La Liga souhrn - 14. kolo

01.12.2007, 22:24, aktualizováno 02.12.2007, 23:04
Komentáře a souhrny
Sevilla si opět v domácí lize vybrala slabší chvilku a prohrála na hřišti Almerie, šok prožila Valencia, když doma prohrála 0:3 s Bilbaem, všechny body ztratil i Villarreal ve Valladolidu. Naplno nebodovala ani Barcelona, z městského derby s Espanyolem si odnáší pouze bod. Suverénně si naopak počínal vedoucí Real Madrid a také jeho měststký rival Atletiko.

UD Almería - Sevilla FC 1:0

01.12.2007 20:00

Góly: 87. Santiago Acasiete

Sevilla potřetí v řadě v La Lize prohrála, tentokráte podlehla Almerií 0:1. Sevilla se v tabulce propadla na jedenáctou pozici, Almeria se díky tříbodovému zisku dostala před svého dnešního soupeře na desáté místo a odpoutala se od míst na chvostu tabulky. Situace klubu z Andaluzie začíná být kritická a příčky zaručující účast v pohárech se mu hodně vzdalují.

První velká šance byla k vidění ve dvanácté minutě, kdy brankář Diego Alves vytáhl parádní zákrok proti střele Jesuse Navase. Ve dvacáté sedmé minutě přiťukl Kanoute míč do dobré pozice Renatovi, Brazilec však nasměroval svojí střelu hodně mimo branku. Utkání se odehrávalo především ve středu hřiště, a tak diváci na nově zrekonstruovaném stadionu neviděli v prvním poločase příliš mnoho zajímavých momentů.

Hned v první minutě druhého dějství uviděl červenou kartu Daniel Alves, brazilský reprezentant uviděl druhou žlutou kartu za protesty a výrazně tak oslabil své spoluhráče. Nicméně, Sevilla mohla jít do vedení ihned po vyloučení Alvese, talentovaný Diego Capel se prodral až do pokutového území domácích, v němž mu však zmařil jeho šanci brankář Diego Alves. Almería se začala tlačit více do ofenzivy až po předčasném odchodu Alvese do kabin, po hodině hry měl šanci útočník Kalu Uche, jehož hlavičku chytil gólman Andres Palop. Na druhé straně mířil Kanoute přesně do míst kde stál brankář Alves. Tři minuty před koncem utkání přišla rozhodující akce, na centr z přímého kopu si naskočil Santiago Acasiete a přesnou hlavičkou zařídil překvapivé vítězství domácího celku.

Více informací k zápasu

Real Madrid - Racing Santander 3:1

01.12.2007 20:00

Góly: 4. Raúl, 10. Sergio Sánchez (vl.), 70. Raúl - 73. Pedro Munitis

Real Madrid zvítězil po dlouhých pěti utkáních a upevnil své vedení v čele La Ligy. Proti Santanderu mu pomohla gólová efektivita v podobě dvou branek kapitána Raúla a vlastního gólu Sergia Sáncheze. Hosté ze Santanderu nicméně podali velmi dobrý výkon a část zápasu na hřišti dominovali, takže ze stadionu Santiago Bernabéu mohou odjíždět s hlavou vztyčenou.

Racing začal aktivněji a vidět byli zejména kapitán Munitis, jako vždy sršící aktivitou proti svému bývalému klubu, a Jorge López. Jejich snahu ovšem zmrazil ve 4. minutě první gól Realu. Baptista, který nastoupil po dlouhé době v základu, rozehrál akci na Van Nistelrooye. Holanďan mazáckou přihrávkou našel kapitána Raúla, proti jehož umístěné střele levačkou k tyči neměl brankář Toňo šanci.

Hostující tým se přesto nevzdal. Smolarekovu střelu zlikvidoval Casillas, který odehrál svůj 400. zápas v dresu Bílého baletu. Pak dvakrát zkoušel štěstí Sneijder, ale dočkal se až napotřetí. V 10. minutě Baptista obešel Toňa a jeho střílený centr od postranní čáry si srazil do vlastní branky bývalý hráč Realu Madrid Castilla Sergio Sánchez. Po deseti minutách se tak zdálo rozhodnuto.

Ani tentokrát však Racing nesložil zbraně. Ve 13. minutě střílel mimo Óscar Serrano a o dvě minuty později se proti ráně Duschera vytáhl Casillas. Na druhé straně odvracel míč z brankové čáry stoper Garay po akci Van Nistelrooye a střele Raúla. Zanedlouho hostující Smolarek nastřelil dokonce tyč branky Realu.

Ke konci prvního poločasu si vytvářel více příležitostí Racing, jehož záloha Serrano – Colsa – Duscher – López jasně přehrávala střední řadu Realu, kde kazil zejména Diarra. Dvakrát Colsa a poté Garay ještě před hvizdem uzavírajícím první dějství zápasu zkoušeli ohrozit Casillase, leč marně.

Na počátku druhé půle byl velmi aktivní Robinho, který vyzkoušel ve 49. minutě hostujícího Toňa. Poté si chtěl vymodlit rtuťovitý Brazilec penaltu, ovšem po mírném kontaktu s Colsou pád přihrál a rozhodčí zůstal ledově klidným. Pak po jeho přihrávce střílel o sedm minut později vedle jeho krajan Baptista. Na druhé straně pálili neúspěšně Duscher a Colsa.

Rozhodnutí zápasu přišlo v 70. minutě. Po faulu vystřídavšího Moratóna na Baptistu si před hostující šestnáctkou překvapivě postavil míč Raúl a svým druhým gólem zvýšil vedení domácích – 3:0! Santanderu se podařilo snížit o tři minuty později, když jejich nejaktivnější hráč Munitis proměnil pas náhradníka Tchitého.

Trenér Schuster pak poslal do hry postupně Gaga, Robbena a Saviolu, ale ke změně výsledku už nedošlo. Poslední šanci zápasu neproměnil po samostatné akci Robben. Třemi body si Real nejen upevnil vedení v tabulce, ale rovněž vlastní sebevědomí, které nedosahovalo závratných výšin po šňůře pěti nevýrazných zápasů. Racing po sympatickém výkonu zůstává prozatím na sedmém místě.

Více informací k zápasu

Espanyol Barcelona - FC Barcelona 1:1

01.12.2007 22:00

Góly: 69. Coro - 6. Andrés Iniesta

Barca nedokázala udržet jednogólové vedení z šesté minuty prvního poločasu a po remíze 1:1 opět ztratila přímý kontakt s Realem Madrid. Espanyol měl obrovské štěstí, když ho hned dvakrát v rozmezí pěti sekund zachránila konstrukce branky, ale za aktivní výkon ve druhé půli si vyrovnání zasloužil.

Blaugranas začali s Gudjohnsenem v záloze a Ronaldinhem na lavčice a tato varianta se vyplatila hned v úvodu utkání. Messi se skvěle uvolnil po pravé straně, dostal se před dva obránce a u levé tyče našel úplně volného Iniestu, pro kterého už bylo trefení brány pouhou formalitou. Espanyol byl gólem očividně zakřiknutý, ale postupem času se hra částečně vyrovnala a i Los Blanquiazules měli své šance. Při chuti byla, jako již obvykle, trojice Riera – Luis García – Raúl Tamudo. Právě posledně jmenovaný připravil akci pro Rieru, ten však svou střelou cestu do sítě nenašel.

Hosté během prvního poločasu předvedli zatím svůj nejlepší výkon na hřištích soupeřů. Důležité bylo hlavně aktivní napadání a pohyb útočníků bez míče. Další šanci Barcelony rozjel znovu Messi, tentokráte se rozhodl zakončit sám a k levé tyči jeho technickému pokusu nechybělo mnoho. Horší už to bylo se střelou Xaviho, jehož do výborné pozice vyslal Krkic.

V následujících momentech stáli u Espanyolu všichni fotbaloví bozi a přemluvili celou brankovou konstrukci ke spolupráci. Po faulu na Messiho se k zahrávání přímého volného kopu postavil Xavi a krásně zatočil míč do tyče, k dorážce se nejrychleji dostal Bojan Krkic, toho pro změnu zastavilo břevno. Tečku za první pětačtyřicetiminutovkou udělal Lionel Messi, opět se bez větších problémů protáhl kolem Torrejóna, jenže na bližší tyči výborně zasáhl Kameni.

Druhá část hry nabídla zcela odlišný obrázek. Dravost hostů se vypařila, naopak domácí ožili a byli lepším týmem. Po standardní situaci se do střelecké pozice dostal Jarque, mířil nepřesně. Mnohem vycentrovanější mušku měl v 69. minutě Corominas, nový muž na hřišti. Albert Riera unikl na levém křídle a Corominas z první zužitkoval jeho přihrávku do šestnáctky, Valdés byl bezmocný.

Rijkaard ještě před vyrovnáním přivedl na hřiště Ronaldinha, což ovšem bylo šlápnutí vedle. Hodně vedle. Brazilec sice neustále dostával od Messiho balóny, přesto byl celou dobu jakoby mimo dění - pohyb nulový, přihrávky nepřesné, sebevědomí žádné. Své první minuty v sezóně dostal Santiago Ezquerro. Bask na trávníku opět působil velmi elegantně, ale zázraky se samozřejmě čekat nedaly.

A tak když Kameni zlikvidoval nepříliš prudkou hlavičku Ronaldinha a nepřesně umístěnou střelu Iniesty a na druhé straně Valdés vychytal Soriana, rozešli se oba soupeři s jedním bodem na kontě.

Více informací k zápasu

Recreativo Huelva - Real Zaragoza 2:1

02.12.2007 17:00

Góly: 26. Carlos Martins, 41. Carlos Martins - 22. Diego Milito

Recreativo otočilo zápas se Zaragozou, na vedoucí gól Diega Milita totiž dvakrát stejně zareagoval Carlos Martins. V tabulce se tak domácí posunuli na šestnáctou a tudíž nesestupovou příčku. Zaragoza je devátá. Huelva hrála od začátku na dva útočníky Sinamu-Pongolleho a Javi Guerrera. To hostě nastoupil v očekávané sestavě, chyběli D'Alessandro a také Oliveira.

Domácí Martins se pustil do gólmana soupeře Césara už od třetí minuty, ten ale jeho střelu chytil. Pak se taktovky ujala Zaragoza, Luccin ale zakončoval mimo, střelu Diega Milita zdálky zlikvidoval Sorrentino. Gólově se Milito prosadil až po centru Luccina a Zaragoza vedla. Ale důležité bylo, že hráči Recre srovnali hned o čtyři minuty později. To se dělovkou trefil právě Martins. Zaragoza měla další šance, Oscarův roh hlavičkoval nad Juanfran, nepřesný byl i další pokus Luccina.

Na druhé straně zastavil střelu Sinamy-Pongolleho až na brankové čáře Paredes. Pět minut před půlí poslal domácí do vedení opět Martins. Paredes fauloval Sinamu-Pongolleho ve vápně a Martins si postavil míč na značku pokutového kopu. César míč vyrazil jen ke Camuňasovi, ten jej přiklepl opět na Martinse a ten konečně rozvlnil síť.

Úvod druhé půle také patřil hostům. Zdálky pálil vedle Aimar, pokus Juanfrana zmařil Sorrentino, po centru Zapatera střílel opět nepřesně Aimar. Definitivně rozhodnout pak mohl ve dvou šancích střídající domácí útočník Congo. Záverečný tlak Zaragozy už byl neplodný. Gabi pálil zdálky vedle, D'Alessandrův trestný kop vyrazil gólman.

Více informací k zápasu

Deportivo La Coruña - CA Osasuna 1:2

02.12.2007 17:00

Góly: 83. Rubén Castro - 47. Jaroslav Plašil, 88. Dady

Deportivo La Coruňa to zkrátka doma neumí. Je to dokonce tak špatné, že na stadiónu El Riazor prohrálo s Osasunou, která se předtím nacházela v sérii tří zápasů bez zisku jediného bodu. Domácí sice dokázali pár minut před koncem srovnat, ale nerozhodný stav netrval dlouho, když se hrdinou Pamplony stal v 88. minutě Dady.

Pokud počítáme i utkání s Basky, nasbírali svěřenci Miguela Ángela Lotiny na domácí půdě pouhopouhé čtyři body z 21 možných, což je vskutku tristní bilance. Lotina překvapil zahajovací sestavou, kde se neobjevil Xisco, jehož místo zaujal Iván Sánchez Riki, a kde se Guardado přesunul z obvyklé levé strany na stranu pravou.

Oproti dřívějším zápasům si La Coruňa ani nedokázala vytvoři úvodní územní převahu. Baskové totiž působili velmi aktivním dojmem a brankář Aouate měl plné ruce i nohy práce. Zlobil hlavně portugalský útočník Dady, jenž nejdříve pálil vedle a následně jeho skvělou hlavičku Dudu Aouate zlikvidoval.

Největší šanci prvního poločasu měl Jaroslav Plašil, na Aouateho ale ani on nevyzrál, když po čtvrthodině hry nevyužil spousty času, který mu darovali domácí obránci. Deportivo postupem doby srovnalo hru, výsledkem toho byla hezká kombinační akce Verdúa, Guardada a Bodipa, skvěle však zakročil Ricardo. Z následného protiútoku střílel nad Xavier Margairaz. Poslední šanci první půle měli opět hosté, Aoaute byl však opět na místě.

Co se nepovedlo v poločase prvním, povedlo se v tom druhém. A hned na začátku. Sotva uběhla první minuta, napřáhl hostující Plašil a poslal svůj tým do vedení. Lotina vše řešil nasazením útočníků Rubéna Castra a Sebastiána Tabordy a později také záložníkem Lafitou, ale dlouho se zdálo, že to nikam nepovede.

Věci se daly do pohybu s blížícím se závěrečným hvizdem. Ricardo sice vyrazil hlavičku Tabordy, ale při zákroku se srazil s brankovou konstrukcí a musel opustit hřiště. Mezi tři tyče se postavil Elía a ihned inkasoval. Další hlavičku Tabordy totiž tentokráte dorazil do sítě Rubén Castro.

Radost publika netrvala dlouho. K zahrání přímého volného kopu se postavil Dady, výstavní trefou korunoval svůj skvělý výkon a zařídil tříbodový zisk Pamplony.

Více informací k zápasu

Real Valladolid - Villarreal CF 2:0

02.12.2007 17:00

Góly: 19. Joseba Llorente, 57. Víctor

Valladolid znovu ukázal, že na domácím stadionu proti celkům z čela tabulky umí, tentokráte nováček soutěže obral o body Villarreal. Žlutá ponorka podruhé v řadě nevyhrála a v tabulce se propadla o skóre za Barcelonu na třetí místo, naopak Valladolid se vyhoupl na průběžné dvanácté místo.

Domácí tým začal aktivněji, již ve dvanácté minutě byl faulovaný Victor obráncem Pascalem Cyganem, rozhodčí Luis Medina Cantalejo poskytl domácím hráčům výhodu, Sisi vybídl přihrávkou Llorenteho, který však netrefil balon jak by chtěl a brankář Viera si s jeho slabou střelou poradil. Na druhé straně se málem dostal do velké šance Nihat po přihrávce Franca, tureckému reprezentantovi však chybělo několik centimetrů k tomu, aby dosáhl na míč. Domácí byli lepším mužstvem a svojí převahu zúročili v devatenácté minutě, kdy Sisi nacentroval míč z levé strany hřiště přesně na hlavu Llorenteho, který přesným pokusem překonal Vieryho a poslal Valladolid do vedení. Jedinečnou šanci vyrovnat měl v závěru poločasu Nihat, který ovšem v tváří tvář brankářovi Sergiu Asenjovi neuspěl. Asenjo dostal v brance Valladolidu přednost před Francouzem Butellem, který nepodával příliš dobré výkony.

Villarreal vstoupil do druhého poločasu o poznaní aktivněji, v 54. minutě spálil další šanci Nihat, o dvě minuty později střílel z hranice pokutového území mimo Pires. V 57. minutě předvedl Valladolid skvělý protiútok, Llorente přiťukl Sesmovi, ten přenesl hru na Victora, který se dokázal zbavit stopera Cygana a přesnou ranou překonal Vieryho – 2:0. Šanci Franca na zkorigovaní stavu zastavil zvednutý praporek asistenta rozhodčího. Villarrealu nepomohl ani příchod Tomassona a Fernandeze, Valladolid si v závěru v klidu pohlídal výsledek a zaslouženě porazil Villarreal 2:0.

Více informací k zápasu

RCD Mallorca - Real Murcia 1:1

02.12.2007 17:00

Góly: 69. Pierre Webó - 24. Ińigo Vélez

Real Mallorka remizoval s Murcií. Domácí zůstávají v tabulce na osmém místě, Murcia je patnáctá.

V hostující základní sestavě dostal na pravém beku překvapivě od začátku příležitost David de Coz. Hosté vedli, aspoň bod zařídil Mallorce střídající Webó. Dlouho se hrálo ve středu hřiště, bez šancí na obou stranách. Skóre pak prolomil ve 24. minutě s přispěním štěstí hostující Iňigo Velez. Míč odvracel do bezpečí Nunes, ale trefil jen soupeře, balon se odrazil k Velezovi a ten jej levačkou, přestože jej dobře netrefil, poslal do sítě. Mallorka mohla vyrovnat zásluhou čerstvého španělského reprezentanta Guizy, který se dostal za obranu soupeře, ale gólman Notario jeho šanci zmařil. Pak si dal málem vlastní gól hostující obránce Ochoa a Notario se jen díval, jak míč míří těsně vedle tyče.

Krátce po změně stran se podařilo srovnat Guizovi, ale rozhodčí pro ofsajd branku neuznal. Guiza byl ale nadále aktivní, naskočil si na další centr Fernanda Navarra a dobrý zákrok si připsal Notario. Naopak zvýšit mohl opět Velez, ale svůj podržel gólman Lux. A byl to klíčový okamžik, když zanedlouho vyrovnal Webó. To rozehrál trestný kop Ibagaza a Webó se trefil hlavičkou přesně. V závěru mohly oba týmy strhnout výhru na svou stranu. Iňigo Velez si místo penalty vysloužil jen žlutou kartu, další šanci Webó Notario kryl.

Více informací k zápasu

Getafe CF - Levante UD 2:1

02.12.2007 17:00

Góly: 61. Braulio, 90. Braulio - 15. Riga Mustapha

Getafe prohrávalo s Levante, dvěma góly útočníka Braulia Nobregy v závěrečné půlhodině ale skóre otočilo. Zaznamenalo tak čtvrté vítězství z posledních pěti ligových zápasů.

Domácí celek se tak dokázal vyrovnat s absencí Ucheho, v útoku hráli Albín s Brauliem, záložník Granero se objevil v záloze na místě Pabla Hernandeze. Do sestavy hostí se vrátil Tommasi, hrát nemohl Rigano, a tak vedle Rigy v útoku nastoupil Geijo. Getafe v tabulce poskočilo na desátou příčku. Hostům během zápasu také přitížilo dramatické zranění obránce Descargy. Přesto šli rychle do vedení, když měli domácí zdá se ještě v hlavě nepovedený zápas s Hapoelem Tel Aviv.

Levante začalo dobře, namlsáno čtyřmi brankami proti Betisu. Zdálky střílel v první minutě Riga, velkou šanci pak měl po přihrávce Rigy Geijo, ale vyznamenal se Abbondanzieri. Pak už se hosté radovali. Mario fauloval ve vápně Geija, Abbondanzieri vyrazil slabou penaltu Rigy, na dorážku stejného hráče už byl ale gólman krátký.

Getafe svého soupeře přitlačilo, střely Braulia, Albína i Casquera ale obránci zblokovali. Pak přišel dramatický okamžik, když se hlavami srazili De la Red a Descarga, druhý jmenovaný byl odnesen a dlouho se nehrálo. První půle pak byla delší asi o deset minut. O vyrovnání se po hodině hry postarali dva střídající hráči Manu del Moral a Pablo Hernandez. Přesný centr pak proměnil Braulio. Dvě minuty předtím měl velkou šanci právě del Moral, ale trefil břevno. V poslední minutě pak strhlo Getafe výhru na svou stranu, když centr De la Reda využil opět Braulio. Descarga by měl být v pořádku.

Více informací k zápasu

Real Betis - Atlético Madrid 0:2

02.12.2007 19:00

Góly: 34. Diego Forlán, 90. Raúl García

Branky Diega Forlána a Raúla Garcíi stály trenéra Héctora Cúpera místo na lavičce Betisu Sevilla. Los Verdiblancos totiž opět doma prohráli a nadále si zahrávají se sestupem. Naopak hostující Atlético Madrid zaútočilo na Ligy mistrů.

Los Colchoneros zvítězili naprosto zaslouženě, byli lepší po celý průběh hry a přestože Betis ve druhé půli částečně srovnal hru, výsledný rozdíl mohl být ještě o nějakou tu branku vyšší. Atlético začalo náporem, nejdříve se už v první minutě zastřeloval José Antonio Reyes, v minutě čtvrté střílel nepřesně Sergio Aguero po nahrávce Diega Forlána. Sám Uruguayec zkoušel štěstí po necelé půlhodině hry, Ricarda však zatím nepřekvapil.

Nicméně se tak stalo o dalších pět minut později. Forlán využil přihrávky Aguera a přízemní ranou zařídil zcela zasloužený úvodní gól. Los Beticos se toho na moc nezmohli, za zmínku stojí pouze nůžky Melliho po rohovém kopu z 35. minuty, míč ale letěl hodně vedle. Atlético mohlo zvýšit své vedení ještě před poločasem, z dobré pozice ale svou příležitost nevyužil Maxi Rodríguez, jehož nepovedený pokus Ricardo bez větších potíží chytil.

Ve druhém poločase hosté evidentně polevili a málem se jim to nevyplatilo, když přesně po hodině hry selhali v koncovce Rafael Sobis se Somozou, vyznamenal se totiž Leo Franco. Svěřenci Héctora Cúpera se už pak k ničemu závažnějšímu nezmohli, naopak v nastaveném čase pečetil zisk tří bodů z dorážky Raúl García.

Více informací k zápasu

Valencia CF - Athletic Bilbao 0:3

02.12.2007 21:00

Góly: 33. Francisco Javier Yeste, 61. Fernando Llorente, 90. Fernando Llorente

Valencie prohrála podruhé za sebou, tentokráte podlehla na domácím stadionu Bilbau 3:0. Baskický celek předvedl ve Valencii výborný taktický výkon, a zaslouženě si odvezl z východního pobřeží Španělska tři body, díky kterým se posunul na jedenácté místo. Hráče Valencie doprovázel při odchodu do kabin již tradičně pískot.

Hned ve 4. minutě měli první příležitost domácí, Morientes přiťukl míč Joaqunovi, ten našel na malém vápně Silvu, který v těžké pozici mířil těsně vedle branky. V 10. minutě našel Etxeberria v pokutovém území Valencie Gabilonda, který sice vstřelil branku, ovšem v inkriminovaný moment stál v ofsajdu, a tak gól nebyl správně uznán. Ve 14. minutě vyrazil s vypětím všech sil prudký centr Davida Villy brankář Aranzubía. Na druhé straně se vytáhl proti střele Etxeberri gólman Canizares. Po půl hodině hry střílel z hranice velkého vápna Gabilondo, jehož pokus tečoval Marchena tesně vedle branky. V 34. minutě šli hosté do vedení, Yeste měl k dispozici přímý kop se vzdálenosti osmnácti metrů, záložník Athletiku se trefil přesně do pravé šibenice a překonal bezmocného Canizarese.

Valencia byla od začátku druhého poločasu o poznání aktivnější, svého soupeře uzamkla na obranné polovině, brankovou příležitost si však vytvořit nedokázala. Zato Bilbau se v šedesáté minutě povedl rychlý protiútok, Lopez našel přesným centrem úplně volného Llorenteho, který přesnou hlavičkou poslal Athletic už do dvoubrankového vedení. Na hřiště poté přišli Žigič a Vicente. Tři minuty před koncem si Valencie konečně vytvořila čistou gólovou šanci, Žigič vyslal do úniku Davida Villu, který stíhán dvěmi obránci trefil jenom dobře vyběhnuvšího brankáře Aranzubíu. Z následného rohového kopu se dostal do příležitosti Joaquin, španělský reprezentant mířil ve skluzu nad branku hostujícího mužstva. Povedený výkon korunoval Athletic brankou v nastaveném čase, Etxeberria našel v pokutovém území Llorenteho, který se zbavil Marcheny a přesnou střelou upravil výsledek na 0:3.

Více informací k zápasu
Tabulka
 týmzápasyvýhryremízyporážkyskórebody
1.Real Madrid14102233:1432
2.FC Barcelona1484227:1128
3.Villarreal CF1491426:2128
4.Atlético Madrid1483329:1727
5.Espanyol Barcelona1475220:1526
6.Valencia CF1480620:2324
7.Racing Santander1465312:1223
8.Real Mallorca1455424:2120
9.Real Zaragoza1453621:2218
10.Getafe CF1453616:1718
11.Athletic Bilbao1445515:1617
12.UD Almería1444612:1516
13.Real Valladolid1444621:2616
14.Sevilla FC1350824:2015
15.Osasuna Pamplona1343616:1715
16.Real Murcia1436510:1515
17.Recreativo Huelva1443710:1915
18.Deportivo La Coruňa1434713:2113
19.Real Betis1425713:2211
20.Levante UD14211111:297

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (143)

Přidat komentář
-Kopy-

Co je stou Sevillou ?

Reagovat
Slejdy

cekal sem cistou 2 bez problemu

Reagovat
smazaný uživatel

No tak to čekali asi všichni.

Hej Kopy tak jaká?

Reagovat
-Kopy-

Hm

Rozhodl špatnej začátek, u nich ale nevyhrajete.

Nevadí, ztratíte příště, kam jedete ? asi do Bilbaa ne, když sním hrajem tendle týden my.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo přesně tak do Bilbaa a pak hrajem doma s Osasuanou. Dál jsem se nedíval, ale ta návaznost utkání je už od začátku ligy?

Reagovat
-Kopy-

Jo, všechno je podplacený!

Už od začátku soutěže hrajete vždy se soupeřem, s kterým hrajem my o týden dříve. Takže my vám soupeře vždy uvavíme, navíc vy shlédnete taktiku toho týmu v souboji s velkoklubem.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Masi

jo no ona má dost silnej tým že by klidně měla na titul

ale jako ne že by mě to vadilo...já držím realu

Reagovat
smazaný uživatel

Nasadit Ronaldinha v době, kdy týmu očividně chybí pohyb, je naprosto šílené. A když to ještě ze začátku vypadalo, že ze hry půjde Gudjohnsen, tak to se mnou málem seklo.

Reagovat
smazaný uživatel

Franka máme taky podplaceného, všecko je přesně dané jak řekl Kopy...

Reagovat
-Kopy-

Supr plichta v katalánském derby, toho se chodí. Villarreal mam takový tušení ve Valladolidu nevyhraje, takže nestáhnem jen Real. Tedy kalkuluju stím, že vyhrajeme.

Reagovat
-Kopy-

Ale ten zákrok Kameniho proti dorážce Ronaldinha

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť se mával i pískal ofsajd, to zas byl komentátor zbytečně akční.

Reagovat
-Kopy-

Jn, ale jako stejně bych ten zákrok ocenil

Reagovat
smazaný uživatel

Sergio Sánchez, olé .

Reagovat
smazaný uživatel

Tak, tak.

Reagovat
smazaný uživatel

V minulým kole potěšil Negredo, teď Sergio, třeba nám loňská Castilla vyhraje ligu .

Reagovat
smazaný uživatel

No a taky Valencie nám pomůže,ona nám vždy soupeře unaví a ukáže nám jeho taktiku.

Reagovat
-Kopy-

Já se nebudu rozčilovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Poněvadž to co jsi napsal doufám nemyslíš vážně.

Reagovat
-Kopy-

Tak jistě, že ne. Ale jako normální to není.

Reagovat
smazaný uživatel

No a díval jsi se dál jestli je to tak do konce sezony? A co ostatní "dvojičky" najdou se taky? Já bych se mrknul, ale jdu spát.

Reagovat
smazaný uživatel

To je úplně normální a je to tak každý rok, skoro v každé lize .

Reagovat
-Kopy-

Jsem vás zkoušel

Dantes se nachytal, mere uspěl a prošel do dalšího kola

Reagovat
smazaný uživatel

A pozor, opět po letech šance jak riskovat bez rizika.

Reagovat
smazaný uživatel

Srandičky, srandičky, ale aby to dneska nebyla trápenka

Reagovat
-Kopy-

Bude dobrá sestava, dneska se toho fakt nebojím, tip:3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Mno, nebudu tě dráždit, to je docela direkt...

Reagovat
smazaný uživatel

Boze moj, ta Jessica Biel je na zakusnutie.

Hned sa mi po tej remize zlepsila nalada.

Reagovat
smazaný uživatel

To já spíše punčový řez.

Reagovat
smazaný uživatel

Hilary Duff už jsi dal barcelonské kopačky?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

no Pláša zatím tragedie

Reagovat
-Kopy-

Jardaaaaaaaaaaaaaa Plašilllllllllllllll

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem říkal, že ten tým dokáže porazit každého.

Reagovat
-Kopy-

Jj, jsou výborní.

Taky se mi ale zdá, že ponorce docházej torpéda

Reagovat
smazaný uživatel

Za to může mé vynikající preview sezóny.

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
smazaný uživatel

Až se ti z toho protáčejí panenky.

Reagovat
smazaný uživatel

hmm, tak se ukazuje, že ta divoká výhra Atlética byla nakonec hodně důležitá. Nezdá se ten Valladolid, myslel jsem si tak na remízu a oni Villarreal porazili

Reagovat
-Kopy-

Atlético letos uděla LM.

V zimě stačí koupit jednoho kvalitního, zkušeného obránce a vidím to s Atlétikem hodně růžově

Reagovat
smazaný uživatel

Betis je načlý

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
smazaný uživatel

nech ho Kopy, ten se umí jenom každému smát , hlavně že ta jeho Barca hraje exlusivní fotbal

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ovšem "exlusivní" je exkluzivní patvar, to zas ne že ne.

Reagovat
smazaný uživatel

určitě jsi si všiml, že nejsem žádný češťin. Také jsem puntičkář a snažím se to omezovat, je to choroba.. bohužel ty ji máš už v pokročilém stádiu, já v raném

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, nejsi češtiň, ale jsi puntičkár, a proto napíšeš "exlusivně". Důležité je, že jsi to vysvětlil.

Reagovat
smazaný uživatel

byl v tom skrytý význam víš.. říkal jsem, že se to snažím omezovat, tudíž proto nebudu zbytečně vypisovat kde všude jsi ty zkomolil nějaké slovo..

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je chytré, omezuj puntičkářství tím, že budeš dělat pravopisné chyby v textu, geniální.

Reagovat
smazaný uživatel

ano je.. však také od "takového člověka" jako jsi ty, opravdu žádné inovace očekávat nemohu.

Reagovat
smazaný uživatel

Tohoto rázu zajisté ne, je dobře, že mě nepodceňuješ. To bych to teda dopracoval, kdyby se po mně očekávaly takovéto věci.

Reagovat
smazaný uživatel

a právě proto působíš tak předpisově (svázaně).. tipuju tě tak na "křečovitě" vzdělaného gympláka nyní studenta nějaké Vysoké. Proto se snažíš být tak odměřený a neomylný.

Reagovat
smazaný uživatel

a jenom doplním, že zbytečně.. vyjímečně se s tebou bavím o fotbale, vždycky na něčem hledáš chyby.. a tomu se dá jenom smát.

Reagovat
smazaný uživatel

Výjimečně (další úmylsná chyba? ) se spolu bavíme o fotbale, protože oproti ostatním tady (některým pochopitelně) o něm hovno víš.

Reagovat
smazaný uživatel

asi nemám takové znalosti jako někteří tady, ale určitě o fotbale něco vím.. jj, je pravda, že nesleduju o víkendu všechny zápasy, které jsou k dispozici. Protože za prvé nemám takovou možnost výběru televizních stanic, za druhé po netu sleduju málokdy a za třetí! konečně nejsem žádný závisláček na fotbale, dokážu bez něho vydržet.. jelikož by mne to množství nabízeného fotbalu přehltilo a já si chci uchovat ještě nějakou vyjímečnost této hry.. chápeš? asi těžko. Jsem rád za těch pár zápasů Atlética a mých ostatních oblíbených týmů, které za ten půlrok shlédnu.. to mi stačí. Ale že mi tady nějaký "expert" , který dělá chytrého jenom na netu, dělá proslovy o mých chybách jak v češtině (která by asi neměla být předmětem diskuze), tak o mých znalostech kopané.. to mě vážně nesere , ale rád se s tebou bavím.. aspoň zaháním nudu všedního dne.

Reagovat
smazaný uživatel

Docela chudý život, když musíš takhle zahánět nudu.

Ale díky, žes mi tady udělal výklad o tom, co o víkendu sleduješ a co ne, velmi mě to zajímá...

Reagovat
smazaný uživatel

tak někdy se opravdu nudím.. ale lepší než ty žít v nějakém světě kde je všecho dokonalé a tak jak má být

Reagovat
smazaný uživatel

No to by lepší rozhodně nebylo...

Reagovat
smazaný uživatel

No ty jseš teda tipér, když to tady každý ví.

Reagovat
smazaný uživatel

tu vysokou jsem věděl, ale gympl jsem tipoval..

Reagovat
smazaný uživatel

"Tipuju tě", ty jseš fakt komik.

Reagovat
smazaný uživatel

aby ses neposral.. .. smích snese lépe "blb" od "chytrého", než "chytrák" od "blbého..

Reagovat
smazaný uživatel

No tak to je ovšem moudro.

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
smazaný uživatel

a ty se tež všemu netlem

Reagovat
smazaný uživatel

ne asi

Reagovat
smazaný uživatel

jinak je to skvělé moudro, teda aspoň pro mne. Už mnohokrát se mi to potvrdilo. Ale tobě se to stát nemůže, protože v dokonalém světě se nikdy nespálíš

Reagovat
smazaný uživatel

Mimochodem, "vysoká", pochopitelně s malým počátečním písmenem. Zkus se někdy zamyslet nad tím, proč se někde píše velké písmeno. Místo toho, abys to pak všude jen tupě opisoval.

Reagovat
smazaný uživatel

už teď lituju tvého partnera/partnerku..dokážu si představit tvůj rozchod/rozvod jenom proto, že tvoje družka v sms typu "kdy prijedes domu" udělá nějakou chybu v gramatice (např. zamění s/z)

Reagovat
smazaný uživatel

Každý není tak blbý jak ty, neboj.

Reagovat
smazaný uživatel

jen aby..

Reagovat
smazaný uživatel

proč mi asi nevadí, že jsi totálně "posral" "češtiňa" a "puntičkára".. no nic, nevím jestli má smysl bavit se o češtině s někým takovým kdo udělá ve větě dvě chyby.. a s tím, že píšeš rychlo na mne nechoď.

Reagovat
smazaný uživatel

Pán nerozlišuje překlep a neznalost, no to se dalo čekat, že to pokusíš zachránit takhle.

Reagovat
smazaný uživatel

tuhle odpověď jsem čekal, šel jsem do určitého rizika. Opravdu jsi mne nepřekvapil. J, "exlusivní" bylo částečně neznalost.. ale jak mi můžeš doložit, že ty jsi udělal jenom překlep?

Reagovat
smazaný uživatel

Jelikož většinou spoléhám na inteligenci toho druhého, tak v tomto případě bohužel nijak.

Reagovat
smazaný uživatel

no vidíš

Reagovat
smazaný uživatel

největší prdel by byla kdyby musela hrát Barca příští rok jenom UEFU jak by to pak fans Barcelony vysvětlovali?, když by musela slavná Barca v 1. kole poháru EUFA někam do Nitry

Reagovat
smazaný uživatel

Asi jak Atlético v Intertoto, holt se stane.

Ale vidím, že tě ona představa uspokojuje, tak si sežeň videa z jedné nedávné sezóny, na kterou si asi už nepamatuješ, a můžeš přitom slintat.

Reagovat
smazaný uživatel

Nebylo by to poprvé, už jeli do Púchova.

Reagovat
smazaný uživatel

vím,vím.. tehdá to byl na Slovensku obrovský svátek

Reagovat
Shevchenko

Kolik oni dostali? osmičku?

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Shevchenko
Reagovat
smazaný uživatel

Ale rec bola o tom zapase v Puchove(ehm, v Trnave).

Reagovat
Shevchenko

Já vím, ale neodpustil jsem si to.

Reagovat
smazaný uživatel

To mi bolo jasne hned od zaciatku.

Sice ono to nie je zase taka hanba, ked klub, ktory sa tam dostane len vdaka tomu, ze bolo Slovensko bolo dobre hodnotene vo Fair Play, remizuje doma 1:1 a vonku dostane 8, ked Sparta Praha, klub uplne inych rozmerov, dostane doma 2:1 a vonku 5.

Reagovat
smazaný uživatel

Sparta Barcu dokázala i porazit, ted nevim, jaký to byl rok.

Reagovat
smazaný uživatel

1992?

Reagovat
smazaný uživatel

mimochodem.. byl jsi tam?

Reagovat
smazaný uživatel

Nebol.

Reagovat
smazaný uživatel

počkat..emmm.. tehdá v Barce akorát zkončili nizozemci a začala éra Ronaldinha, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

JJ, to boli Ronaldinhove zaciatky.

Quaresma v Trnave strasny.

Reagovat
smazaný uživatel

to jsou paradoxy.. teď je Quaresma ceněné zboží a před pár roky se trápil proti Púchovu.. jinak na tu Spartu si moc dobře pamatuju, to byl kolotoč, kdo to tam dostal červenou, myslím Hašek

Reagovat
smazaný uživatel

Tu 5ku som zrovna nevidel, ale 1:2 ano. Gabri podal fantasticky vykon. Zato Rivaldo, od ktoreho som to cakal najviac, kedze som bol tiez zahladeny do hviezd, tak ako nedavno niektori do Ronaldinha, sklamal.

Reagovat
smazaný uživatel

no já jsem právě viděl myslím tu 5tku.. tím vyloučením si nejsem jist, nechce se mi to hledat. Ale myslím, že Hašek buď udělal nějakou kritickou chybu nebo dostal červenou, mám ho nějak podvědomě spojeného s tímto zápasem, nevím proč. Já jsem Rivalda nenáviděl, ale zároveň zbožňoval.. genius

Reagovat
M11

me se zda ze redku dostal nekdo jiny ale fakt uz si to nepamatuju moc

Reagovat
M11

tak sem se mrknul a redku nikdo nedostal

Reagovat
smazaný uživatel

andy vs. O2, opravdu inteligentni rozhovor o pravopisu.. jinak dobry?

Reagovat
smazaný uživatel

No za to ty jsi svou inteligenci tou reakcí na úplně jiný příspěvek zcela potvrdil.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím,že to,že by Barča hrála jen UEFA nehrozí. Na konci bude tabulka vypadat trochu jinak.

Reagovat
-Kopy-

Vysrat se na to

Reagovat
smazaný uživatel

Vaše obrana je na ručník

Reagovat
-Kopy-

Ale celkově je to nahovno, s takovým kádrem nejsme schopni dát gól.

Reagovat
smazaný uživatel

Hrajete to staticky, Bilbao hraje takticky bezvadně...

Reagovat
smazaný uživatel

to Kopy...

Reagovat
-Kopy-

Za začátku to šlo, gól ze standartky nás uplně položil, do konce poločasu křeč.

Potom jsme je sice zatlačili na začátku druhé půle, ale nevytvořili žádnou gólovku, oni z protiútoku gól, teď do konce zápasu křeč, na konci pískot.

Ach bože. Oni jsou tak psychicky slabí nebo fakt nevím v čem je problém.

Reagovat
smazaný uživatel

Předpovídal jsem to - moc Španělů, málo rváčů.

Reagovat
-Kopy-

Chybí Ayala i Aimar, vedení skurvený, dva nejlepší playery nechájí jít.

Reagovat
smazaný uživatel

potřebujeme stopera a ne levýho beka, Marchena je o moc lepší v záloze

Reagovat
-Kopy-

Ale koho ?

Reagovat
smazaný uživatel

někoho hodně dobrýho

Reagovat
-Kopy-

Měli jsme dál 6 melounů za Ayalu, sice by jsme byli za debili ale ne za takový, jako jsem teď.

Reagovat
smazaný uživatel

Aimar by to nezachránil, celý tým se potřebuje zvednout psychicky

Reagovat
smazaný uživatel

staticky? naopak nás položil all-out attack. Koeman je idiot, 2,5 roky hrajeme hodně defenzivně a najednou all out-attack?

Reagovat
smazaný uživatel

nikdo pak neví co má hrát, aspoň že Llorente se snad konečně chytí

Reagovat
-Kopy-

Ze začátku jsme žádný all out attack nehráli.

Reagovat
smazaný uživatel

to teda hráli, co útok Bilbaa to obrovsky nebezpečný, vůbec sme nebránili

Reagovat
smazaný uživatel

přitom Koeman moc dobře ví, že když dostaneme gól, tak jdeme do kytek

Reagovat
-Kopy-

Ale to nebyl gól z žádného protiútoku, ale z přímáku.

Reagovat
smazaný uživatel

ale inkasovat jsme už mohli mnohem dřív, dokonce sem si začínal říkat, že nám chybí opora Helguera

Reagovat
smazaný uživatel

sorry za ty jidášská slova

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
-Kopy-

PÍSK PÍSK PÍSK

Reagovat
smazaný uživatel

Mno tak to je mazec teda...

Reagovat
smazaný uživatel

No ja si myslím, že Soler by mohol chlapcom najať kvalitného psychiatra, aby im dobre vyčistil hlavy, lebo to čo predvádzajú je už moc. Už je na zamyslenie keď diváci odchádzajú v 70 min. zo štadióna. Mne to pripadalo, že jediný Joaquin sa tam snažil niečo tvoriť a ostatný sa na neho len pozerali. El Moro hral tak fantasticky, že aj keby si dal jediný oranžový dres, tak si ho nikto nevšimne. Proste katastrofa. Myslím si, že chlapcom ako je Moro, Rubén, Angulo, Edu, Albelda a Santi odzvonilo. Ale verím, že sa to nejako zlepší.

Reagovat
smazaný uživatel

zapoměl si na Helgueru

Reagovat
M11

ach jo ta valencie... to uz neni mozne snad jak nemuzou s takovou sestavou dat gol

Reagovat
Xavi

Hmm kua pěkně Plašil, akorát to nemuselo být proti Deportivu.

http://www.youtube.com/watch?v=h9WNi3k-FWE

Reagovat
smazaný uživatel

Jo moje řeč, Deportivo v sestupových vodách, na to se mi nekouká moc dobře.

Reagovat
smazaný uživatel

Nádherný gól, na to, že mu to většinou lítá někam na tribunu...

Reagovat
alias

Sledoval jste včera někdo přenosy na Sport1 ze španělska? Betis_Atlético bylo bez ruchovejch mikrofonů, tleskalo tam pět dětí, zavřených někde v pokoji a přitom byl stadion plnej a Valencia-Bilbao byl úplnej vrchol, tam to snad přenášeli z nějaký hrušky na rohu stadionu... radši jsem to přepnul na naší kapr ligu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ale "nejlepší" bylo že když byl ten záběr z tý "hrušky" tak jsi nepoznal co je Valencie a co Bilbao..

Reagovat
-Kopy-

No ta kamera na Mestalle byla katastrofální

Reagovat
smazaný uživatel

Tak se mi nějak zdá, že ve Vale je teď všecko nějak katastrofální ne?

Reagovat
-Kopy-

Tak těch kamer je tam více, tady byl problém v právech určitě.

Reagovat
smazaný uživatel

Prý, že to bude pohodové vítězství.

Reagovat
smazaný uživatel

Neryj do něj tak...

Reagovat
-Kopy-

ty svině

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele