2. kolo
19.09.2020 16:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Villarrealu (© AFP)

Villarreal otočil utkání s Eibarem a bere tři body

Villarrealu se nakonec povedlo naplnit úlohu favorita a bral tři body proti Eibaru, ale rozhodně se mu výhra neobstarávala snadno. V 50. minutě se totiž jako první prosadili hosté a domácí museli otáčet. Díky trefám Morena s Alcácerem se jim to nakonec povedlo.

Trenér Emery chtěl za každou cenu uhrát dobrý výsledek a napravit si reputaci po nepovedeném prvním kole. A opět k tomu využil obávanou dvojici útočníků Moreno - Alcácer. Takže hostující Eibar rozhodně nečekalo nic snadného. A první minuty utkání na Estadio de la Cerámica to jen dokazovaly. Brankář Dmitrović sice v prvních chvílích nemusel řešit nic vyloženě akutního, ale několikrát se i přesto solidně zapotil.

Už v desáté minutě hostující fandové po hospodách a u obrazovek televizí slavili. Obránce Mario Gaspar totiž krásným přízemním centrem uvolnil Gerarda Morena, jenž střelou k levé tyči prostřelil gólmana. Jenže v době nahrávky již byl střílející útočník za posledním obráncem, takže úvodní branka byla podle názoru sudího Jorgeho Figueroy Vázqueze anulována pro ofsajd.

A Villarreal neustával, stále byl aktivnějším týmem a trpělivě čekal na svou šanci. Dlouhý nákop Daniho Pareja hledal Gerarda Morena, jenže obrana hostů byla v tomhle případě dostatečně pozorná. Ani Eibar ale nehodlal zůstat pozadu a snažil se vytvořit si šanci, díky které by ohrozil bránu Žluté ponorky. Po levé straně utekl protihráčům Takashi Inui, Japonec ale z bezprostřední blízkosti Asenja neprostřelil!

Po půlhodině si obrana Eibaru musela dávat dobrý pozor na útočícího Gerarda Morena, který je obecně v mnoha šancích nebezpečným. Tentokrát si zaběhl za obranu, jenže v dobré šanci minul. Žlutá ponorka se ale musela taky bránit. Eduardo Expósito totiž ve 37. minutě vyslal z kroku zajímavý pokus směřující k levé tyči, který brankář Asenjo vyrazil z posledních sil mimo.

První půle se záhy stala minulostí a zejména Villarreal musel litovat, že své šance nedokázal lépe využít. Hned po změně stran se urval Raúl Albiol, který zakončoval z první centr po standardní situaci, jenže pálil těsně vedle. A Eibar trestal. Expósito totiž z následující akce poslal do útoku Kikeho Garcíu, který chytře obešel brankáře Asenja a zavěsil do prázdné brány.

To byl pro Villarreal šok, ze kterého se chtěl okamžitě probudit. Netrvalo mu to ani tak moc dlouho, protože v 63. minutě se domácí dočkali. Útočník Gerard Moreno totiž ve vápně udolal bránícího Bigase a krásnou kličku zakončil vyrovnávacím gólem!

Villarrealu bylo najednou plné hřiště a za svou aktivitu byli Emeryho svěřenci brzy odměněni. Vlastně podobně se prosadil i druhý z útočníků. Paco Alcácer dostal míč do vápna, kde ustál souboj s protihráčem a obešel i brankáře Dmitroviće. Pak už jen poslal míč do opuštěné brány.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele