.Real Sociedad20201:12
10.Real Madrid10100:01
11.SD Eibar20111:21
12.Real Valladolid20111:31
 SD Huesca20111:31
14.Elche CF00000:00
 FC Barcelona00000:00
 Sevilla FC00000:00
 Atlético Madrid00000:00
18.Levante UD10012:40
19.Deportivo Alavés20021:30
20.Athletic Bilbao10010:20
Zbývající zápasy
20.09. 17:00Levante UD - Atlético Madrid
20.09. 17:00Sevilla FC - Elche CF
06.01. 00:00Athletic Bilbao - FC Barcelona

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (99)

Přidat komentář
CHONG

No, herně žádná raketa, ale je fajn, že jsme po té loňské tragické koncovce začali výhrou (a že dal Jaime konečně gól), jinak jak mohla Barcelona nechat pláchnout Cucurellu, to mi fakt hlava nebere, ale každopádně díky, ten kluk je poklad.

Reagovat
Petrinho17

Pre Cucurellu jednoducho v Barcelone nie je miesto. Ja to celkom chápem, v Getafe hra kraj zálohy. Post, ktorý v Barcelone neexistuje. A na krajného beka, nemá dostatočné defenzívne kvality. Samozrejme ale aspoň šancu dostať mohol.

Reagovat
Tombull

Pro Cucurellu není místo a pro Firpa je.Přitom Firpo v Betisu LB vůbec nehrál a ve všem je daleko horší než Cucu.Když děláme takovýhle rozhodnutí,tak se pak nedivme,že je kádr v troskách.

Reagovat
Petrinho17

Nikto nehovorí, že Firpo bol dobrý nákup

Reagovat
Tombull

Rozhodnutí ala Bartolo, to nechápe nikdo.Vůbec by mě nepřekvapilo kdybychom ho kupovali za rok zpátky.

Reagovat
Messiáš

Njn, aspoň zůstává v La lize. Za to jediný jsem rád. Přichází teď docela zajímavý stoper El Yamiq, v Zaragoze hrál naprosto luxusně, ale neudělala se Primera, tak na něj nebylo. Plus čtu, že se jedná s Jonathanem Silvou z Leganes, který mi přišel jako šikovnej hráč.

Reagovat
CHONG

Jj, o El Yamiqovi jsem zrovna zahlédl expresku, moc ho neznám, ale nový stoper se hodí, Djené je top (aspoň na poměry Gety), ale zbytek zase taková raketa není a jestli říkáš, že Yamiq hrál luxusně, tak tím líp. O Silvovi jsem zatím nečetl, ale taky by to nebylo špatné, jak říkáš, působí jako šikovný hráč a konkurence na levém bekovi se bude hodit, když Cucu hraje už definitivně křídlo

Reagovat
santini

Prekvapivo dobrá hra našich, Valencia zas (nie až tak) prekvapujúco dosť tragická. Iago môže na tejto úrovni hrať ešte aj po 40tke, naozaj úžasný hráč. Veľmi dobre Tapia (to bol super kauf), páčil sa mi aj Nolito, Olaza, výborné zahral Aidoo... Absencia brankárov môže byť paradoxne pozitívna, možno sa Villar chytí, ale rád by som ho videl v nejakom zápase, kde bude viac v permanencii - včera tam mal možno 1-2 zákroky. Uvidíme, čo bude ďalej, zatiaľ som so 4 bodmi z prvých dvoch zápasov nadmieru spokojný

Reagovat
Phillipinho

Aspas a Gerard Moreno jsou fakt top hraci, kteri pravdepodovne mimo Spanelsko zustanou nedoceneni.

Reagovat
santini

Neviem či má nejaký hráč okrem Messiho taký impact na tím ako Iago

Reagovat
Tombull

Doma budete hodně nepříjemný,ještě by to chtělo nějakýho kvalitního stopera,obrana je pořád slabina.

Reagovat
santini

Práveže po rokoch sa mi tá stoperska dvojica celkom pozdava. Aidoo rastie od zápasu k zápasu a Araujo zas prináša skúsenosti... Olaza je výborný na kraji - skôr mám obavu o pravú stranu - Hugo Mallo ide konstatne dolu vodou,takže dúfam vo viac šancí pre Kevina...ono práveže ten tím je teraz vcelku vyvážený..keď si to sadne, nemusí to byť vôbec zle

Reagovat
Tombull

Mě právěže moc ne, za to Olaza je výbornej, za rok určitě po něm někdo šáhne.

Reagovat
smazaný uživatel

Z vás mám pocit že vás tá vaša obrana potopí a zas si pôjdete tú svoju klasiku

Reagovat
santini

Uvidíme, u nás je klasika skor to, že potrapime Barcu, Valenciu, Villarreal a potom príde Huesca a tej darujeme body

Reagovat
Messiáš

Raul Guti ze Zaragozy do Elche za 5 mega a 20% z dalšího prodeje. Dobrej deal pro Elche, Bragarnik asi prachy bude mít. A redakce by to mohla opravit v těch expreskach, protože do Eibaru fakt nejde

Reagovat
Tombull

Sleduješ Zaragozu nějak podrobněji ? Pokud ano, nevíš proč Luis Carbonell vůbec nedostává šanci.

Reagovat
Messiáš

Viděl jsem jen pár zápasů... zezačátku kvůli Kagawovi a pak hlavně k závěru sezóny, kdy jsem jim prál postup na úkor Huescy. Sleduju Segundu spíše kvůli Almerii, které přeju postup

Luise konkrétně jsem viděl ale v jednom zápase Youth Champions League a trochu mě překvapilo, že na něj vůbec nevsadili, poté, co věděli, že Luise Suareze už nemohou využít. Zajímavý hráč

Reagovat
Tombull

Díky. Mě to překvapuje právěže dost, Carbonell je branej za top talent a Zara mu zatim nedala vůbec čuchnout.

Reagovat
Mercury

Raul Guti, solidni jmeno

Reagovat
Dominator

Reagovat
smazaný uživatel

Iraola celkom posunul to mužstvo, pod Pacom by sme mali 2 remízy...

Teraz 2 víťazstvá, aj keď sa na to nedá moc pozerať ale aspoň sa boduje.

Najmä výhra na Mallorce potešila, akurát čo má štve že súpera takticky zavrieme pred našou bránou a kukame čo vymyslia...

Zatiaľ celkom šťastie že toho nevymysleli veľa

Každopádne ešte sme neprehrali

Reagovat
smazaný uživatel

Negregolazo

Reagovat
misinho7

Hrozny vykon. Inac akoze radsej da Marvina a toho druheho mladika ako Jovica? Ok.

Reagovat
madridcan

Mozno to vyznie divne, ale mne toto vsetko pride ako priprava skor. Kde si otestuje hracov, ked Amerika tento rok padla? Tato sezona bude proste divna a ja som s tymto dnes v klude. Bod u tazkeho supera s cistym kontom a vyskusanie hracov, ktori protekciu u Zidana nedostali urcite iba pre dobro slovo Raula po vitazstve v LM. A lutovat Jovica na ich ukor sa da asi tazko.

Reagovat
Anacron

Viděl jsem pouze první poločas, ale změna žádná. Ok měli jsme silného soupeře na začátek, ale i tak. Obrana slušný, útok tragický. Takže to co tu píšeme přes 2 roky. Pokud bude mít Barca nějakou průměrnou formu a Messi se na to nevysere, tak ten titul stejně zase ukopou, protože my s touhle zoufalostí nemáme šanci. Však nás musí mít přečteného úplně každý. Nahrávka na kraj a centr do vápna, kde je v lepším případě Ramos, v horším nikdo, protože Benzema běhá někde v záloze nebo právě na tom kraji.

Reagovat
Reggie

Přesně takhle jste vyhráli ty LM. Já chápu, že se jede na výsledek, ale od Realu bych čekal něco víc než centr za centrem nebo dokonce dlouhý auty. To sedí spíš k nějakýmu Stoke ZZ je těžkej pragmatik, ale už nemá CR a většina opor je samozřejmě za zenitem. No žádnou velkou parádu od Realu teda nečekám, naneštěstí je Barca v takový prdeli, že titul klidně dají. Ale v LM dopadnou stejně jako poslední 2 roky.

Reagovat
Anacron

Za ty tři roky v LM co jsme vyhráli by si napočítal nudné zápasy na prstech jedné ruky a rozhodně jsme tam nehráli tak jako poslední 2 roky. Jinak souhlas. Ale na druhou stranu, on prostě hraje s tím co má za materiál. Máme nejhorší útok snad ze všech top klubů v Evropě, takže na to jde přes dobrou obranu no.

Reagovat
Reggie

Ale chápe někdo tu taktiku? Vždyť Benzema rozhodně není vyloženě kladivo nebo hlavičkář do vápna, zbytek útoku jsou samozřejmě křídla. Takže taky ne úplně extra zakončovatelé. Nebo teda ten Rodrygo má celkem zakončení, ale Vinicius víme, ten netrefí bránu. Případně další křídla, ale je to vlastně to stejný. Nic moc proti Zidanovi, udělal hattrick, ale už se naplno ukazuje to, co nás tu spousta tušila už při tom. Že to zas taková hitparáda s ním nebude.

Reagovat
Anacron

Mě je z naší hry na blití, takže já budu poslední, kdo se ho bude zastávat v tomhle. Nadávám tady na nás neustále Má svoje chyby - hlavně protěžování svých oblíbenců, ale budu se opakovat (vlastně si to i sám napsal). S naším otřesným útokem toho moc nevymyslíš. Ale i přesto vyhrál ligu po šílené sezoně, kdy jsme vyhodili 2 trenéry. A je jedno, že Barca byla taky v hajzlu. Mě to samozřejmě nestačí, protože se chci u fotbalu hlavně bavit, ale Zidane hraje co může. Kdyby takhle hrál s týmem ve stavu, který měl v roce 2016 tak je to jiná, ale teď nemá moc na výběr. Určitě by to mohlo být lepší, ale ne o moc. A to je to nejhorší na aktuálním stavu. Máme starce za zenitem a bez nasazení a nevyzrálé děti. Nic mezi tím. Žádného ofenzivního top hráče v ideálním věku. Hazarda nepočítám dokud nezačne něco předvádět.

Reagovat
Reggie

No asi takhle... Valverdeho tady vynášíte do nebes, Kroos (nikdy jsem na něm nic neviděl, pro mě strašně nudnej hráč) je snad v nejlepších letech a pak Casemiro. Teď ještě Odegaard. V záloze by problém být neměl, v obraně určitě ne. A že si nepřivede do útoku někoho jinýho, je jenom jeho chyba (přesně to protěžování, jak říkáš). Kdyby hrál útok ve složení Hazard - posila - Vinicius nebo Rodryho, to je více méně jedno, tak je to na papíře úplně v pohodě. Takže za mě si za to může sám. Jaký on vůbec přinesl prvky do hry? Ty centry? To je dost málo na Real. Ale tady se nechám klidně poučit, zase tak moc Real nesleduju...

Reagovat
Anacron

Valverde, Casemiro ani Kroos rozhodně nejsou ofenzivní hráči to za prvé. Jestli je 30 let ideální věk? To bych taky viděl už dost hraničně. Ono i tomu Hazardovi bude v lednu 30. U Odegaarda se teprve uvidí jestli naváže na loňskou sezonu a zvládne tlak. A že si nikoho nepřivede? To určitě není jenom jeho chyba. Patrně se šetří na Mbappého a předěláváme stadion. Do toho krize. Perez rovnou řekl, že nikdo nepřijde. Hazard je zatím výbuch na kterém se nedá stavět. A Brazilci nám sice ukazují potenciál, ale to je asi tak všechno. Zvláštní kapitolou je Jovic. Jestliže dá Zidane radši přednost dětem z Castilly, tak je asi Jovic úplně mimo. Takže na papíře to možná je v pohodě ale reálně to je těžká zoufalost. A co přinesl Zidane? No především pevnou obranu, nejlepší v Realu za hodně dlouhé roky. Útok je na poblití. Ale tím samozřejmě nechci říct, že Zidane je dokonalý. Několik věcí mě na něm hodně vytáčí, ale celkově na možnosti které má to není nejhorší.

Reagovat
Reggie

Já ani neřekl, že jsou to ofenzivní hráči, ale že papírově je ta záloha v pohodě. Hele tak vždycky se říká, že ten vrchol je cca 28-31 let, já na to mám teda trochu jinej názor a podle mě jde většina hráčů po 30 dolů, někdo víc, někdo míň, někdo naopak, ale to už opravdu jenom výjimka. Každopádně zrovna u těch záložníků to tak může být. V kolika vyhrál Modrič GB? Nebo Nedvěd? Oběma bylo přes 30, tuším 32 a 31 nebo oba 31... No a je tam Odegaard právě aby nahradil Modriče, loni do korony byl jedním z nejlepších v lize, takže v sobě určitě něco má. No a když jsme u toho věku, tak nakup Hazarda byla podle mě pičovina. To je z mýho pohledu přesně ten typ, co pujde po 30 hodně dolů a kupovat ho v 28 nebo skoro v 29 bylo prostě pozdě. Ale chápu, že se chtělo pořídit top hráče.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak třeba do ofenzivy přišly za dva roky posily za určitě přes 300 mega, což by mělo být někde vidět. A ten pokrok je tam naprosto minimální, stále všechno stojí na Karimovi. Ale obecně je teď koukatelnost LaLigy opravdu bídná, ještě jsem letos nezvládnul žádný celý zápas, protože se u toho strašně nudím. Doufám, že mám pouze smůlu na zápasy, ale pochybuju o tom.

Reagovat
Reggie

Reagovat
Gazdo

Ja celkovo la ligu nedavam uz dobre dva tri roky. Bundesliga je mimochodom strasne pozeratelna a nerad to hovorim ale aj PL

Reagovat
CHONG

Tak jsem se na to podíval, abych nemlátil prázdnou slámu a tohle fakt nejde Při vší úctě k ZZ a výčtu jeho trofejí, je to prostě nudař a doufám, že po sezoně půjde o dům dál.

Reagovat
LAM

Ani se pak člověk nemusí divit,že loňský EC u nás bylo jedno z nenudnějších co jsem viděl.Duo Valverde,Zidane je prostě něco jinýho než Pep a Mourinho

Reagovat
CHONG

Reagovat
valloire

klíííííííííd

Reagovat
CHONG

Jsem v klidu, protože v nějakou koukatelnou hru pod ZZ už stejně nevěřím.

Reagovat
teenz

Na obranu ZZ, nic lepšího postavit nešlo. Hráli jsme proti těžkému soupeři první zápas, využili jsme kvalitní obrany a v útoku dva puberťáci + dost nudnej Martin a kvuli tomu hrál Luka někde před stoperama. Uvidíme jak to bude vypadat s Edenem.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky bych zminil to, ze Sociedad proste mel v nohach o jeden kompetetivni zapas vic nez my. Na zacatku sezony jsou takovyhle veci znat.

Reagovat
teenz

Reagovat
teenz

No a jedinej hezkej moment byl Thibaut.

Reagovat
CHONG

Takovou obhajobu bych bral v momentě, kdy by byl tenhle výkon výjimka, jenomže tuhle sračku hrajeme už od jeho návratu (a ruku na srdce ani tu jeho poslední sezónu před prvním odchodem se na to kolikrát nedalo dívat). Když si tak projedu loňskou sezónu, tak jsem si herně užil asi čtyři zápasy

Reagovat
teenz

Může být. Já mu dávám letos čas, už jenom to že posadil Caseho a nasadil Martina značí, že s tím chce něco udělat nebo se posunout. Osobně jsem totiž čekal klasiku Toni, Luka, Case.

Reagovat
CHONG

Ta přijde od příštího zápasu Já vím, že jsem poslední dobou pořád negativní a urýpaný a už tím možná tady i leckoho seru, ale nemůžu si pomoct, protože bych nikdy nevěřil, že ta moje frustrace z předváděné hry dojde tak daleko, že dám před prvním zápasem Realu v sezoně přednost práci (která nemusela být hotová ten den)

Reagovat
Israha

A ještě divnější je, že se radši čumíš na Cucurellu, Damiána, Nyoma, Arrambarriho a spol. To by mě frustrovalo dvojnásob .

Reagovat
valloire

Reagovat
CHONG

Tak zrovna na Cucurellu se čumí dobře, moc šikovný hráč. Arrambarri je v pohodě a Suárez s Nyomem jsou sice zmrdi (ale na Pepka a Ramose v nejlepší formě se stejně nechytají ). Navíc u Gety máš radost z čehokoliv, z každého bodu/gólu/povedené akce. U Realu vzhledem k historii, zázemí, financím, kádru (prostě vzhledem ke všemu) čekáš něco víc a toho se mi poslední dobou nějak nedostává. Takže jo, poslední dobou fakt radši sleduju Getu a (s výjimkou loňské pokoronavirové koncovky) mě to moc nefrustruje.

Reagovat
Israha

To byl spíš fór, než nepochopení a žádost o vysvětlení . Ale jo, když nahodím určitou dávku nadhledu, chápu to. Ale stojím si za tím, že Damián je jedna z nejtrapnějších postaviček v La Lize, co do chování. . Jen je mimo rádius většiny fanoušků La Ligy, tak se o něm tolik nemluví. Ti ostatní jsou přemotivovaní magoři, hrát za tým, co je mi bližší, asi bych je nějakým způsobem bral.

Reagovat
teenz

I mě to sere, ale moc nevím koho jiného než ZZ. Ten umí kvalitně pracovat s morálkou a co víc i s Perezem.

Reagovat
Kokesh

Omg

Reagovat
CHONG

Prostě mě ta jeho sračka nebaví, no

Reagovat
r3

Reagovat
smazaný uživatel

tutu nunu

Reagovat
smazaný uživatel

Semedo opravdu ven? To by byla krása.

Reagovat
Petrinho17

V podstate sa už len čaká na oficiálne potvrdenie

Reagovat
sylarko

krasa bude len ak k nam na RB nikto nepride a smrdiet tam bude roberto.

Reagovat
Gazdo

Lebo uz aj Wague je ofiko prec

Reagovat
Kily8

Vo futbale rozhodujú maličkosti, detaily. Zidane spravil obrovskú chybu, že nasadil Marvina. Ten za tú chvílu dokonale presvedčil....tak skoro šancu nedostane. Vinicius mu pripravil tutovku a Marvin ju zvraždil najhoršou kľučkou v dejinách. Možete kritizovať 2 mladíkov, ale Vinicius a Rodrygo sú zárukou, že tutovku pripravia. Vinicius má smolu, že vždy keď hrá, má tam Mendyho. Ten človek, ako je silný v súbojoch a defenzíve, je to najhorší hráč, aký kedy hral v Reale, čo sa týka spracovania lopty a (ne)zmyslom pre kombináciu.

Reagovat
teenz

Mendy neni Marcelo do útoku, ale v obraně je super a několikrát to předvedl.

Reagovat
Israha

Ta zvýšená kvalita vzadu není jen dílo Courtoise, ale i právě Mendyho.

Reagovat
teenz

Mendy hlavně pohodlně a bez problému hasí šance soupeře do protiútoku. Vždycky mě pobaví jak protihráče doběhne i s velkým náskokem.

Reagovat
Israha

Jako furt bych tam radši viděl Reguilóna, protože ten podle mě má ten poměr v kvalitě bránění a kvalitě podpory útoku asi nejvyváženější z těch tří (taky je to jediný z těch "odepsaných" hráčů, co mě mrzí), ale Mendy ukázal, že si ho Zizou nevybral pro nic, za nic.

Reagovat
teenz

Regui je určitě za rok zpět.

Reagovat
Israha

Pokud ne, tak provar dekády.

Reagovat
teenz

Myslim, že tutovka. Ve Spurs si to dá s prstem v nose a pak po Marcelovi vezme základ.

Reagovat
Whitemedia

@FabrizioRomano

Juventus are now in talks with Atlético Madrid to sign Álvaro Morata! €10m loan + €45m buy option offered to Atlético.

Atléti are now seriously considering to sell Morata because Luis Suarez is close to be the new striker. He’s ready to leave #FCB as a free agent

Morata

Reagovat
smazaný uživatel

Suárez do Atlética jako volný hráč .

Reagovat
smazaný uživatel

Asi lepší ze přišel Koeman a návrat Xaviho se o rok odložil, nevím jestli by měl Xavi koule na to odstřelit Suareze, Rakitiče a Vidala...jinak jsem celkem rad, ze Suarez zůstane ve Španělsku, byť jsem ho jako hráče Barçy nemohl poslední dva roky vystát, tak se na nej celkem rad podívám v dresu Atletů

Reagovat
Tombull

Dobrý nebo špatný. Nevím co si o tom moc myslet........Semedo do Wolverhamptonu za slušný prachy. Ještě Umtiti,Rafinha,Braithwaite,Firpo.

Dneska se rozhodne o Riquim

Reagovat
Gazdo

Myslim ze o Riquim sa rozhodlo a pevne dufam ze nas to bud srat tak isto ako Thiago

Reagovat
Tombull

Chce zůstat a bojovat,jestli to je pravda,tak to schvaluju.Nemá smysl někam se hnát,všechno jde do prdele a mám dojem,že Koeman tu dlouho nepobyde. Trpělivost se mu nakonec vyplatí.

Reagovat
Gazdo

mozno to je a snad mas pravdu... ale ak by mal nahodou odist tak dufam ze sa mu podari naplnit potencial... sice si nemyslim ze by mal az taky talent ako Thiago ale aj tak moze byt jeden z najlepsich na svete

Reagovat
Israha

Co mi osobně dělá starosti, je velký počet zápasů, ve kterých je zcela anonymní Rodrygo. Se kritizuje Vincek, ale tomu i když zápas moc nevychází, tak je neustále ve hře a je schopen nějakou tu standardku nebo šanci ze hry svým pohybem a dravostí vytvořit. Rodrygovi zápas buď sedne, a pak je skvělý, a nebo mu nevyjde pár akcí a přestane na hřišti existovat. Nic mezi tím. Tohle na základ zdaleka není.

Reagovat
teenz

Nevím, co z toho je lepší. Jestli Vini, který několikrát zbytečně pokazí akci ale zároveň dokáže vymyslet šanci nebo Rodrygo, který neexistuje ale zase ten míč neztratí a řešení situací má dle mě na daleko vyšší úrovni.

Reagovat
Israha

Rodrygo míč sice neztratí v mezihře, ale těch finálních přihrávek či zakončení má šíleně málo, právě v těch fázích hry buď ztrácí a nebo alibisticky hraje zpátky. A hlavně mi přijde ještě takový nevyzrálý, co se týče osobní reakce na průběh zápasu. Vincek se chybami nenechá rozhodit a hraje si to svoje, Rodrygo po pár zkažených akcí úplně ztratí sebedůvěru.

Reagovat
teenz

Jo souhlas. Oba hrát proti silnějším soupeřům nemůžou.

Reagovat
Israha

A ani nebudou. Včera nicméně museli, a proto se přidávám k těm, které ten výsledek výhledově zas tak nevzrušuje.

Reagovat
teenz

Já bych rád viděl Isca (letos asi poslední šance se probudit). Nemáme žádného hráče (kromě Viniho), který vytvoří šanci nebo obejde spoluhráče. To je všechno od stoperů, Luka, Toni, stopeři, bek, centr.

Reagovat
Israha

Ten by včera na Socky platil, pokud by měl svůj den. Jenže to u něj nikdo nemůže zaručit .

Reagovat
teenz

Reagovat
valloire

Reagovat
Gazdo

tvl Isco je este v Reale ja som na neho uplne zaudol

Reagovat
teenz

Reagovat
Israha

Ještě k té myšlence chybějících hráčů se schopností přejít jeden na jednoho a udělat tím výhodnou útočnou situaci. Zapomněl jsi na jednoho, tím je Benzema. Ovšem Benzema Benzemovi do šance nepřihraje, no.

Reagovat
teenz

Je to tak. Karim k sobě potřebuje gólového hráče a bez Crise, Garetha, Jamese tu nikoho takového mimo Ramose nemáme.

Reagovat
Israha

Uvidíme, co ten Hazard. Loni otřes, ale po jedné sezoně nad ním nechci úplně lámat hůl, svou extratřídu ukazoval dlouhodobě. S ním by to Karimovi jít mohlo, těch 10-15 gólů za sezonu v sobě při vhodné konstelaci má.

Reagovat
teenz

Ja Edenovi letos verim a doufam, ze to bude obdobne jako s Lukou. Karim ty goly da, jen potrebujeme nekoho k nemu a to zatim Vini ani Rodrygo neni.

Reagovat
Kokesh

Dost dělají i jejich rozdílné povahy a samozřejmě i uklízení Rodryga na RW. Přitom by to vzhledem k Vincove tragické koncovce mohlo být spíše naopak...

Oba jsou mladí a šance mají spíš vytvářet. Problém je stále ten, že jediný kdo to vepředu umí uklidit je Karim...nikdo jiný.

Reagovat
Israha

S Karimem souhlas. Rodrygo viz reakce na teenze. On je objektivně lepší zakončovatel než Vincek, to asi vidí každý, ale co z toho, když do té koncovky nechodí. Bral bych, kdyby kvůli nevyhovující straně hřiště měl nižší produktivitu, to se dá pochopit, ale on v té finální a předfinální fázi prostě nebývá. Viz včera.

Reagovat
CHONG

Tak já jeho hráčské ani vůdcovské schopnosti nezpochybňuji a pokud to jeho spoluhráči takhle cítí, tak tím líp, já jenom říkám, že pro mě osobně hrozně klesl těmi čínskými tanečky, ale pokud to mají ostatní jinak, tak s tím nemám problém

Reagovat
valloire

Čínský tanečky byli standartní vyjednávací pozice při nový smlouvě. Klub má svou taktiku a hráč s agentem svou. Nic víc za tím není.

Reagovat
CHONG

Z pozice kapitána, po totálně zpackané sezoně a po té, co kvůli vlastní blbosti nemohl hrát odvetu s Ajaxem, v takovou chvíli má šoupat nohama a ne se hádat o prachy a "vyhrožovat" Čínou, pro mě je to prostě neprofesionální, nedůstojné, neuctivé, neloajální a nehodné kapitána, ale jak říkám, to je můj problém, když to ostatní vidí jinak, brát jim to nebudu

Reagovat
valloire

Jasně. On není sám, takhle se to prostě dělá. Ten Ajax posral.

Reagovat
smazaný uživatel

Začněte vydělávat 120–200 $ za hodinu online prací z domova několik hodin každý den ... Získejte pravidelné platby každý týden ... Vše, co potřebujete, je počítač, připojení k internetu a trochu volného času ... Přečíst více tady

.............>>> www.MagnifyIncome.COM

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele