2. kolo
20.09.2020 18:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Radost hráčů Granady (© AFP)

Granada po zásluze vyhrála nad Deportivem Alavés

Granada si podle očekávání poradila s Deportivem Alavés a pokračuje v dobrých výkonech z minulé sezony. Domácí dostal do vedení nestárnoucí kanonýr Soldado a i když hosté srovnali zásluhou Joselua, na body to nestačilo. O výhře Granady rozhodl v závěru Machís.

Granada se se svým soupeřem vůbec nemazala a od prvních momentů diktovala tempo hry. V sedmé minutě se po akci Foulquiera sice ještě Machís do šance nedostal, ale sotva uběhlo pár vteřin, už se skóre měnilo. Domácí obrana si dokázala poradit s odkopem a založila tím rychlou akci, po níž se balon dostal k nabíhajícímu Robertu Soldadovi. Ten i přes trochu vyšší věk v souboji s obránci rozhodně neztrácel, míč udržel až do vápna a v něm snadno překonal brankáře Pacheca.

Hosté se pokoušeli o odpověď po dlouhém nákopu Lejeuneho po standardní situaci, který díky tomu našel nabíhajícího útočníka Deyversona. Jenže jeho zakončení postrádalo potřebnou přesnost. Tu naopak ukázal Joselu. Ve 22. minutě se postavil k rozehrávání volného přímého kopu a udělal to tak bravurně, že krásnou ranou obstřelil padající zeď a srovnal!

Byl to ale spíš ojedinělý výkřik, protože Deportivo se poté stáhlo do obrany a spíš čekalo, co vymyslí Granada. Domácí byli prakticky po celou dobu utkání jasně lepším a aktivnějším týmem, takže byla jen otázka času, kdy si vytvoří šanci na další branku. Ke konci první půle Machís našel přesnou nahrávkou Puertase, který však na malém vápně mířil jen těsně vedle tyče.

Jinak to ale nebylo moc atraktivní utkání a viděli jsme v něm plno nepřesností. Granada se snažila něco vymyslet, ale finální fáze se jí nedařila. Sudí Carlos Del Cerro netahal karty z kapsy moc často, třebaže mnoho zákroků si o jeho pozornost říkalo zcela jasně.

Dvacet minut před koncem málem strhl vedení na stranu hostí Méndez. Ten si na zadní tyči seběhl na zajímavý centr, jenže jeho zakončení o zem dokázal Silva vytěsnit na břevno. Na Granadu se nakonec štěstí přeci jen usmálo, když v 79. minutě doputoval míč po zablokovaném centru až k Machísovi, který byl v podstatě sám před brankou a po první ráně nemohl z dorážky nedat.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele