14. kolo
01.12.2007 22:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Espanyol Barcelona - FC Barcelona 1:1

Barca nedokázala udržet jednogólové vedení z šesté minuty prvního poločasu a po remíze 1:1 opět ztratila přímý kontakt s Realem Madrid. Espanyol měl obrovské štěstí, když ho hned dvakrát v rozmezí pěti sekund zachránila konstrukce branky, ale za aktivní výkon ve druhé půli si vyrovnání zasloužil.

Blaugranas začali s Gudjohnsenem v záloze a Ronaldinhem na lavčice a tato varianta se vyplatila hned v úvodu utkání. Messi se skvěle uvolnil po pravé straně, dostal se před dva obránce a u levé tyče našel úplně volného Iniestu, pro kterého už bylo trefení brány pouhou formalitou. Espanyol byl gólem očividně zakřiknutý, ale postupem času se hra částečně vyrovnala a i Los Blanquiazules měli své šance. Při chuti byla, jako již obvykle, trojice Riera – Luis García – Raúl Tamudo. Právě posledně jmenovaný připravil akci pro Rieru, ten však svou střelou cestu do sítě nenašel.

Hosté během prvního poločasu předvedli zatím svůj nejlepší výkon na hřištích soupeřů. Důležité bylo hlavně aktivní napadání a pohyb útočníků bez míče. Další šanci Barcelony rozjel znovu Messi, tentokráte se rozhodl zakončit sám a k levé tyči jeho technickému pokusu nechybělo mnoho. Horší už to bylo se střelou Xaviho, jehož do výborné pozice vyslal Krkic.

V následujících momentech stáli u Espanyolu všichni fotbaloví bozi a přemluvili celou brankovou konstrukci ke spolupráci. Po faulu na Messiho se k zahrávání přímého volného kopu postavil Xavi a krásně zatočil míč do tyče, k dorážce se nejrychleji dostal Bojan Krkic, toho pro změnu zastavilo břevno. Tečku za první pětačtyřicetiminutovkou udělal Lionel Messi, opět se bez větších problémů protáhl kolem Torrejóna, jenže na bližší tyči výborně zasáhl Kameni.

Druhá část hry nabídla zcela odlišný obrázek. Dravost hostů se vypařila, naopak domácí ožili a byli lepším týmem. Po standardní situaci se do střelecké pozice dostal Jarque, mířil nepřesně. Mnohem vycentrovanější mušku měl v 69. minutě Corominas, nový muž na hřišti. Albert Riera unikl na levém křídle a Corominas z první zužitkoval jeho přihrávku do šestnáctky, Valdés byl bezmocný.

Rijkaard ještě před vyrovnáním přivedl na hřiště Ronaldinha, což ovšem bylo šlápnutí vedle. Hodně vedle. Brazilec sice neustále dostával od Messiho balóny, přesto byl celou dobu jakoby mimo dění - pohyb nulový, přihrávky nepřesné, sebevědomí žádné. Své první minuty v sezóně dostal Santiago Ezquerro. Bask na trávníku opět působil velmi elegantně, ale zázraky se samozřejmě čekat nedaly.

A tak když Kameni zlikvidoval nepříliš prudkou hlavičku Ronaldinha a nepřesně umístěnou střelu Iniesty a na druhé straně Valdés vychytal Soriana, rozešli se oba soupeři s jedním bodem na kontě.

Autor: Petr Kilian

Komentáře (9)

Přidat komentář
Xavi

2:1 Barcelonské derby bude sakra těžké, popravdě FCB moc nevěřím.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to ale taky ideální match k přerušení té naší nezávidělihodné šnůry proher a remíz venku. Minulý rok nám Espanyol uštědřil hodně ran, tak jim to tento rok Barca vrátí. (nejlépe stylem, jak jsme minulý rok přejeli Atlético na jejim hřišti. )

Doufám, že s útokem Iniesta, Bojan Messi. Ronaldinho by byl momentálně jen na škodu.

Reagovat
smazaný uživatel

Na tréninku prý ironicky vyřvával, že je černá ovce a ostatní hráči z toho měli děsnou prdel. (jen by mě zajímalo, co si v duchu mysleli. )

Reagovat
smazaný uživatel

Nadpis: Ronaldinho

Reagovat
smazaný uživatel

šlágr celého víkendu !!! Jsem na Barcu opravdu zvědavý, jak zvládne derby, které je vždy nevyzpytatelné, kde nic neplatí. Espanyol si na Barcu věří a v minulosti několikrát překvapil. Zkusím ti 2:1 !!!

Reagovat
-Kopy-

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
Pharrell

neprohra domácích

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele