2. kolo
20.09.2020 16:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Álvaro Negredo (© AFP)

Negredo opět skóroval a Cádiz díky němu vyhrál nad Huescou

Jak se očekávalo, souboj mezi nováčky Huescou a Cádizem nenabídl mnoho ofenzivního fotbalu a spíš převažovala nezáživná nuda. Ta ale nakonec stačila hostům, protože v jejich dresu se prosadili Negredo s Pombem.

Domácí Huesca byla přeci jen favoritem střetu dvou nováčků a snažila se navázat na první kolo, které se jí velmi povedlo. Jenže dnes to nebylo ono. Nejen v kádru domácích, ale i v týmu Cádizu se objevovala jedna věc, která pravidelně ničí šance na vstřelení branky. Obrovská nepřesnost. Někdy to působilo až tragikomicky, jak si několik profesionálů nedokáže přihrát na pár metrů, když my za barákem jsme to přece zvládali s mnohem větší noblesou.

V jedenácté minutě přesto padl první gól utkání. Centr ze strany totiž absolutně dezorientovaný brankář Fernández neudržel ve své moci, ač nebyl poblíž nikdo ze soupeřů. Vlastně až na Álvara Negreda. Ten se svými zkušenostmi dobře ví, kde se má pohybovat. Takže velmi rychle zareagoval a z druhé vlny napálil nikým nehlídaný míč zpátky do sítě - 1:0.

A pak se zase jelo podle těch stejných not. Moře nepřesností na obou stranách, minimum zábavy a nasazení. Hosté stále častěji nakopávali míče dopředu v naději, že je tam někdo z ofenzivních hráčů zpracuje a uklidí, ale naráželi na teď už dobře sestavou obranu Huescy. Pět minut před koncem první půle se Cádiz po zisku balonu hnal do rychlého přečíslení pět na tři, jenže Jorge Pombo byl v poslední možnou chvíli odstaven od míče.

Druhá půle v tomto ohledu nebyla ničím výjimečným a tempo utkání nedávalo prostor pro nějakou dechberoucí akci. Alfonso Espino zkusil deset minut po změně stran štěstí přízemní ranou ze střední vzdálenosti, balon ale proletěl výrazně vedle pravé tyče. Nejzajímavější pasáží utkání byla vlastně až závěrečná desetiminutovka.

Střídající Filip Malbašić se v 83. minutě šikovně uvolnil na levé straně vápna a odcentroval na zadní tyč. Tam si všiml nabíhajícího Jorgeho Pomba, který už konečně prolomil smůlu v zakončení. A to nebylo všechno. O tři minuty později vystřelili poprvé na branku soka i domácí. Alberto Cifuentes ale reagoval bravurně a míč chytil. Jenže dle sudího to bylo až těsně za čárou. Domácí cítili šanci na gól, jenže ten se nekonal. Balon sice přešel celým objemem přes čáru, jenže střele Mosquery předcházel ofsajd, takže gól platit nemohl.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele