2. kolo
20.09.2020 18:30 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Betis zvládl i druhý zápas, Valladolid porazil 2:0

Správnou nohou vykročil do nové sezony Real Betis. Po výhře na hřišti Alavésu si poradil v domácím prostředí s Valladolidem a s plným počtem bodů se posadil do čela LaLigy. Utkání na stadionu Benita Villamarín bylo rozhodnuto po čtvrthodině hry, kdy se prosadili z pokutového kopu Nabil Fekir a William Carvalho.

Trenér Manuel Pellegrini může být po dvou zápasech naprosto spokojen. Jeho tým má plný počet bodů a navíc neinkasoval. Do zápasu s Valladolidem vstoupil s velkou chutí a velice rychle si zajistil klíčový náskok.

Valladolid měl poměrně smůlu, protože v 10. minutě zahrál ve vlastní šestnáctce rukou Oscar Plaňo a sudí po shlédnutí videa odpískal pokutový kop. Nabil Fekir se chopil nabídnuté šance a přestože Roberto správně tipl směr střely, tak na ní nedosáhl. Nebyla to jediná katastrofa, která hosty na začátku poločasu postihla. O čtyři minuty později se zranil Javi Moyano a jeho místo zaujal Luis Pérez. Do třetice pak Valladolid inkasoval druhý gól. V 18. minutě nejprve Canales trefil obránce a z druhé vlny napálil balón k tyči William Carvalho. Betis si pak dvoubrankový náskok bez větších potíží hlídal a svému soupeři nedovolil vůbec nic.

Pokud chtěli hosté ještě pomýšlet na bodový zisk, museli ve druhém dějství výrazně přidat. Dopomoci k tomu mělo hned trojí střídání, ovšem hra stagnovala. Až v 66. minutě se zaskvěl střelou Orellana a ještě větší parádu předvedl v brance Bravo. Čas Valladolidu rychle utíkal a v kombinaci s neschopností více domácí zatlačit to znamenalo pokles veškerých nadějí na bodový zisk.

Betis neměl problém výsledek udržet a po dvou kolech má na kontě šest bodů. Nový kouč Manuel Pellegrini tak může být na výsost spokojen.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele