2. kolo
19.09.2020 21:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Valencia padla ve Vigu, dva góly vstřelil Iago Aspas

Druhý zápas pod vedením Javiho Gracii se Valencii nepovedl. Celta Vigo dvakrát udeřila prostřednictvím Iaga Aspase a zvítězila konečným výsledkem 2:1. Zejména Celestes měli brankových příležitostí několik a brankáře Doménecha v nejednom případě zachránila branková konstrukce.

Skóre se na Balaídos poprvé měnilo po čtvrthodině hry, když si z ofsajdové hranice seběhl pro kolmou přihrávku Iago Aspas a nemilosrdně zakončil. Pomezní sudí nejprve odmával ofsajd, ale posléze celou situaci řešil VAR a nakonec dal domácím za pravdu. Jednalo se skutečně o velmi hraniční záležitost, která byla nakonec posouzena citlivě a správně.

Valencia najednou měla problém a povzbuzení hráči Celestes dál ohrožovali Doménechovu branku. Brankář Los Che ve 24. minutě vyrážel nepříjemný centr zprava. Hosté se před koncem poločasu dostávali více do hry, ale vyrovnat dokázali až na začátku druhé půle. Ve 46. minutě si seběhl na Wassův střílený centr Maxi Gómez a ranou z první překonal Villara.

Vyrovnaný stav vydržel sotva jedenáct minut, než hráči Los Che faulovali před vlastní šestnáctkou a volný přímý kop posadil do horního vinglu opět Iago Aspas. Při jeho nádherné střele se gólman Doménech jen přikrčil. A s Valencií mohlo být hůře, protože o dvě minuty později zazdil slibnou tutovku střelou do Doménecha Nolito.

Šance si vytvořili i Graciovi svěřenci. V 65. minutě se pověsil do vzduchu při rohovém kopu Maxi Gómez a výtečný zákrok předvedl Villar. Los Che ještě zahrávali rohový kop, ale ten si Celta pohlídala.

Celta Vigo mohla v závěru několikrát přidat pojistku, ale měla velkou smůlu v zakončení. Nejprve Méndezova střela skončila na břevně a krátce na to orazítkoval tyč Baeza. Za Doménechem zvonila jedna branková součást za druhou, co je však důležitější, že výsledek 2:1 pro Celtu už se nezměnil.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele