14. kolo
02.12.2007 21:00 CET
0 : 3
(0:1)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia CF - Athletic Bilbao 0:3

Valencie prohrála podruhé za sebou, tentokráte podlehla na domácím stadionu Bilbau 3:0. Baskický celek předvedl ve Valencii výborný taktický výkon, a zaslouženě si odvezl z východního pobřeží Španělska tři body, díky kterým se posunul na jedenácté místo. Hráče Valencie doprovázel při odchodu do kabin již tradičně pískot.

Hned ve 4. minutě měli první příležitost domácí, Morientes přiťukl míč Joaqunovi, ten našel na malém vápně Silvu, který v těžké pozici mířil těsně vedle branky. V 10. minutě našel Etxeberria v pokutovém území Valencie Gabilonda, který sice vstřelil branku, ovšem v inkriminovaný moment stál v ofsajdu, a tak gól nebyl správně uznán. Ve 14. minutě vyrazil s vypětím všech sil prudký centr Davida Villy brankář Aranzubía. Na druhé straně se vytáhl proti střele Etxeberri gólman Canizares. Po půl hodině hry střílel z hranice velkého vápna Gabilondo, jehož pokus tečoval Marchena tesně vedle branky. V 34. minutě šli hosté do vedení, Yeste měl k dispozici přímý kop se vzdálenosti osmnácti metrů, záložník Athletiku se trefil přesně do pravé šibenice a překonal bezmocného Canizarese.

Valencia byla od začátku druhého poločasu o poznání aktivnější, svého soupeře uzamkla na obranné polovině, brankovou příležitost si však vytvořit nedokázala. Zato Bilbau se v šedesáté minutě povedl rychlý protiútok, Lopez našel přesným centrem úplně volného Llorenteho, který přesnou hlavičkou poslal Athletic už do dvoubrankového vedení. Na hřiště poté přišli Žigič a Vicente. Tři minuty před koncem si Valencie konečně vytvořila čistou gólovou šanci, Žigič vyslal do úniku Davida Villu, který stíhán dvěmi obránci trefil jenom dobře vyběhnuvšího brankáře Aranzubíu. Z následného rohového kopu se dostal do příležitosti Joaquin, španělský reprezentant mířil ve skluzu nad branku hostujícího mužstva. Povedený výkon korunoval Athletic brankou v nastaveném čase, Etxeberria našel v pokutovém území Llorenteho, který se zbavil Marcheny a přesnou střelou upravil výsledek na 0:3.

Autor: Milan Kopal

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tak po propadáku v LM uvidíme, jestli je Valencia psychicky silné mužstvo. Baskové kůži lacino neprodávají. Tip 1:1.

Reagovat
Pharrell

jj

Reagovat
smazaný uživatel

Vypadá to na dlouhodobější krizi ??? Prohrát doma s průměrným Bilbaem 0:3 už asi není ´plně normální.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele