14. kolo
02.12.2007 17:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Deportivo La Coruña - CA Osasuna 1:2

Deportivo La Coruňa to zkrátka doma neumí. Je to dokonce tak špatné, že na stadiónu El Riazor prohrálo s Osasunou, která se předtím nacházela v sérii tří zápasů bez zisku jediného bodu. Domácí sice dokázali pár minut před koncem srovnat, ale nerozhodný stav netrval dlouho, když se hrdinou Pamplony stal v 88. minutě Dady.

Pokud počítáme i utkání s Basky, nasbírali svěřenci Miguela Ángela Lotiny na domácí půdě pouhopouhé čtyři body z 21 možných, což je vskutku tristní bilance. Lotina překvapil zahajovací sestavou, kde se neobjevil Xisco, jehož místo zaujal Iván Sánchez Riki, a kde se Guardado přesunul z obvyklé levé strany na stranu pravou.

Oproti dřívějším zápasům si La Coruňa ani nedokázala vytvoři úvodní územní převahu. Baskové totiž působili velmi aktivním dojmem a brankář Aouate měl plné ruce i nohy práce. Zlobil hlavně portugalský útočník Dady, jenž nejdříve pálil vedle a následně jeho skvělou hlavičku Dudu Aouate zlikvidoval.

Největší šanci prvního poločasu měl Jaroslav Plašil, na Aouateho ale ani on nevyzrál, když po čtvrthodině hry nevyužil spousty času, který mu darovali domácí obránci. Deportivo postupem doby srovnalo hru, výsledkem toho byla hezká kombinační akce Verdúa, Guardada a Bodipa, skvěle však zakročil Ricardo. Z následného protiútoku střílel nad Xavier Margairaz. Poslední šanci první půle měli opět hosté, Aoaute byl však opět na místě.

Co se nepovedlo v poločase prvním, povedlo se v tom druhém. A hned na začátku. Sotva uběhla první minuta, napřáhl hostující Plašil a poslal svůj tým do vedení. Lotina vše řešil nasazením útočníků Rubéna Castra a Sebastiána Tabordy a později také záložníkem Lafitou, ale dlouho se zdálo, že to nikam nepovede.

Věci se daly do pohybu s blížícím se závěrečným hvizdem. Ricardo sice vyrazil hlavičku Tabordy, ale při zákroku se srazil s brankovou konstrukcí a musel opustit hřiště. Mezi tři tyče se postavil Elía a ihned inkasoval. Další hlavičku Tabordy totiž tentokráte dorazil do sítě Rubén Castro.

Radost publika netrvala dlouho. K zahrání přímého volného kopu se postavil Dady, výstavní trefou korunoval svůj skvělý výkon a zařídil tříbodový zisk Pamplony.

Autor: Petr Kilian

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele