2. kolo
19.09.2020 18:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Stadion Getafe (© AFP)

Getafe doma těsně porazilo Osasunu

Getafe bere tři body, i když pohledné utkání to s Osasunou zrovna nebylo. Každopádně má tři body, které mu zaručil Jaime Mata po trochu sporné brance z druhé půle.

Getafe hodlalo uzmout Osasuně všechny tři body a ukázat, že jeho pohárové ambice nejsou jen ojedinělou chimérou. Že se z nich stává platná součást filozofie klubu z okraje Madridu. Téměř nezměněný kádr z minulé sezony byl horkým favoritem i v domácím duelu nové sezony. Getafe sice nezačalo úplně ideálně a aktivita byla především na hostech, ale brankář Davide Soria je dostatečně spolehlivý na to, aby pod tlakem chyboval.

Hodně aktivním hráčem Getafe byl, stejně jako v minulé sezoně, Marc Cucurella. Hráč vykoupený z Barcelony možná dle mínění mnohých už přerostl skromný celek z madridské periferie, ale pořád je odhodlán v jeho dresu hrát na maximum. Vlastně první větší šance utkání se diváci v barech a doma u obrazovek dočkali až ve 30. minutě. A mnohým domácím fandům určitě zatrnulo, protože Dakonam zahrál ve vlastním vápně evidentně rukou, ale sudí přimhouřil oči a penaltu nenařídil.

Nakonec se pro jistotu ještě obrátil na VAR a ten mu dal za pravdu. O tom, že po prvním poločase bude skóre nerozhodné, rozhodla vlastně nešikovnost. Po centru ze strany se do míče chtěl opřít Allan Nyom, jenže rána mu absolutně nesedla a místo toho se sám zahnal do kouta. Tam se ještě pokusil o teatrální pád a mohl být jedině rád, že to sudímu Hernándezovi přišlo maximálně tak k smíchu.

Druhá půle už byla o poznání živější. Deset úvodních minut se míč líně převaloval ze strany na stranu, ale v 54. minutě Getafe udeřilo. Jaime Mata dostal po nahrávce od Cucurelly míč na hraně ofsajdu a dokázal z úhlu propálit všechno před sebou, jenže sudí hned signalizoval ofsajd. Nicméně se šel podívat na video a s jeho pomocí nakonec správně branku uznal!

A Getafe neustávalo. Marc Cucurella se opřel po hodině hry do míče a ten jen těsně minul bránu. Devět minut před koncem utkání David Timor málem zvýšil, jenže jeho střela z první mířila přeci jen trochu nad bránu.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele